11.4.2022– Χ.Α + Μarkets (67): Πολλά μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα (;)….

 • SPREADS
ΧΩΡΑ ΑΠΟΔΟΣΗ % Spread vs BUND
ΕΛΛΑΔΑ 2,88 +2,17
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 1,64 +0,93
ΙΣΠΑΝΙΑ 1,71 +1,00
ΙΤΑΛΙΑ 2,39 +1,67
 • H ΠΕΡΙΟΔΟΣ δεν προσφέρεται για… παιχνίδια και παιχνιδάκια (το αλατοπίπερο δηλ. της Αγοράς). Εξ ου και η έλλειψη κερδοσκοπικού ενδιαφέροντος, που θα τόνωνε ταμπλό και τους τζίρους. Οι βραχυπρόθεσμοι επενδυτές έχουν λάβει τα μηνύματα και προσέχουν πολύ, πάρα πολύ τις κινήσεις τους. Και κάνουν πολύ καλά. Ηρωϊσμοί στα τερματικά της αγοράς δεν χωρούν.
 • Η Αγορά παραμένει ενδιαφέρουσα στην παρούσα φάση για ιδιώτες επενδυτές που μπορούν να εντοπίσουν κάποιες κραυγαλέα σκοτωμένες μετοχικές αξίες (βάσει μεγεθών, προοπτικών και εν δυνάμει δυναμικής) στις οποίες δύνανται να τοποθετούνται, αναμένοντες μελλοντικά την ανταπόδοση που νομοτελειακά θα έρθει.

****


ΜΑΣ ΕΙΧΕ ΒΓΑΛΕΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΑΝΑΠΟΔΑ:– Κι έβγαλε μία ανακοίνωση (που δεν αρέσει σε κανένα γνώστη επενδυτή) και ξαναγεννήθηκε την Παρασκευή!

ΤΙΤC (18 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022)

 • Τιμή 12,7400 και κ/φση 998 εκατ. ευρώ με την ΒΟΟΚ VALUE: 16,8500 ευρώ
Διάστημα ΜΙΝ ΜΑΧ Μετ. %
7 ημερών 11,700 12,800 8,33
30 ημερών 11,120 13,960 -8,48
3 μηνών 11,120 14,940 -5,35
6 μηνών 11,120 15,860 -19,87
12 μηνών 11,120 18,040 -12,38
Εξαιρετικός απολογισμός για την παρελθούσα χρήση λαμβανομένων υπόψη των ειδικών συνθηκών, με τον όμιλο να καταγράφει καθαρά κέρδη 89,6 εκατ. ευρώ (P/e ιστορικό 11) και να προχωρά σε επιστροφή κεφαλαίου 0,50 ευρώ (απόδοση 4%).
 • Αποτιμάται σε 998 εκατ. ευρώ, στη τιμή των 12,7400 ευρώ με τα ίδια κεφάλαια στα 1,32 δισ. ευρώ (P/bv 0,76  και λογιστική αξία μετοχής 16,8500 ευρώ). Οι πωλήσεις ξεπέρασαν τα 1,7 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 1,2 δισ. ευρώ πραγματοποιήθηκαν στην αγορά των ΗΠΑ. Στα 18,2000 ευρώ η τιμή στόχος των αναλυτών της ΟPTIMA BANK. Μία μετοχή που δικαιούται και αξίζει μία θέση σε κάθε επενδυτικό χαρτοφυλάκιο.

9.4.2022–Χ.Α+Μarkets (66): Πολλά μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα

ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ – FAST FINANCE SEC

 • Πλέον αγορά και οικονομία διανύουν το δεύτερο τρίμηνο του έτους περιμένοντας να δούμε τα πρώτα αποτελέσματα των εταιριών και σε τι βαθμό επηρεάστηκαν από τον πόλεμο. Ο πληθωρισμός είναι το βασικό αγκάθι στις οικονομίες με την Ελλάδα με την σειρά της να προβληματίζεται και να προσπαθεί να βρεί λύσεις.

