11.6.2021- Χ.Α + Markets: Μικρά+μεγάλα ενδιαφέροντα(;)

ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ οι κεφαλαιοποιήσεις και οι μετοχές ορισμένων μικερομεσαίων έχουν κυριολεκτικά ξεφύγει ή διατηρούνται από τους διαχειριστές τους σε υψηλά επίπεδα, αλλά οι συνειδητοποιημένοι επενδυτές τις γνωρίζουν, ενώ οι δικοί μας αναγνώστες ποτέ δεν θα ενθαρρυνθούν για να τις προσεγγίσουν.

 • Χ.Α – Η γωνιά του μικροεπενδυτή

ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΜΕΤΟΧΕΣ προσφέρονται στον ΜΙΚΡΟΕΠΕΝΔΥΤΗ των ολίγων χιλιάδων ευρώ που ΜΕ ΤΑ ΛΙΓΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ που διαθέτει θέλει να βγάζει καλές αποδόσεις εκμεταλλευόμενος τις τάσεις της εκάστοτε μετοχής.
 • Και ο οποίος μικροεπενδυτής με 5-6 τέτοιες κινήσεις μπορεί νόμιμα και τίμια να ανεβάζει το βιοτικό επίπεδο του στις τόσο δύσκολες ημέρες που βιώνουμε για τις γνωστές αιτίες. Και σε αυτόν τον επενδυτή ο μ/μ βγάζει το καπέλο και πάντα θα τον βοηθάει. Γι αυτόν άλλωστε νοιάζεται και για κανένα άλλον.
ΥΓ: Οι αγορές μας δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 1500 ευρώ ανά περίπτωση, άντε το πολύ τις 2.000 ευρώ αν σας “γυαλίζουν” στο μάτι.
 • ΕΚΤΟΣ κι αν αφορούν περιπτώσεις εταιρειών υπό εμφανή εν δυνάμει δυναμική, οπότε μπορείτε να ανεβάζετε το πλαφόν έως εκεί που δεν θα έχετε το παραμικρό άγχος…
ΥΓ1: Οι μετοχές δεν μπορούν να εκτιμώνται μόνον με βάση το p/e ή το p/bv… Η συνισταμένη της τιμής μίας μετοχής προσδιορίζεται από πολλές παραμέτρους.

MIKΡOΥΛA ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ (μέχρι 15 εκατ.ευρώ)

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ γίνεται με βάση την τρέχουσα αποτίμηση τους και τα περιθώρια ανόδου – πτώσης και το ρίσκο που αναλαμβάνει ο εν δυνάμει αγοραστής των μετοχών τους σύμφωνα πάντα με τις προσωπικές εκτιμήσεις μας.

ΟΣΟΙ εκ των φίλων αναγνωστών του μ/μ ακολουθούν – έστω κατά προσέγγιση –  το σύστημα “ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ” να μην γράψουμε καλύτερα την λέξη που τους χαρακτηρίζει… Την ξέρουν καλύτερα οι ίδιοι – Εκτός από την λέξη υπάρχει και έκφραση πολύ πιο παραστατική.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Πολλές από τις προηγούμενες επισημάνσεις – αναφορές μας έχουν ανέβει τόσο πολύ που δεν μπορούμε να τις αναφέρουμε λόγω του τωρινού εν δυνάμει ανοδικού περιθωρίου τους. Αφήστε που ορισμένες έπαψαν να είναι… μικρούλες.

ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

 • ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: ΕΚΑΤΟ η αλεπού και 105 το Αλεπουδάκι δεν γίνεται… Μάζευαν με μηχανάκι εκατοντάδες χιλιάδες τις προηγούμενες 2 ημέρες (συνολικά περί τα 600 χιλ. τμχ!!!) και χθες άρχισαν τα άλλα κόλπα… Για να πείσουν τους πωλητές να συνεχίζουν τις προσφορές όσο το δυνατόν χαμηλότερα. Οι κατέχοντες πλέον να μην τους δίνουν ούτε τον πυρετό τους κι ας γράφει 42C το θερμόμετρo. Οι βιαστικοί έφυγαν…(αφορά μόνον τους φίλους αναγνώστες του μ/μ που έχουν θέση στη μτχ)

ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ: Εφτασε η ώρα να ξεφύγει από την μέγγενη του ενός ευρώ που δεν την αφήνει να ανοίξει τα φτερά της… Με καθαρό δανεισμό μόλις 900 χιλ. ευρώ. Να ξέρετε οτι βρετανικός οίκος συμμετοχών προσέφερε εν έτει 2020 πολλαπλάσιο του ενός ευρώ ανά μετοχή αλλά δεν έγινε αποδεκτή η προσφορά του(!). Θα σας φαινόταν μάλιστα υπερβολικό, γι αυτό προτιμώ να μην το γράψω. Εν τω μεταξύ, επιτέλους η ΕΕ λαμβάνει μέτρα προστασίας του κλάδου για τον οποίο έρχονται καλύτερες ημέρες.

Στο +7% σε διάστημα μηνός και με τον… ανταποκριτή μας στην ΝΑΥΠΑΚΤΟ να μας μεταφέρει τόσα όσα μας έπεισαν να την επαναφέρουμε στις Επισημάνσεις μας.


ΧΘΕΣ στο viber – ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΟΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟ 6μηνο… ΚΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. ΖΗΤΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΕΜΑΧΙΑ στα 1,0000 ευρώ και πιο κάτω και δεν τους δίνουν!

ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥΣ  ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

 • ΛΑΝΑΚΑΜ: Δεν μπορεί να φανταστεί κανείς το που μπορεί να φτάσει με μία καλή συμφωνία – συνεργασία.

Και το λιμανίσιο σλόγκαν… Οι κατέχοντες πλέον να μην τους δίνουν ούτε τον πυρετό τους κι ας γράφει 42C το θερμόμετρo (αφορά μόνον τους φίλους αναγνώστες του μ/μ που έχουν θέση στη μτχ)

ΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

 • ΕΛΓΕΚΑ: Τώρα που δεν κουνιέται φύλλο, εν όψει και της ΑΜΚ που πραγματοποιεί ύψους 7 εκατ. ευρώ περίπου (9 στις 10 στα 0,2400 ευρώ ή κάπου εκεί γύρω) αν την βρείτε κάτω από τα 0,4000 και προς τα 0,3500 ευρώ…

(Κάτι που μας μεταφέρθηκε περί τιμής της μετοχής δεν το σχολιάζουμε καν, καθότι ανάξιο σχολιασμού. Απλά, αν συμβεί κάτι τέτοιο θα πάρω σύνταξη και δεν θα ξαναγράψω. Θα επιβάλω στον εαυτό μου την μεγαλύτερη τιμωρία)

 • ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ: Εν όψει της ΑΜΚ που πραγματοποιεί ύψους περί τα 3,05 εκατ. ευρώ (1ν/1π @2,0000 ευρώ) αγοράζοντας το δικαίωμα, είναι σαν να αγοράζετε την ίδια την μτχ στα 2,1000(!)…

ΓΙΑ ΡΙΨΟΚΙΝΔΥΝΟΥΣ 

 • ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΚΟΥΙΖ: ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ΛΥΤΕΣ

Σε μία μετοχή που…. κοιμάται εδώ και αρκετό καιρό, μετά την εντυπωσιακή πράγματι απόδοση της στο ταμπλό, έχουν αποκτήσει διασκορπισμένα ποσοστά συμμετοχής άτομα στενά συνδεδεμένα με πανίσχυρη αραβική οικογένεια που ασχολείται (και) με το REAL ESTATE.

ΒΟΗΘΕΙΑ δεν θα δοθεί

 • ΚΙ ΑΥΤΟ ΕΠΕΙΔΗ
 1. Ο ευρών αμοιφθήσεται και χαλάλι του αφού την πέτυχε την μετοχή με το σπαθί του
 2. ΟΠΟΙΟΣ την βρει και του κάτσει, τότε αφήστε το καλύτερα…
 3. Υπάρχει και η πιθανότητα να αμοιφθεί στην… Δευτέρα Παρουσία.
 4. Να σπάει και η μονοτονία βρε παιδιά
 5. ΟΛΟ ΤΑ ΙΔΙΑ και τα ΙΔΙΑ…

ΕΠΣΙΛ: ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΕ ΣΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΗΣ ΑΛΛΑ 2 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΕΥΡΩ!

