10 ΔEK 2021- Χ.Α+ Markets: Πολλά, μικρά + μεγάλα ενδιαφέροντα


 • ΓΙΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ 

!PERFORMANCE TECHNOLOGIES: Στην πρόσφατη αύξηση τοποθετήθηκαν σημαντικοί επενδυτές. Πρώτο και καλύτερο το γνωστό fund του Κολωνακίου από τους παραδοσιακούς επενδυτές ποιοτικών χαρτιών και με μακράν ιστορία κερδοφορίας στις επενδύσεις στο ΧΑΑ. Δεύτερος και σημαντικότερος ξένος επενδυτής και βασικά ο μεγαλύτερος παγκόσμιος ξένος επενδυτής, το Νορβηγικό fund επενδύσεων.

 • Αυτά διαβάσαμε, μεταξύ πολλών άλλων. Μάλιστα… Τώρα τι να πεις, πάμε παρακάτω… Φτάνει αυτό… Αλλο τα… 0,8000 και κάπως αλλιώτικα τα 4,4000 ευρώ. 

!ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ: Ρόδα είναι και γυρίζει… Απογοήτευση διαρκείας, αλλά έως πότε; Στην αρχική λίστα για το 2022…

!EXALCO: Ο,τι πιο fake η επωνυμία… ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ, αφού το 97% του κύκλου εργασιών της καλύπτεται από την εν λόγω θυγατρική της 100% εταιρεία. Και φυσικά όλα τα κέρδη, τα ebitda etc etc τα φέρνει η Exalco. Μαζί της από τα τριάντα, σαράντα, εξήντα και εβδομήντα σεντς, με μόνιμο πρόβλημα την πολύ μικρή εμπορευσιμότητα της μετοχής. Αυτό όμως εύκολα μπορεί να αλλάξει, αν δείξουν απλά ένα ελάχιστο ενδιαφέρον οι μεγαλομέτοχοι τοιυ ομίλου.

 • BOOK VALUE: 1,41
 • P/BV: 1,17
 • EV/EBITDA: 12 (9ΜΗΝΟ)
 • P/E: 9,5 (9ΜΗΝΟ)
 • ΔΕΙΚΤΗΣ ΔΑΝΕΙΑΚΗΣ ΜΟΧΛΕΥΣΗΣ: 2,4

(ΒΙΟΚΑ)- EXALCO (μόνον ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ δεν είναι…)

Ο κύκλος εργασιών σε ενοποιημένο επίπεδο ανήλθε το εννεάμηνο του 2021 στα € 139,14 εκ έναντι € 90,36 εκ στο αντίστοιχο του 2020 σημειώνοντας αύξηση κατά 53,99% σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2020. Ο κύκλος εργασιών σε ενοποιημένο επίπεδο ανήλθε το Γ΄ τρίμηνο του 2021 στα € 49,08 εκ έναντι € 32,14 εκ στο αντίστοιχο Γ΄τρίμηνο του 2020 σημειώνοντας αύξηση κατά 52,70%. Η αύξηση των τιμών του αλουμινίου επηρέασε θετικά τα αποτελέσματα του Όμιλου και το Γ΄ τρίμηνο της χρήσης 2021.

 • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΑΣ σε ΕΧΑΛΚΟ – ΒΙΟΚΑ

24/11- Χ.Α: Πολλά, μικρά + μεγάλα ενδιαφέροντα@12:15

ΝΙΚΟΣ ΚΑΥΚΑΣ – Λ.ΔΕΠΟΛΑΣ:  Μικτή ήταν η εικόνα των διεθνών δεικτών χθες, με την Ευρώπη να υποχωρεί και τις ΗΠΑ να καταγράφουν θετικά πρόσημα, ενώ σταθεροποιητικά κινήθηκε ο  ΓΔΧΑ με χαμηλό όγκο συναλλαγών. Η ανησυχία για την OMIKRON φαίνεται να υποχωρεί, αλλά οι επίσημες αναφορές εκκρεμούν ακόμα.
 • Σήμερα και αύριο, η επενδυτική κοινότητα θα επικεντρωθεί στα στοιχεία της αγοράς εργασίας (εβδομαδιαία σήμερα) και του πληθωρισμού στις ΗΠΑ (αύριο) καθώς ενδέχεται να επηρεάσουν και την πολιτική της FED, που συνεδριάζει την ερχόμενη Τετάρτη, σχετικά με το χρονοδιάγραμμα του ‘’tapering’’. 
Συνιστάται η προσοχή στις ημερήσιες διακυμάνσεις καθώς ο ΓΔΧΑ δεν μπορεί να μην επηρεαστεί από τις εξελίξεις στο εξωτερικό, έστω και αν η συσχέτιση δεν εμφανίζεται σε καθημερινή βάση. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η απόδοση του εγχώριου 10ετούς ομολόγου βρίσκεται εκ νέου στην περιοχή του 1,36% (το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2020) και περαιτέρω σημαντική άνοδος λειτουργεί ανταγωνιστικά με τις μετοχικές αποδόσεις.