Ο φόβος για στασιμοπληθωρισμό είναι διάχυτος με μόνη αντιμετώπιση την αύξηση των επιτοκίων από τις Κεντρικές τράπεζες και παράλληλα μείωση του ισολογισμού τους. Στην περίπτωση μας περιμένουμε τα μέσα καλοκαιριού για την αύξηση επιτοκίων μετά από μία μακρόχρονη άπνοια.

 • Το σκηνικό δεν είναι εύκολο μιας και είναι δεδομένο ότι θα επηρεαστεί η ανάπτυξη και παράλληλα και τα κέρδη των εταιριών. Η Ελλάδα σίγουρα είναι σε καλύτερη μοίρα όπως έχουμε αναφέρει, παρόλα αυτά θα επηρεάσει τους ρυθμούς ανάπτυξης της.

Η αλήθεια είναι ότι η χώρα έχει δει τα πάντα την τελευταία 12ετία και πλέον κτυπιέται και από νέα δεδομένα που προέρχονται από εξωγενείς παράγοντες. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να καταφέρει ισχυρούς ρυθμούς ανάπτυξης και να απεγκλωβιστεί σε μεγάλο βαθμό από τις διεθνής εξελίξεις.


Πως η Ελλάδα μπορεί να εξάγει αέριο στην Ουκρανία

 • Του Χάρη Φλουδόπουλου

Τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται όσον αφορά τις γεωπολιτικές και ενεργειακές ισορροπίες στην ευρύτερη περιοχή όχι μόνο της νοτιοανατολικής Ευρώπης αλλά και βορειότερα μέχρι την Ουκρανία, δημιουργούν ένα σημαντικό παράθυρο ευκαιρίας για αναβάθμιση του ρόλου της Ελλάδας ως εναλλακτικής πηγής ενεργειακής τροφοδοσίας.

 • Μάλιστα, η Ελλάδα δυνητικά μπορεί να διαδραματίσει ενεργό ρόλο ακόμη και για την επόμενη ημέρα της Ουκρανίας, η οποία μετά τον πόλεμο θα αναζητήσει εναλλακτικές πηγές τροφοδοσίας, πέραν της Ρωσίας.

Καθοριστικής σημασίας σε αυτήν την κατεύθυνση είναι οι νέες ενεργειακές υποδομές που κατασκευάζονται ή έχουν δρομολογηθεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων.

Ουσιαστικά η δυνατότητα για την Ελλάδα να αναδειχθεί σε νέα πηγή τροφοδοσίας ανοίγεται μέσω του ενεργειακού κόμβου που δημιουργείται στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης εκεί όπου πρόσφατα αποφασίστηκε η δημιουργία και δεύτερου τερματικού σταθμού FSRU, πέραν εκείνου που ήδη κατασκευάζεται και αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία στα τέλη του 2023, με δυνατότητα εισαγωγής 5,5 δις κυβικών μέτρων φυσικού αερίου ετησίως.

 • Η δημιουργία δεύτερου τερματικού θα διπλασιάσει τη δυναμικότητα, στα 11 δις. κυβικά μέτρα με στόχο, το καθαρά εξαγωγικό αυτό terminal να επεκτείνει ακόμη πιο βόρεια τις εξαγωγές αερίου, φτάνοντας μέχρι την Ουκρανία.

Αυτό τόνισε μιλώντας στο φόρουμ των Δελφών ο managing director της εταιρείας που αναπτύσσει το πρότζεκτ Gastrade Κ. Σιφναίος, σημειώνοντας ότι δίνεται στην Ελλάδα η δυνατότητα να παίξει κυρίαρχο ρόλο στην ευρύτερη περιοχή.

