(1) Λεωφ. Αθηνών 110: Πολλά μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα(;)

HΛΙΑΣ ZAXAΡΑΚΗΣ: Εβδομάδα με σημαντικές απώλειες 4,5-5,5% σε ΓΔ και FTSE25 και 11% στον τραπεζικό κλάδο. Οι ξένες αγορές έδωσαν την αφορμή για την κίνηση μιας και το 875 ενώ δοκιμάστηκε πολλάκις, δεν κατοχυρώθηκε. Το 855 επίπεδο έχει γίνει σημαντική κοντινή αντίσταση ενώ σε κάθε περίπτωση η ζώνη του 800 είναι σημαντική τόσο σε εβδομαδιαίο όσο και σε μηνιαίο γράφημα.

Τα επίπεδα του 800 με 900 είναι λογικό να μας ταλαιπωρούν επί τριμήνου ενώ προβλέπεται υψηλό volatility το επόμενο διάστημα. Η φθινοπωρινή μπόρα είναι μέσα στα πλαίσια ακολουθώντας συνήθως ένα καλό κλείσιμο έτους.

Ο μήνας μπροστά του έχει την ανακοίνωση του s&p ενώ η αγορά περιμένει και τις εξελίξεις
σε σχέση με το Ελληνικό μιας και ο διαγωνισμός για το καζίνο που είναι και το τελευταίο
προαπαιτούμενο ολοκληρώθηκε χωρις να έχουμε ακόμα ανακοινώσεις.

To θετικό είναι πως είμαστε σε μία φάση που η πραγματική οικονομία τρέχει πιο γρήγορα
από το χρηματιστήριο μιας και το τελευταίο είχε ήδη προεξοφλήσει την πρώτη φάση του. Η
οικοδομική δραστηριότητα έχει εκτοξευτεί κάτι που θα φανεί και στα επίσημα νούμερα το
επόμενο διάστημα.

Ο τραπεζικός κλάδος βρίσκει να κάνει προσπάθεια να κάνει και πάλι την δουλειά του, δηλαδή να δανείζει, κάτι που έχει ξεχάσει εδώ και χρόνια έχοντας μπροστά του βέβαια να λύσει βιαστικά τα θέματα του.

Μεσοπρόθεσμα παραμένουμε ιδιαίτερα αισιόδοξοι όσο δεν χάνουμε και τεχνικά το πρόσφατο 792 ενώ περιμένουμε το volatility ανάμεσα στο 800 και το 900 να συνεχίζεται μέχρι να βρούμε την αφορμή για να αλλάξουμε επίπεδο.

FTSE DAILY POSITIONS SHORT STOP 2166: Η εβδομάδα έκλεισε με απώλειες 4,5% παίρνοντας πίσω 5 εβδομάδες κίνησης και συσσώρευσης. Τα δύο μεγάλα μας επίπεδα είναι το 2007 και το 2165 με το σίγουρο να ειναι ότι το volatility θα είναι μεγάλο. Το 2121 κοντινή αντίσταση στην παρούσα.

ΑΛΛΗΓΟΡΙΚΟΝ – όχι όμως και τόσον προκειμένου περί του Χ.Α: Μπήκαν το καλοκαίρι λίγα προβατάκια στο μαντρί και αντί να τα αφήσουν να αναπαραχθούν έπεσαν σαν τους λιμασμένους λύκους οι μεγαλοεπενδυτές, οι θεσμικοί και οι κάθε τυχάρπαστοι ξένοι και έφαγαν και τις ετοιμόγεννες. Και τώρα τους φταίει το διεθνές κλίμα, το οικόπεδο 7, ο Ροζ Πάνθηρας κτλ. Μυαλό δε βάζουν οι λεμέδες… Εκεί στην αρπαχτή στη προμήθεια και στο τζίροι -τζίροι για να δικαιολογήσουν τον αρρωστιάρικο μισθό τους…

ΟΤΟΕΛ: Οι απαντήσεις δίνονται στο ταμπλό… Για λύπηση μερικοί…

ΛΥΚΟΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΔΩ – έχει πιεσθεί σε βαθμό… κακουργήματος! Τα σχόλια αφορούν τους αναγνώστες μας και μόνον.

