12.9.2021- Χ.Α: Λίγα λόγια και σταράτα από τον… Λογικό- Είμαστε πραγματικά άξιοι της μοίρας μας!

Χ.Α: Λίγα λόγια και σταράτα από τον… Λογικό

Όχι δεν είναι καταραμένο το χρηματιστήριο, απλά δεν έχει ενδιαφερθεί κανείς την τελευταία 20ετία!!

  • Ούτε καν η πιο φιλική προς τις επενδύσεις κυβέρνηση δεν κατάλαβε ότι πρέπει να δώσει άλλο αέρα, ανανέωση και κίνητρα και να γίνει το χρηματιστήριο μοχλός ανάπτυξης και δημιουργίας πλούτου όπως σε όλο τον δυτικό κόσμο.

Αντίθετα συνεχίζει να είναι μοχλός δημιουργίας ζημιών και εγκλωβισμού κεφαλαίων σε μία εποχή αρνητικών επιτοκίων και πλεονάζουσας ρευστότητας πράγμα το  οποίο θα μπορούσε να αποτελέσει και case study σε πανεπιστήμιο.

  • Τι ανάπτυξη ανακοινώνεται, τι αυξημένα κέρδη εταιρειών, τι μερίσματα, τι deals!!! Το ελληνικό χρηματιστήριο κοιτάει μόνο κάτω, όταν επικρατεί ευφορία στις ξένες αγορές και υπερβολικά κάτω όταν αυτές διορθώνουν φυσιολογικά από τα υπερκέρδη τους.
Στην Ελλάδα όταν οι μεγάλες ποδοσφαιρικές ομάδες με τους περήφανους προέδρους δεν πάνε καλά, αλλάζουν τον προπονητή στο δίμηνο.
  • Στο χρηματιστήριο τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια που πέφτουμε κάθε χρόνο κατηγορία αφήνουμε τον ίδιο προπονητή και τους ίδιους παίκτες.
Ειδικά, όταν κατά την διάρκεια της θητείας τους έχει συμβεί το μεγαλύτερο χρηματιστηριακό σκάνδαλο της FOLLIE και έχουν αποχωρήσει από το χρηματιστήριο με τον καλό ή με τον κακό τρόπο πάνω από 150 εταιρείες.
  • Όσο για νέες εισαγωγές ούτε λόγος. Ευθιξία είναι μια λέξη που δεν υπάρχει πια στο ελληνικό λεξιλόγιο.
Είμαστε πραγματικά άξιοι της μοίρας μας.
ΥΓ: Και πόσο δίκηο έχει ο φίλτατος Μιχάλης Γελαντάλις!
  • “Εδώ ολόκληρο τεκμηριωμένο πλαίσιο προτάσεων της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων (για την αναβάθμιση της κεφαλαιαγοράς) έχει υποβληθεί από τον Νοέμβριο του 2020 στους αρμοδίους της πλατείας Συντάγματος. Σχεδόν 10 μήνες μετά και… σιγή ασυρμάτου. Τι ψάχνω, θα μου πείτε, εάν λ.χ. η Mytilineos κοντά σε νέα ιστορικά υψηλά «αντιστοιχεί» με τις μίζερες 900 μονάδες του Γενικού Δείκτη; Με την καλημέρα μου, αν και για… καληνύχτες είμαστε”.
O Λογικός
________________
ΣΣ μ/μ: Ο Λογικός είναι θεσμικός παράγοντας, άριστος γνώστης της ελληνικής αγοράς και όχι μόνον, χωρίς υστερόβουλες σκέψεις και εξαρτήσεις.
  • Αισθάνεται όμως προδομένος, ειδικότερα από την σημερινή κυβέρνηση της οποίας είναι ένθερμος φίλος της.

Από την οποία κυβέρνηση είχε την εύλογη απαίτηση να βγάλει ττην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά  από την αφάνεια, να την αναγεννήσει για την ανάσταση της οικονομίας της χώρας, διευκολύνοντας εισαγωγές νέων υγιέστατων επιχειρήσεων, λαμβάνοντας στοιχειώδη μέτρα για την ανάπτυξη της και προωθώντας νέα δυναμικά στελέχη ικανά να την αναδείξουν σε πρωταγωνιστή.

  • Και αντ’ αυτών, βλέπει αυτή την κυβέρνηση να γίνεται ο ψυχρός ενταφιαστής της!