13.01.2021- Το χρηματιστηριακό σημειωματάριο του μικρομέτοχου από και για τον κόσμο του Χ.Α

Η έκφραση “Winner, winner chicken dinner” προέρχεται από τα χρόνια της μεγάλης ύφεσης του 1930. Τότε συνήθιζαν να παίζουν ζάρια στα σοκάκια και δεν χρησιμοποιούσαν πάντα χρήματα, αλλά, και όταν χρησιμοποιούσαν, τις φορές που κέρδιζαν, σήμαινε ότι μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά να έχουν για δείπνο ένα κοτόπουλο. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιείται ως έκφραση όταν πραγματοποιούν νίκη στα τυχερά παιχνίδια.
 • Έτσι λοιπόν το 2021, που ως δεύτερο συστατικό έχει τον αριθμό 21 (ένα από τα πιο δημοφιλή χαρτοπαίγνια των καζίνο και όχι μόνο), ευχόμαστε να είναι ένα έτος αντάξιο του αριθμού του, προσδίδοντας νίκη στους απανταχού επενδυτές!
 • Να σημειώσουμε ότι η ιστορία των αποδόσεων για τα έτη που λήγουν σε 1 για το Χ.Α. είναι αρκετά απαισιόδοξη, καθώς από 1971 μέχρι και το 2011 όλα είχαν κλείσει με απώλειες (Αναφορά του ΔΗΜ.ΤΡΙΓΓΑ στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ του Σαββάτου)
****
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ του μ/μ: Εχουμε πάρει ένα mini-break από την στενή παρακολούθηση του ταμπλό στο Χ.Α., αφενός γιατί δεν μας εμπνέει η περιρρέουσα ατμόσφαιρα και αφετέρου δεκάδες μετοχών έχουν αποφέρει μεγάλες έως… “πανύψηλες” αποδόσεις. Οπότε, πόσο παραπάνω μπορούν να πάνε, τόσο που να δικαιολογούν την ανάληψη νέου ρίσκου; Ενδεχόμενες εξαιρέσεις, απλά θα επιβεβαιώνουν τον κανόνα.
 • Αλλωστε, η ζωή δεν είναι μόνον το ταμπλό. Προέχουν άλλα πράγματα. Αυτό το πάθος του εύκολου πλουτισμού και του κυνηγιού του εύκολου τυχοδιωκτικού κέρδους δεν οδηγεί πουθενά, στη τελική ανάλυση. Ενασχόληση με λίγες και καλές μετοχές και αφήστε τους επαγγελματίες να τρώγονται “αναμεταξύ” τους.

Στο εναπομένον διάστημα του πρώτου 2μηνου περιμένουμε μία “καλή” διόρθωση. Αφορμή – ακόμη και αν δεν παρουσιαστεί – θα την βρουν. Τους κακοφαίνεται αφενός να αυγατίζουν τα ιδιωτικά χαρτοφυλάκια και αφετέρου έχοντας ρευστοποιήσει στα υψηλά να πιέζουν τις μετοχές τους προκειμένου να τοποθετηθούν σε χαμηλότερα – κατά το δυνατόν – επίπεδα τιμών.

ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ; Μακρυά από τις μετοχές εκείνες που πολυδιαφημίζονται μέσω συνεχών υμνολογίων, ευφάνταστατων σεναρίων, φανταστικών εκθέσεων που σαγηνεύουν τους καλόπιστους, πλην όχι όμως ειδικά εκπαιδευμένους ιδιώτες επενδυτές. Φυσικά, πάντα θα υπάρχουν οι εξαιρέσεις, που θα… επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΟ;(Ι)- Προσέγγιση μετοχών που αν και αξίζουν την δεδομένη στιγμή καλής ή πολύ καλύτερης αντιμετώπισης από την αγορά, εν τούτοις παραμένουν στο περιθώριον. Το παρελθόν όμως – ακόμη και το πολύ πρόσφατον – μας έχει αποδείξει ότι κάποια στιγμή θα έρθει και η δική τους ώρα και μάλιστα δικαιωματικά. ΕΔΩ ΘΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ κυρίως το βάρος της προσοχής μας…

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΕΠΕΝΔΥΤΕΣ: Πάντοτε θα είσθε η top προτεραιότητα μας. Οι… λεφτάδες δεν περιμένουν από εμάς να δουν προκοπή. Άλλωστε, γέμισε από δαύτους όλο το ιντερνετικό χρηματιστηριακό enviroment. Ολα τα σφάζουν, όλα τα μαχαιρώνουν και πάντα το κονομάνε χοντρά. Τι δουλειά έχουμε εμείς ανάμεσα τους; Από μακρυά και ταπεινά.

