Ποιοι ξένοι κορυφαίοι διαχειριστές χτίζουν θέση στην ΜΥΤΙΛ και ο δρόμος χωρίς επιστροφή της ΦΟΛΙ (11/8)

ΠΟΙΟΙ ΞΕΝΟΙ ΚΟΛΟΣΣΟΙ ΧΤΙΖΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ ΚΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ FOLLI FOLLIE 

Φίλοι μικρομέτοχοι, σε περιόδους αβεβαιότητας είτε λόγω του κορωνοϊού είτε λόγω της συνεχόμενης Τουρκικής προκλητικότητας δημιουργούνται μεγάλες ευκαιρίες στο ελληνικό χρηματιστήριο. Υπάρχουν εταιρείες που επηρεάζονται πάρα πολύ από τον κορωνοϊό και από την τουρκική προκλητικότατα και υπάρχουν άλλες που επηρεάζονται πολύ λιγότερο.

Μια μετοχή που εμείς πιστεύουμε ότι επηρεάζεται πολύ λιγότερο και έχει εξαιρετικές προοπτικές είναι η μετοχή του ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ.

Όπως γνωρίζετε, ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ δραστηριοποιείται στην παραγωγή αλουμινίου και αλουμίνας που η τιμή τους έχει αποκλειστική σχέση με το τι γίνεται στο διεθνές περιβάλλον και δεν έχει σχέση με τον κορωνοϊό και την Τουρκία.

  • Σύμφωνα με κορυφαίους οίκους, τα χειρότερα είναι πίσω για την τιμή του αλουμινίου. Εκτός από το αλουμίνιο όμως ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ είναι στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας που κι εδώ η επίπτωση από τον κορωνοϊό και την προκλητικότητα της Τουρκίας είναι πολύ μικρή. Και φυσικά μη ξεχνάμε τη δραστηριοποίησή του στις ΑΠΕ που κι εδώ η επίπτωση λόγω κορωνοϊού και Τουρκίας είναι επίσης πολύ μικρή.

Εμείς πιστεύουμε ότι σε αυτά τα επίπεδα τιμών ότι η μετοχή του ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ είναι μια μηχανή παραγωγής μετρητών με ορίζοντα το 2022 σε τιμή κατεδάφισης. Με προβλεπόμενες το 2022 ελεύθερες ταμειακές ροές της τάξης των 200 εκ ευρώ και επαναλαμβανόμενες έχει ίσως την υψηλότερη επαναλαμβανόμενη απόδοση ελεύθερων ταμειακών ροών στο ελληνικό χρηματιστήριο.

  • Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η αφρόκρεμα των αμερικάνων διαχειριστών χτίζει θέση στη μετοχή του. Πρώτη και καλύτερη η Fidelity που τον τελευταίο καιρό χρησιμοποιώντας 6 αμοιβαία κεφάλαιά της (Fidelity International Small CapFidelity Series International Small Cap κλπ) έχει αγοράσει περί τις 600 χιλ μετοχές. Εκτός όμως από τη Fidelity, αγοραστής είναι και το Vanguard Group με 6.2 τρις δολάρια υπό διαχείριση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του mikrometoxos.gr η θέση του Vanguard Group στο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ με 30/06/2020 έχει φτάσει στα 3.78 εκ μετοχές. Τρίτος ξένος αμερικάνος κολοσσός που χτίζει μεθοδικά θέση είναι το Dimensional Fund Advisors με 609 δις δολάρια υπό διαχείριση. Ακόμα, θέση στη μετοχή χτίζει και ο κολοσσός BlackRock Fund Advisors με υπό διαχείριση 7.43 δις δολάρια.

  • Όμως, ενώ οι αμερικάνοι διαχειριστές δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης στη μετοχή του ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΥ οι ευρωπαίου μηδενίζουν. Οι Σουηδοί της Swedbank Robur πούλησαν 613.403 μετοχές και μηδένισαν. Το ίδιο και οι Ιταλοί της Generali. Είχαν 396.325 μετοχές και τώρα μηδέν. Και οι Βρετανοί του Αργοναύτη (Argonaut Capital Partners) είχαν 583.730 μετοχές και τώρα μηδέν.

