12 Ιανουαρίου 2022- Η προσωπική γωνιά του μ/μ με τους αναγνώστες του…

ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΑΜΕ σε ερωτήματα για το τι μετοχές να αγοράσετε. Δεν είναι δουλειά μας, ούτε επιτρέπεται να δίνουμε οδηγίες και κατευθύνσεις στην διαμόρφωση χαρτοφυλακίων. Υπάρχει πληθώρα ύλης καθημερινά και μπορεί να βγάζετε τα δικά σας συμπεράσματα και τις σχετικές αποφάσεις.

**

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να μην απαντηθεί μήνυμα σας το αργότερο εντός ολίγων ωρών. Καμμιά φορά όμως συμβαίνουν και περίεργα, πχ να πάνε κατ’ευθείαν στα… Ανεπιθύμητα. Αλλά και πάλι θα τα δω, έστω με καθυστέρηση.

**

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ πρόβλημα (η ροή δεν σταματάει, τρέχει και η ειδησεογραφία κλπ) υπάρχει στο εξής αποκλειστικά mail για την αφεντιά σας. Σωστά πάντως μαντέψατε, το osfp είναι… μέσα.

ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ – θα διορθωθεί…

**

ΜΗΝΥΜΑΤΑ 

Καλησπέρα ΚΑΙ καλή χρονιά.
Έχω βασικές θέσεις στις δύο αυτές εταιρείες ακολουθώντας σας και με εμπιστοσύνη.
Η Ιντραλότ που βλέπω το ομόλογο πλέον στο 100% σχεδόν έχει δυνατότητες ακόμα μεγάλες? Η εισαγωγή της θυγατρικής στην Αμερική πιστεύετε θα γίνει μέσα στο έτος ή θα πάει μακριά?
Η FRIGOFLASS έχει πιστεύετε γυρίσει σελίδα επιχειρηματικά ή ακόμα έχει πολύ δρόμο μπροστά της? Πιστεύεται θα κάνει αύξηση κεφαλαίου? Με εκτίμηση και φιλικούς χαιρετισμούς,
Ανδρέας
 • Καλησπέρα φίλε Αντρέα,

Αρχικά, να σε… μαλώσω. Για τις δύο συγκεκριμένες έχουμε γράψει εξ αρχής ότι δεν προσφέρονται για… χήρες και ορφανά και ότι βάζουμε ένα μικρό μέρος των διαθεσίμων μας κι αν μας κάτσει, έχει καλώς. Και τις δώσαμε στον απόλυτο πάτο τους, πιο κάτω δεν πήγαν ούτε σεντ. Η μία έκτοτε 10πλασιάσθηκε και η άλλη 4πλασιάστηκε. Θα διόρθωναν, ήταν αναμενόμενο να συμβεί… Τώρα, σε αναμονή… (ΣΣ κι ερχεται χθες ένα νούμερο για να γράψει ο πανάθλιος… “Ο μικρομετοχος αρχισε τις παπαριες παλι για εξοδο απο επιτηρηση μεσα στη χρονια.. πως βρε ψιμαρι τοσο γρηγορα;”

 • Δεν διαβάζει βλέπετε ο παλιο… κύριος ούτε καν τι και πως το γράφουμε αλλά σχολιάζει όπως βολεύει το σαλεμένο μυαλό του από τις φάπες που έχει φάει στις λατρεμένες του… Που ο δείκτης τους από τις 1.650.000 μονάδες βρίσκεται στις… 600τόσες… 
 • ΑΛΛΩΣΤΕ ο μ/μ την τωρινή αλλαγή τάσης στις συστημικές την έπιασε στο πόντο…

Αναφορικά με την ΙΝΛΟΤ φαίνεται μέσα στην χρονιά να κλείνει το Deal. Όπως σωστά το γράφεις το ομόλογο της «φωνάζει» κάτι τέτοιο. Φυσικά όπως κάθε Deal μέχρι την υπογραφή του δεν θα είσαι ποτέ 100% σίγουρος. 