Ποια είναι τα δεδομένα ως προς τη ζήτηση στη Νότιο-ανατολική Ευρώπη; Σήμερα η προμήθεια ρωσικού αερίου στην περιοχή φτάνει τα 11 δις. κυβικά μέτρα. Ακόμη 6 δις. κυβικά μέτρα ζήτηση αναμένεται να δημιουργηθεί εξαιτίας της αναμενόμενης οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής, 3 δις. κυβικά μέτρα αναμένεται να δημιουργηθούν στην αγορά της Μολδαβίας ενώ 30 δις. κυβικά μέτρα είναι η ζήτηση φυσικού αερίου στην Ουκρανία.

 • Δηλαδή η συνολική αναμενόμενη ζήτηση φυσικού αερίου στην ευρύτερη περιοχή της νοτιανατολικής Ευρώπης εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 50 δις. κυβικά μέτρα, που δημιουργούν μια τεράστια δεξαμενή ζήτησης από την οποία μπορεί να διεκδικήσει ένα σημαντικό μερίδιο ο νέος εξαγωγικός κόμβος που δημιουργείται στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης.

Όπως ανέφερε ο κ. Σιφναίος, τα δύο τερματικά LNG στην Αλεξανδρούπολη προωθούν την περιφερειακή διείσδυση και τις εναλλακτικές επιλογές προμήθειας για όλη την περιοχή, ενισχύουν την ασφάλεια και ανεξαρτησία της προμήθειας και υποστηρίζουν την μετάβαση σε ένα πιο καθαρό ενεργειακό μείγμα.

Σε αυτήν την κατεύθυνση βεβαίως κομβικής σημασίας είναι και η ολοκλήρωση όλων των περιφερειακών διασυνδέσεων όπως ο ελληνοβουλγαρικός αγωγός IGB και ο περίφημος κάθετος διάδρομος που φτάνει μέχρι τη Ρουμανία, τη Μολδαβία και την Ουκρανία.

Άλλωστε η βασική ιδέα πίσω από την κατασκευή του δεύτερου τερματικού σταθμού LNG στην Αλεξανδρούπολη είναι να καλυφθεί η τεράστια ζήτηση που ήδη εκδηλώνεται για τη δυναμικότητα του πρώτου τερματικού. “Πρέπει να ανοίξουμε το διάδρομο για ακόμη πιο βόρεια, το Κίεβο είναι πιο κοντά στην Αλεξανδρούπολη από το Γκντάνσκ της Πολωνίας.

 • Είναι σημαντικό να ανοίξει ο διάδρομος προς βορά και να μπορούμε σα χώρα να εφοδιάζουμε ακόμη και την Ουκρανία. Το πρότζεκτ θα μπορούσε να είναι έτοιμο και να τροφοδοτεί με LNG την Ουκρανία μέχρι το 2024″ κατέληξε ο κ. Σιφναίος κάνοντας λόγο για ένα μεγάλο success story με τη δημιουργία μιας ενεργειακής υποδομής με μεγάλη στρατηγική σημασία για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

MANOΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ – ΒΕΤΑ ΑΧΕΠΕΥ

 • Επιμέρους, η άνοδος έχει συντελεστεί χωρίς την συνδρομή της Coca Cola, η οποία αποτελεί μια ανοδική εφεδρεία, αν και εφόσον συντρέξουν λόγοι που θα ευνοήσουν την αλλαγή κατεύθυνσής της μετοχής. Συμπερασματικά, θα αναμέναμε την Αγορά να κινηθεί πλάγια στην εβδομάδα, δεδομένης της εποχικής σταδιακής μείωσης του ενδιαφέροντος στην περίοδο του Πάσχα.

Πλούσιο το μενού νέων από το μέτωπο των αποτελεσμάτων, τα οποία πυκνώνουν όσο προχωράμε προς το τέλος της προθεσμίας. Την Δευτέρα 11/4 ανακοινώνει η Alumil +1,87% ενώ την ίδια ημέρα θα διεξαχθεί η τηλεδιάσκεψη της Intralot, την Τρίτη 12/4 η Motor-Οil και η Jumbo (τελική γραμμή), την Τετάρτη 13/4 η Frigoglass πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης, την Πέμπτη 14/4 ακολουθούν οι Τερνα Ενεργειακή, Πλαστικά Θράκης και AS Company, ενώ την Παρασκευή δημοσιεύει ο ΑΔΜΗΕ.

