11.6.2021- Χ.Α: Μικρά+μεγάλα ενδιαφέροντα(;) – ΜΕΡΟΣ 2

ΝΙΚΟΣ ΝΑΥΚΑΣ – Λ.ΔΕΠΟΛΑΣ: Με κέρδη εκ νέου έκλεισε χθες ο ΓΔΧΑ καταγράφοντας νέο υψηλό περιόδου και προσεγγίζοντας την κρίσιμη περιοχή των 950 μονάδων, η οποία αποτελεί και το υψηλότερο επίπεδο προ πανδημίας.

 • Στο εξωτερικό, μικτή ήταν η εικόνα στην Ευρώπη καθώς δεν υπήρχε διαφοροποίηση στην στρατηγική της ΕΚΤ, ενώ κέρδη είδαν οι ΗΠΑ αφού ο αυξανόμενος πληθωρισμός συνδέεται περισσότερο με αγαθά που επηρεάζονται από το άνοιγμα της οικονομίας. Ως αποτέλεσμα, περαιτέρω πτωτικά κινήθηκε και η απόδοση του 10ετούς ομολόγου.

Το περιβάλλον παραμένει ευνοϊκό για τις αποτιμήσεις, αλλά όλο και αυξανόμενη βαρύτητα θα δίνουμε πλέον στο ‘’stock picking’’. Περισσότερα επιθετικά σε αυτό το ανοδικό σκέλος ενδέχεται να κινηθούν λιανεμπόριο, πετρέλαια και ΑΠΕ.

