*(1+2) Στα τερματικά του Χ.Α (@17:21 – Πέμπτη 02 Ιουλίου 2020

  • Ισχυρά ανοδικά κινούνται την Πέμπτη οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, με ώθηση από την μεγαλύτερη του αναμενομένου από τους αναλυτές αύξηση των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ τον Ιούνιο, με την μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο να προσπαθήσει να κλείσει τις “πληγές” που άνοιξε η πανδημία του κορονοϊού.
  • ΧΡΩΣΤΟΥΣΕ μία τόσο εξαιρετική παράσταση το Χ.Α και την έδωσε σήμερα πλουσιοπάροχα. Οι αγοραστές άρχισαν να βγαίνουν από το καβούκι τους και να γίνονται επιθετικότεροι. Ευτυχείς όσοι κινούνταν αυτόνομα, αγνοώντας τους υπόλοιπους και υπακούοντας απλά στο θετικό ένστικτο τους…
  • ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ όλοι να τα βλέπουν κατάμαυρα και στη καλύτερη των περιπτώσεων τους γκρίζα, μιζερόπληκτα κ.ο.κ
  • ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΚΙΝΗΘΗΚΑΝ ΣΗΜΕΡΑ οι ΓΕΚΤΕΡΝΑ, ΚΕΚΡΟΠΑΣ, ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ, PERFORMANCE TECHNOLOGIES, OPAP, ΔΕΗ, ΑΒΑΞ, ΟΛΘ, ΕΤΕ…
  • ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΣΕ ΛΙΓΟ να μας γράφουν πόσες μετοχές έχουν ξεφύγει σε αποδόσεις και ποιές έχουν μείνει πίσω(!!). Μέχρις εκεί φτάνουν οι κεραίες τους… Λιγοστοί οι πραγματικοί επαγγελματίες του ελληνικού χρηματιστηρίου…
  • ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ με τον ΓΔ στις 660 και κάτι καπίκια…
  • ΤΡΟΜΑΡΑ ΜΑΣ!!!

SPREADS

ΧΩΡΑ ΑΠΟΔΟΣΗ % Spread vs BUND
ΕΛΛΑΔΑ 1,17 +1,59
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 0,44 +0,86
ΙΣΠΑΝΙΑ 0,45 +0,87
ΙΤΑΛΙΑ 1,28 +1,70

ΔΕΙΚΤΕΣ


ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ 


ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΟΔΟ


ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΤΩΣΗ


ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΞΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ


ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΣΤΟ ΤΑΜΠΛΟ


ΜΕ ΤOΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡO OΓKO ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ


JUMBO – ANAKOINΩΣΗ: Η χρονιά του 2020 ξεκίνησε πολλά υποσχόμενη, με τις πωλήσεις του Ιανουαρίου να αυξάνονται κατά περίπου +13% και του Φεβρουαρίου κατά +23%, σε σύγκριση με τους αντίστοιχους μήνες του 2019. Ο Μάρτιος ήταν διαφορετικός.

  • – Στην Ελλάδα, στις 13 Μαρτίου 2020, η Κυβέρνηση ανακοίνωσε την προσωρινή αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων λιανικής, εμπορικών κέντρων και άλλων σημείων συνάθροισης κοινού, με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού. – Παρόμοια απόφαση ελήφθη και από την Κυβέρνηση της Κύπρου. – Στην Βουλγαρία και τη Ρουμανία επιβλήθηκαν μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας, ενώ έκλεισαν τα καταστήματα που λειτουργούσαν σε εμπορικά κέντρα.

Ως αποτέλεσμα αυτών των αναγκαίων -όπως αποδείχθηκε- κυβερνητικών αποφάσεων, παρά την εκρηκτική αύξηση της ζήτησης προϊόντων από το ηλεκτρονικό κατάστημα, e-JUMBO, οι πωλήσεις του Μαρτίου, για τον Όμιλο, κατέγραψαν δραματική μείωση κατά -51% περίπου.

Τον Απρίλιο, με τα περισσότερα καταστήματα να παραμένουν κλειστά και τα υπόλοιπα απλώς να υπολειτουργούν χάθηκε οριστικά και η Πασχαλινή περίοδος. Οι πωλήσεις κατέγραψαν νέα οδυνηρή πτώση (-86%), σε σύγκριση πάντα με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι.

Ο Μάιος έφερε την σταδιακή επανεκκίνηση της οικονομίας. Με τα περισσότερα καταστήματα να λειτουργούν σε Ελλάδα και τα τρία από τα πέντε στην Κύπρο, σε συνδυασμό με την βαθμιαία άρση των περιορισμών κίνησης σε Βουλγαρία και Ρουμανία, οι πωλήσεις του Ομίλου ωθούνται σε διψήφια ανάπτυξη (+13,6%) για τον μήνα αυτό.

  • Ο Ιούνιος παρέμεινε σε θετική τροχιά χωρίς ωστόσο να διατηρεί την δυναμική της επανεκκίνησης.

Συνυπολογίζοντας και την αύξηση +5,8% τον Ιούνιο, οι πωλήσεις του Ομίλου για το πρώτο εξάμηνο του 2020 ανήλθαν σε 278,8 εκατ. Ευρώ μειωμένες κατά -17% περίπου σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Ξεκινώντας το δεύτερο εξάμηνο του έτους, η διοίκηση ελπίζει για το καλύτερο αλλά παράλληλα προετοιμάζεται και για δεύτερο κύμα κορωνοϊού.

Όποιο σενάριο και αν επικρατήσει η διοίκηση θα διατηρήσει τον σχεδιασμό της ότι για την οικονομική χρήση Ιανουάριος- Δεκέμβριος 2020 το συνολικό ποσό που θα διανεμηθεί στους μετόχους θα είναι ίσο με αυτό της δωδεκάμηνης χρήσης που έληξε την 30η Ιουνίου 2019, δηλαδή 0,47 Ευρώ ανά μετοχή.

Η πρόσφατη Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων ενέκρινε ήδη τη διανομή του 50% του ποσού αυτού δηλαδή ποσό μικτό 0,235 € ανά μετοχή που είναι μέρος των έκτακτων αποθεματικών από φορολογηθέντα και μη διανεμηθέντα κέρδη της χρήσης από 01.07.2010 έως 30.06.2011 και η καταβολή του θα ξεκινήσει στις 6η Ιουλίου 2020.