12+13.4.2022- Χ.Α: Εξαιρετική η εικόνα της αγοράς κόντρα στο διεθνές κλίμα

Εξαιρετική η εικόνα της αγοράς κόντρα στο διεθνές αρνητικό κλίμα. Μετοχές με όρεξη από την αρχή της συνεδρίασης και διάθεση για ψηλότερα σε κουτσή εβδομάδα λόγω του Πάσχα των καθολικών.

ΜΟΗ Πρώτη και καλύτερη σήμερα εν αναμονή αποτελεσμάτων. Είχαμε προειδοποιήσει ότι το κλείσιμο του 13,88 λόγω rebalancing ήταν εξαιρετική συγκυριακή ευκαιρία πριν λίγες μέρες.
  • ΜΥΤΙΛ Αρχισε να μετράει η καθοριστική περίοδος για τον Msci οπότε η τιμή θα κρατηθεί πάνω από 15,80 για να επιτευχθεί ο στόχος και όχι μόνο. Ο φίλος μας ο Βαγγέλης άρχισε πάλι να μοιράζει συγκινήσεις.
ΙΝΚΑΤ Στέρεψαν τα κομμάτια της αύξησης στην περιοχή του 2,20. Κατά συνέπεια θα κινηθεί σε υψηλότερα επίπεδα.
  • ΕΛΛΑΚΤΩΡ Εν αναμονή των αποτελεσμάτων αλλά το ζουμί είναι στον ΑΝΕΜΟ και τις μετοχικές εξελίξεις. Όποιος αποκτήσει ποσοστό πατάει πόδι σε  Αττική Οδό και Άνεμο με την αξία του τελευταίου να φτάνει στα ύψη αν αναλογιστούμε τις τιμές των υπολοίπων του κλάδου.
CENERGY Συσσώρευση μεταξύ 3,32-3,48 εδώ και πολλές συνεδριάσεις. Μαζεύει δυνάμεις για ψηλότερα με καθοριστική διάσπαση των 3,49€. Μπαίνει δυνατά στο παιχνίδι ο κλάδος των σωλήνων το 2022 με νέες δουλειές στον τομέα του υδρογόνου.
  • ΒΙΟΧΑΛΚΟ Παρά τα καλά νούμερα και το μέρισμα πλήρης η εγκατάλειψη της μετοχής. Όταν οι μεγάλοι του Ftse25 γράφουν πια πάνω από 2 δις κεφαλαιοποιήσεις με το ζόρι αυτή στο 1,1 δις. Κρίμα.
ΤΙΤΑΝ Ξύπνησε λίγο με τα τελευταία νέα για επιστροφή κεφαλαίου.
  • ΛΑΜΔΑ Καιρός ήταν να κινηθεί, αφού είχε βαλτώσει πέριξ των 6€. Σύντομα θα δούμε ψηλότερες τιμές με πρώτη δύσκολη κορυφή το 7,20.
ΤΕΝΕΡΓ Τι άλλο να πει κανείς ; Πάνω από 2 δις κεφαλαιοποίηση πια, περιμένει τις εξελίξεις. Τώρα αν το 21 θα είναι 22 ίσως να έχει μικρή σημασία. Οι διορατικοί ίσως κοιτάνε την κρυμμένη υπεραξία του Ελλάκτωρ λόγω του Άνεμου.
  • Λίγο καλύτερη συγκυρία να είχαμε στις ξένες αγορές θα βλέπαμε μεγαλύτερες αγριάδες. Αν βοηθήσει το περιβάλλον ίσως το δούμε επιτέλους αυτό το καλοκαίρι. Πιθανή αποκλιμάκωση του μετώπου Ουκρανίας και πτώση των τιμών στην ενέργεια θα είναι σημαντικές παράμετροι.
Καλή σας νύχτα

O Λογικός

***
ΥΓ μ/μ: Ο ΛΟΓΙΚΟΣ έχει 22 χρόνια υπηρεσίας στον χώρο και είναι στέλεχος μίας εκ των μεγαλυτέρων ιδιωτικών ΑΕΠΕΥ του Χ.Α, εκ των πλέον ποιοτικών και ανερχόμενων του κλάδου.

Σ.Σ μ/μ: 

  • Οι Συνεργάτες του μ/μ καταθέτουν τις προσωπικές απόψεις – εκτιμήσεις τους.
  • Ο μ/μ δεν ασκεί καμμία λογοκρισία.
  • Ούτε όμως σημαίνει “σώνει ντε και καλά” ότι συμφωνεί με τις δικές τους.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.