 • Πλησιάζει τον μαγικό αριθμό των 100 εκατ. ευρώ σε κ/φση (απέχει μόλις 9%). Με διδακτορικό στη δημιουργία ΥΠΕΡΑΞΙΩΝ τόσον για την ίδια όσον και για τους μετόχους επενδυτές της που τσιμπιούνται φοβούμενοι μη τυχόν και ονειρεύονται.


ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ – ΕΛΛΑΚΤΩΡ:

 • Στο +20% σε τρεις εβδομάδες… NO BAD AT ALL


Σε κάθε νέα ΑΜΚ πλέον πρέπει να μελετάμε σωστά την κάθε περίπτωση μιας και έχει ενδιαφέρον. Πόσο μάλλον στην περίπτωση του Ελλάκτωρα που είναι μία εταιρία μοναδική στον κλάδο της με την διαφορά ότι έχει πολύ άσχημα οικονομικα μεγέθη.

 • Από την στιγμή που θα γίνει αμκ και μάλιστα με τόσο σημαντικούς νέους μετόχους μιλάμε για ένα πιθανό turn around story. Ο τίτλος είναι Long με το στοπ στο 13690 σε κλείσιμο. Μεσοπρόθεσμα συνεχίζει να είναι σε ένα ανοδικό κανάλι με κάτω μέρος του πλέον το 131 επίπεδο.

Από την άλλη έχει μία πολύ σημαντική αντίσταση στο 155 που θέλει την προσοχή μας και που κατοχύρωση μπορεί να αλλάξει την εικόνα

 • Το δεδομένο που έχουμε είναι ότι στον τίτλο και με σκοπό τον έλεγχο έχουν υπάρξει σημαντικές αγορές σε αισθητά υψηλότερα επίπεδα κάτι που βοηθάει τους μικρομετόχους με πιο σημαντικό την ολοκλήρωση της ΑΜΚ.

 • ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕΤΟΧΗΣ
Διάστημα ΜΙΝ ΜΑΧ Μετ. %
7 ημερών 1,366 1,558 11,48
30 ημερών 1,277 1,558 19,54
3 μηνών 1,175 1,677 -2,88
6 μηνών 1,175 1,770 7,17
12 μηνών 0,820 1,770 47,16

 

@10:10

ΝΙΚΟΣ ΝΑΥΚΑΣ – Λ.ΔΕΠΟΛΑΣ: Σταθεροποιητική ήταν η χθεσινή συνεδρίαση στο ΧΑ αντίστοιχη με την εικόνα στο εξωτερικό. 
 • Σε στάση αναμονής βρίσκεται η επενδυτική κοινότητα εν όψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό και την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ, αλλά και την  συνεδρίαση της ΕΚΤ σήμερα. 
Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι αποδόσεις κρατικών 10ετών ομολόγων ανά τον κόσμο βρίσκονται στα χαμηλότερα επίπεδα του τελευταίου μήνα στην συντριπτική τους πλειοψηφία στηρίζοντας τις αποτιμήσεις. 
 • Στο εσωτερικό, καταγράφεται χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα τις τελευταίες μέρες, ενώ ο ΓΔΧΑ παραμένει σε τοπικά υψηλά. Αναμένεται σταδιακή εκτόνωση με αύξηση τζίρου, πιθανότατα ανοδική, το επόμενο διάστημα, με την προϋπόθεση ότι το διεθνές κλίμα συνεχίζει να είναι υποστηρικτικό. 

Μεσοπρόθεσμα, ωστόσο, η κλίση της ανόδου θα μετριαστεί καθώς υπό συνεχή αξιολόγηση θα βρίσκεται πλέον η πορεία της οικονομίας. Σήμερα, θα έχουμε τις μετρήσεις για την εγχώρια βιομηχανική παραγωγή (Απριλίου) και τον εγχώριο ΔΤΚ (Μαΐου).