 • Εντός της εβδομάδας είναι προγραμματισμένες και οι πρώτες παρουσιάσεις μέσω τηλεδιασκέψεων στην Ένωση Θεσμικών, με την Jumbo να ανοίγει την αυλαία την Τρίτη, ακολουθούν Profile και Motor Oil την Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη ο ΟΛΠ κλείνει αυτό το πρώτο σετ παρουσιάσεων.

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΝΘΟΣ: Η επιμονή αρκετών αναλυτών, αλλά συνάμα και επενδυτών, να συγκρίνουν με το “μαχαίρι” τα οικονομικά αποτελέσματα του 2021 με εκείνα των προ πανδημικής κρίσης επιπέδων του 2019 θα έπρεπε δικαίως να συνοδεύεται και με μια αντίστοιχη διαγραμματική αντιπαράθεση των τωρινών τιμών των μετοχών με τον μέσο όρο των τιμών που είχαν στη λήξη του 2019.

 • Με τον Γενικό Δείκτη, που αντικατοπτρίζει την εικόνα της αγοράς, να βρίσκεται πλέον αγκαζέ με τα επίπεδα που έγραφε στα τέλη του 2019, κάποιες εταιρείες, που αξίζουν και έχουν αποδείξει μέσα από τα οικονομικά αποτελέσματα του 2021 ότι περνούν με άριστα τις συγκριτικές εξετάσεις με το 2019, συνεχίζουν περιέργως να συναλλάσσονται με σημαντική υστέρηση.

Οι πλέον ενδεικτικές περιπτώσεις εταιρειών που παραμένουν, παρά τα ισχυρά οικονομικά τους αποτελέσματα, δέσμιες σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα τιμών είναι ο Φουρλής, με μια απόσταση της τάξεως του -37% από το VWAP τιμών που έγραφε στα τέλη του 2019, ο Titan Cement, με ένα -31,4%, και o ΟΛΠ με -23,6%.

ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ – FAST FINANCE SEC

 • Η εβδομάδα έκλεισε με κέρδη 2% για ftse25 και ΓΔ χωρίς όμως να ακολουθήσει και ο τραπεζικός κλάδος την κίνηση. Ο τελευταίος δεν κατάφερε να κάνει νέα υψηλά κίνησης  θυμίζοντας παρόλα αυτά ότι έχει σημαντικές αντοχές στο 629 επίπεδο που είναι και το στοπ του στο Long.

Ο πόλεμος παίζει σημαντικό ρόλο για την ψυχολογία και όχι μόνον στις αγορές, οπότε σε
περίπτωση που έχουμε μία κατάπαυση του και μία συμφωνία αυτό μπορεί να βοηθήσει
και την κίνηση τους. Από την άλλη μέχρι να ολοκληρωθούν οι Γαλλικές εκλογές υπάρχει
και ο φόβος τι θα συμβεί στην Ευρωπαϊκή συνοχή μια εκλογή της Μαρί Λεπέν.

 • Σε σχέση με το μέτωπο του ιού όλα δείχνουν ότι σταδιακά γίνεται ενδημικός. Από την
  άλλη προβληματίζει γιατί η Κίνα ακολουθεί πολιτική αυστηρών lockdown μιας και η
  πληροφόρηση που έχουμε είναι με το σταγονόμετρο.

Η αγορά φαίνεται να έχει σημαντικά επιχειρηματικά νέα μπροστά της μιας και ο κλάδος
των κατασκευών αλλά και της ενέργειας θα έχουν ακόμα πολλά νέα να δώσουν. Δύσκολα
μπορεί μία εταιρία να αναπτυχθεί χωρίς νέες βοήθειες σε κεφάλαια της, μιας και τα έργα που
τους περιμένουν είναι σημαντικά.