 • Σχετικά με την ΦΡΙΓΟ νομίζω πως επιχειρηματικά πάει καλύτερα και φαίνεται το πανάθλιο παρελθόν να μένει πίσω της. Αύξηση κεφαλαίου δεν έχει λόγο να κάνει μιας και γύρισε σε θετικές χρηματορροές, αλλά θα μπορούσε να κάνει για να ενδυναμώσει το ταμείο της και το ποσοστό του βασικού μετόχου. Πάντως δεν την περιμένω την ΑΜΚ. Ουδείς… άσφαλτος, φυσικά.

***** 

ΑΠό τον φίλο F.G: Οι μαρκεταδες της φριγο και της ινλοτ που ειναι τα ιδια προσωπα! τις εχουν παρατησει και χωρις αυτους δεν ακουμπαει ουτε ξεμπαρκος ανεμβολιαστος τουριστας τα χαρτια αυτα… Φημες στην αγορα λενε οτι εχουν πιασει την ΣΑΤΟ με ολο τους το ειναι και προσπαθουν να την ανεβασουν…την καλησπερα…
 • Καλέ μου φίλε, δεν σε αδικώ αλλά διάβασε πιο πάνω τα σχόλια μου…
 • ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΤΟ , απλά διάβασε αυτό που έγραψε το παιδί μου ο Γ.ΚΑΤΙΚΑΣ στο ΒΝ στη… θαμένη στήλη του από τον Πετράν… “SATO: 73% σε 4 συνεδριάσεις δεν είναι και λίγο. Είναι όμως μία καλή απόδοση για να υπάρξει ερώτημα από τις αρμόδιες αρχές στην εταιρεία και να μας εξηγήσουν αν έχει αλλάξει κάτι από αυτά που έχουν εδώ και μήνες γνωστοποιηθεί”.
 • Στην ΙΝΛΟΤ θα εκτεθούν, ξανά και ξανά οι αμφισβητίες. Κάνε λίγο υπομονή… Εδώ θα είμαστε. Θα μπορούσα κάλλιστα να γράψω στους φίλους αναγνώστες μου … πάτε γι άλλα – αρκετά βγάλατε. Αλλά, έλα όμως… Και μην ξεχνάτε ότι οι φίλοι αναγνώστες του μ/μ είναι μαθημένοι να τσεπώνουν κέρδη και να τρέχουν το υπόλοιπο της θέσης τους χωρίς άγχη.
 • ΣΤΗΝ ΦΡΙΓΟ αν την διοικούσα (γέλια) και θα έβλεπες για πότε θα την έβγαζα από την Επιτήρηση. Για δες ΕΝΣΩΜΑΤΕΣ και ΑΣΩΜΑΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ βάλε και τι θα εισπράξουν από την ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και τα ξαναλέμε… Αλλά εδώ μιλάμε για διοίκηση σκέτη καταστροφή, στην οποία είχαμε ασκήσει δριμύτατη τακτική όταν οι εξπερτς έδιναν τιμές στόχου 12 και 10 και 8 και 6 ευρώ…

Ακόμη και στα 2,00 ευρώ είχα ειδοποιήσει κάτι πραγματικά καλά παιδιά -δικά μου-  να μην γράφουν περί ελκυστικής τιμής κλπ γιατί θα εκτεθούν ανεπανόρθωτα. Οταν ομως εφτασε στα 5,5 και 6 σεντς δώσαμε σήμα στους επιθετικούς παίκτες να δοκιμάσουν την τύχη τους, γιατί τι είχαν πλέον να χάσουν; Και μην ξεχνάμε ότι η COCA COLA χωρίς την ΦΡΙΓΟ δεν κάνει στιγμή… ΟΜΩΣ προέκυψε το ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ κι όσο να είναι επηρεάζει. ΨΥΓΕΙΑ είναι αυτά…

