10.9.2021- Intralot: Η δύναμη στο Χρηματιστήριο είναι στη ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ (από τον… Στοχαστικό)

Η δύναμη στο Χρηματιστήριο είναι στη ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ 

Τα πράγματα είναι απλά, μπορεί στην πολιτική η δύναμη να είναι στο παραμύθι, όμως στο χρηματιστήριο η δύναμη ΣΟΥ δεν μπορεί να είναι το παραμύθι που έπλασες ή σου έπλασαν. Δεν χρειάζεται πολυπλοκότητα για να βγάλεις λεφτά από τα χρηματιστήρια. Ένα πράγμα χρειάζεσαι για αρχή: ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ. 

  • Στην προκειμένη περίπτωση θα κάνουμε εφαρμογή της αρχής η ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ στην ΙΝΤΡΑΛΟΤ. Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ είναι ότι το 99% των πάσης φύσεως μετόχων έχουν πουλήσει νωρίς ή αργά . Δεν εξαιρώ ούτε μεγαλομετόχους, που πουλούσαν ακόμη και στο 0,15-0,2 .

Όταν λοιπόν έχεις μια εταιρεία, που από ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ ξαφνικά γίνεται κάτι μαγικό ή όχι και τόσο μαγικό και βλέπει ΦΩΣ, είναι πολύ λογικό να γράψει και 800 και 1800% άνοδο. Δεν υπάρχει ταβάνι. Πόσο μάλλον ένα χαρτί, που κάποτε το είχαν ΟΛΟΙ στο χαρτοφυλάκιο τους και τώρα σχεδόν κανένας! 

  • Όταν λέω φως, να το εξηγήσω…

Στο 1ο τρίμηνο η θυγατρική στις ΗΠΑ έτρεξε +81% EBITDA Ο ΟΜΙΛΟΣ δε, έτρεξε με +9,3% στα ΕΣΟΔΑ και +55,4% EBITDA. Επαναλαμβάνω στο 1ο τρίμηνο όπου η ΗΠΑ ήταν αρκετά κλειστή. Ταυτόχρονα τα κόστη σε επίπεδο ΟΜΙΛΟΥ έπεσαν -8,3% με τα κόστη στην Ελλάδα να πέφτουν κατά 25,7%. Δείτε το παρακάτω γράφημα από παρουσίαση που έγινε τέλος Ιουνίου του 2021.

ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ γράφω για το 1ο τρίμηνο. Σε μερικές ώρες η εταιρεία ανακοινώνει το εξάμηνο!!!! Αν πήγε το ίδιο καλά ή και καλύτερα το 2ο τρίμηνο τι θα δούμε; Ή τι ακριβώς γίνεται στο 9μηνο που μόλις ολοκληρώθηκε; 

  • Φυσικά όπως δεν υπάρχει ταβάνι για κάτι που πουλήθηκε επί μια δεκαετία λόγω χρεωκοπίας και ξαφνικά όχι μόνο σώνεται αλλά αναπτύσσεται, έτσι δεν υπάρχει και πάτος όταν ένα χαρτί από κερδοφορία πάει σε χρεωκοπία π.χ βλέπε ΦΡΙΓΟ και τι έγινε. Αυτό που μετράει είναι η ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ, όσο μικραίνετε την απόσταση από τη μεγάλη εικόνα για να τη δείτε καλύτερα, τόσο λιγότερη ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ βλέπετε.
  • Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ για την ΙΝΛΟΤ είναι απλή:

Την έχουν πουλήσει ΟΛΟΙ γιατί θα χρεωκοπούσε και ψυλλιάζομαι -για να μη γράψω είμαι σίγουρος- ότι και όσοι είναι μέσα σήμερα, είναι με πολύ λιγότερα τεμάχια, από ό,τι είχαν κάτω από 0,20 λεπτά ή και τα 0,15 λεπτά. 


Αλλά ας αφήσουμε τη ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ της ΙΝΛΟΤ και ας πάμε στη ΔΕΗ, που το 2019 είχε 1,6 ευρώ και σύμφωνα με βουλευτές τις ΝΔ που μετά έγιναν Υπουργοί, η ΔΕΗ θα ΧΡΕΩΚΟΠΟΥΣΕ και  σε 17 μήνες έφθασε τα 10 ευρώ ….ποια η ΔΕΗ, που επί της ΟΥΣΙΑΣ δεν έχουν τα αλλάξει τα  πράγματα …όμως αυτό που άλλαξε και την εκτόξευσε είναι ότι έφυγε από το τραπέζι η ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ και ότι ΘΑΑΑΑ έρθουν καλύτερες μέρες….που πραγματικά να είχαν αλλάξει τα πράγματα και τα χρηματοοικονομικά προς το καλύτερο, να δείτε τι τιμές θα έγραφε!

Να μη γράψω για το CENER, το οποίο παρουσιάστηκε πρώτη φορά εδώ στο mikrometoxo -κάτω από ένα ευρώ- από μια εκπληκτική ανάλυση ενός ατόμου, που αρθρογραφεί συχνά στο φιλόξενο αυτό χώρο. Τότε, το γνώρισαν ΟΛΟΙ οι μεγάλοι το χαρτί.

  • Σύμφωνα με τη ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ μου, που συμφωνεί απόλυτα με τη ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ του αρθρογράφου που το παρουσίασε, είναι ΜΗΧΑΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΣ. Μάλιστα, θυμάμαι σε ένα άρθρο, ο συγκεκριμένος αρθρογράφος είχε τολμήσει να συγκρίνει στη βάση αριθμοδεικτών τη CENER με τη NEXANS.

Στο χαρτί αυτό και στο 2,60 ΑΓΟΡΑΖΕΙΣ ΑΦΟΒΑ, αν επαναλαμβάνω, ΑΝ έχεις στο μυαλό σου τη ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ που έχω εγώ. Φυσικά, μπορεί να κάνω λάθος…. Και η ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ να είναι άλλη, ή τελικά ένα Pixel της να έχει μεγαλύτερη σημασία από τα υπόλοιπα εκατοντάδες δισεκατομμύρια που σχηματίζουν τη ΜΕΓΑΛΗ ΕΙΚΟΝΑ. ΟΛΑ είναι πιθανά στον πλανήτη ΓΗ, όμως κάποια είναι πιο απίθανα!

Με τιμή

I Can’t See Your Pixels

Ο φίλος σας ο… Στοχαστικός 


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 

  • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

  • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.

****

ΥΓ: Ο φίλος ο… Στοχαστικός είναι Φυσικός, M.Sc. Ηλεκτρονικής. Του αρέσει σε… άτακτα χρονικά διαστήματα να αρθρογραφεί, χωρίς να αναζητά την δημοσιότητα. Και φυσικά, να διαβάζει καθημερινά τον μ/μ.