10 Αυγούστου 2021- Χ.Α: Επί του πληκτρολογίου – Σχόλια, παρατηρήσεις (1)

IKTINOΣ: Η μετοχή του συσσωρεύει εδώ και αρκετές συνεδριάσεις. Αν διασπάσει τα 0,8800 ευρώ, τότε ανοίγει ο δρόμος για το 1,0000 ευρώ.

  • ΑΠΟΤΙΜΑΤΑΙ σε 97 εκατ. ευρώ, με την ΜΕΡΜΕΡΕΝ να αποτιμάται σε…240 εκατ. ευρώ. Υπάρχει μεγάλη στρέβλωση. Μεγάλη η βελτίωση των αποτελεσμάτων στο 1ο 6μηνο του 2021, που το δημοσίευσε πολύ έγκαιρα και είναι προς τιμή της.
  • Στο +10% από την αρχή της χρονιάς. Οσο δηλαδή και ο Παρανοϊκός.

****

ΠΛΑΙΣΙΟ – ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ: Από τους αστραχάν της αγοράς με τους traders να το αποφεύγουν. Μία εταιρία που θα μπορούσε να έχει σημαντικά ψηλότερη αποτίμηση. Το 445 είναι ουσιαστικό επίπεδο που σταματάει τα τελευταία 3 χρόνια που και που χρειάζεται κατοχύρωση αν θέλει να δοκιμάσει κίνηση σε υψηλότερα επίπεδα.ΛΕΒΚ (απάντηση): Απλά, η μετοχή δεν διαθέτει σπόνσορα. Νοικοκυρεμένη εταιρεία, μικρός δανεισμός, πολύ φτωχά μεγέθη, αλλά αποτιμάται ακόμη φτωχότερα στα… 3 εκατ. ευρώ. Αν βρει, φυσικά και θα μιλάμε για άλλα νούμερα.

  • Εδώ τα ΞΥΛΑ με 30 εκατ. δανεισμό και αποτιμώνται στο 4πλάσιο(!)… Κι αυτά κοιμόντουσαν για χρόνια και ξαφνικά διπλώνουν σε τιμή σε χρόνο dt. H αιτία αναζητείται, αλλά ο σπόνσορας έχει ήδη κτυπήσει τζακ ποτ.

Ετσι είναι οι αγορές, η κάθε μτχ έχει την δική της τύχη. Ελεύθερη αγορά έχουμε, ο καθένας βάζει τα λεφτά του όπου επιθυμεί. Το ζητούμενον πάντα είναι, όσοι τον ακολουθούν να ξέρουν και τι ακριβώς αγοράζουν. Μεγέθη, προοπτικές, σενάρια, φήμες;

  • ΣΗΜΕΡΑ και μέχρι στιγμής, με την τελευταία πράξη να εκτελείται λίγο πριν τις 12…