@12:45

QUALITY: Προφανώς θα έχει κλείσει κάποιες δουλειές με το Δημόσιο ή θα είναι πολύ κοντά για να τις κλείσει, εξ ου και η ανοδική κίνηση διαρκείας στο ταμπλό που αν μη τι άλλο είναι εντυπωσιακή. Στο +7% στα 0,3470 ευρώ τώρα και με συναλλαγές 75 χιλ. τμχ. Αποτιμάται σε 9,5 εκατ. ευρώ. Nέα πολυετή υψηλά και +82% στη διετία.

@12:50

ΙΑΤΡΙΚΟ: Τρώγοντας  έρχεται η όρεξη.  Υποαποδίδει σημαντικά των μετοχικών αποδόσεων στη 2ετία οπου γράφει -17%.

COMMENT

OAK: Το διαβασαμε και αυτό…. Θα βάλει το ΤΧΣ 65% των 240 εκατομμυρίων και μέσα στο 2022 θα μηδενίσει την συμμετοχή του μέσω ΑΜΚ υπέρ του ellington.

 • Καλά, δεν υπάρχει ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ για τον τρόπο που μηδενίζουν τα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών;

Το να βάλει το κράτος χρήματα επειδή εκτιμά οτι θα πάει καλά η επένδυση στην τράπεζα, να το καταλάβω και ας μην πάει τελικά. Το να υπογράψουν από τώρα ότι θα μηδενίσει το ΤΧΣ μέσω αύξησης το μερίδιο του αφού πρώτα το πληρώσει, είναι ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ.

Αν ισχυουν τα παραπάνω, ειλικρινά πρέπει να φύγουμε απο την χώρα.


COMMENT

Γ.Κατ.@Β.Ν: Εξακολουθεί να μη μας… συγκινεί η εικόνα του χρηματιστηρίου και θα λέγαμε πως είμαστε «εγκλωβισμένοι» στο να παρακολουθούμε κάτι, λόγω επαγγέλματος, το οποίο δε μας δίνει κάτι για να γράψουμε. Εξαιρετικά χαμηλός ο τζίρος και τι να σχολιάσουμε για τις μετοχές που ξεχώρισαν; Να βρούμε κάτι να πούμε για ποια μετοχή;

 • Μήνες τώρα η ίδια εικόνα. Άντε λες να περάσει το καλοκαίρι, γιατί είναι και περίοδος διακοπών. Άντε λες να περάσουν και μερικές εβδομάδες μετά, αλλά φτάνουμε στα Χριστούγεννα και με εξαίρεση ένα-δύο μήνες, όλη η χρονιά ήταν ύπνος βαθύς. Κρίμα, να βρίσκεις τόσες καλές και φθηνές μετοχές και να μην μπορούν να σηκώσουν κεφάλι.

ΠΑΡΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ (από τον Θανάση Σταυρόπουλο)

Από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, σε νέα υψηλά 134 μηνών ηLavipharm (+5,69%). Τρεις οι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, με αυξημένες συναλλαγές για Q&R (+9,26%) και Moda Bagno (+2,94%).

 • Άνοδος χωρίς πειστικούς αγοραστές για ΒΙΟΚΑ (+12,08%), ΔΡΟΜΕ (+1,90%), ΝΤΟΠΛΕΡ  (+1,75%), ΜΕΡΚΟ (+1,29%), ΝΑΚΑΣ (+1,60%), ΦΙΕΡ (+1,38%) και ΚΕΠΕΝ (+13,75%).

Αύξησαν συναλλαγές οι Centric (+2,84%) και Ευρωσύμβουλοι (-2,59%). Ξαφνικό, αξιοπρόσεκτο, “bid” στηνAS Company (+4,76%). Προσπάθεια να επαναπροσεγγίσει τα πρόσφατα υψηλά από την Unibios (+0,61%).

 • Μετά από πέντε πτωτικές συνεδριάσεις, έδωσε αντίδραση η Ιντεάλ (+0,86%). Επέτρεψαν οι πωλητές στην Τρ. Αττικής (-1,37%). Τρίο ανοδικών συνεδριάσεων για Πετρόπουλο (+1,02%) και Fourli (+0,51%). “Καρέ” πτωτικών συνεδριάσεων για ΚΑΙΡΟΜΕΖΖ (-0,23%).