*****

ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ

Τον ΔΡΟΜΕΑ Βασίλη δεν τον ξεκίνησες στα 0,20 αλλά στα 0,13 πρώτος έγραψες και στο χρωστάω. Σκέψου λέμε τώρα να παίξει και το στόρυ του ελληνικού τι έχει να γίνει.
 • ΘΑ χαρώ πολύ για σένα καλέ μου φίλε.
*****

Προωθημένο μήνυμα —–

Από: p@@ T@@@ <@@@+++=@hotmail.com>

Προς: V Pap <osfp044@yahoo.com>

Καλημερα καλή χρονιά και παντα με υγεια. Θα ήθελα να σας ρωτησω για τη ΔΕΗ. Την έχω από τα 9,37€. Οταν εφτασε στα 11 την έπαθα και εγώ με την απληστία. Εδώ που έχει φτάσει σκέφτομαι τι να την κάνω μιας και η εικόνα της (από τον περασμενο Μάρτιο κινείται περίπου στο ίδιο εύρος τιμων) με έχει ψιλοαπογοητευσει. Ευχαριστω

 • Καλέ μου φίλε, 

Για την ΔΕΗ υπάρχουν 2 σχολές. Αυτή του συνεργάτη μας ΟΑΚ  που φωνάζει ότι το επιχειρηματικό μοντέλο της μπάζει νερά και αργά ή γρήγορα θα φανεί και στην μετοχή της ( googlare λίγο να βρεις τα άρθρα του) και αυτό της αγοράς που λέει ότι το νέο management θα δώσει φτερά στην μετοχή.

 • Αν με ρωτάς επειδή έχασε και όλο το 2021 με μικρή σχετικά κίνηση μετοχικά πάντα (και δυστυχώς βλέπω και το 2022 να μην της μπαίνει πολύ καλά), θα ήμουν επιφυλακτικός για το τι μας περιμένει φέτος μετοχικά τουλάχιστον για το χαρτί.
 • ΕΛΠΙΖΩ να μην είσαι μονόχαρτος ή δίχαρτος…

*****

Προωθημένο μήνυμα —–
P%%%%P@@@@

@@@1@@@1@gmail.com

 • Καλησπέρα..
Δυο πραγματα ειναι σωστα.. Πρωταθλημα και κύπελλο στον ολυμπιακο και τα σαπακια τυπου φριγο (70%!!!απεχει απο τα προ πανδημιας επιπεδα) ινλοτ που εδινα σωρηδον οι συνεργατες σας και αυτοι με τα αρχικα ονοματεπώνυμων για το 2022, να μην μπορουν να παρουν τα ποδια τους σε υγιεστατη ανοδικη αγορα…κατι παει να αλλαξει στο χαα? Χαιρετισματα απο το ομορφο Πορτο Χελι…
 • AΠANTHΣH:

Μου αρέσει που λέτε την ΦΡΙΓΟ σαπάκι. Και μου αρέσει, γιατί ο βασικός της μέτοχος αξίζει να ξέρει η εταιρία του πως αποκαλείται στην αγορά. Τώρα εμεις από την άλλη όταν γράφουμε για σαπάκια τα γράφουμε όταν βλέπουμε ότι ένα σαπακι πάει να γίνει πετράδι, έστω πετραδάκι. Στο τέλος της ημέρας χρήμα να βγαίνει και ας είναι από πρώην σαπάκια…

*****

Προωθημένο μήνυμα —–

ΕΛ.MΠ.

e###111@yahoo.gr

Καλημέρα κύριε Παπαθεοδωρου κ καλή χρονιά!

