10.6.2022- Χ.Α: Μεσημεριάτικα σφηνάκια κερασμένα από τον ΟΑΚ

ΔΕΗ: Σφάζονταν τα παλικάρια ποιος θα πρωτομπεί στα 9 και 10 Ευρώ και τώρα στα 5,6 τρέχουν να δούν ποιος θα πρωτοφύγει από το χαρτί. Φυσικά, τα χρυσά παιδιά και αφού πήραν τις προμήθειες τους περάσαν μια χαρά τις γιορτές των Χριστουγέννων. Για τους πελάτες τους που γράφουν 40% υποαξίες ή ζημιές ούτε κουβέντα.

Για δε τους άτυχους που αγόραζαν το χαρτί στα 10 ευρώ και πάνω, τι να πούμε;

 • Το να γράφεις ζημιές 50% από την ΦΡΙΓΟ που παίζεις το ρίσκο αλλά και την ευκαιρία να βγάλεις ένα 100% να το αποδεχτώ. Το να γράφεις όμως 50% ζημιές από ένα χαρτί στυλοβάτι της Ελληνικής ενεργειακής και χρηματιστηριακής αγοράς ΔΕΝ ΤΟ ΒΑΖΕΙ ανθρώπινος νούς.

ΔΕΗ – ΣΤΑΣΣΗΣ: Manager της χρονιάς για το Ελληνικό πολιτικό σκηνικό πρέπει να αναδειχτεί ο κύριος Στάσσης. Κατάφερε να πείσει την επενδυτική κοινότητα να δώσει πάνω από 1 ΔΙΣ ευρώ σε μια εταιρία που υποτίθεται θα γίνει πρότυπο ανάπτυξης και πράσινων επενδύσεων.

 • Και αφού πήρε τα χρήματα, εκτίναξε αντί την ανάπτυξη τις μισθοδοσίες, τους διευθυντές και τις κοινωνικές παροχές στους πελάτες της ΔΕΗ. Στην Κυβέρνηση πρέπει να του στήσουν άγαλμα κανονικά για το δώρο που τους χάρισε. Ένα άγαλμα πληρωμένο από τους επενδυτές που δυστυχώς ξεβρακώθηκαν για άλλη μια φορά. Αναρωτιόμαστε μετά γιατί το ΧΑΑ δεν είναι στις 2000 μονάδες και οι εταιρίες αποτιμώνται με P/E Αφρικής.

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Απορροφήθηκαν χιλιάδες τεμάχια στα 266 και η εταιρία με αποτίμηση στα 150 εκατομμύρια μετά την αφαίρεση του ταμείου και με ετήσια κέρδη 80-100 εκατ. αποτελεί πρωτοφανέστατο φαινόμενο υποτίμησης. Αλλα βλέπεις, η εταιρία είναι χωρισμένη σε 2,8 εκατομμύρια μετοχές αξίας 270 ευρώ η κάθε μια.

 • Αν είχε 280 εκατομμύρια μετοχές με 2,7000 Ευρώ η κάθε μετοχή θα τρέχανε να την αγοράσουν μέχρι τα 10 ευρω. Τώρα, ο αγράμματος οικονομικά επενδυτής βλέπει τα 270 και του φαίνεται ακριβή. Σε αντίθεση με την ΜΙΓΑ που στα μερικά λεπτά (έχοντας όμως σχεδόν ένα δισεκατομμύριο μετοχές ) του φαίνεται φτηνή και ας έχει μερικά δισεκατομμύρια ευρώ χρέη και μόνιμα ΜΟΝΟ ΖΗΜΙΕΣ.

ΑΣΤΑΚ: Άλλαξαν τον ΔΣ. Αυτό μου θυμίζει λιγάκι το ανέκδοτο με την ανακαίνιση στον οίκο ανοχής χωρίς την αλλαγή του προσωπικού.