Τελευταίο θετικό κλείσιμο στις 1/12 για τον Παϊρη (0%). Επιστροφή αγοραστών σε Τεχν. Ολυμπιακή (+0,94%), Ιντρακάτ (+4,76%), ΦΒΜΕΖΖ (+0,28%), Ικτίνο (+2,84%), Πλ. Θράκης (+1,19%) και Κέκροπα (+2,02%).

 • Παρουσία πωλητή σε ΞΥΛΠ (-20,65%), ΕΒΡΟΦ (-5,02%), ΜΟΤΟ (-1,07%), ΚΡΙ (-3,60%), ΑΒΕ (-0,63%), ΠΑΠ (-0,44%), ΙΝΤΚΑ (-1,44%), ΠΡΟΦ (-1,01%), ΞΥΛΚ (-1,60%), ΜΟΥΖΚ (-3,10%), ΣΙΔΜΑ (-1,32%) και ΒΥΤΕ (-1,33%).

Σε νέα υψηλά 145 μηνών η Medicon (+0,72%). Ο υψηλότερος όγκος του τελευταίου μήνα στην Performance (+1,98%). Συνεχίζεται η “επιβίβαση διορατικών” χαρτοφυλακίων στο Ιατρικό (+2,59%) που παίρνουν θέσεις περιμένοντας την έκβαση των συζητήσεων με “Oaktree”, για την “Γαία”.


 • ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ 

Από τον Λουκά Παπαϊώάννου (οικονομολόγου της Fast Finance ΑΕΠΕΥ)

Η Ελληνική Αγορά συνέχισε την ισχνή αντίδραση της μετά την πίεση των τελευταίων ημερών. Όμως οι χαμηλοί όγκοι συναλλαγών δεν πείθουν για κάτι καλύτερο. Με δεδομένο ότι βαδίζουμε προς τις εορτές & το κλείσιμο έτους, που παραδοσιακά οι όγκοι συναλλαγών φθίνουν, δεν τρέφουμε πολλές ελπίδες για αλλαγή της εικόνας.

Οι πληθωριστικές πιέσεις συνεχίζουν να αυξάνονται τόσο εντός, όσο και εκτός τειχών και τα στοιχεία που αναμένονται από της ΗΠΑ την Παρασκευή, θα επιβεβαιώσουν την πλάνη των Κεντρικών Τραπεζών περί “παροδικού φαινομένου”, ως φυσικό απότοκο τις εκτόξευσης των Ενεργειακών τιμών, των Α’ Υλών και του μεταφορικού κόστους.

Η αρνητική επιρροή του πληθωρισμού, θα γίνεται ολοένα και περισσότερο αντιληπτή στην καθημερινότητα των καταναλωτών & των Επιχειρήσεων σε Παγκόσμιο επίπεδο, συνεχίζοντας να παραμένει ο σημαντικότερος κίνδυνος για την ανάκαμψη των Οικονομιών.

Η Ελληνική Οικονομία, αν και προσπαθεί να επανέλθει στην κανονικότητα,απέχει ακόμα ¼ του δρόμου για να φτάσει στα επίπεδα προ κρίσης.

Το γεγονός ότι η Οικονομία αντέδρασε σαν ελατήριο από την πίεση των περσινών lockdown, δεν σημαίνει ότι κάλυψε τις μεγάλες πληγές που δημιούργησε η υπέρ-δεκαετής κρίση στον πυρήνα της πραγματικής Οικονομίας. Παρά τα πρόσφατα θετικά μακροοικονομικά στοιχεία, το πρόβλημα του δυσθεώρητου χρέους και η υπέρ-εξάρτηση της Οικονομίας από την ΕΚΤ παραμένει, καθιστώντας ευάλωτη την δομή της σε σχέση με το διεθνές περιβάλλον.

Εκτιμούμε ότι όσο αυτοί οι φόβοι υφίστανται, παραμένει εγκλωβισμένη η Αγορά σε μια πλευρική κίνηση, παρά τα θετικά νέα και τα deals που κυοφορούνται, μη μπορώντας να κάνει την υπέρβαση, παγιδευμένη σε χαμηλούς όγκους συναλλαγών.

Επιπλέον αρκετές Εταιρείες ήδη έχουν προεξοφλήσει στις αποτιμήσεις τους τα βελτιωμένα θεμελιώδη μεγέθη τους σε σημαντικό βαθμό, αλλά δεν έχουν προεξοφλήσει την αρνητική επίδραση στα κόστη τους, από τις επερχόμενες πληθωριστικές πιέσεις.

