11/8- Αντιπρόεδρος ΕΟΔΥ: Δεν θέλουμε να δοκιμάσουμε τις αντοχές του ΕΣΥ

  • Τι είπε για τα αυξημένα κρούσματα στην Ελλάδα
    Ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, μίλησε για την αλματώδη αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων κορονοϊού που παρατηρείται στην χώρα μας τα τελευταία 24ωρα.

«Η επιδημία έχει μια έντονα αυξητική τάση όχι μόνο από πλευράς αριθμού αλλά και από πλευράς διασποράς εντός της επικράτειας και αυτό είναι το ακόμα πιο ανησυχητικό» και πρόσθεσε πως υπάρχει μια δυναμική επικειμένου δεύτερου κύματος και αυτό οφείλει να αναχαιτιστεί.

Παράλληλα, ο κ. Παναγιωτακόπουλος υπογράμμισε πως αυτή την στιγμή τα κρούσματα είναι πολλά και δεν είναι ανεκτός ο συγκεκριμένος, όμως ο αριθμός των διασωληνωμένων και των νοσηλευόμενων είναι μικρότερος, αλλά αν συνεχίσουμε έτσι θα αυξηθεί και: «δεν θέλουμε να δοκιμάσουμε τις αντοχές του ΕΣΥ».

  • Αναφερόμενος στα νέα μέτρα της κυβέρνησης, ο αντιπρόεδρος του ΕΟΔΥ τόνισε πως πρόκειται για μια «πρόγευση» και η επιδημία χειροτερέψει ενδέχεται να ληφθούν και παραπάνω μέτρα.

Τέλος, για την αύξηση των ασυμπτωματικών ασθενών, ο κ. Παναγιωτακόπουλος εξήγησε πως αυτό οφείλεται στη διασπορά της νόσου σε νεότερους ανθρώπους και η πιθανότητα κάποιος να είναι ηπίως συμπτωματικός και να μην φαίνονται καθαρά τα συμπτώματα της COVID-19 είναι πολύ μεγαλύτερη.