****

****

***

ΤΟ ΧΑΡΑΚΟΛΟΓΙΟΝ από τον Θανάση Σταυρόπουλο

Τεχνικά και ξεκινώντας από τον Γενικό Δείκτη, το κλείσιμο χαμηλότερα των 800 μονάδων, αν δεν υπάρξει άμεση αντίδραση – ανακατάληψη, αυξάνει τα περιθώρια διόρθωσης προς τις 793 (gap) – 789 και 775 μονάδες (εκθετικός ΚΜΟ 30 ημερών).

 • Η διόρθωση δεν πρέπει να επεκταθεί χαμηλότερα των 749 μονάδων (ημερήσιο “stop long”, ενώ συγκλίνουν και οι δύο ΚΜΟ 200 εβδομάδων) και σε ακρότητα χαμηλότερα των 733 μονάδων (εκθετικός ΚΜΟ 30 μηνών). Σε περίπτωση επιστροφής των αγοραστών, οι πρώτες αντιστάσεις στις 824 – 836 και 846 μονάδες.

Για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης, χάθηκε η πρώτη στήριξη στις 1909 μονάδες (απλός ΚΜΟ 200 εβδομάδων) και οριακά, το ψυχολογικό όριο των 1900 μονάδων. Έτσι, δεν μπορεί να αποκλειστεί υποχώρηση προς τις 1870, 1850 (εκθετικός ΚΜΟ 30 ημερών) και 1784 μονάδες (ημερήσιο “stop long”). Οι πλησιέστερες αντιστάσεις στις 1959 – 1967 και 1997 μονάδες.

 • Σε κάθε περίπτωση, η “μεγάλη εικόνα” και χθες επιβεβαίωσε ότι έχει χαθεί σημαντικό κομμάτι από την κινητικότητα και τον “ενθουσιασμό” των αγοραστών και μένει να φανεί, αν και όποτε θα έλθει το επόμενο ανοδικό κύμα.

Τρεις οι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις για την μετοχή της Viohalco (-0,28%). Για την βελτίωση της τεχνικής εικόνας, θα ήθελε κλείσιμο υψηλότερα των 3,79 (ημερήσιο “stop short”) – 3,84 και ακόμα καλύτερα υψηλότερα των 4,00 – 4,05 ευρώ. Για την επιδείνωση της διαγραμματικής εικόνας, αρκεί η καθοδική διαφυγή χαμηλότερα των 3,48 – 3,44 και 3,33 – 3,30 ευρώ.

Τρεις οι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις και για τον τίτλο της ΓΕΚΤΕΡΝΑ (-4,02%), που σήμερα κινήθηκε χωρίς να έλθει σε επαφή με το θετικό πρόσημο. Όσο ο τίτλος δίνει κλεισίματα χαμηλότερα των 7,80 ευρώ, βάζουν υποψηφιότητα δοκιμασίας οι επόμενες στηρίξεις στα 7,30 και 6,76 ευρώ (ημερήσιο “stop long”). Για την επιστροφή του θετικού σεναρίου, απαιτείται υπέρβαση των 8,05 ευρώ και κίνηση προς τα 8,32 και 8,92 ευρώ.

ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟΝ από τον Θανάση Σταυρόπουλο

Αντέδρασε στο χθεσινό -20% η Προοδευτική (+20%), η σημερινή υπέρβαση εξέπληξε και τους πλέον αισιόδοξους στην Sato (+4,94%), το τελευταίο αρνητικό κλείσιμο στις 23/12 για τον Μπήτρο (+11,65%), το “bid” χαμηλότερα από το προηγούμενο κλείσιμο σε CPI (+6,48%), Fieratex (+1,08%), ΛΕΒΚ (+9,55%), Μαθιό (+25,7%) και Μουζάκη (+2,22%), επέστρεψαν οι αγοραστές σε MIG (+9,78%) και Byte (+1,92%), ενώ η Ίλυδα (+7,26%) αντέδρασε στην πλαγιοκαθοδική κίνηση που ξεκίνησε από τα 0,735 ευρώ (κλείσιμο 31/12).

“Καρέ” πτωτικών συνεδριάσεων για Κορέλλου (-7,14%) και Foodlink (-0,83%), κάτι ουσιαστικότερο περίμεναν οι “θιασώτες” της Βιοτέρ (-19,72%) στην πρόσφατη γ.σ., τρεις οι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις για την Ελλάδος (-1,88%), πέντε οι πτωτικές για την Cairo Mezz (-1,73%) και έξι οι συνεχόμενες πτωτικές για Ικτίνο (-3,60%) και Ιατρικό (-1,41%).