@12:25

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ – ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΙ ΑΛΛΑ, αφού οι αρμόδιες αρχές θα συγκινούν πάντοτε με το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν προκειμένου να εκπληρώσουν τον σκοπό τους που δεν είναι άλλος από την προστασία του επενδυτικού κοινού.
 • Ήταν που θα άλλαζαν το θεσμικό πλαίσιο των ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ εισηγμένων στο ΧΑ προκειμένου να αποσύρουν την συμμετοχή τους σε αυτό. Το άλλαξαν μεν, αλλά αυτή την φορά ακόμα καλύτερα κομμένο και ραμμένο στα μέτρα των κ.κ εισηγμένων για να μην κακοκαρδίσουν τους φουκαράδες…
ΠΕΡΙ ΠΡΕΖΤ (ΓΕΚΕ) ο λόγος, με τους μεγαλομετόχους κυριολεκτικά να εξοργίζουν την νοημοσύνη μας με την αντιμετώπιση που επιφύλαξαν στη μειοψηφία των επενδυτών μετόχων τους.
 • Αραγε, θα (ξε)πουλούσαν την περιουσία τους έναντι του πινακίου φακής που προσέφεραν των 5,7500 ευρώ ανά μετοχή; Και για να το κάνουμε πιο λιανά… Θα το πουλούσαν έστω με 8,00 ευρώ; Ρητορικό το ερώτημα φυσικά, αφού η απάντηση θα ήταν ΟΧΙ.
@12:40
ΙΑΤΡΙΚΟ: Εντελώς αθόρυβα ανεβάζει τα υψηλά του για το 2021 ο τίτλος του που ενισχύεται στο τελευταίο 7μηνο σε ποσοστό 70%. Απογοητευτική – εννοείται – κάθε σύγκριση του με το ΙΑΣΩ και πόσο μάλλον με το ΥΓΕΙΑ. Από leader δηλ. σε ουραγό του κλάδου του…
ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: Το μηχανάκι δουλεύει ασταμάτητα αυτή την φορά για κάθε προσφορά που έμπαινε στα 0,5100 ευρώ… Στα 0,5260 τώρα και με συναλλαγές 87 χιλ. τμχ στο +3,2%. Μερική κατοχύρωση κερδών για όσους έχουν τοποθετηθεί στις περιοχές των 0,36 με 0,40 ευρώ δεν θα ήταν άσχημη κίνηση.
ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ: Οι βραχυπρόθεσμα κινούμενοι να προσέχουν…
ΑΛΜΥ: Το παραξήλωσαν που λέμε στη δική της περίπτωση… Είπαμε , αλλά όχι και έτσι… Οι βραχυπρόθεσμα κινούμενοι να προσέχουν…
@12:50
ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ να ξεκολλήσει επιτέλους από τα 2,1000 η μτχ της ΕΛΧΑ που δείχνει ότι σήμερα θα τα καταφέρει… Στο +2% στα 2,1500 και με 193 χιλ. μτχ να αλλάζουν ιδιοκτησία.
ΑΛΦΑ και ΕΥΡΩΒ με 7,8 εκατ. και 2,6 εκατ. ευρώ αντίστοιχα, καλύπτουν το 45% του συνολικού τζίρου των περίπου 25 εκατ. ευρώ μέχρι στιγμής.
@12:55
ΜΕ ΤΟ ΧΡΗΜΑ όταν αυτό βάλει κάτι σαν σκοπό του, δεν μπορεί να τα βάλει κανείς. ΕΤΣΙ και στον ΕΛΛΑΚΤΩΡΑ που καλπάζει, παρά τον απελπιστικό ισολογισμό που εμφανίζει κάθε φορά και ο οποίος τεχνηέντως καλλωπίζεται στα ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ που προωθούν οι ενημερωτές της κοινής επενδυτικής ζώνης.
@13:05
ΛΑΝΑΚΑΜ: Συγκινητικές οι προσπάθειες ανάσχεσης της ανοδικής διαφυγής της, αλλά εσείς είπαμε… Ούτε τον πυρετό σας κλπ κλπ… Αφού προφανώς, όλο και κάποιο κέρδος θα έχετε κλειδώσει στην πορεία της από τα χαμηλά.
TZKA: Οποιοι αγοράζουν και σήμερα δικαιώματα είναι σαν να τοποθετούνται στην μετοχή του στη τιμή των 2,1000 ευρώ. Τιμή γνωριμίας δηλαδή…
ΠΡΟΣ ΝΑΥΤΙΛΛΟΜΕΝΟΥΣ: Διατηρούμε πάντα ρευστότητα σε υψηλά ποσοστά επί των χαρτοφυλακίων μας. Πλην εξαιρετικών μετοχικών εναλλαγών που μας φαίνονται και είναι trendy.
ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ: Είναι αυτό που λέμε…Να μην σου τύχει… Και ο νοών νοείτω…
@13:10
ΑΝΑΛΥΤΕΣ: Καλά αυτά τα παιδιά, δεν έχουν άλλη κασέτα να παίξουν; Η μάλλον, άλλο Cd; Λειτούργημα είναι ο ρόλος τους, αλλά τον έχουν καταντήσει Εξυπηρέτηση και μόνον των ΥΨΗΛΩΝ ΠΕΛΑΤΩΝ τους…
 • Δεν λέμε, πρέπει να ζήσουν τα Σπίτια που τους πληρώνουν, αλλά καλό θα τους έκανε που και που να ξεκαρφώνονταν.
 • Θα έκανε και στους ίδιους καλό, στους ΟΙΚΟΥΣ δηλαδή που θα κέρδιζαν οι πελάτες τους σίγουρες και απίστευτες αποδόσεις (βλέπε ΚΟΥΕΣ, ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ, ΚΡΙ ΚΡΙ, ΕΠΣΙΛΟΝ, ΕΝΤΕΡ και τόσες ακόμη)…
@13:30
ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΤΟΥ Χ.Α
ΕΝΤΕΡΣΟΦΤ: Αποτίμηση 110 εκατ. ευρώ.
ΕΠΣΙΛΟΝ: Αποτίμηση 92,5 εκατ. ευρώ.
ΚΑΙ το ανέκδοτο η….
 • ΠΕΡΦ: 38 εκατ. ευρώ…
ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΒΑΖΟΥΝ με την εταιρεία, γιατί μπορεί οι άνθρωποι να κοιτάζουν μόνον την δουλειά τους (και πολύ καλά κάνουν) αναμένοντας από τους υπόλοιπους την έμπρακτη αναγνώριση των κόπων τους. Μόνον για το επικοινωνιακό κομμάτι μπορεί να έχει κανείς παράπονα και μάλιστα πολλά…
 • ΣΥΝΤΑΓΗ: Τώρα που πουλάνε κάτω από τα 10 ευρώ θα ήταν ιδανική μία κίνηση εισόδου για όσους δεν έχουν ασχοληθεί με την μετοχή της. Να μην την κυνηγούν δηλ. αργότερα, όπως συνέβη με τις 2 προαναφερθείσες. Γιατί, την κατοστάρα θα την κυνηγήσει αργότερα κι αυτή…
@14:10
 • ΔIABAZOYME: Και λίγα τους γράφουν…
 • Χρηματιστηριακά παιχνίδια στον Ελλάκτωρα, με ωραιοποιήσεις μετοχών παρά το μηδενισμό του μετοχικού κεφαλαίου, όπως στην Πειραιώς!!!
@14:40
ΝΑΣΟΥ ΚΑΙ Ο ΛΕΒΕΝΤΕΡΗΣ ξανά στο προσκήνιο… Τι του λείπει άλλωστε αυτού, με την κ/φση στα 2,5 εκατ. ευρώ και χωρίς να χρωστά; Δουλειές; Θα πάρει κι αυτός, δεν είναι δα και χθεσινή η οικογένεια…  
 