 • ΕΛΣΤΡ, ΜΟΗ, ΟΠΑΠ, ΚΑΡΕΛ, ΑΣΚΟ κλπ: Ολες με μερισματικές αποδόσεις μαμούθ. Μην αγχώνεστε, όταν οι εταιρίες δίνουν μέρισμα με τέτοια νούμερα. Ό,τι και να γίνει σε 2-3 χρήσεις θα έχετε πάρει το 20-30% της αξίας σας πίσω και θα έχετε και τις μετοχές.

ΦΡΙΓΟ: Να μην ξαναγράφω το στοίχημα. Απλά, να θυμίσω ότι το ομόλογο σταθεροποιήθηκε στα 53, καλό σημάδι. Αν ηταν να πάει για φαλιμέντο, θα είχε ήδη μηδενίσει το ομόλογο. Είπαμε, ο χρόνος παίζει υπέρ της.

 • ΦΒΜΕΖΖ: ΝΤΡΟΠΗ και μόνο η ΜΗ δημοσίευση γα το ύψος του μερίσματος που θα διανείμει. Αλλά βλέπεις, θυγατρική της Πειραιώς δεν είναι;  Πάντως, αν δεν κάνω λάθος η εταιρία πρέπει να έχει ήδη πάνω από 18 εκατ. ευρώ στο ταμειο της. (Με 60 εκατομμύρια κεφαλαιοπο’ιηση και μηδέν χρέη ).

ΦΟΡΟΥΜ: Το κακό με αρκετούς που γράφουν δεν είναι αν είναι καλοί κακοί γνώστες ή ασχετοί. Είναι ότι αγοράζουν ένα χαρτί και μετά αρχίζουν τις μπαρούφες μπας και το ανεβάσουν, ενώ επί της ουσίας τα χαρτια δεν ανεβαίνουν έτσι…

 • Και αν ανέβουν, θα πέσουν ακόμα πιο γρήγορα. Αν πιστεύεις σε ένα χαρτί, να έχεις και τα κότσια να γράψεις τα αρνητικά του, για να ξέρει ο κάθε αναγνώστης που μπλέκει. Όχι να θυμόμαστε την άνοδο του τζίρου και να ξεχνάμε την εκτίναξη του δανεισμού…

ΡΕΒΟΙΛ, ΚΤΗΛΑ: Κοινό γνώρισμα και των δύο είναι ότι δεν μοιράζουν μέρισμα, ενώ έχουν φοβερή ανάπτυξη, καλά νούμερα και φτηνή αποτίμηση. Φοβιτσιάρηδες μάλλον, μην τυχόν και τους φύγει κανένα ευρώπουλο από το ταμείο.

 • Παιδιά δεν πάει έτσι το πράγμα. Η διαδικασία είναι απλή. Αναπτύσσεσαι, βγάζεις αποτελέσματα, μοιράζεις μέρισμα, σε εμπιστεύεται το επενδυτικό κοινό, τρέχει η μετοχή σου και ο κύκλος επαναλαμβάνεται. Αλλιως, μένεις μικρός και μόνος στο κουβούκι σου και κανείς δεν ασχολείται μαζί σου.

ΕΥΔΑΠ: Ερχεται στις 20 η Γ.Σ. Μεγάλη ειδοποιός διαφορά η φετινή από τις προηγούμενες. Εμεις το επισημάναμε πρώτοι και βρέθηκε ένας μόλις χριστιανός να μας πει ένα ευχαριστώ. Ολοι οι άλλοι το έχουν αυτονόητο να τους βοηθάνε. Οπότε από πλευράς μου πλέον θα απέχω και εγώ και θα κάτσω να μάθω τα νέα από το διαδίκτυο από άλλους.

 • PBR, σας την επισήμανα στα 20 πλέον είναι στα 44. Παράγει εξοπλισμό εξόρυξης πετρελαίου και φυσικού αερίου. Λογικό είναι να πετάει.

Βλέπετε, στο εξωτερικό ένα και ένα κάνουν πάντα δύο. Μόνο στο Ελλαδιστοκστάν το ένα και ένα κάνουν άλλοτε τέσσερα και άλλοτε μισό.

