(12/12) To χρηματιστηριακό σημειωματάριο του μικρομέτοχου – Πολλά μικρά και ενδιαφέροντα(;)

Κύριε Σταικούρα…’Αντε και στο δικό μας “Closing Bell” στο νέο* Trading Floor του Χρηματιστηρίου Αθηνών
Image result for ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ "Ημέρα της Ελλάδας" WALL STR
 • Παράθεση Tweet
Christos Staikouras @cstaikouras
Στιγμιότυπο από την “Ημέρα της Ελλάδας” στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης όπου έγινε η καθιερωμένη τελετή λήξης των εργασιών της χθεσινής ημέρας με το “Closing Bell”.
Προβολή αυτού του νήματος Tweet
https://twitter.com/i/status/1204751856779575296
****
5ήμερο φωτιά για τα χρηματιστήρια ξεκινησε από τις 9 το βράδυ… Με FED, ECB , Βρετανικές εκλογές, έναρξη ή μη νέων δασμών για τα Κινέζικα προιόντα..

Εικόνα

****
ΕΧΑΕ: ‘Εχει τμήσει ανοδικά τη 12ετή καθοδική γραμμή αντίστασης “D” και στους τελευταίους μήνες πατάει πάνω σε αυτή δίχως διάθεση να τη χάσει καθοδικά. Η ένδειξη αυτή θα πρέπει να μας προετοιμάζει για μεγάλη ανοδική κίνηση άνω των 6,70 ευρώ…Να ένα καλό στοίχημα για το 2020

Εικόνα

****
ΔΕΗ: Πήρε ανοδικά τα 3,3600 ευρώ και άνοιξε το δρόμο για τα 3,6500 ευρώ. Πιθανό όμως ανέβασμα με γρήγορη εκτόνωση μας δείχνει ο RSI, καθώς στους τελευταίους 5 μήνες όποτε χτυπάει το επίπεδο των 67 μον τεχν. δείκτη γυρνάει πτωτικά. Οπότε οι βραχυχρόνιοι ας έχουν το χέρι στη σκανδάλη..

Εικόνα

*****
2019 returns for the largest US banks…
 • Citigroup+50%
 • JP Morgan +42%
 • Bank of America +39%
 • Goldman Sachs+36%
 • US Bank +34%
 • Morgan Stanley +29%
 • Wells Fargo: +21%
Εικόνα
****
ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΑΤΡΑΣ: Η τελευταία ανοδική αγορά για το Χρηματιστήριο της Αθήνας ξεκίνησε στις 20 Νοεμβρίου 2018. Την ημέρα εκείνη, ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 595,05 μονάδες. Σήμερα, δώδεκα μήνες και κάτι μετά, ο “ταύρος” της χρηματιστηριακής αγοράς έγινε ενός έτους και βρίσκεται λίγο πριν από τις 900 μονάδες, έχοντας πετύχει απόδοση 50%. Η ανοδική κίνηση της αγοράς -η οποία θα έχει και συνέχεια- είναι η αντανάκλαση της εισόδου της χώρας σε μία νέα ιστορική φάση.
****
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ – Γ.Σ:
Ο τομέας του αυτοκινήτου, είναι ο πιο σημαντικός βιομηχανικός κλάδος της Τουρκίας. Μέσα στο 2019 από τα 165 δις δολάρια των συνολικών εξαγωγών της χώρας, τα 28,05 δις αφορούσαν στον τομέα του αυτοκινήτου, αναδεικνύοντάς τον ως τον πρώτο σε εξαγωγές τομέα παραγωγής. Η Γερμανία είναι η πρώτη χώρα προορισμού τους.
 • Στη χώρα μας, θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι η Τουρκία δεν είναι η ξεπερασμένη χώρα με στρατιές αναλφάβητων. Είναι μία χώρα με μεγάλο και νέο πληθυσμό (ο μέσος όρος ηλικίας των τούρκων είναι τα 29 χρόνια, τη στιγμή που των ελλήνων είναι 43,5), με υψηλό δείκτη γεννητικότητας, με ισχυρές βιομηχανικές δομές και πολύ υψηλές διεθνείς επενδύσεις.
****

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΑΤΡΑΣ (ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΑΓΟΡΑ):

Σήμερα βρισκόμαστε στη φάση όπου η οικονομία έχει ξεφύγει από τη στασιμότητα και έχει πλέον εισέλθει σε τροχιά ανάκαμψης. Είναι η φάση κατά την οποία αρχίζουν να εμφανίζονται οι μεγάλες μεταβολές σε σχέση με το παρελθόν. Σε επίπεδο επιχειρήσεων, είναι η φάση όπου επενεργούν πολλαπλασιαστικά οι πρακτικές περιστολής δαπανών και εξοικονόμησης πόρων που είχαν εφαρμοστεί κατά τα χρόνια της ύφεσης και της αύξησης της χρήσης του παραγωγικού δυναμικού που είχε παραμείνει αργό ή υποχρησιμοποιούμενο.
 • Έτσι, παρατηρείται το φαινόμενο της σημαντικά μεγαλύτερης επίδρασης στην κερδοφορία, από μία μικρότερη αύξηση των πωλήσεων. Το φαινόμενο αυτό παρατηρήθηκε στους ισολογισμούς του 2018, αλλά και στα τρίμηνα του 2019, όπου με μικρή αύξηση των πωλήσεων παρατηρείται εντυπωσιακά μεγάλη αύξηση των κερδών (δείτε στις σελίδες 26-27 https://www.eurocapital.gr/permalink/105374.html).

Στη φάση αυτή, η ανάκαμψη και το οριστικό ξεπέρασμα της ύφεσης γίνεται ορατό απ’ όλους. Αυτό συμβαίνει σήμερα με την ελληνική οικονομία και το ελληνικό Χρηματιστήριο, καθώς οι επενδυτικοί οίκοι αναβαθμίζουν το αξιόχρεο της οικονομίας, τα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων υποχωρούν και οι επενδυτικοί οίκοι “ανακαλύπτουν” μετά από χρόνια το ξεχασμένο ελληνικό Χρηματιστήριο.

Print Friendly, PDF & Email