10 ΔΕΚ 2021- Χ.Α: Πολλά εν ολίγοις και εν ολίγοις πολλά …

ΤΑΜΠΛΟ: Μία από τα ίδια, ας μην σας κουράζουμε γράφοντας μία από τα ίδια. Θα περιοριστούμε με τα θετικά που εμφανίζουν ορισμένες μετοχές που κινούνται κόντρα στην καχεξία της ελληνικής αγοράς. Ιδού ο σχετικός πίνακας…Οπότε αντιλαμβάνεστε την έκταση του προβλήματος, που αντί να περιορίζεται ολοένα και αυξάνεται…


ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 

ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ: Από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις στη μικρή κεφαλαιοποίηση και όχι μόνον. Κανένα ενδιαφέρον από διοίκηση και φυσικά από μεγαλομετόχους, ούτε καν επικοινωνιακά. Σαν να μην υπάρχει, ένα πράγμα…

REDS- KAMΠ: Δεν πάνε έτσι τα πράγματα… Ναι μεν ανέλαβε και αναλαμβάνει νέα έργα/projects αλλά η πραγματοποίηση τους απαιτεί μεγάλα κεφάλαια. Οπότε πρέπει να κάνει ΑΜΚ και όχι μόνον μία… Και την ΛΑΜΔΑ την πήγαν στα 10 και πλέον ευρώ, αλλά βλέπετε τώρα τι γίνεται. Η αγορά άλλωστε χαρίζει στη REDS ένα αξιοζήλευτο premium λόγω της δυναμικής που αναπτύσσει.

ΞΥΛΕΜΠΟΡΙΑ- ΙΝΤΕΡΓΟΥΝΤ: Απότομη διόρθωση, ειδικά μετά την δημοσίευση του 6μηνου της και την ανακοίνωση των μεγεθών της στο 9μηνο. Στο εννεάμηνο ανακοίνωσε αύξηση πωλήσεων κατά 33,2% στα 28 εκατ. ευρώ, βελτίωση του EBITDA κατά 157% στα 4,55 εκατ. ευρώ) και προ φόρων κερδοφορία στα 3,03 εκατ. έναντι μόλις 91 χιλ. κατά την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Εχει μπροστά της πολλά για να διευθετήσει, οργανώσει κλπ αλλά έχει μπει στη σωστή ρότα, πραγματικά αναπτυξιακή… Με p/e κάτω του 4 η μτχ με βάση τα κέρδη 9μηνου και ev/ebitda 9. Στα 0,3600 ευρώ προ 2μηνου, στα 0,2500 σήμερα.

ΛΑΒΙΦΑΡΜ (υπάρχει ενδιαφέρον από αρκετούς φίλους αναγνώστες, αν θεωρείται αρκετός ο αριθμός των 7 ερωτώντων…) Υπάρχει σήμερα σχετικό ρεπορτάζ στο euro2day- Mιχάλης Γελαντάλις) που σας το παραθέτουμε αυτολεξεί…

  • Lavipharm: Στα 33,20 εκατ. η χρηματιστηριακή αξία-έχοντας “τρέξει” ένα 54% σε διάστημα μηνός. Μεταβολή, σχεδόν παράλληλη της θητείας του νέου CFO, Βασίλη Μπαλούμη (*)- που μου κέντρισε την περιέργεια για την εισηγμένη/μετοχή. Ο κλάδος δραστηριότητας πιο “καυτός” από την…κόλαση, η εταιρεία έχει τεχνογνωσία είτε να βγάλει μία “πατέντα” να την…εκτινάξει είτε να δημιουργηθεί προστιθέμενη αξία.
    Εντελώς προσωπική εκτίμηση- γνωρίζοντας πως δουλεύει ο CFO, η εξυγίανση, μεγέθυνση της εταιρείας με απώτερο στόχο την δημιουργία ενός μεγέθους ελκυστικού τόσο για στρατηγική συνεργασία όσο-ακόμη μέχρι και- πώληση. Deals ανάλογου μεγέθους στην χώρα μας τιμολογούνται στα 80-120 εκατ. Στα υπόψη-προς διερεύνηση & συζήτηση…

*********

ΑEGEAN AIRLINES Ηλ.Ζαχ: Αν έπρεπε να απαντήσουμε στο ποια εταιρία επλήγη περισσότερο από την πανδημία, η απάντηση πολύ εύκολα θα ήταν η AEGEAN. Ο τίτλος από τα υψηλά της ζώνης του 9 με συνοπτικές διαδικασίες βρέθηκε στο χαμηλό των 2,5 ευρώ τον Νοέμβριο του 2020.

Έκτοτε και μετά από την βοήθεια της κυβέρνησης μια και κινδύνευσε σημαντικά ο τίτλος μπόρεσε να πάρει πίσω το 50% των απωλειών του. Το τελευταίο διάστημα δείχνει ότι βρίσκει ένα επίπεδο ισορροπίας στην ζώνη του 5 αν εξαιρέσουμε την προηγούμενη Παρασκευή.

Πλέον βρίσκεται με αγοραστικό σήμα με το 514 κοντινή αντίσταση και κύριο επίπεδο το 540. Κοντινή στήριξη το 482 και κύρια το 466 που είναι και το στοπ στο Long στην παρούσα. Είναι λογικό στα επίπεδα να τοποθετούνται πιο μεσοπρόθεσμοι επενδυτές που βρίσκουν ελκυστική την αποτίμηση ποντάροντας στο τέλος της πανδημίας και στην αύξηση του τουρισμού τα επόμενα χρόνια. Παρόλα αυτά μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση θα βρίσκεται σε ταλαιπωρία και σε στενό range τιμών.

ΔΕΗ – ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ: Ο πρωταγωνιστής των τελευταίων μηνών κατάφερε να συγκεντρώσει το ποσό των 1,35 δις ευρώ και να μας βάλει σε σκέψεις για το πως θα το επενδύσει το επόμενο διάστημα. Είναι λογικό μετά την επιτυχημένη ΑΜΚ να χρειάζεται ένα εύλογο χρονικό διάστημα χωνέματος τιμών και νέων ισορροπιών μέχρι να μας δείξει τις μετέπειτα προθέσεις του.

Μέχρι στιγμή ακόμα και με την συνεδρίαση της Μαύρης Παρασκευής δεν απειλήθηκε το επίπεδο της τοποθέτησης της ΑΜΚ στην ζώνη του 9. Βραχυπρόθεσμα έχουμε ένα αγοραστικό σήμα με στοπ το 946 σε κλείσιμο ώρας ενώ το επίπεδο του 960 είναι σημαντική στήριξη. Το επίπεδο λίγο κάτω από το 10 είναι η αντίσταση μας.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.