12.9.2021- Το κυριακάτικο σημειωματάριο του μικρομέτοχου (επιμέλεια Καλλιόπης Βαρδάκα)

Μία ιστορική φωτογραφία ανέβασε πρώτα στο Instagram (και κατόπιν στους υπόλοιπους λογαριασμούς που διατηρεί) ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Συγκεκριμένα ο Έλληνας πρωταθλητής του NBA συναντήθηκε με τον Νίκο Γκάλη και έτσι δύο θρύλοι του ελληνικού μπάσκετ φωτογραφήθηκαν μαζί.


 


 

Δείτε παρακάτω όλα τα πρωτοσέλιδα των Κυριακάτικων εφημερίδων που θα κυκλοφορήσουν σήμερα ΚΥΡΙΑΚΗ  12 – 9 -2021 

*****


  • Τα κρυπτονομίσματα επηρεάζουν το παρόν και το μέλλον της γηραιάς ηπείρου και όχι μόνον

Iδιαίτερη σημασία αποδίδει η Κομισιόν στην Έκθεση στρατηγικών προβλέψεων  του 2021  στα κρυπτοπεριουσιακά στοιχεία τα οποία επηρεάζουν καίρια το πιστωτικό σύστημα της Ευρώπης.

  • Η ψηφιακή εποχή θα επηρεάσει τα μέσα πληρωμών και τις κεφαλαιαγορές αναφέρεται στην έκθεση, με έναν αυξημένο ρόλο στα κρυπτοπεριουσιακά στοιχεία και την ανάπτυξη των ψηφιακών νομισμάτων.

Δάνεια σε κρυπτονομίσματα

Η ψηφιακή χρηματοδότηση μπορεί να δημιουργήσει νέες ευκαιρίες για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, αλλά πρέπει να διασφαλιστεί η προστασία των καταναλωτών αναφέρεται στην έκθεση.

Απαιτείται ένας ισχυρός, ανταγωνιστικός, κατάλληλα ρυθμιζόμενος και εποπτευόμενος τομέας ψηφιακής χρηματοδότησης  στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Η καθιέρωση του κινεζικού ψηφιακού ρένμιμπι προχωρά γρήγορα και άλλες χώρες εργάζονται επίσης για τα δικά τους ψηφιακά νομίσματα.

Η υιοθέτηση του Bitcoin ως επίσημου νομίσματος από το Ελ Σαλβαδόρ, αν και ξεκίνησε με δυσκολίες αναστάτωσε την αγορά.

Τα ψηφιακά νομίσματα της ΕΚΤ θα επηρεάζουν επίσης το τρέχον μοντέλο των κεντρικών τραπεζών, τη νομισματική πολιτική και τους καταναλωτές αλλά και τα συστήματα προστασίας. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, μαζί με την Επιτροπή, ασχολείται ενεργά με την έννοια του ψηφιακού ευρώ, το οποίο μπορεί να αποφέρει σημαντικά οφέλη στην ΕΕ, στους πολίτες και τις επιχειρήσεις  Ωστόσο, για να φανούν τα οφέλη ενός δημόσιου ψηφιακού ευρώ, είναι βασικό να αντιμετωπιστούν πιθανές προκλήσεις για τις πολιτικές της ΕΕ,  που σχετίζονται με τη χρηματοπιστωτική της πολιτική

Τα κρυπτονομίσματα αλλάζουν  τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι εξοικονομούν και δανείζονται χρήματα και μια πληθώρα νέων επιχειρήσεων εμφανίζονται  να παρέχουν υπηρεσίες που μοιάζουν με τραπεζικές προσφορές. Αλλά αυτός ο ταχέως αναπτυσσόμενος τομέας κρυπτο-χρηματοδότησης ανησυχεί αξιωματούχους σε Ευρώπη και Αμερική.

Τα Crypto αποτελούν ένα σκιώδες τραπεζικό σύστημα που παρέχει πολλές υπηρεσίες, αλλά χωρίς την προστασία των καταναλωτών ή την οικονομική σταθερότητα που υποστηρίζει το παραδοσιακό σύστημα αναφέρουν αξιωματούχοι που μελετούν τα δεδομένα.

Οι πελάτες με κρυπτονομίσματα μπορούν να κερδίσουν πολύ υψηλότερα επιτόκια από ό, τι στις παραδοσιακές τράπεζες και μπορούν να δανειστούν χρήματα, χρησιμοποιώντας κρυπτογράφηση ως εγγύηση, συχνά χωρίς πιστωτικούς ελέγχους. Οι υψηλές ανταμοιβές έρχονται με πιθανούς κινδύνους καθώς οι καταθέσεις δεν είναι ασφαλισμένες και τα δίκτυα μπορεί να είναι ευάλωτα σε παραβιάσεις και απάτες.

Η αγορά επεκτείνεται γρήγορα – προς όλες τις κατευθύνσεις. Υπάρχουν επιχειρήσεις  που προωθούν παρόμοια μοντέλα με εκείνα των παραδοσιακών τραπεζών

Οι παραδοσιακές τράπεζες εμφανίζονται διχασμένες και οι ρυθμιστικές αρχές προσπαθούν να προλάβουν τα δεδομένα . Το παραδοσιακό σύστημα επιχειρεί να περιορίσει την επέκταση των κρυπτονομισμάτων.

https://www.naftemporiki.gr/


Λ.Ν.Β: Αχ καλέ, η Έλενα της Φιλοθεης είναι με τους πληβείους. Αλήθεια Έλενα, εσυ που στα 18 σου αντί να σπουδάσεις, οπως οι περισσοτερες 18χρονες, παντρεύτηκες δεν αισθάνεσαι μικροαστική κυράτσα; Ρωτάω, επειδή μοστραρεις για μεγαλοαστή πανεπιστήμων ενώ δεν είσαι.


  • Ο ορισμός της παρανοειδούς συμπεριφοράς στην ψυχιατρική.
Άρνηση της πραγματικότητας, μετά από πολλαπλά τραυματικά γεγονότα, επινόηση μιας άλλης ανακουφιστικής, άγχος, θυμός, επιθετικότητα με κατάληξη την άσπρη μπλούζα με τα φαρδιά μανίκια. Ο γιατρός που το διάβασε μου το εξήγησε.
Παράθεση Tweet
· 4 ώ
Η ραγδαία φθορά Μητσοτάκη, η οργή των νέων και οι λογαριασμοί δεν ανακόπτονται με data – Τα «θα» ενός ανίκανου, αποτυχημένου και σε αποδρομή Πρωθυπουργού που ετοιμάζεται να δραπετεύσει δεν πείθουν κανέναν. [Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ – bit.ly/3k4RIXK]


  • ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ- ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ;;


Αυτοί στο ΜΕΡΑ25 πρέπει να πληρώνουν διερμηνέα για να καταλαβαινουν τί τους λέει ο Βαρουφακης