12.4.2022– Χ.Α + Μarkets (68): Πολλά μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα (;)….

SPREADS

ΧΩΡΑΑΠΟΔΟΣΗ %Spread vs BUND
ΕΛΛΑΔΑ2,86+2,04
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ1,69+0,87
ΙΣΠΑΝΙΑ1,78+0,96
ΙΤΑΛΙΑ2,49+1,67
 • ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ και τα συμπεράσματα είναι με πάσαν επιφύλαξη για τους γνωστούς λόγους και αιτίες.

ΣΧΟΛΙΑ – ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ – ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ – ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ 

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ γίνεται με βάση την τρέχουσα αποτίμηση τους, τα περιθώρια ανόδου – πτώσης και το ρίσκο που αναλαμβάνει ο εν δυνάμει αγοραστής των μετοχών τους σύμφωνα πάντα με τις προσωπικές εκτιμήσεις μας.

 • “ΜΙΚΡΟΥΛΕΣ”
 1. ΕΚΤΕΡ συγκρτικά με τις υπόλοιπες του κλάδου της είναι εξωφρενικά φθηνότερη και υποσχόμενη
 • MIKΡH + ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ Κ/ΦΣΗ

ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

 1. ΙΝΤΡΑΚΟΜ – τιμή εισόδου κάτω από τα 1,7500 ευρώ και προς τα 1,6500 (αν μας κάνει την χάρι)
 2. ΙΝΤΡΑΚΑΤ – – τιμή εισόδου κάτω από τα2,2000 ευρώ και προς τα 2,1000 (αν μας κάνει την χάρι)

ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥΣ  ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

 1. ΙΝΤΕΚ  – τιμή εισόδου κάτω από τα 3,5000 ευρώ και προς τα 3,3000 (αν μας κάνει την χάρι)
 2. ΑΛΟΥΜΥΛ – τιμή εισόδου στα τρέχοντα επίπεδα

ΓΙΑ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

 1. ΙΝΤΕΡΛΑΙΦ – με την υπενθύμιση ότι είναι εξαιρετικά ελκυστικά αποτιμημένη.
 2. MΠΡΙΚ + ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

ΓΙΑ ΡΙΨΟΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

 1. ΦBMEZZ – τιμή εισόδου στα τρέχοντα επίπεδα και λίγο πιο κάτω μέχρι τα 0,0610
 2. ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ – τιμή εισόδου στα τρέχοντα επίπεδα

πιν

 • AΠΟΣΤΟΛΗΣ ΜΑΝΘΟΣ – Γιατί αξίζει;

Γιατί η ενεργή ενασχόληση με τις χρηματιστηριακές επενδύσεις το γνωστό “trading”  αξίζει όλη τη δουλειά και τη θυσία;

 • Το καλυτερότατο… Κανένα αφεντικό
 • Χωρίς ενδυματολογικό κώδικα
 • Δεν υπάρχει ξυπνητήρι
 • Όχι χρονοβόρα και αγχώδη μετακίνηση προς τη δουλειά
 • Όχι εταιρικές συναντήσεις με ξυνισμένους
 • Γράφεις τη δικιά σου στρατηγική
 • Δεν κολλάς σε μια τοποθεσία
 • Μέρες ρεπό; Όποτε θέλεις.
 • Μπορείς και να το τερματίσεις κάνοντας trading 24 ώρες. “All Day, all Night”
 • Απεριόριστα κέρδη… Το εύχομαι.
 • Δισεκατομμύρια  παίκτες.
 • Χιλιάδες φίλοι με κοινά ενδιαφέροντα από όλο το κόσμο.
 • Καμία διάκριση.
 • Τεράστια γκάμα προϊόντων και αξιών για να διαλέξεις ποιές κουμπώνουν πάνω σου. Από μέτοχες έως …κρύπτο.

Άντε και …Καλή τύχη!

@10:05

Ο 28χρονος που χαρίζει 20 δις δολάρια και ξαναρχίζει από την αρχή! | Mikrometoxos.gr

