12.8.2021- Χ.Α: Πολλά μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα… (μέρος 2)

*****

ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ – απάντηση (7 οι ερωτώντες φίλοι του μ/μ): Απλά, κοιτάξτε αυτόν τον πίνακα, δεν χρειάζονται σχόλια για ανθρώπους που ξέρουν. Προς το τέλος των αναφορών της στήλης υπάρχει σχετικό αφιέρωμα στη δική της περίπτωση, σύμφωνα με τα νέα δεδομένα και την τάση της αγοράς, όπου η δική της υστέρηση είναι αν μη τι άλλο σημαντική…

****

ΜΑΣΟΠ- απάντηση: Απλά στην Χίο φαίνεται ότι χάθηκε το φιλότιμο από μερικούς… Ντροπή και μόνον ντροπή…Μείον 9% σήμερα, στα 1,5300 ευρώ…

 • ΜΕ ΤΙΜΗ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ τα 1,9400 πριν 13,5 χρόνια(!!)

*****
Πολλοί αναγνώστες συνεχίζουν να μας ερωτούν τι τιμές στόχου θα δίναμε στις πολλές μετοχές που παρουσιάζουμε και επισημαίνουμε με απλοϊκά λόγια και νοήματα. Τα ξαναγράφουμε λοιπόν…
 1. Δεν είναι δική μας δουλειά, αντιλαμβάνεστε…
 2. Κανείς σοβαρός και εχέφρων παράγοντας του χώρου θα έδινε…
 3. Καθαρά δουλειά των αναλυτών που έχουν σπουδάσει το αντικείμενο και δική μας να προσπαθούμε να την … μεταφράσουμε.
 4. Το γιατί δεν ασχολούνται με τις μικρομεσαίες, τις μικρές ή ακόμη και με τις μεσαίες εταιρείες αντιλαμβάνεστε ότι κανείς δεν δουλεύει για την ψυχή του άλλου. Οι ίδιες οι εταιρείες δίνουν στο 95% των περιπτώσεων τις … παραγγελίες στα Σπίτια και αυτά με την σειρά τους στους αναλυτές που πληρώνονται από αυτά. Ξεκάθαρα και απόλυτα θεμιτά πράγματα.
 5. Χαρακτηριστικά τα παραδείγματα ορισμένων μικρών εταιρειών του Χ.Α που πλήρωσαν για να βγούν αναλύσεις για τις δικές τους μετοχές (ένας τρόπος έμμεσης ανάδειξης των) και να τις μάθει ένας μεγαλύτερος αριθμός ιδιωτών επενδυτών…
 6. Μόνον fair value θα μπορούσαμε να δίνουμε πάντα με επιφύλαξη, βάσει των δικών μας υπολογισμών – εκτιμήσεων και πάντα στην δική σας κρίση.
 7. Φυσικά, όταν στην ΤΑΔΕ μτχ γράφουμε … SKY IS THE LIMIT δεν χρειάζεται να σας το μεταφράσουμε. KAI ΠANTA κατά την δική μας εκτίμηση μετά από 35 ολόκληρα χρόνια ενασχόλησης με την αγορά του Χ.Α

*****

KEKΡΟΠΑΣ: Η σχεδόν άμεση επαναφορά του στα επίπεδα των 2,1000 ευρώ μας βάζει σε σκέψεις, θετικές πάντως… Πόσο μάλλον, όταν τώρα βαδίζει για να γράψει και τα 2,2000 ευρώ.

*****

ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Συνεχίζει και σήμερα ανοδικά. Μερική κατοχύρωση κερδών, τουλάχιστον από όσους έχουν τοποθετηθεί στα 1 ευρώ και πιο κάτω, είναι επιβεβλημένη. Ας βγάλουν και οι επόμενοι βρε παιδιά.

*****

ΙΑΤΡΙΚΟ: ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ και ΣΗΜΕΡΑ την κίνηση που ξεκίνησε χθες

ΓΡΑΦΑΜΕ ΕΝΩΡΙΤΕΡΑ…

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ: Επιτέλους, έδωσε σημάδια ζωής…

 • ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ, ΚΑΤΟΧΟΙ του 36,3% έχουν πληρώσει τίμημα περί τα 5,0000 ευρώ ανά μτχ κατά μέσο όρο.

ΔΗΛΩΣΗ και ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ του Προέδρου του ΟΜΙΛΟΥ: Ο όμιλος εμφάνισε έντονα ανοδική πορεία κατά το πρώτο φετινό εξάμηνο και αν δεν προκύψει κάποια έκτακτη αρνητική εξέλιξη, το σύνολο της φετινής χρονιάς θα κλείσει σε πολύ καλύτερα επίπεδα σε σχέση με πέρυσι (στο πλαίσιο της ετήσιας τακτικής γενικής συνέλευσης)

 • Έτσι, στον βαθμό που δεν παρατηρηθούν κάποιες έκτακτες καταστάσεις στο υγειονομικό μέτωπο, οι οικονομικές επιδόσεις του ομίλου αναμένεται να σημειώσουν φέτος μεγάλη αύξηση στο σύνολο της χρήσης.