@10:45

ΕΞΥΠΑΚΟΥΕΤΑΙ ότι δεν κυνηγάμε ΒΙΟΣΚ – Ας βγάλουν και οι επόμενοι

@11:45

ΧΙΛΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ 
 • ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟ ΦΑΝΤΑΖΟΤΑΝ ΑΛΛΩΣΤΕ
 • ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ
 • ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ στο – 2% στα 3,0600 ευρώ στην κ/φση των… 29,8 εκατ. ευρώ.
 • ΝΑ ΤΗΝ ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΜΑΡΩΝΟΥΝ


@11:50

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ – Τώρα που βγαίνει προσφορά, την εκμεταλλευόμαστε. Το πρώτο 3μηνο αποτελεί μία μικρή ένδειξη του τι θα επακολουθήσει στο υπόλοιπο της χρήσης 2021. Υπ. αρ 1 επιλογή του μ/μ για τα ΣΟΒΑΡΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΑ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΑ
 • ΑΣΤΕΙΟΤΗΤΕΣ:  Αποτίμηση ΑΒΕ 59 εκατ. ευρώ και ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ … 47 εκατ. !!!!!!

@12:05

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΩΝ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΘΡΑΚΗΣ 

@13:05

ΧΘΕΣ αλλά και σήμερα το πρωί στο κεντρικό θέμα… 
 • “ΛΑΜΔΑ: Αγοράζουν πολύ ισχυροί ιδιώτες επενδυτές… Από το να κοιμούνται στις καταθέσεις τα κεφάλαια, ας κοιτάξουν και λίγο παραπέρα από την μύτη τους”
 • “ΛΑΜΔΑ: Ας την έχουν υπόψη τους του λοιπού…”
 • AΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΔΡΟΜΗ
@16:45
KOYIZ: Σε μία μετοχή που…. κοιμάται εδώ και αρκετό καιρό, μετά την εντυπωσιακή πράγματι απόδοση της στο ταμπλό, έχουν αποκτήσει ποσοστά συμμετοχής διασκορπισμένα άτομα στενά συνδεδεμένα με πανίσχυρη αραβική οικογένεια που ασχολείται (και) με το REAL ESTATE.

@16:50

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΟΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΟ 6μηνο…
ΚΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ
ΖΗΤΟΥΝ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΤΕΜΑΧΙΑ στα 1,0000 και πιο κατω και δεν τους δίνουν

@16:55

ΚΟΡΔΕΛΛΟΥ: ΕΚΑΤΟ η αλεπού και 105 το Αλεπουδάκι δεν γίνεται… Μάζευαν με μηχανάκι εκατοντάδες χιλιάδες και σήμερα άρχισαν τα άλλα κόλπα… Για να πείσουν τους πωλητές να συνεχίζουν τις προσφορές όσο το δυνατόν χαμηλότερα. Οι κατέχοντες πλέον να μην τους δίνουν ούτε τον πυρετό τους κι ας γράφει 42C το θερμόμετρo. Οι βιαστικοί έφυγαν…(αφορά μόνον τους φίλους αναγνώστες του μ/μ που έχουν θέση στη μτχ)

Γ.Κ/Β.Ν: Μία μικρή κόπωση στη μικρομεσαία κεφαλαιοποίηση παρατηρήθηκε χθες, ωστόσο δεν έλειψαν και πάλι οι μετοχές με καλή κίνηση. Ξεχώρισε η Κλωστήρια Ναυπάκτου με άνοδο 13,33%, η Μαθιός με άνοδο 7,38%, η ΣΙΔΜΑ και η Πετρόπουλος.

 • Θα πρέπει να αναφερθεί πως η ΣΙΔΜΑ δημοσίευσε τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης και είχε αναλυτικά τι είπε η διοίκηση για τις προοπτικές και την πορεία μέχρι σήμερα.
  Μακάρι να ακολουθούσαν και άλλες εισηγμένες το παράδειγμά της, ή να υποχρέωνε το ΧΑ τις εταιρείες. Δεν είναι εύκολο οι μέτοχοι να είναι στις γενικές συνελεύσεις και αφού δίνουν μία ενημέρωση για τις αποφάσεις, τι θα πάθουν να μιμηθούν τη ΣΙΔΜΑ; Μπράβο στην εταιρεία!