S@@@@@@@@s <22222222222hotmail.com>
Προς:osfp044@yahoo.com
Σάβ 9 Απρ στις 10:35 π.μ.
καλημέρα κ. Παπαθεοδώρου, και ευχαριστώ για την συνεχή ενημέρωση.                           Θα ήθελα το σχόλιό σας για τα χθεσινά αποτελέσματα 2021 της INTERLIFE (ΙΝΛΙΦ). Μπορείτε να αντιληφθείτε τι ακριβώς έγινε στο Δ΄τρίμηνο και τα αποτελέσματα έπεσαν ακόμη και κάτω από το2020, ενω είχαμε πολύ καλό 6μηνο και καλή πορεία στο 9μηνο?.
Με εκτίμηση,
Σ.
*******

μ/μ: ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΤΟΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ ΧΡΗΣΗΣ 2021

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΤΟΥΤΟΥ, εκείνο που μετράει στις ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ είναι τα ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ – ΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ τους ΚΑΙ Η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ το 2021 τα ενίσχυσε κατά 12 εκατ. στα 124,5 εκατ. περίπου, δηλαδή στα 6,7000 ευρώ ανά μτχ. ΣΤΟ 9μηνο τα Ίδια Κεφάλαια είχαν διαμορφωθείν στα 117,63 εκατ. ευρώ. Οπότε….

C@@@@@@@@@@l . <2222222222@yahoo.gr>

Προς:osfp044@yahoo.com
Σάβ 9 Απρ στις 2:39 μ.μ.

Καλησπέρα,

Όταν ο μεγαλύτερος πελάτης τους αυξάνει τον προϋπολογισμό του σε αυτά τα τεράστια μεγέθη δεν γίνεται να μην πάρει ένα ευκαταφρόνητο κομμάτι της πίτας και ο δρομέας. Θα μου πείτε μα δεν φτιάχνουν όπλα στης σερρες. Σύμφωνα με το άρθρο
ο γερμανικός στρατός πρέπει να στεγάσει χιλιάδες στρατιώτες που θα προσλάβει και οι εγκατασταστάσεις του στρατού είναι απαρχαιωμένες. Στο παρελθόν τα περισσότερα συμβόλαια του δρομέα είχαν να κάνουν με ερμάρια, ντουλάπες, κρεβάτια και γενικά υλικό φιλοξενίας. Στους προσεχείς μήνες βλέπω τα νέα συμβόλαια να καταφθάνουν σωρηδόν και όποιος δεν μπορεί να δει μία κραυγαλέα ευκαιρία στο ΧΑ σε εξευτελιστικές τιμές κακό του κεφαλιού του.
Ευχαριστώ

30.11.2021

ΠΕΣΤΑ φίλε μου Θανάση (κουραστήκαμε να τα επαναλαμβάνουμε)

ΑΝ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΠΕΡΑ ΒΡΕΧΕΙ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΜΟΝΟΝ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΥΣΙΑ ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΗΔΕΝ- ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ!!!

****

Το Χρηματιστήριο δεν είναι εγκληματική οργάνωση

Αυτό που λείπει από την ελληνική Οικονομία είναι το μέγεθος. Έρχονται εδώ τα μεγάλα funds του εξωτερικού για να αγοράσουν αξίες και φεύγουν άπραγα, επειδή η αγορά δεν μπορεί να τους ικανοποιήσει. Πέντε – δέκα μεγάλες εταιρείες δεν μπορούν να προσφέρουν «βάθος». Δεν μπορούν όλοι να αγοράσουν ΟΤΕ, ΟΠΑΠ, Βιοχάλκο, ΔΕΗ, ΓΕΚ και Μυτιληναίο. Κι εδώ έρχεται ο ρόλος του Χρηματιστηρίου. Νέα προϊόντα, νέες εισαγωγές, νέα πνοή.

