12.8.2020- Χ.Α & Markets(I): Πολλά μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα(;)

(Ι)

ΑΓΟΡΑ: Δεν μπορεί κανείς να κάνει προβλέψεις με το Χ.Α. Είναι κάτι το εξωγήινο… Να δείτε που κάποια στιγμή θα ανεβαίνει, θα ανεβαίνει και κανείς μας δεν θα το πιστεύει. Που λέει ο λόγος…

  • Ο επενδυτής πρέπει, συν τοις άλλοις, να είναι και ψυχρός. Να μην έχει εμμονές με την μετοχή μίας εταιρείας επειδή στο παρελθόν του προκάλεσε ζημιές, μεγάλες ζημιές στο χαρτοφυλάκιο του. Γιατί έρχεται και η στιγμή που μπορούν να έρθουν τα κάτω πάνω. Και να αποζημιωθεί με το παραπάνω, αρκεί να μην είναι ξανά άπληστος.

ΧΑΡΗΣ ΜΑΘΙΟΠΟΥΛΟΣ: Επειδή η επανάληψη είναι μήτηρ πάσης μαθήσεως…

Για τους νεότερους αναλυτές, συμβούλους και διαχειριστές, πιo ευέξαπτους και επιρρεπείς στην ένθερμη, λεπτό προς λεπτό, αγωνιώδη και δημοσιογραφική πρόσληψη των γεγονότων, επαναλαμβάνω την ίδια συμβουλή -την έχουν ακούσει και πριν (Φεβρουάριος 2016, Brexit, εκλογή Trump, κ.λπ.):

  • Καθήστε λίγο πιο μακρυά από τις οθόνες σας, δείτε την μεγάλη εικόνα.
  • Αυτό που κάθε φορά βιάζεστε, πανικοβάλεστε, χαίρεστε ή ό,τι άλλο να θεωρείτε τεράστιο πράγμα, κραχ, το τέλος του κόσμου, κ.ο.κ.
  • … δεν είναι παρά μία τόσο δα μεταβολή, είναι ο τρόπος του συστήματος να ξεβγάζει και να καθαρίζει λίγο μόνο από την απληστία, τις ανοησίες και τις λαθροχειρίες του.
  • Όταν έλθει το αληθινό κραχ, μάλλον δεν θα επιζήσετε ώστε να μπορείτε να μοιράζεστε τις εντυπώσεις σας.

ΣΣ: ΚΑΛΥΤΕΡΑ δεν γινόταν να αποτυπωθεί με λίγες προτάσεις όλη αυτή η περιρρέουσα γραφικότητα και ελαφρότητα ενημέρωσης και μάλιστα από ανθρώπους που λίγη σχέση πρέπει να έχουν με το αντικείμενο: ΑΓΟΡΕΣ.


ΓΕΚΤΕΡΝΑ@6,0900 ευρώ,+5%, με κ/φση 630 εκατ.: Με την χθεσινή της κίνηση κάλυψε τις απώλειες των τριών προηγηθεισών αρνητικών εμφανίσεων της στα τερματικά του Χ.Α.


EUROBANK: Πατάει πιο καλά στο έδαφος συγκριτικά με τις άλλες τρείς. Αρκετά θα λέγαμε.


ΕΤΕ@1,1155 ευρώ κ/φση 1,02 δισ.ευρώ:
  • Γίνεται μεγάλη προσπάθεια. Τα έκτακτα μη επαναλαμβανόμενα κέρδη ήταν Μάννα εξ Ουρανού, βοήθησαν πολύ. Δεν πρέπει πάντα να βλέπουμε το ποτήρι μισοάδειο. Εκτιμούμε, ότι η μετοχή θα πορευτεί καλύτερα του λοιπού.  ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ των αποτελεσμάτων από Alpha Βank και Εurobank.