 • Intralot: Αλλοι, από εδώ… Εχουν σχεδιάσει τα πάντα και ακόμα παλεύουμε να μάθουμε σε τι τιμή θα γίνει η ΑΜΚ. Στο μεταξύ οι γνωρίζοντες πουλάνε ή αγοράζουν ανάλογα με τις αποφάσεις.

ΜΠΛΕ ΚΕΡΔΟΣ: Ζούμε στην χώρα που για να βάλεις ΦΒ στην στέγη σου πρέπει να έχεις νομιμοποιήσει μέχρι και το 0.6 τμ σκεπης που στεγάζει την σκάλα του πίσω μπαλκονιου (το παράδειγμα ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ) μπας και γλυτώσεις λιγο ρεύμα αλλά την ίδια στιγμή μπορείς να σηκώσεις εκατομμύρια ευρώ από την αγορά χωρίς να έχεις νομιμοποιήσει ολόκληρους ορόφους κτηρίων. Τουλάχιστον έτσι διάβασα από τις ανακοινώσεις και έχω φρίξει.

 • Ομολογιακά, σχεδόν όλα με ζημιές. Κατά τα άλλα… Επενδυτικά καταφύγια και ευκαιρίες. ΨΩΝΙΖΕ ΚΟΣΜΑΚΗ. Σε λίγο θα μας μιλήσουν και για το turn around της ΦΦ.

ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ: Τρία χρόνια το φωνάζω. Τελευταίο άρθρο στον μ/μ με τίτλο ο Εχθρός προ των πυλών τον Σεπτέμβριο του 2022. Βλέπεις είχα προβλέψει μέχρι και τον πόλεμο στην Ουκρανία από τότε.

 • Δεν είναι ότι φταίει που τυπώνανε χωρίς τέλος οι δυτικοί. Είναι η εισβολή των ρώσων… Τώρα που θα ξεμείνουμε από σιτηρά, ας αρχίσουμε να τρώμε από το κουτόχορτο που μας έχουν φλομώσει.

ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ, πάντως παιδιά μια άμυνα υπάρχει για τον πληθωρισμό χρηματιστηριακά μιλώντας. Εταιρίες φυσικού αερίου, πετρελαίου, κατασκευές πετρελαϊκών κλπ.

 • RDSA στα 28, PBR στα 44 και όσοι μας ακούσατε γράφετε κέρδη 200% και 100% αντίστοιχα. Ελπίζω να πήρατε αρκετά και να κονομάτε, γιατί οι λογαριασμοί ρεύματος και βενζίνης θα μας μαδήσουν.
ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ: Ο φίλος μου ο μπουνταλας ίσως αποφασίσει να κάνει κατι στο Αιγαίο. Το εύχομαι, μιας και είμαι 100% σίγουρος ότι μπορεί να κλάψουμε στο ΧΑΑ βραχυπρόθεσμα, αλλά η Πατρίδα μας θα μεγαλώσει.
 • Κάτι μου λέει ότι θα γίνουμε συνέταιροι στον Βόσπορο και θα πάρουμε πίσω και το κλεμμένο νησί μας. Γιατί έτσι όπως έχουμε στηθεί, δεν περνάει από το Αιγαίο ουτε φουσκωτό, πόσο μάλλον Τουρκικό πολεμικό.
Για δε την Αεροπορία, τι να πώ. Οι δικοί μας περίπατο θα κάνουν μέχρι τα βάθη των Μπουνταλάδων. Και φυσικά όπως πάντα, μετά την παταγώδη εθνική καταστροφή τους θα βρεθει και η ευκαιρία να ξεφορτωθούν οι Αμερικάνοι φίλοι μας τον ενοχλητικό αντίπαλο τους για να βάλουν έναν νέο Ζελένσκι στην θέση του.
 • Κερδισμένη η Ελλάδα, το ΝΑΤΟ, η Ευρωπαική Ενωση και οι ίδιοι οι τούρκοι που θα χάσουν μερικά εδαφη αλλά θα ησυχάσουν από τα προβλήματα τους.  Η γειτονιά απαιτεί νέες ισορροπίες και η Ελλάδα πρέπει να πάρει ό,τι της αξίζει.

Φιλικά,

ΟΑΚ