 • Το Χρηματιστήριο είναι εργαλείο  και όχι εγκληματική οργάνωση. Οι σημερινοί υπουργοί της φιλελεύθερης κυβέρνησης το αντιμετωπίζουν με καχυποψία, εμφανώς επηρεασμένοι από την εποχή Έβερτ, όταν αναζητούσαν τις ποινικές ευθύνες για την φούσκα του 99. Λογικό είναι και αυτοί εδώ να φοβούνται. Σου λέει, «να γίνει καμία γενναία άνοδος και να περάσουμε το υπόλοιπο της ζωής μας στα δικαστήρια; Άσε καλύτερα»!

Η μοίρα των χρηματιστηρίων, πάντως, είναι να ανεβαίνουν και να κατεβαίνουν και των αρχών να μην αφήνουν φαινόμενα τύπου Κουτσολιούτσου να συμβαίνουν. Η δουλειά των πολιτικών δεν είναι να παίρνουν την μεζούρα και να ψάχνουν να βρουν ποια μετοχή έχει σκαρφαλώσει στο τείχος του φόβου.

 • Δουλειά των πολιτικών, επίσης, είναι να φροντίζουν ώστε ο πλούτος να διαχέεται στην Οικονομία. Αν τα funds έρχονται και φεύγουν άπραγα, δεν φταίνε τα funds. Φταίμε εμείς που δεν γεμίσαμε τις αποσκευές τους με ψώνια. Φταίει ο υπουργός Οικονομικών που δεν έχει ασχοληθεί με το θέμα. Κι αν θέλει να δει τι θα μπορούσε να κάνει, ας μελετήσει τα μέτρα Καρατζά!

Η κυβέρνηση θα έπρεπε να χρησιμοποιήσει το Χρηματιστήριο. Να ενισχύσει τις νέες εισαγωγές, να δημιουργήσει νέα προϊόντα, να επενδύσει στις εταιρείες χαρτοφυλακίου. Οι αγορές θέλουν να μας δώσουν λεφτά. Ας βρούμε προϊόντα για να τα πάρουμε.

 • Το Χρηματιστήριο το χρειάζεται η Οικονομία περισσότερο από κάθε άλλη φορά και με δεδομένη την αδυναμία των τραπεζών να παίξουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραμάτιζαν στο παρελθόν.

Αν ο κ. Μητσοτάκης θέλει την Ελλάδα να αρπάζει την ευκαιρία που της προσφέρεται, πρέπει να εκμεταλλευτεί τις δυνατότητες του εργαλείου «Χρηματιστήριο». Πρέπει η κυβέρνησή του να εκπονήσει ένα σχέδιο για την ανάπτυξη της χρηματιστηριακής αγοράς. Και μάλιστα σε πιο υγιείς βάσεις, έχοντας την γνώση του παρελθόντος.

Θανάσης Μαυρίδης  thanasis.mavridis@liberal.gr


16.11.2021

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΙΚΑΣ

 • ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Αν κοιτάξει κάποιος τι έχει συμβεί στο ταμπλό φέτος, θα έπρεπε η μετοχή να ήταν πάνω από τα 10 ευρώ. Όμως το ΧΑ είναι μία μικρή αγορά και πρέπει να γίνονται πολλά ταυτόχρονα για να ενισχύεται ένας τίτλος. Βλέπετε, άλλοι βγάζουν ζημιές και ανεβαίνουν, γιατί υπάρχει μέλλον. Άλλοι δίνουν μερίσματα, βγάζουν κέρδη, κάνουν επενδύσεις με δικά τους λεφτά αλλά οι μετοχές δεν αντιδρούν. Ίσως επειδή δε μοιράζουν προμήθειες… Δεν έχουμε φυσικά παράπονο από την πορεία της μετοχής αλλά θα μπορούσε να ήταν και πιο πάνω.
 • ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Κοιτώντας το επιχειρησιακό πρόγραμμα αξιοποίησης του ΤΑΙΠΕΔ παρατηρούμε πως είναι χρηματοοικονομικός σύμβουλος στην πώληση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, της Ηγουμενίτσας και του Ηρακλείου. Στις επόμενες μέρες αναμένεται και η αύξηση κεφαλαίου.


********

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

 • Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα και το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.