Παρουσία πωλητή σε AVE (-1,61%), Εβροφάρμα (-3,85%), Ιντερτέκ (-8,47%) και Τζιρακιάν (-5,88%), κινήσεις κατοχύρωσης κερδών σε Ιντεάλ (-5,63%), Κέκροπα (-1,53%) και Space (-4,07%), δίπλωσε τις ανοδικές συνεδριάσεις η Ναύπακτος (+2,76%), “καθυστερημένοι” αγοραστές στον Παϊρη (+10,71%), ενώ σε νέα ιστορικά υψηλά έκλεισε η Profile (+2,86%).

****

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ

ΣΗΜΕΡΑ ανακοινώνεται η βιομηχανική παραγωγή στην Ευρωζώνη για τον μήνα Νοέμβριο, ενώ το απόγευμα ο πληθωρισμός για τον μήνα Δεκέμβριο στις ΗΠΑ. H Goldman Sachs και η United Health Group ανακοινώνουν τα οικονομικά αποτελέσματα δ’ τριμήνου 2020.
***
ΑΥΡΙΟ Πέμπτη είναι η σειρά των BlackRock, Charles Schwab, Morgan Stanley και Delta Air Lines να ανακοινώσουν τα οικονομικά αποτελέσματα δ’ τριμήνου 2020.
***
Την Παρασκευή κλείνει η εβδομάδα με την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων των JPMorgan Chase (Dow Jones), Citigroup, Schlumberger και Wells Fargo.
***
ΛΗΓΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΑ (3η Παρασκευή του Ιανουαρίου, πότε πρόλαβε ο μπαγάσας…)

***

ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΡΥΣΟΒΙΤΣΑΝΟΣ στον ΕΚΗΒΟΛΟ (σ/σ μμ: αρκετοί σχολιαστές του είναι πολύ καλοί γνώστες και μάλιστα υψηλού κύρους στα των αγορών)

 • Θα σας δώσω κάτι ουσίας σε θέματα σκελετών-τοξικότητας των γερμανικών-γαλλικών-ελβετικών κλπ. που αφορούν επενδύσεις σε μοχλευμένα προϊόντα (βλ. παράγωγα που
  αφορούν πολλαπλασιασμό μιας υποκείμενης-πραγματικής αξίας είτε μετοχών είτε ομολόγων είτε επενδυτικών δανείων κλπ. ατελείωτα).

Οι Ελληνικές μέχρι το 2010 ΔΕΝ είχαν επεκταθεί σε τέτοια γιατί δεν είχαν τα απαραίτητα ”σπίτια αναδόχους” και φυσικά την απαραίτητη τεράστια ρευστότητα, άρα δεν έχουν τέτοια προβλήματα (πολύ σοβαρά).

 • Το θέμα που έχουμε είναι ο αλόγιστος δανεισμός σε αξίες ΜΗ ΑΝΑΚΤΗΣΙΜΕΣ και η ”σκόπιμη” συντήρηση αυτών για λόγους ανεπαρκείς (sic) που οδήγησαν στην εκτόξευση
  των NPE και NPL (το δεύτερο πρόδρομος του πρώτου).

Η εκτύπωση μετοχών ήταν και είναι κυρίως για κάλυψη αυτών των ανοιγμάτων.

 • ΣΣ το θέμα του PSI ”τακτοποιήθηκε” με τον αναβαλλόμενο περίπου 15,5 δις που αφορά και τις 4. Συμπέρασμα με αλλαγή διαχείρισης ..σίγουρα η καλύτερα, μάλλον θα πάνε πιο καλά.

****

ΦΟΥΣΚΑ: Επειδή κάποιοι λένε ότι ζούμε μέρες 1999 και ίσως δεν έχουν άδικο, ειδικά στις ΗΠΑ, αρκεί να δείτε το τουίτ του CEO της Tesla, Elon Musk. Έγραψε χρησιμοποιείστε την εφαρμογή Signal και μία μετοχή εταιρείας με την επωνυμία Signal ανέβηκε 5.100% σε τρεις μέρες και φυσικά δεν είχε καμία σχέση με αυτή που ανέφερε η Musk και η οποία δεν είναι εισηγμένη. Μιλάμε για κανονική παράνοια. Εμείς βέβαια εδώ στην Ελλάδα, αν εξαιρέσουμε κάποιες, λίγες πιστεύουμε, μετοχές δεν έχουμε καμία σχέση με φούσκα. Μα καμία.