Έτσι ο Τραπεζικός κλάδος, παρά την πρόσφατη ανοδική του κίνηση και το κλείσιμο του πτωτικού του “κενού”, δεν έχει υπερκεράσει ακόμα την αντίσταση των 585 μονάδων και τυχόν έγκυρη διάσπασή της σε εβδομαδιαία, θα βοηθήσει και την υπόλοιπη Αγορά. Η ζώνη 540 – 535 αποτελεί την 1η σημαντική στήριξη και τυχόν εβδομαδιαία διάσπασή της, θα αυξήσει την επιφυλακτικότητα και την ταλαιπωρία του κλάδου, αλλά και της Αγοράς βραχυπρόθεσμα.

Εκτιμούμε ότι η μακροπρόθεσμη εικόνα της Ελληνικής Οικονομίας συνεχίζει να παραμένει θετική, υπό προϋποθέσεις, με βασικότερες να αποφευχθούν οι κραδασμοί στις Διεθνείς Αγορές, να ελεγχθούν γρήγορα οι ανοδικές πληθωριστικές πιέσεις, αλλά και αστάθμητες γεωπολιτικές κρίσεις που συνεχώς εναλλάσσουν πεδία ενδιαφέροντος.

Συνεχίζουμε να παραμένουμε σε αυξημένη επιφυλακή, επικεντρώνοντας επιλεκτικά το ενδιαφέρον μας σε μετοχές με καλά θεμελιώδη στοιχεία και ωφέλειες από τυχόν πληθωριστικές πιέσεις.

Εκτιμούμε ότι τα δύσκολα, όσον αναφορά τις πληθωριστικές πιέσεις είναι μπροστά μας και θα δημιουργηθούν βραχυπρόθεσμες ευκαιρίες τοποθέτησης σε τίτλους που έχουμε στοχοποιήσει, σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα.

Όσο οι όγκοι συναλλαγών παραμένουν σε χαμηλά επίπεδα, αντλούνται κεφαλαία τόσο σε Α.Μ.Κ. όσο και σε μαζικές ομολογιακές εκδόσεις με πενιχρά επιτόκια (κατά την εκτίμησή μας), αλλά κυρίως συνεχίζεται η αδιαφορία – αποχή των Ξένων επενδυτών, συστήνεται υπομονή.


ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ

Γεια σας.. Μια ερωτηση θα ηθελα να σας κανω..αυτο που γραψατε τον Σεπτέμβριο για τη φριγο οτι θελουν εντος του εξαμήνου να την βγαλουν απο την επιτηρηση εχει βαση,ηταν πληροφορια η γραφτηκε μονο για να προκαλεσει αισθηση? Η πορεια της μετοχης θυμιζει του 2019 απο 8 λεπτα στα 28 να επαναλαμβανεται και να την ξαναγυρνανε πισω για να ξανακανουν το ιδιο..δεν δειχνει να εχει τετοιες εξελιξεις σαν αυτες που γραψατε

Ευχαριστω

Νικος απο Κυπρο…
*****
 • Αγαπητέ μου φίλε, 

  Αίσθηση θα προκαλούσαμε αν βάζαμε καμιά φωτογραφία από αυτές τις ωραίες που κυκλοφορούν δεξιά αριστερά με τα προικισμένα κορίτσια σε προκλητικές στάσεις. Το να προκαλέσουμε αίσθηση με το αν βγει η ΦΡΙΓΟ από την επιτήρηση είναι μάλλον ανούσιο. Κατά δεύτερον στηριζόμαστε βάση εκτιμήσεων του πως κινείται η εταιρία και η μετοχή συνδυαστικά. Βλέπουμε λοιπόν προσπάθειες, που εκτιμάμε ότι θα πετύχουν. Ισως, στο εξάμηνο που γράψαμε, ίσως πάλι λίγο αργότερα. Θα δείξει. Την καλημέρα μας στην Κύπρο.

***** 

ΛΑΒΙΦΑΡΜ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΜΕΙΩΣΕ σε 8,8 εκατ. στο 9μηνο τα αρνητικά ίδια κεφάλαια, επιβαρυμένος με αρνητικό αποτέλεσμα εις ΝΕΟΝ συνολικού ύψους 162 εκατ. ευρώ!

Η δε εταιρεία είναι πεντακάθαρη… έχοντας μάλιστα επιβαρυνθεί με ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΖΗΜΙΩΝ εις ΝΕΟΝ ύψους 116 εκατ. ευρώ!

 • ΤΟ ΓΙΑΤΙ παραμένει υπό ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ, δεν είμαστε αρμόδιοι για να σας λύσουμε την απορία. Ισως η διοίκηση να μπορεί να σας διαφωτίσει.
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.