Οι αμερικάνοι ξένοι κολοσσοί μαζί με το buyback και με φίλα προσκείμενους κωδικούς στον Ευάγγελο Μυτιληναίο απορροφούν μεθοδικά την προσφορά. Εμείς φίλοι μικρομέτοχοι, θα συμφωνήσουμε με τους ξένους αμερικάνικους κολοσσούς που χτίζουν θέση. Και όπως ξέρετε, θεωρούμε ΤΩΡΑ τον ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ DEEP VALUE & GROWTH PLAY ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ (https://www.mikrometoxos.gr/27-7-poio-einai-tora-to-apolyto-deep/)

Φίλοι μικρομέτοχοι, πριν λίγες μέρες έβγαλε ισολογισμό και η αμαρτωλή FOLLI FOLLIE. Το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία του ελληνικού χρηματιστηρίου. Δυστυχώς, ο ισολογισμός που έβγαλε η FOLLI FOLLIE που και πάλι δεν ξέρουμε πόσο αξιόπιστος είναι και τώρα, δείχνει μια τραγική εικόνα και εμείς πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει επιστροφή για τα FOLLI FOLLIE. Προσέξτε φίλοι μικρομέτοχοι, ο κύκλος εργασιών από τα 296.64 εκ ευρώ το 2018 πήγε στα 203.7 εκ ευρώ με ζημιές 121.12 εκ ευρώ.

  • Όμως, τα FOLLI FOLLIE έχουν αρνητικά ίδια 296.16 εκ ευρώ από 175.47 εκ ευρώ. Προσοχή όμως, ενώ ο κύκλος εργασιών είχε μια πτώση 31.32%, ο καθαρός δανεισμός αυξήθηκε κατά 10.96%, από 449.61 εκ ευρώ στα 498.92 εκ ευρώ και οι συνολικές υποχρεώσεις αυξήθηκαν κατά 17.76%, από 601.7 εκ ευρώ σε 708.6 εκ ευρώ. Η απόλυτη σκοτοδίνη!!! Το 2020 αναμένεται ακόμα πιο οδυνηρό λόγω COVID-19.

Τα FOLLI FOLLIE είχαν που είχαν ανέκαθεν πρόβλημα με τις ελεύθερες ταμειακές ροές, ακόμα και τα καλά τα χρόνια. Φανταστείτε τώρα. Η εταιρεία δεν προσκόμισε κατάσταση ταμειακών ροών. Με τέτοια χρηματοοικονομική διάρθρωση και κούρεμα 50% να γίνει σε όλους πάλι δεν υπάρχει φως στο τούνελ με μοχλό ανάπτυξης τα COLLECTIVE.

  • Δυστυχώς εμείς πιστεύουμε ότι οι πιστωτές θα κοιτάξουν να πάρουν ότι καλό κομμάτι έχει απομείνει. Οι μικρομέτοχοι έμειναν στον άσο. Το πιο λυπηρό όμως είναι φίλοι μικρομέτοχοι ότι ακόμα δεν έχει γίνει τίποτα. Όλοι κυκλοφορούν ελεύθεροι και ωραίοι.

Για αυτό έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας να σας λέμε ότι το πιο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κοιτάτε σε έναν ισολογισμό είναι η δυνατότητα να μπορεί η εταιρεία να βγάζει όσο το δυνατόν υψηλότερες ελεύθερες ταμειακές ροές και επαναλαμβανόμενες αν όχι άμεσα έστω στο άμεσο μέλλον.

  • Τρανό παράδειγμα η ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ που ενώ τώρα δεν βγάζει ελεύθερες ταμειακές ροές είναι σε θέση να βγάλει πολύ υψηλές με το που σταματήσει το επενδυτικό της πλάνο.

Εμείς πιστεύουμε ακράδαντα ότι πλέον μια αντίστοιχη περίπτωση με την ΤΕΝΕΡΓΑ είναι και ο ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ. Με ορίζοντα το 2022 θα γίνει η απόλυτη μηχανή παραγωγής μετρητών. Για αυτό κάθε της αδυναμία είναι ευκαιρία για τοποθέτηση. 

Φίλοι μικρομέτοχοι σας ευχόμαστε υγεία, τύχη και καλά κέρδη

Από τον Ειδικό Συνεργάτη του μ/μ