Έχει γεμίσει ο κόσμος «μηχανάκια» και ο κάθε επενδυτής αγοράζει και πουλάει μόνος του, χωρίς να συμβουλεύεται έστω και λίγο τους ειδικούς. Γιατί αν εξηγούσε κάποιος επενδυτής τα παραπάνω σε κάποιον επαγγελματία είναι αρκετά πιθανό να ήξερε να του πει πως δεν είναι αυτή η εταιρεία. Ή τουλάχιστον θα το έψαχνε λίγο παραπάνω.

ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Αυτό το «λευκό βέλος» που έρχεται, να ξέρετε δεν είναι και τελευταίο μοντέλο. Έχει μεγάλη ιστορία, η οποία δεν είναι και καλή. Γιατί βλέπουμε την είδηση ως εξαιρετικά θετική στα μέσα ενημέρωσης. Μακάρι να πάει καλά, αλλά μη μας πουλάνε το Φιατάκι για Φεράρι…

(από ένα δικό μου “παιδί”, τον Γιώργο Κατικά στο ΒΝ)

****

MHNYMA (από George Papigiotis):ΡΣε μ/μ- σημειωματαριο μεταμεσονυχτιο: Και ομορφη και βιτσιοζα.

 • Για τους πολυ μυημενους των γαλαζιων παραπολιτικων…
 • Τι ειπες τωρα….
 • Τα έχουμε πει.. Άσε που από κοντά είναι πολύ καλύτερη
 • Κλάψτε συντρόφια για τις αξύριστες! ΝΔ ως την κόλαση μαζϊ της…
ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΩΡΓΗ: Καλημερες – χαχαχαχααααααα… εχω λιωσει εντελως, λεμε… χαχαχαχα μας εχεις στειλει εντελως – Μπιλαρα  δεν παιζεσαι!! Να εισαι καλα  ρε φιλε, μας εφτιαξες  την μέρα.
 • Απάντηση: Νάσαι πάντα καλά, χαρακοπρύτανι των πρυτάνεων. Μετοχές τώρα και πράσινα άλογα…

****

ΓΙΑ (ημι)ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ

1. Αποφασίστε τον τύπο της επένδυσης που θέλετε να κάνετε: Ενδοσυνεδριακές επενδύσεις, επενδύσεις swing ή μακροπρόθεσμες επενδύσεις διακράτησης θέσης.

2. Είναι πολύ σημαντικό να δουλεύετε πάντα σύμφωνα με ένα επενδυτικό πλάνο. Το πλάνο πρέπει να συμβαδίζει με το μυαλό, τα χρήματα και τη μέθοδο.

 • Το ποσό των χρημάτων που θα ρισκάρετε εξαρτάται από το σημείο εισόδου, το σημείο εξόδου, το στοπ που έχετε τοποθετήσει, την κατεύθυνση της αγοράς και το σημείο που θέλετε να πάρετε μέρος των κερδών.
 • Όλα αυτά είναι στοιχεία που πρέπει να προκαθοριστούν πριν πραγματοποιήσετε οποιαδήποτε επένδυση. Αν δεν έχετε ένα πλάνο, τότε θα ακολουθήσετε μόνο την τιμή και αυτό αποτελεί τον τρόπο με τον οποίο οι περισσότεροι επενδυτές χάνουν.

3. Φροντίστε να διατηρήσετε ένα συγκεκριμένο στόχο για καθε μήνα. Π.χ. θέλετε να αυξάνετε τον λογαριασμό σας κατά 5 – 10% κάθε μήνα ή θέλετε να κερδίζετε 30 μονάδες από κάθε επένδυση. Βάλτε ρεαλιστικούς στόχους τους οποίους μπορείτε να επιτύχετε.

4. Αποδεχτείτε τις ζημιογόνες επενδύσεις. Η αγορά είναι πολύ μεγάλη και απρόβλεπτη. Οι επενδύσεις είναι ένα παιχνίδι πιθανοτήτων και το επενδυτικό σας πλάνο πρέπει να σας παρέχει ένα επιπλέον προβάδισμα. Ακόμα και οι επαγγελματίες θεωρούν ότι η επίτευξη 5 κερδοφόρων επενδύσεων στις 10 αποτελεί μία πολύ καλή αναλογία ρίσκου απόδοσης.

5. Διατηρήστε μία αναλογία ρίσκου απόδοσης τουλάχιστον στο 1:2. Αυτό σημαίνει ότι για κάθε ρίσκο π.χ. 50 μονάδων τα κέρδη σας θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 100. Αυτό επιτρέπει την αύξηση του κεφαλαίου σας ακόμη κι αν μετά από μία κερδοφόρα επένδυση έχετε 2 ζημιογόνες.