Η Πετρόπουλος είχε καλές διαθέσεις αλλά βγήκαν πωλητές. Δεν δυσκολεύτηκαν βέβαια οι αγοραστές και την πήγαν σχεδόν στο +5% στο κλείσιμο και στα 6,86 ευρώ. Ωραίος ο Τζιρακιάν και με μεγάλη κινητικότητα στο δικαίωμα. Αυξημένος βέβαια ο όγκος και στη μετοχή.

 • Διολίσθηση και πάλι για την Καραμολέγκος. Απότομα πήγε από τα 2,20 ευρώ στα 3,80 ευρώ και τώρα έχει γυρίσει κοντά στα 3 ευρώ. Υποχώρησαν και τα Πλαστικά Θράκης μετά τη νέα ανοδική κίνηση. Κομμάτια και πάλι έβγαιναν στην Τεχνική Ολυμπιακή, ενώ στην ΚΛΜ ίσως μετά από καιρό δεν είδαμε επιθετικό πωλητή. Δεν είδαμε βέβαια και αγοραστές. Ίσως και να σημαίνει κάτι αυτή η στάση αναμονής.

Ρίχνει ρυθμούς η μετοχή των Μύλων Λούλη και φαίνεται πως είχαν μπει πολλοί traders στις συνεδριάσεις που έγινε μεγάλος όγκος.

 • Συνολικά θα μπορούσε κάποιος να πει πως η τακτική των βραχυπρόθεσμων κινήσεων στην παρούσα φάση της αγοράς δεν είναι κακή επιλογή. Πολλοί πλέον έχουν καλή ρευστότητα και επιλέγουν trading, λίγων ημερών.

Αν βγει έχουν κάποια υπεραξία, αν δουν ότι δε βγαίνει πουλάνε και έχουν πάλι ρευστότητα. Αυτό ως επιλογή μείωσης του ρίσκου, γιατί οι μετοχές έχουν δώσει μεγάλη κίνηση. Πολλές δηλαδή, όχι όλες.

ΠΑΡΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ – ΧΑΡΑΚΟΛΟΓΙΟ (από τον Θανάση Σταυρόπουλο)

LAMDA: Ο τίτλος της ΛΑΜΔΑ το τελευταίο αρνητικό κλείσιμο το “είδε” στις 3/6, ενώ το σημερινό κλείσιμο υψηλότερα των 7,53 ευρώ, έδωσε και ημερήσιο σήμα εισόδου, το οποίο αναιρείται με κλείσιμο χαμηλότερα των 7,16 ευρώ. Οι αμέσως επόμενες αντιστάσεις στα 7,75 και 8,60 – 9,00 ευρώ.

ΔΕΗ: Συνεχίζει να δίνει ενδείξεις κόπωσης, λίγο πάνω από τα 9,00 ευρώ, ο τίτλος της Επιχείρησης Ηλεκτρισμού (+0,33%). Θα ήθελε επιβεβαιωμένο κλείσιμο δύο συνεδριάσεων υψηλότερα των 9,14 ευρώ (ημερήσιο “stop short”), για να κινηθεί προς τα 9,38 και 10,14 – 10,25 ευρώ (ιδιαίτερα ισχυροποιημένη αντίσταση). Αντίθετα νέα οπισθοδρόμηση, μπορεί να βάλει σε δοκιμασία τις στηρίξεις στα 9,03, 8,75 – 8,60, 8,30 – 8,20 και 7,90 ευρώ.

ΒΙΟ: Δεύτερη σερίανοδική συνεδρίαση συμπλήρωσε η μετοχή της Viohalco (+3,13%)  ενώ  το κλείσιμο υψηλότερα των 4,77 ευρώ, αν επιβεβαιωθεί, δίνει και ημερήσιο αγοραστικό σήμα, το οποίο αναιρείται με κλείσιμο χαμηλότερα των 4,54 ευρώ. Οι επόμενες αντιστάσεις στα 4,85 και 5,04 – 5,08 ευρώ. Η πρώτη στήριξη στα 4,69 ευρώ.