ΑΛΦΑ@0,5010 ευρώ κ/φση 0,77 δισ.ευρώ:

ΠΕΙΡ@1,1390 ευρώ κ/φση 0,5 δισ.ευρώ:

Τα αποτελέσματα ήταν άνω των προβλέψεων και οι τάσεις για την τράπεζα είναι θετικές εκτιμούν οι αναλυτές τριών οίκων. JP Morgan (νέα τιμή στόχος 2,0000 ευρώ), Goldman Sachs και Μediobanca (Τιμή στόχος 1,6000 ευρώ). Εν τω μεταξύ, χθες η UBS σε χθεσινή ανάλυση της προχώρησε σε αναβάθμιση της σύστασης για τημ μετοχή από «Πώληση» σε «Ουδέτερη». Με την τιμή στόχο για το επόμενο δωδεκάμηνο να ορίζεται σε 1,4000 ευρώ ευρώ από 1,4400 ευρώ προηγουμένως.


ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ@11,13 ευρώ στο -1,59% με την κ/φση στα 1,23 δισ. ευρώ

  • Με μόλις μία θετική συνεδρίαση στις τελευταίες δέκα(!)

ΜΟΗ 18.50 14.00  17.00 22.00 22.00 25.64
ΜΟΗ 27.80  17.10 26.50 24.80 23.20  29.00 24.00
  • ΤΗΝ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ (13) ΟΙΚΟΙ και η μέση τιμή στόχου είναι στα 22,4200 ευρώ.
  • ΣΣ: Δεν την έχουν αναθεωρήσει αρκετοί εξ αυτών και έκτοτε άλλαξαν αρκετά τα δεδομένα της..

ΕΚΘΕΣΗ – ΕΕΕ: Νέα οριακά αυξημένη τιμή-στόχο για την μετοχή της Coca Cola Hellenic από τους αναλυτές της Eurobank Equities οι οποίοι παράλληλα διατήρησαν την σύσταση ΔΙΑΚΡΑΤΗΣΗ.

  • Συγκεκριμένα, έδωσαν νέα τιμή-στόχο τα 23,9000 ευρώ από 23,5000 ευρώ, εκτιμώντας την μετοχή 20 φορές τα προσδοκώμενα κέρδη 12μήνου (ΣΣ μ/μ: 440 εκατ. ευρώ, να το δούμε και να μην το πιστεύουμε…)


 


*****


Γενικότερα, ένας δείκτης PEG χαμηλότερος της μονάδος, δείχνει μετοχή που είναι υποτιμημένη ως προς τον ρυθμό ανάπτυξης των κερδών της, όσο χαμηλότερα (της μονάδος), τόσο περισσότερο.

 Ένας δείκτης PEG υψηλότερος της μονάδος, δείχνει μετοχή που είναι υπερτιμημένη ως προς τον ρυθμό ανάπτυξης των κερδών της, όσο υψηλότερα, τόσο εντονότερα υπερτιμημένη.

 Παράδειγμα: Έχουμε τις μετοχές δύο εταιρειών του ιδίου κλάδου, π.χ. πληροφορικής κ του ιδίου υποτομέα. Η μετοχή της Α, έχει P/E=14 κ της Β =19.

 Ο ρυθμός ανάπτυξης όμως της Α για την προσεχή 5ετία, είναι 10% ετησίως και για την Β είναι 20% ετησίως. Το PEG συνεπώς της Α είναι 14/10 = 1,4 και της Β, 19/20 = 0,95.

Της Β λοιπόν, παρουσιάζει PEG χαμηλότερο της μονάδος και αρκετά χαμηλότερο της Α και μπορούμε να πούμε ότι αν δεν συντρέχουν άλλοι λόγοι, η μετοχή της Β είναι ελκυστικότερη προς αγορά, καθώς περισσότερο υποτιμημένη ως προς την αναπτυξιακή της δυναμική.

ΞΕΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ


Looks like the stock needs a boost: #Tesla declared 5-1 stock split in form of stock dividend to make stock ownership more accessible to Robinhooders. Each stockholder of record on Aug21 will receive dividend of 4 additional shares. Trading will begin on split-adj basis on Aug31.
Εικόνα

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.