6. Επικεντρωθείτε περισσότερο στις ζημίες. Πάντα να σκέφτεστε το χειρότερο σενάριο. Αν αποδεχτείτε ότι οι ζημίες σας είναι αναπόφευκτες, έχετε προβάδισμα. Να προσέχετε τις ζημίες σας και τα κέρδη θα έρθουν μόνα τους.

7. Να θυμάστε ότι η επίτευξη κερδών από την αγορά συναλλάγματος δεν είναι κάτι δύσκολο. Αυτό που είναι πολύ δύσκολο αν όχι αδύνατο-είναι να κερδίζετε συνέχεια. Και εδώ είναι που εμφανίζεται η πειθαρχία και η υπομονή. Πρέπει να έχετε εμπιστοσύνη στο σύστημά σας και πρέπει να το ακολουθείτε πιστά ακόμα και όταν πραγματοποιείτε συνεχόμενες ζημίες. Πρέπει πάντα να ακολουθείτε ένα πλάνο, το οποίο θα προσπαθείτε να τελειοποιήσετε.

8. Η κεφαλαιοποίηση είναι έγκλημα για τις επενδύσεις. ξεκινήστε με ένα λογικό ποσό χρημάτων από το οποίο θα ρισκάρετε 2% του λογαριασμού σας σε συγκεκριμένο χρόνο και αφήστε τα κέρδη μέσα για να αυξήσουν το λογαριασμό σας.

9. Αν δεν έχετε πλάνο, απλά σημαίνει ότι τζογάρετε και δεν βλέπετε τις επενδύσεις ως επάγγελμα. Είναι προτιμότερο να πάτε να δοκιμάσετε την τύχη σας στο καζίνο. Τουλάχιστον, χάνοντας τα χρήματά σας εκεί θα περάσετε καλά .

10. Αν έχετε πλάνο και το ακολουθείτε ανήκετε στο 20% των κορυφαίων επενδυτών.

Τέλος, τα πράγματα δεν είναι ποτέ εύκολα και ειδικά όταν πρόκειται για τα χρήματά σας. Είναι απόλυτα φυσιολογικό να επηρεάζεστε από τα συναισθήματα του φόβου και στης απληστίας, αλλά δεν πρέπει. Θα πρέπει να φτάσετε στο σημείο να μην επηρεάζεστε από αυτά. Όσο δύσκολο κι αν σας φαίνεται, δεν είναι ακατόρθωτο.

Το έχουνε επιτύχει πολλοί οπότε μπορείτε και εσείς. Το μόνο που απαιτείται είναι αυτογνωσία και εκπαίδευση.

****

ΕΚΘΕΣΕΙΣ 

Keefe, Bruyette & Woods: Διατηρεί την προσεκτική της άποψη για τον Τραπεζικό τομέα και για το 2021, επισημαίνοντας την αδύναμη εικόνα στης Ελληνικής Οικονομίας, σε συνδυασμό με τη μεγάλη εξάρτησή της από τον Τουρισμό.

Η KBW διατηρεί την προτίμησή της για τη μετοχή της ΑΛΦΑ με σύσταση “Market Perform” και τιμή – στόχο στο 0,90 ευρώ, από 0,74 ευρώ, δεδομένης της ισχυρότερης κεφαλαιακής της θέσης, του πιο ποιοτικού κεφαλαίου και της υψηλότερης κερδοφορίας.

Για τις άλλες τρεις συστημικές Τράπεζες, παρότι αυξάνει τις τιμές – στόχους, εξακολουθεί να συστήνει “underperform”. Για την Εθνική Τράπεζα από τα 1,12 ευρώ, στα 1,62 ευρώ. Για τη Eurobank από τα 0,41 ευρώ, στα 0,51 ευρώ και για την Πειραιώς, στα 1,09 ευρώ η τιμή – στόχος.

Νέα, χαμηλότερη τιμή – στόχο για τη μετοχή της Jumbo στα 16,1000 από 16,6000 ευρώ δίνει με έκθεσή της η Eurobank Eq., ενώ διατηρεί σύσταση “ΔΙΑΚΡΑΤΗΣΗ”. Όπως αναφέρει, “οι προσπάθειες περιορισμού κόστους της Διοίκησης αναμένεται να περιορίσουν την πτώση των ΕΒΙΤ το 2020 κάτω από το 30%, μια σχετικά ανθεκτική απόδοση δεδομένων των συνθηκών. Το 2021 αναμένεται ανάκαμψη, ιδίως το εποχικά σημαντικό, για την Εταιρεία, δεύτερο εξάμηνο”.

****
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ
 • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

 • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.