(2) Στο ΠΙ και ΦΙ – από τον κόσμο του ελλην. χρηματιστηρίου (05/7)

ΕΝ ΤΑΧΕΙ

ΒΥΤΕ: Τελειώνει σήμερα ο πωλητής, το χαρτί έχει κάνει μέχρι στιγμής 193.000 τεμάχια και υπάρχει bid στα 1,1900 γι’άλλα 59.000(!). Λάβετε τα μέτρα σας.


BYTE: Αναμενόμενο ήταν να δείξει ότι δυσκολεύεται να περάσει με την πρώτη πάνω από τα 1.4000€.

  • ΒΓΗΚΑΝ να πουλήσουν, βλέπετε, και ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΚΕΦΑΛΙΑ μη τυχόν και χάσουν την ευκαιρία (χαχαχα).
  • Την δεύτερη φορά όμως δεν νομίζουμε να κοιτάξει καν πίσω, αλλά θα κινηθεί προς τα 2,0000€.
  • ΝΑ και το ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ του έμπιστου μας

EΛΛΑΚΤΩΡ: Η αύξηση των διοδίων στην Αττική οδό στα 3 ευρώ και στα 3,30 ευρώ από το 2020 είναι περίπου 30 εκατ. ευρώ επιπλέον στα λειτουργικά κέρδη της εταιρίας, τα οποία εκτιμάται ότι θα φθάσουν τα 266 εκατ. ευρώ το 2019 ενώ οι καθαρές ταμειακές ροές τα 90 εκατ. ευρώ.

  • Από αυτά η Ελλάκτωρ θα κατεβάζει στον ισολογισμό της το 65% ως καθαρά κέρδη έχοντας αποκτήσει πρόσφατα το αναλογούν ποσοστό που είχε η Πειραιώς. Με την κίνηση αυτή βελτιώνεται σημαντικά η ταμειακή θέση του ομίλου και διευκολύνεται η πρόσβαση σε πιο λογικές κοστολογικά δανειοδοτήσεις.

EΛΛΑΚΤΩΡ(1): Υπενθυμίζεται ότι ο όμιλος ολοκλήρωσε την διαδικασία πώλησης του ποσοστού (22,74%) που κατείχε στην Elpedison ενώ είναι σε συζητήσεις για την πώληση μέρους ή του συνόλου του Smartpark οπότε θα προκύψει νέα βελτίωση στο προφίλ δανεισμού της εταιρίας. Φέτος οι εκτιμήσεις θέλουν την καθαρή κερδοφορία του ομίλου  να προσεγγίζει τα 40 εκατ. ευρώ μετά από πολλές χρήσεις ζημιών. Η μετοχή διαπραγματεύεται 0,8 φορές την καθαρή της θέση.

ΚΡΙ – ΚΡΙ: Το πρώτο τρίμηνο χαρακτηρίστηκε από δυνατές πωλήσεις γιαουρτιού στο εξωτερικό  (+44%) οι οποίες σε συνδυασμό με την μείωση των εξόδων διάθεσης έφεραν αύξηση 39% στα λειτουργικά κέρδη. Η επιτυχία οφείλεται κατά κύριο λόγω των υψηλών ρυθμών πωλήσεων σε Μ. Βρετανία (+20%) και Ιταλία (διπλασιασμός).

  • Ο σχετικά βαρύς χειμώνας επηρέασε τις πωλήσεις παγωτού στην Ελλάδα
  • Χωρίς όμως αυτό να αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα λόγω της μικρής συνεισφοράς που έτσι και αλλιώς υπάρχει από το παγωτό στο α’ τρίμηνο.
  •  Η τελική γραμμή έδειξε το καλύτερο ξεκίνημα όλων των εποχών κατεβάζοντας κέρδη 2,3 εκατ. ευρώ αυξημένα κατά 46%.

ΚΡΙ – ΚΡΙ(1): Η αποτίμηση της εταιρίας στις 14 φορές παραμένει ελκυστική δεδομένης

  • α) της συνεπούς και σταθερά αυξητικής μερισματικής διανομής (0,15 ευρώ αποκοπή στις 22 Αυγούστου)
  • β) της υψηλής παραγωγής ταμειακών ροών που αντιστοιχεί σε απόδοση κοντά στο 8%
  • γ) στην καθαρή ταμειακή θέση στο τέλος του τριμήνου η οποία βρίσκεται στα 3 εκατ. ευρώ αν και μειωμένη λόγω των υψηλών αναγκών σε κεφάλαιο κίνησης στο ξεκίνημα της χρονιάς.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ:  Ωραίος σχηματισμός με διπλό πυθμένα στα 1.80€ και διαφυγή πάνω από την αντίσταση των 2.20€ . Το επόμενο βήμα είναι να πάει να αντιμετωπίσει τη καθοδική γραμμή τάσης στα 2.46€. Ανοδική διάσπαση θα αλλάξει άρδην τη μακροπρόθεσμη τάση από καθοδική σε ανοδική…

Print Friendly, PDF & Email