10 Σεπτ. 2020 – X.A.: Συναγερμός και πάλι για να μην ζωντανεύσει το αρνητικό σενάριο….

X.A.: Συναγερμός και πάλι για να μην ζωντανεύσει το αρνητικό σενάριο….

00:01 – 10/09/20

Με τη γνωστή μίζερη εικόνα και επί της ουσίας ένα παρατεταμένο «consolidation» της αγοράς στα όρια των 630 – 640 μονάδων να βρίσκεται σε εξέλιξη από τις αρχές Ιουνίου …. Η τελευταία εικόνα της αγοράς και κυρίως η προχθεσινή εικόνα έχει σημάνει και πάλι συναγερμό.

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή. Η αγορά το προηγούμενο διάστημα δούλευε έστω και δειλά το θετικό σενάριο, με κλειδί την παραμονή του ΓΔ υψηλότερα των 630 – 640 μονάδων και τον τραπεζικό δείκτη να βρίσκεται στα όρια των καθοριστικών αντιστάσεων στις 330 – 335 μονάδες.

Και εκεί που η αγορά και οι δύο βασικοί δείκτες δούλευαν αυτό το σενάριο, ήλθε η προχθεσινή πτώση του 2% και κυρίως το -5% των τραπεζών. Μια πτώση που όχι μόνο θόλωσε τις οποίες ελπίδες για το θετικό σενάριο (πάντα μέχρι νεοτέρας). Αλλά επαναφέρει και την ανησυχία.

Και ποιο είναι το ζητούμενο νομίζουμε το ξέρετε όλοι. Ο ΓΔ να επιστρέψει άμεσα υψηλότερα των 630 – 640 μονάδων ή στη χειρότερη να κρατήσει την επαφή με αυτά τα επίπεδα. Και αν και θεωρούμε πως αυτό είναι και το πιθανότερο σενάριο, με το consolidation της αγοράς να συνεχίζεται.

Μια ανησυχία την έχουμε. Μια απομάκρυνση της αγοράς από τα επίπεδα των 630 – 640 μονάδων. Μια απομάκρυνση η οποία θα επιδεινώσει πάρα πολύ την τάση της αγοράς, στέλνοντας το ΓΔ στις επόμενες στηρίξεις στις 600 και πιθανόν στις 570 – 580 μονάδες, ένα μεγάλο πισωγύρισμα, με πλήρη επιδείνωση της τάσης της αγοράς.

Επαναλαμβάνουμε ότι όπως εδώ και καιρό, συνεχίζουμε να πιστεύουμε πως η αγορά θα συνεχίσει να κινείται σε ένα αρκετό στενό εύρος τιμών, όπως και συμβαίνει ουσιαστικά από τις αρχές Ιουνίου.

Ωστόσο με την εικόνα που είχε η αγορά τις τελευταίες ημέρες και με τους βασικούς δείκτες να επιστρέφουνε, έστω και οριακά, χαμηλότερα των κρίσιμων τεχνικών επιπέδων, απαιτείται άμεσα αντίδραση για να μην βρεθούμε μπροστά σε δυσάρεστες εξελίξεις.

ΓΔ

http://www.greekfinanceforum.com/hunterfiles/hunter.html