Ονομάζομαι Μπ. Ελ. κ σας στέλνω αυτό το μήνυμα για να σας ευχαριστήσω ειλικρινά για την βοήθεια που μου παρέχεται.
Είμαι ελεύθερη επαγγελματίας. Εργάζομαι πάνω από 45 με 50 ώρες την εβδομάδα και μέσα από το χρηματιστήριο προσπαθώ με συνετες κινήσεις να προσφέρω στο εισόδημα μου αυτό που δυστυχώς το επάγγελμα μου με τις ατελείωτες ώρες εργασίας  δεν είναι ικανό να προσφέρει.
Ασχολουμαι χρόνια με το χρηματιστηριο παλιότερα μέσω μιας μεγάλης χρηματιστηριακης των Αθηνών που δυστυχώς όμως οι συμβουλές ενός υποτίθεται αυθεντία στο χώρο με ” βοηθησαν” να χάσω πολλά χρήματα. Βλέπετε επένδυση γινόταν μόνο στα βαριά χαρτιά τράπεζες, blue chips, ΜΙΓ κ.λπ.
 • Τα τελευταία χρόνια διαχειριζομαι μόνη μου το μικρό μου χαρτοφυλάκιο έχοντας την βοήθεια του μικρομετοχου. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω προσωπικά όπως και τους συνεργάτες σας, γιατί πραγματικά πλέον επενδύοντας με γνώμονα τις συμβουλές σας βλέπω κέρδη. Όσο δηλαδή δεν κατάφερα τα προηγούμενα χρόνια να δω. Οφείλω να ομολογήσω ότι το μεγαλύτερο μου κέρδος προήρθε από την επένδυση στην epsil.
Δυστυχώς ή ευτυχώς το χαρτοφυλάκιο μου απαρτίζεται σε αρκετά μεγάλο βαθμό από την jumbo. Με κόστος κτήσης τα 14+ευρω. Θεωρείται ότι αξίζει να επιμένουμε σε αυτήν ή να γίνει επαναεπενδυση σε άλλες μετοχές. Σας ευχαριστώ πολύ για όλα.
Με εκτίμηση ΜπΕλ
 • Αγαπητή Ελένη,

Καταρχήν ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Αναφορικά με το ερώτημα σου μια γενική συμβουλή. Αν διαθέτεις μεταξύ 5 και 20 χιλιάδων ευρώ χαρτοφυλάκιο καλά θα κάνεις να έχεις 3 τουλάχιστον χαρτιά.  Η Jumbo ή Μπέλα όπως την βλέπουμε στο ταμπλό είναι μια εξαιρετική εταιρία με τεράστιο ταμείο, μεγάλη μερισματική απόδοση ( άνω του 4% ) που όμως βασανίζετε από τα υψηλά κόστη μεταφοράς εμπορευμάτων.

 • Αν με καταλαβαίνεις, μόλις πέσουν τα ναύλα η εταιρία θα πετάξει και μαζί με αυτήν η μετοχή της. Πότε θα γίνει αυτό δεν ξέρω και αν ξέραμε θα παίζαμε με τους δείκτες ναυλοσυμφώνων και θα γινόμασταν ζάμπλουτοι.

Τώρα αν έχεις μόνο ΜΠΕΛΑ και τώρα που φτάνει και στα 14 ευρώ ( μάλλον έχεις εισπράξει και πάνω από μισό ευρώ σε μερίσματα οπότε γυρνάς στο + ) ίσως είναι συνετό να δώσεις το 1/3 πχ της θέσης σου για να αυξήσεις διασπορά σε αλλά χαρτιά. Αλλιώς κινδυνεύεις με το 100% των κεφαλαίων σου να χάσεις όλο το 2022 περιμένοντας τα ναύλα.

 • Αν πάλι η ΜΠΕΛΑ είναι μέρος μόνο των χρήματων σου μην πουλάς τίποτα και περίμενε. Είτε αυτό το εξάμηνο είτε το άλλο κάποια στιγμή θα αποκατασταθεί το πρόβλημα, θα πάρεις και το μέρισμα σου και όλα καλά.

*****

ΑΠΑΝΤΗΣΗ – για Β.Παν. ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ – ” ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Τι… τούρμπο κι αυτό!! Και από τα 1,4000 στα 2 ευρώπουλα τώρα. Ηταν που το πομπάριζε κι αυτό ο μ/μ για να το αδειάσουν στο… πόπολο. Και πάλι, ξανά μανά τρομάρα τους…”  (ΣΣ: Να μην ανησυχούν οι φίλοι μας, παραγγείλαμε κι έρχονται άλλες 50 τρόμπες)…