 • ΙΑΤΡΙΚΟ – ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΝΘΟΣ: Το #ΙΑΣΩ μας αποχαιρετάει οσονούπω με μια κεφαλαιοποίηση €183 εκατ. την ίδια ώρα που το ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ #ΙΑΤΡ είναι σχεδόν διπλάσιο με περιουσιακά στοιχεία €258 εκατ. και χρηματικά διαθέσιμα €49 εκατ. και όμως έχει κεφαλαιοποίηση πολύ μικρότερη στα 143 εκατ. ευρώ!? Μήπως…

MΙΚΡΟΥΛΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ (μέχρι 15 εκατ. κ/φσης)

 • ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΙΣΗΓΜΕΝΩΝ ΣΤΟ Χ.Α

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ γίνεται με βάση την τρέχουσα αποτίμηση τους και τα περιθώρια ανόδου – πτώσης και το ρίσκο που αναλαμβάνει ο εν δυνάμει αγοραστής των μετοχών τους σύμφωνα πάντα με τις προσωπικές εκτιμήσεις μας.

ΠΩΣ ΕΞΕΛΙΧΘΗΚΑΝ ΕΚΤΟΤΕ (από την αρχική αναφορά τους στις 20 ΜΑΙΟΥ)…

ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

 • ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ – τιμή τότε 0,6300

ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥΣ  ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

 • ΕΚΤΕΡ – τιμή τότε 1,1000

ΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

 • ΒΟΣΥΣ – τιμή τότε 1,9300
 • ΛΑΝΑΚΑΜ – τιμή τότε 1,0500

ΓΙΑ ΡΙΨΟΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

 • UNIBIOS (ΒΙΟΣΚ) – τιμή τότε 0,3390
 • ΜΑΘΙΟΣ ΠΥΡΙΜΑΧΑ – τιμή τότε 0,4600

****

A.ΜΑΝΘΟΣ: Η Δομική Κρήτης (ΔΟΜΙΚ) εισήχθη στο Χρηματιστήριο Αθηνών τον Γενάρη του 2000 και έχει ως κύρια δραστηριότητα την κατασκευή δημοσίων και ιδιωτικών έργων, την παραγωγή και πώληση ηλεκτρικής ενέργειας όπως επίσης και την εκμετάλλευση ακινήτων. Στη χρήση του 2020 η Δομική Κρήτης παρουσίασε σημαντική αύξηση της δραστηριότητας κατά 41,7% επιτυγχάνοντας πωλήσεις 10,2 εκατ. ευρώ έναντι 7,25 εκατ ευρώ του 2019, ενώ τα κέρδη προ φόρων τριπλασιάστηκαν φτάνοντας τα 1,54 εκατ ευρώ από τα 520 χιλ. ευρώ της προηγούμενης χρήσης.

Να σημειωθεί ότι ο όμιλος στο πρώτο τετράμηνο του 2021 έχει ήδη υπογράψει τέσσερις συμβάσεις για αναλήψεις έργων προϋπολογισμού 5,9 εκατ. ευρώ, ενώ κρατάει από το 2020 ένα “κομπόδεμα” ανεκτέλεστων κατασκευαστικών συμβάσεων ύψους 10,7 εκατ. ευρώ.

 • Το μεγάλο όμως κερδοφόρο “στοίχημα” για τη Δομική Κρήτης, που αναμένεται να παιχτεί έντονα στο ταμπλό, είναι η συμμετοχή της στη κατασκευή του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ) που παρουσίασε πρόσφατα από την Κρήτη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το μεγάλο αυτό οδικό έργο με μήκος 300 χιλιομέτρων, που θα ξεκινά από τον Κίσσαμο θα περνά από Χανιά, Ρέθυμνο, Ηράκλειο, Χερσόνησο, Νεάπολη, Άγιο Νικόλαο και θα τερματίζει στη Σητεία, θα χρηματοδοτηθεί από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ και θα έχει προϋπολογισμό άνω των 2 δισ. ευρώ. Καταλαβαίνετε ότι έστω και ένα μικρό κομμάτι λόγω εντοπιότητας να αρπάξει από τη τεράστια αυτή κατασκευαστική πίτα η Δομική Κρήτης θα αλλάξει άρδην τα οικονομικά της μεγέθη στην επόμενη διετία.

 • Διαγραμματικά η μετοχή μετά και την απελευθέρωσή της από την επιτήρηση δείχνει να ταξιδεύει υπό τη καθοδήγηση του επιβλητικού μακροπρόθεσμου ανοδικού στροφέα “U” προς το επίπεδο αντίστασης των 0,88 ευρώ έχοντας κατά νου τον στόχο των 1,40 ευρώ που έχει να τον συναντήσει από τον Γενάρη του 2010.

Για τους διαγραμματικούς τύπους να σημειωθεί ότι το μηνιαίο chart τιμών εμφανίζει την ισχυρή υποψία απαρχής ενός ακόμα μεγαλύτερου ανοδικού στροφέα που μπορεί να σπρώξει τη τιμή της μετοχής προς τα 2,50 ευρώ, αλλά για να μη προτρέχουμε αυτός ο σχηματισμός θα χρειαστεί επιβεβαίωση προς το τέλος του 2021.

DOMIKH 01.06.2021


 • ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ δεν τα γνωρίζουν:
2020 – Υπερδιπλασιασμός κερδών από 0,42 σε 1 εκατ. ευρώ!!! και +140%!!
ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ: 10,2 εκατ. από 7,2 εκατ. ευρώ
ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΚΑΘΑΡΗΣ ΘΕΣΗΣ στα 9 εκατ. ευρώ
ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΡΟΕΣ: Θετικές 0,9 εκατ. από αρνητικές 0,13 εκατ. ευρώ.
EBITDA: 1,9 εκατ. από 1,06 εκατ. και +80%…
ΚΑΘΑΡΟΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ: 5 εκατ. ευρώ
P/E: 12,5 (2020)
EV/EBITDA: 9….(2020)

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 

 • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

 • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.