11 IAN- Χ.Α+ Markets (Nο.8): Σχόλια, εκτιμήσεις και αναφορές

ΠΡΟΣΟΧΗ στις σοφιστείες που διαβάζετε περί των υποψηφίων… ΑΕΕΑΠ. Το ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ μπορεί να αυξάνεται, να χτυπάει όποια νούμερα θέλουν και αγαπάνε, αλλά αυτό το φουκαριάρικο το ΠΑΘΗΤΙΚΟ θα παραμένει… απαθέστατο; Να δούμε τι άλλο θα διαβάσουμε!

  • ΤΟ ΓΥΡΙΣΕ το ματσάκι ο Αμερικανός… Κρύος ιδρώτας για τους short (και) σήμερα.

ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ: Σχεδόν στα 11 δισ. ευρώ ανήλθε η αποτίμηση τους στο ταμπλό… 

ΑΦΗΣΑΝ την ΔΕΗ και έπιασαν τις ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ… Καλό αυτό για την αγορά, αρκεί να το διατηρήσουν…

FITCH: Σε τέτοιες εποχές πολύ δύσκολη η Αναβάθμιση… Για να ξέρουμε και τι μας γίνεται και να μην πετάμε στα σύννεφα.

ΥΨΗΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ: Εχει παραγίνει το κακό με τις αποτιμήσεις τους, μην τρελαθούμε βρε παιδιά… Ηρεμα, σας βλέπουμε… Είπαμε, αλλά όχι και έτσι… Σε διορθωτικές κινήσεις εκμεταλλευόμαστε την ΠΕΡΦ στην οποία τοποθετούνται πανίσχυρα επενδυτικά σχήματα.

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ – απάντηση: Οποίος τα γράφει, είναι ψεύτης όσο αφορά την αυτοπαραγωγή. Γιατί δεν χρειάζεται να είναι στην συγκεκριμένη περιοχή. Θα γίνεται virtual metering γιατί οι περισσότερες βιομηχανίες δεν έχουν δίπλα στα εργοστάσια εκτάσεις. Ο νομοθέτης το έχει προβλέψει γιατί δουλεύει για αυτούς.

  • Για την ταμπακέρα δηλαδή την επιδότηση 75% δεν λέει τίποτα, γιατί δεν τον συμφέρει! Με 75% επιδότηση θα βάλουν και χρήματα στη τσέπη. Όσον αφορά την μετοχή θα την πάνε πάνω από 2 ευρώ και τότε θα κάνει placement σε Funds. Hδη το κουβεντιάζει και έχουν βρει και τη χρηματιστηριακή που θα το κάνει.

Επίσης δεν λέει τίποτα, ότι αυτά δεν θα τα πληρώσουν τώρα αλλά μέρος τους… Δηλ. ότι πληρώσανε και πέρυσι γιατί θα κουρευτούν κι άλλο με μηδενικό ΕΤΜΕΑΡ για αυτούς που κάνουν εξαγωγες κ.τ.λ.

  • Το ζήτημα είναι ότι σε λίγο αν δεν πέσουν οι τιμές του ρεύματος, με την αυτοπαραγωγή και την επιδότηση θα τους έρχεται χωρίς ζημιά, αν πέσει η τιμη ούτε τα ευρώ που πλήρωσε τον Ιανουάριο του 2021 θα πληρώσει. Θα του μείνουν στην άκρη και θα έχει και ρεύμα για τα σπίτια τους.

Όλο κλαίγονται. Του ζητήσανε χαρτιά εδώ να δώσει και είπε θα κάνω placement μετά τα 2,00. Αν είναι τόσο άσχημα, γιατί δεν πουλάει;  ΑΥΤΑ τα ολίγα καλέ μου φίλε.

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ: Από το 2019 υπάρχει. Αλλά τα ξεχνάνε αυτά. Δεν τρώνε όλοι όμως σανό… https://deddie.gr/el/themata- stathmon-ape-sithia/fv-apo- autoparagwgous-me-eikoniko- energeiako-sumps/

  • Virtual Net metering

https://www.photovoltaic.gr/ el/company/press-releases/law- branch/virtual-net-metering. html

ΕΔΩ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ τι γίνεται; Πετάνε αετό; 

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ….https://www.mononews.gr/oikonomia/pandora-papers-lianos-remos-giotis-ke-ioanna-vardinogianni-sto-stochastro-tis-archis-gia-to-xeplima-chrimatos

Pandora Papers: Λιανός, Ρέμος, Γιώτης και Ιωάννα Βαρδινογιάννη στο στόχαστρο της Αρχής για το ξέπλυμα χρήματος!

ΚΑΙ…

  • Ευριπιδης Δοντάς, μεγαλομέτοχος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της κλωστοϋφαντουργίας Επίλεκτος. Τα τελευταία χρόνια στράφηκε στον κλάδο της ενέργειας. Δραστηριοποιείται στην επιχειρηματική κοινότητα συμμετέχοντας ενεργά σε συνδέσμους και επιμελητήρια.
  • Ευριπιδης Δοντάς: Ο μοναδικός εισηγμένος. Η Κεφαλαιογοράα δεν έπρεπε να τον ρωτήσει; Εισηγμένος με αδήλωτη εταιρεία; Τι προστασία υπάρχει στους μετόχους;

ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ – Κανείς δεν έχει γράψει για την συγχώνευση των μεγαλύτερων νερουλάδων στην Ευρώπη. Μέσα στον Δεκέμβρη πήραν την έγκριση από την ΕΕ.
https://suez-merger.veolia. com/

  • Commission approves the acquisition of Suez by Veolia

https://ec.europa.eu/ commission/presscorner/detail/ en/ip_21_6885

ΟΜΟΛΟΓΑ: Να δούμε που θα καταλήξει αυτή η φάμπρικα με τα ομολογιακά δάνεια… Μας θυμίζει αυτό με τους… γύφτους που έμαθαν ότι… κ.λπ κ.λπ.  Μακάρι να μην βγούμε αληθινοί, αλλά μάλλον κάποια στιγμή θα πέσει κλάμα, πολύ κλάμα.

  • Εν τω μεταξύ, όλες οι εκδόσεις (υπερ)καλύπτονται, όλοι είναι ευχαριστημένοι (ανάδοχοι, μεγαλομέτοχοι κ.λπ), με την πραγματική χρηματιστηριακή αγορά να στερείται των τόσον απαραίτητων γι αυτή κεφαλαίων που δυστυχώς κατευθύνονται σε μία ορισμένη κάστα. Κι άντε μετά αυτοί να ενδιαφερθούν για το καλό του μικροεπενδυτή μετόχου τους…

Σ.Σ μ/μ: ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΟ ΑΡΘΡΑ ΦΩΤΙΑ.. Το ένα για τα ομόλογα και το άλλο για το ενεργειακό κόστος. Το ένα σίγουρα αργότερα σήμερα… Θα μας βρίζει όλη η Αγορά Ομολόγων, μαζί με τα τραπεζικά μεγαλοστελέχη τουλάχιστον (γέλια, πολλά γέλια)

****

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 

  • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

  • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.