@10:15

NIKOΣ ΚΑΥΚΑΣ – Λ.ΔΕΠΟΛΑΣ: Αυξημένα κέρδη κατέγραψαν ο ΓΔΧΑ και οι αντίστοιχοι Ευρωπαϊκοί δείκτες την Παρασκευή, ενώ χαμηλότερα κινήθηκαν οι S&P 500 και Nasdaq. Το επενδυτικό τοπίο δεν έχει αλλάξει καθώς εισερχόμαστε πλέον και σε περίοδο χαμηλότερης συναλλακτικής δραστηριότητας λόγω του Πάσχα.
Το ενδιαφέρον αυτή την εβδομάδα στο εξωτερικό θα επικεντρωθεί στα αποτελέσματα Α΄ τριμήνου των μεγάλων τραπεζικών ομίλων όπως Citigroup, JP Morgan, Goldman Sachs και Blackrock μεταξύ άλλων. Παράλληλα, την Πέμπτη συνεδριάζει και η ΕΚΤ.
Στο εσωτερικό, συνεχίζονται οι ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων με Motor Oil (Τρίτη μ.σ.) , Τερνα Ενεργειακή (Πέμπτη μ.σ.) και ΑΔΜΗΕ (Παρασκευή απόγευμα) εκ της μεγάλης κεφαλαιοποίησης.
Σε κομβικό σημείο για ανοδική συνέχεια βρίσκεται ο ΓΔΧΑ, ενώ η μεταβλητότητα ενδέχεται να παραμείνει αυξημένη.
Αξίζει να αναφέρουμε την σημαντική πτώση στις αγορές της Κίνας σήμερα το πρωί κυρίως λόγω της αύξησης των κρουσμάτων.
@10:25
ΥΠΟΧΩΡΗΣΑΝ οι ασιατικές αγορές και ειδικά η Κίνα, με πτώση 1% ξεκίνησαν οι μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές…
 • Βρε παιδιά, αν αυτές είχαν αναλογικά και συγκριτικά εταιρείες σαν και τις δικές μας (τουλάχιστον τις μισές του Χ.Α) θα ξέχναγαν τι θα πει αρνητικό πρόσημο, θα πετούσαν στα ουράνια…
 • Και εδώ κάθονται, να μην πω τι…
 • Μπορεί να είναι και εθνικό σπορ…

@10:35

Ποσοστιαία- αναλογικά και συγκριτικά πάντα – που να βρουν εταιρείες σαν και τις ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΜΟΗ, ΕΛΠΕ, QUEST, AUTOHELLAS, OLP, ΟΛΘ, ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ, JUMBO, TITC, ΛΑΜΔΑ, CENERGY, ELVALHALKOR, SARANTIS, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΑΔΜΗΕ, ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ, ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ, ΚΡΙ ΚΡΙ, ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΙΣΤΗ, ΙΝΤΡΑΚΟΜ, ΕΠΣΙΛΟΝ ΝΕΤ, ΕΝΤΕΡΣΟΦΤ, ΠΡΟΦ, ΠΕΡΦ, ΒΥΤΕ, ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ κλπ. Και δεκάδες μικρές και μικρούλες κερδοφόρες και με book value κάτω  της μονάδας και πολύ παρακάτω…

@10:45

AMEM τώρα στην ΕΚΤΕΡ στα… 1,0800 ευρώ με 11,5 χιλιάδες τεμάχια!! Στην αποτίμηση των… 12 εκατ. ευρώ… ΕΧΟΥΝ ΛΑΛΗΣΕΙ που λέμε στο χωριό μας για τα καλά!! Το γιατί στο μεταμεσονύχτιο κεντρικό θέμα μας.

@10:55

ΔΕΗ – ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ: Το στοπ και η στήριξη στο 768. Η ζώνη του 820-838 είναι και η σημαντική μας αντίσταση. Μία κατοχύρωση και μόνο μπορεί άμεσα να δώσει συνέχιση της κίνησης

@14:30

@14:40

 • ΕΔΩ που τα λέμε οι αργίες μέχρι τις 3.5.2022 είναι περισσότερες από τις εργάσιμες!!
 • TO ENA τους βρωμάει, το άλλο τους μυρίζει, και δώστου τα.,.. Ναι μεν, αλλά, και Ξανά μανά προβληματισμοί και αμφιβολίες. Δεν πάνε να ζωγραφίζουν τα νούμερα, αυτοί εκεί στο βιολί τους!
 • ΟΤΑΝ όμως πρόκειται για τα διαφημιζόμενα από αυτούς και το ΣΥΣΤΗΜΑ (το οποίο υπηρετούν με θρησκευτική ευλάβεια) ΜΠΛΕ πατατάκια και Πατάτες όλα καλά και ρόδινα. Κι ας μην ξέρουν ούτε τα ίδια τι και που χρωστάνε κι ας έχουν ξεχάσει τι πάει να πει ΚΕΡΔΟΣ και ας είναι στα ουράνια ο τραπεζικός δανεισμός τους. Ολα καλά και ρόδινα, γιατί… ΘΑ αυτό και ΘΑ εκείνο…

@14:45

ΔΕΗ, JUMBO και ΟΛΠ ξεχωρίζουν ιδιαίτερα. Η 1η είναι η μεγάλη ευνοημένη από τις τελευταίες ενεργειακές εξελίξεις, για την 2η φώναζε εδώ και καιρό ο ΟΑΚ, ενώ για την 3η το ταμπλό μοίραζε και μοιράζει λεφτά αλλά κρατούσαν ομπρέλες. Υπήρχαν όμως και διορατικοί ιδιώτες επενδυτές στα φόρουμ, αλλά και ο μ./μ να την υπενθυμίζει σε καθημερινή βάση στους αναγνώστες του.

