11.9.2020- Τραπεζικός Δείκτης: Επειγόντως αντίδραση και προσέγγιση των 325 – 330 μονάδων

Σε σχέση και με τα όσα είχαμε γράψει χθες … Και αν και θεωρούμε πως η συνέχιση του «consolidation» της αγοράς κοντά στα τρέχοντα επίπεδα είναι το πιθανότερο σενάριο και για τις επόμενες εβδομάδες, όπως ήδη συμβαίνει από τις αρχές Ιουνίου, δηλαδή περίπου 3,5 μήνες. Θα επαναλάβουμε πως δεν κρύβουμε την ανησυχία μας να μην απομακρυνθεί ο τραπεζικός δείκτης από τα κρίσιμα τεχνικά επίπεδα των 325 – 330 μονάδων.

Ο δείκτης έκλεισε χθες στις 321,26 μονάδες, +1%. Όχι φυσικά ότι απέχει και πολύ από τα επίπεδα που αναφέραμε παραπάνω, ειδικά όταν μιλάμε για τις ευμετάβλητες τραπεζικές μετοχές. Ωστόσο αυστηρώς διαγραμματικά και όσο ο δείκτης μένει χαμηλότερα, η έτσι και αλλιώς αρνητική τάση, επιβαρύνεται όλο και περισσότερο.

Και τι κίνδυνος υπάρχει;

Ανά πάσα στιγμή και με την πρώτη ευκαιρία, να έχουμε έναν νέο κύκλο πτώσης, τουλάχιστον μέχρι τις πολύ ισχυρές στηρίξεις στις 295 – 300 μονάδες, δηλαδή περίπου 6% χαμηλότερα.

Και εκεί τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο ανησυχητικά. Και αυτό γιατί απώλεια και αυτών των στηρίξεων, βάζει τις τραπεζικές μετοχές σε ένα νέο πτωτικό trend, με κίνδυνο πτώσης ακόμη άλλο 15% (από τις 300 μονάδες) μέχρι τα ιστορικά χαμηλά του δείκτη του Μαΐου και περίπου τις 255 – 260 μονάδες ….. Με ότι φυσικά αυτό σημαίνει για όλη την πορεία της αγοράς …..

Αντίδραση άμεσα λοιπόν και προσέγγιση τουλάχιστον το επάνω όριο των επιπέδων των 325 – 330 μονάδων. Αντιστάσεις η διάσπαση των οποίων, όποτε συνέβαινε, θα επανέφερε το θετικό σενάριο, αν και σίγουρο και με την εικόνα που έχει η αγορά και ειδικά οι τραπεζικές μετοχές, το ζητούμενο σε αυτή τη φάση είναι η απομάκρυνση του αρνητικού σεναρίου.