ΣΧΟΛΙΟ προς βραχυχρόνια κινούμενους: Οπως όμορφα τις φουσκώνουν, το ίδιο όμορφα (γι αυτούς ) τις ξεφουσκώνουν. Το Timing παραμένει το παν στο ταμπλό. Και φυσικά η διαίσθηση που προέρχεται κυρίως από την γνώση των θεμελιωδών, αλλά και των ατού και των ντεσού** της κάθε περίπτωσης,… 
 
**Ο,τι δεν γίνεται φανερό σε μια υπόθεση και είναι άγνωστο τους πολλούς
@14:50
NEA ιστορικά υψηλά, στα 7,1000 ευρώ η ΕΠΣΙΛ και στην κ/φση των 95 εκατ. (μαζί της από τότε που δεν την γνώριζε η μάνα της), αλλά τώρα αυτή που πρέπει να δώσει μεγάλες συγκινήσεις είναι η ΠΕΡΦ (μαζί της από τότε που κι αυτήν δεν την ήξερε η ίδια της η μάνα).
 • Μην κοιτάτε που ανήκει στην ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ που την καθιστά απαγορευτική τα θεσμικά funds και που όλες οι συναλλαγές της γίνονται μόνον τοις μετρητοίς. Σε περίπτωση διαπραγμάτευσης στην ΚΥΡΙΑ ΑΓΟΡΑ θα έγραφε ήδη τιμές άνετα άνω των 15 ευρώ. Οπότε, ιδού η σοβαρή ευκαιρία επένδυσης για τους ιδιώτες, πριν την….
@15:30
ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ: Σοβαρεύτηκαν σήμερα κάπως τα παιδιά… Και αιτήματα αγορών 10 χιλ. τμχ στα 3,1200 ευρώ
ΙΝΛΟΤ: Χωρίς σχόλια στα τρολάκια που τα ξέρουν όλα και έχουν άποψη για όλα…
ΦΡΙΓΟ: Μια χαρά το πηγαίνουν το τρενάκι.
@16:10
ΜΟΛΙΣ ΛΑΒΑΜΕ ΤΟ ΕΞΗΣ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΦΙΛΟ ΒΑΖΕΛΟ
ΓΕΚΕ: Δημόσια πρόταση σε τιμές ελληνικής επιχειρηματικής παθογένειας.
 • Αποτέλεσμα: Το δώρο στη Δωροθέα
 • Και οι μικρομέτοχοι του 7% χτυπάνε την… Κεφάλα τους στον τοίχο!!!

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ, για να μην…ξεφεύγουμε: 

Related image
Υπάρχουν (3) ειδών «χρηματιστηριακοί προφήτες»:
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν…
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν…
 • Και αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν, αλλά πληρώνονται αδρά για να προσποιούνται ότι γνωρίζουν.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ (II)

 • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

 • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.