11.3.2021 – Χ.Α: Η κάθε εταιρεία όσο μικρή κι αν είναι, έχει δικαίωμα στο όραμα και στην ανάπτυξη…

ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ συχνά στη δική της περίπτωση τώρα τελευταία, με αποτέλεσμα να υπάρχει και μία σχετική ανταπόκριση στο ταμπλό του Χ.Α.

Δεν είναι δυνατόν να ασχολούμεθα όλοι με τα 15-20 γνωστά χαρτιά που απορροφούν το 95% της καθημερινής αξίας των συναλλαγών.

Ούτε να ειρωνευόμαστε ή να αμφισβητούμε την κάθε κίνηση που κάνουν οι μικρούλες εταιρείες. Στις τάξεις τους κάποτε – πριν μερικά χρόνια άλλωστε – εύρισκες τον Κέκροπα, την Profile, την Paperpack, την ΕΛΒΕ ΕΝΔΥΜΑΤΩΝ κλπ.

ΑΝΑΤΡΕΧΟΝΤΑΣ χθες στην Ειδησεογραφία της περί ου ο λόγος μικρούλας, με ικανοποίηση διαβάσαμε πολύ πρόσφατες αναφορές στη περίπτωση της (η μία μάλιστα ήταν χθεσινή) και συγκεκριμένα στην πολύ καλή όσο και ενδιαφέρουσα καθημερινή στήλη “Black List” στο liberal.gr. Κάλλιστα θα μπορούσαμε να τα εμφανίσουμε σαν μ/μ με λίγες διορθωσούλες, αλλά εμείς πάντα αναφερόμαστε στις πηγές από τις οποίες αντλούμε πληροφόρηση…

  • ΙΔΟΥ ΛΟΙΠΟΝ τι έγραψε

(1)- Για τις κινήσεις της Logismos και τον σχεδιασμό της διοίκησης της εισηγμένης η στήλη σας έχει ενημερώσει έγκαιρα. Όμως η διοίκηση της εταιρείας έχει έναν ακόμη λόγο να αισιοδοξεί από το μέτωπο της ρευστότητας καθώς υπάρχουν σταθερές εισπράξεις από τους πελάτες της αλλά έχει ανοικτές γραμμές χρηματοδότησης. Ειδικότερα έχει στήριξη από τις τράπεζες ύψους 745 χιλ. ευρώ από την ΕΤΕ, 740 χιλ. ευρώ από την Alpha Bank και 100 χιλ. ευρώ από την Πειραιώς. Σε καμία από τις τρεις τράπεζες δεν έχει φτάσει η άντληση κεφαλαίων στο ύψος της χρηματοδότησης που έχει επιτευχθεί.

(2) -Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το επενδυτικό σχέδιο της σχέδιο η Logismos. Η διοίκηση της εισηγμένης στοχεύει να  συνεχίσει την ανέγερση κτιριακών εγκαταστάσεων και την ανάπτυξη εφαρμογών λογισμικού. Προς εξασφάλιση της απαραίτητης ρευστότητας από τα τραπεζικά ιδρύματα, έχει βάλει υποθήκη για 1,5 εκατ. ευρώ στην Εθνική Τράπεζα επί του επιχειρηματικού οικοπέδου εκτάσεως 1,3 χιλ. τ.μ. στο Δήμο Πυλαίας. Επίσης έχει βάλει υποθήκη υπέρ της Alpha Bank για ποσό 470 χιλ. ευρώ με στόχο να εξασφαλίσει τις απαραίτητες εγγυητικές επιστολές. Η προσημείωση έχει γίνει επί τμήματος του κτιρίου της εταιρείας και ειδικότερα της πτέρυγας β’ των κεντρικών εγκαταστάσεων της εισηγμένης.


  • ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΦΑΝΕΣ ότι κάτι καλό επιτέλους φαίνεται στον ορίζοντα και πως μπορεί να κινηθεί επιχειρηματικά με την είσοδο στρατηγικού επενδυτή. Ο κλάδος της είναι πολύ ΙΝ και κατέχει εξειδικευμένη τεχνογνωσία.
  • ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ η μετοχή που απευθύνεται σε μικροεπενδυτές που θα ήθελαν να επενδύσουν μέχρι 1000 ευρώ προσβλέποντας σε μία καλή απόδοση.
  • Η οποία μάλιστα έχει έλθει (εως και +50% από τότε που την επισημάναμε)… Τυχεροί όσοι φίλοι μικροεπενδυτές πρόλαβαν και πήραν αυτές τις λίγες χιλ. τεμαχίων στα πρόσφατα χαμηλά της.

  • Για το από εδώ και πέρα δεν είναι δική μας δουλειά, εμείς ότι είχαμε να γράψουμε το γράψαμε πολύ έγκαιρα…

ΚΑΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΣΤΟ ΤΑΜΠΛΟ