****

Ξαφνικά ανέβασαν συναλλαγές οι ΑΑΑΠ (+19,49%), Ναύπακτος (+13,33%), ΣΙΔΜΑ  (+6,47%), Μαθιός (+7,38%), Πετρόπουλος (+4,89%), ΑΝΕΚ (-8,51%), Ελγέκα (-4,65%), Βιοκαρπέτ (-3,36%), Τεχν. Ολυμπιακή (-1,94%) και Βιοτέρ (-2,04%)

 • Το “bid” χαμηλότερα από το προηγούμενο κλείσιμο σε Trastor (+1,69%) και Δρομέα (+2,66%), σε υψηλά 119 μηνών η Δομική Κρήτης (+2,96%), ενώ δεν έχει ολοκληρώσει τις πωλήσεις του το Θεσμικό χαρτοφυλάκιο στα Πλ. Θράκης (-2,07%).

Τρεις οι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις για Ιατρικό (+2,90%) και Ακρίτα (+2,88%), έξι οι πτωτικές για τον Καραμολέγκο (-3,21%), κινήσεις κατοχύρωσης κερδών σε Unibios (-2,68%) και Λανακάμ (-2,03%),

 • Σε νέα ιστορικά υψηλά έκλεισαν Epsilon Net (+4,29%) και Entersoft (+1,11%), ενώ μετά την λήξη διαπραγμάτευσης του δικαιώματος, θα δείξει αν έχει δυναμική για ψηλότερα ο Τζιρακιάν (+4,55%).

ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ – ΔΕΗ: Οι επόμενοι δύο μήνες θα είναι μεταβατικοί για την ΔΕΗ, η οποία θα αλλάξει το μοντέλο χρεώσεων, αποδεσμεύοντας τους λογαριασμούς της χαμηλής τάσης από την υποχρέωση της ρήτρας εκπομπών ρύπων. Από τον Αύγουστο η ΔΕΗ θα προσαρμόζει τα τιμολόγιά της με βάση της μέση οριακή τιμή του Συστήματος, αποκτώντας καλύτερη επαφή με το κοστολόγιό της, το οποίο θα ενσωματώνεται στις τιμές πώλησης της επόμενης ημέρας.

 • Η πρώτη εντύπωση που δίνεται από την νέα αυτή ρύθμιση είναι, ότι η Εταιρεία θα είναι θωρακισμένη όχι μόνο απέναντι στις διακυμάνσεις των δικαιωμάτων εκπομπών ρύπων, αλλά και σε διακυμάνσεις άλλων Στοιχείων που επηρεάζουν τις τιμές πώλησης ποσοτήτων Ενέργειας, όπως το Φυσικό Αέριο, τα Υγρά Καύσιμα κλπ.

Σε ότι αφορά τα μερίδια Αγοράς, η ΔΕΗ συνέχισε τον Μάιο την αργή υποχώρηση του ποσοστού της στην Λιανική φθάνοντας στο 64,2%, ξεκινώντας από 67,15% τον Ιανουάριο. Η ΔΕΗ στοχεύει σε μερίδιο στην λιανική κοντά στο 54% έως το 2023.

Από τους Εναλλακτικούς Παρόχους η Μυτιληναίος με μερίδιο 8,63%, η Ήρων με 6,95%, ενώ η NRG (Motor Oil) έφθασε σε απόσταση αναπνοής (4,44%), από την Elpedison (4,63%)

 • S&P 500 Index finally posted a new record, shrugging off inflation fears.
Εικόνα

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ, για να μην…ξεφεύγουμε: 

Related image
Υπάρχουν (3) ειδών «χρηματιστηριακοί προφήτες»:
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν…
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν…
 • Και αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν, αλλά πληρώνονται αδρά για να προσποιούνται ότι γνωρίζουν.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ (II)

 • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

 • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.