@15:15

EKTEΡ – απάντηση: Ναι, γιατί οι άλλοι είναι…κολλεγιόπαιδα. Αλλωστε, η εταιρεία είναι 100% καλυμμένη αφού έλαβε προσημείωση επί του ακινήτου. Εμείς κοιτάμε νούμερα και αποτιμήσεις… Τα βράδυ όλα τα υπόλοιπα, γιατί δεν υπάρχει χρόνος τώρα για αναλύσεις. Ευτύχημα για τους διορατικούς το ότι κάποιοι βγάζουν κομμάτια… Αγορές μέχρι τα 1,1200 το πολύ… Την τράβηξαν – ως συνήθως- πάνω την τιμή, αλλά εδώ μιλάμε για την φτήνεια όταν αποτιμάται σε… 12,5 εκατ., με την Book Value στα 1,6500 ευρώ και σχεδόν αδάνειστη. Και παίρνει συνεχώς … παραγγελίες.

@15:30

ME άνοδο άνω του 2% @15:25

@16:30


ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

ΘΕΡΜΗ ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ προς όλες τις εισηγμένες:

Μείωση πωλήσεων μπορείτε να βγάλετε; Βγάλτε την.

 Μείωση κερδών ή ακόμα καλύτερα ζημίες μπορείτε να εμφανίσετε; Εμφανίστε τις.

Αύξηση δανεισμού μπορείτε να παρουσιάσετε; Παρουσιάστε την.

Και γενικότερα, μπορείτε να κάνετε κάτι για να φανεί ότι η εταιρεία πάει από το κακό στο χειρότερο; Κάντε το.

Μόνο κάτω από αυτές τις προϋποθέσεις μπορείτε να περιμένετε επιβράβευση των προσπαθειών σας.

Μην κάνετε το αστείο να εμφανίσετε θετικά έως άριστα αποτελέσματα.

Θα έχετε την τύχη της Μοτοδυναμικής, του Πετρόπουλου και τόσων άλλων που τόλμησαν να παρουσιάσουν μια εξαιρετική εικόνα. Ας πρόσεχαν. Εδώ είναι Ελλάντα, δεν είναι παίξε γέλασε…

…και διηγώντας τα να κλαις

Ζ.Κ

ΤΙΤC: Μεγάλη η βαβούρα γύρω από την επιστροφή κεφαλαίου 3 ευρώ ανά μετοχή. Η ίδια η βαβούρα δείχνει και την ποιότητα της αγοράς και των εμπλεκόμενων σε αυτήν.  Το βασικό ερώτημα δεν το έθεσε κανείς. Μπορεί ο Τιτάνας να δίνει κάθε χρόνο 3 ευρώ επιστροφή; Τα 3 ευρώ βγήκαν από την κερδοφορία της εταιρίας;

 • Η εταιρία δεν παράγει ετησίως ουτε θετικές χρηματοροές ούτε κερδοφορία 3 ευρώ ανά μετοχή.  Όταν δίνεις πάνω απ’οσα βγάζεις, το μέλλον σου το ξέρεις. Το γιατί τα δίνεις είναι η δεύτερη απορία. Και φυσικά ήρθε η επίσημη θέση της εταιρίας που είναι ότι ίσως δεν δοθούν σε μία χρήση…  Οπότε προς τι η απόφαση τώρα; Δεν θα κάνετε άλλες ΓΣ στις επόμενες χρήσεις;

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Αδικειται παράφορα σε σχέση με την ιστορία του, την αποδεδειγμένη ανάπτυξη του και τα αποτελέσματα του. Ο κ. Ευάγγελος ίσως πρέπει να πάρει την απόφαση κάποια στιγμή να πάει το χαρτί σε άλλη αγορά. 

OAK

Σημαντικά οικονομικά και γεωπολιτικά οφέλη θα εξασφάλιζε η Ελλάδα σε περίπτωση ανακάλυψης κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, για τα οποία υπάρχουν σοβαρότατες ενδείξεις, επισημαίνει το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης, σε ειδική έκθεση για τις δυνατότητες εκμετάλλευσης του δυναμικού τους.

Σημειώνεται ότι επίκεινται κυβερνητικές ανακοινώσεις για τη διευκόλυνση των επενδυτών και την επιτάχυνση των ερευνών στις περιοχές που έχουν ήδη παραχωρηθεί για έρευνα, με έμφαση στις θαλάσσιες περιοχές του Ιονίου και της Κρήτης.

 • ΝΑΧΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΛΕΜΕ: ΗSBC… η κερδοφορία των Ελληνικών Τραπεζών εξακολουθεί να φαίνεται αξιοπρεπής. Η σύσταση μας διατηρείται σε Αγορές, ενώ οι νέες τιμές – στόχοι που δίνουν οι αναλυτές μας είναι τα 1,45 ευρώ για την Alpha Bank, από 1,60 ευρώ πριν, τα 1,40 ευρώ για την Eurobank από 1,45 ευρώ, 4,30 για την ΕΤΕ, από 3,90 ευρώ και 1,90 ευρώ για την Πειραιώς από 2,10 ευρώ.
 • WALL STREET: Στο κόκκινο κινήθηκε το αμερικανικό χρηματιστήριο με πρωταγωνιστή των απωλειών τον δείκτη Nasdaq (-2,2%). Σε υψηλό τριών ετών η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. «Βουτιά» 4% για το πετρέλαιο. Οριακές διακυμάνσεις για χρυσό και δολάριο.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

ΜΟΗ – Optima Bank: Σύσταση ΑΓΟΡΑΣ και τιμή – στόχο 19,1000 ευρώ. Προβλέπει άνοδο 22% στα αναπροσαρμοσμένα EBITDA, στα 403 εκατ. ευρώ, με τα καθαρά κέρδη να διαμορφώνονται στα 156 εκατ. ευρώ. Το 2021 αναμένονται σημαντικά κέρδη από τα αποθέματα ύψους 120 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 245 εκατ. ευρώ το 2020.

Jumbo Optima Bank: Διατηρεί σύσταση ΑΓΟΡΑΣ και τιμή – στόχο στα 16,6000 ευρώ. Η Χρηματιστηριακή εκτιμά ότι τα καθαρά κέρδη εμφάνισαν άνοδο 52% στα 210 εκατ. ευρώ και προβλέπει ότι η Εταιρεία θα εμφανίσει καλύτερο τζίρο εφέτος, αλλά χαμηλότερη κερδοφορία έναντι του 2021.

Entersoft Χρυσοχοΐδης ΑΧΕΠΕΥ: Τιμή – στόχο τα 6,8000 ευρώ εκτιμώντας ότι μπορεί εύκολα να διπλασιάσει τον κύκλο εργασιών της έως το 2026.


COCA COLA – Απόστολος Μάνθος


25.11.2020 – ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Η συμπεριφορά απέναντι στην μετοχή ξεγυμνώνει την θεσμική κοινότητα. Ολοι στη μάχη της προμήθειας, καμμία διάθεση κεφαλαιακής απόδοσης(!). Kάποιοι έγραψαν ότι διαπραγματεύονται σε ιστορικά υψηλά(!!). Μόνον που αυτά, απέχουν επτά και πλέον ευρώ από τα πραγματικά ιστορικά υψηλά…. Εμεις πάντως, δεν θα στοιχηματίζαμε ότι δεν θα τα ξαναδεί προσεχώς.

 • ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΑ θα συνεχισθεί η κατοχύρωση σημαντικών βραχυχρόνιων κερδών η οποία θα δίνει ευκαιρίες τοποθετήσεων στα διορατικά κεφάλαια που δεν αρέσκονται σε νευρικές βραχυπρόθεσμες κινήσεις, ενώ ταυτόχρονα ερωτεύονται τις μετοχές εκείνες που εκτιμούν ότι θα τους χαρίσουν εκ του ασφαλώς υπεραποδόσεις (πλην εκτός εξαιρετικού απρόβλεπτου γεγονότος).
 • ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ των ΤΕΝΕΡΓ, ΚΟΥΕΣ, ΚΡΙ ΚΡΙ κ.λπ κ.λπ.

25.11.2020 – Όσο ο Γενικός Δείκτης δίνει κλεισίματα υψηλότερα των 650 – 662 μονάδων, οι αγοραστές μπορούν να ελπίζουν σε κίνηση προς τις 709, 719, 726, 740 και 765 μονάδες (δείχνει να εκτονώνεται και το πλέον αισιόδοξο σενάριο).

Η πρώτη στήριξη στις 683 μονάδες. Στις 668 ο εκθετικός ΚΜΟ 200 ημερών και στις 651 μονάδες ο απλός ΚΜΟ 200 ημερών.

Όσο ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης κλείνει υψηλότερα των 1607 μονάδες, δεν μπορεί να αποκλειστεί κίνηση προς τις 1750 -1770 μονάδες, με την πρώτη στήριξη να εντοπίζεται στις 1630 μονάδες.

Καθοδική διαφυγή χαμηλότερα των 1607 μονάδων (διέρχεται και ο απλός ΚΜΟ 200 ημερών), δημιουργεί προϋποθέσεις υποχώρησης προς τις 1576 (εκθετικός ΚΜΟ 200 ημερών), 1547, 1456 και 1426 μονάδες. 


********

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

 • Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα και το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

 • Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.