  • Κυρίως αυτούς που έχουν ήδη θέση στη μετοχή, έχοντας τοποθετηθεί στα χαμηλά της (που τους τα έδωσε ο μ/μ όπως πάντα) και έχοντας ήδη κατοχυρώσει στην έκτοτε ανοδική πορεία μέρος των κερδών τους.
  • Τα κουτσαβάκια του διαδικτύου, ας μάθουν πρώτα να διαβάζουν και μετά να πιάνουν τον μ/μ στο πληκτρολόγιο τους. ΝΟ MERCY

ΛΥΚΟΣ(1): Διατηρούμε τις θέσεις μας, μερικές νέες ρευστοποιήσεις όταν ξαναπλησιάσει τα προ μηνός υψηλά του πέριξ των 1,8000 ευρώ. Όταν, εάν και όποτε…

ΚΕΡΔΟΦΟΡΟΣ – ΜΕ ΑΝΕΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ – ΜΕ ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ ΣΕ ΝΕΕΣ ΑΓΟΡΕΣ και ΠΡΟΙΟΝΤΑ – ΜΕ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΑΞΙΑ 1,9200 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΙΜΑΤΑΙ Σε 30 και 31 εκατ. ευρώ στα 1,5000 ευρώ. ΜΕ ΤΟΝ ΝΗΡΕΑ στα 56 εκατ., τον ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ στα 36 (τον είχαν και στα 46), ΟΣΑ ΚΑΙ Η ΣΠΕΙΣ(!!) κ.λπ κ.ο.κ κ.λπ κ.ο.κ.

  • ΔΥΝΑΜΗ ΠΥΡΟΣ Η ΡΟΥΜΑΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ Η ΡΑΓΔΑΙΩΣ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΗ

Ο μ/μ… σπρώχνει δικά του χαρτιά, ο μ/μ διαφημίζει μετοχές, ο μ/μ πομπάρει μτχ ο μ/μ το ένα, ο μ/μ το άλλο. ΑΝΤΕ ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ ΑΣΧΕΤΟΙ. ΑΔΕΙΑΣΤΕ ΤΗΝ ΓΩΝΙΑ και μην τον διαβάζετε. ΑΝΑΓΚΗ που σας είχαμε.

  • …Και που΄στε… Την καραμελίτσα που σας δίνουν να πιπιλάτε, προσέξτε μην την καταπιείτε. Κάνει κακό στην υγεία.

****

ΣΤΗ ΜΕΒΑΚΟ γράψαμε να μην κυνηγάτε τιμές… Και αγορές κάτω από τα 1,5000 ευρώ. Μην διαβάσουμε μετά τερατουργήματα, εντάξει;; Οι ευκαιρίες ήταν πέριξ των 1,3000 – 1,4000 ευρώ…Να την κυνηγούν τώρα στα…1,7200 και στο +9% έχει νόημα;; Ή θα λένε πάλι ότι ο μ/μ την… μπόμπαρε;

****

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ XΑΡΑΚΙΕΣ

[email protected],15 και +0,67%: Το στοπ στο intraday κατεβαίνει στο 2066 σε κλείσιμο ώρας, Το 2034 και 2012 είναι στηρίξεις

***

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ@830,10 και +0,77%: Αντίστοιχα στον ΓΔ το στοπ σε Intraday κατεβαινει στις 833 σε κλείσιμο ώρας

***

ΔΕΗ@2,9700 και +2.77%: ΗΜΕΡΗΣΙΟ

***

ΑΛΦΑ@1,5690 και +1,62%: ΗΜΕΡΗΣΙΟ

MHN ΞΕΧΝΑΜΕ – ΜΕΤΟΧΕΣ: Το χρηματιστήριο δεν είναι αγώνας 100 μέτρων, αλλά μαραθώνιος. Χρειάζεται μελέτη και να μην παρασυρόμαστε. Πριν λίγες μέρες, κάποιοι πετούσαν τις πολύ καλές μετοχές τους από τα παράθυρα…

ΣΧΟΛΙΟ: Καλά τώρα, ότι και να γράψει κανείς γι αυτούς που εκτελούν εντολές πελατών τους σε χαρτιά ΖΟΜΠΙ δείχνει έλλειψη επαγγελματισμού. Πρέπει να τους εφιστούν την προσοχή, ακόμη κι αν επιμένουν. Δεν μπορεί λχ η τάδε ή η δείνα λεγάμενη να χρωστάει 100τόσα εκατ. στις τράπεζες ή και να έχει αρνητικά κεφάλαια πολλών δεκάδων εκατ. ευρώ και να δέχεται να εκτελεί την εντολή, χωρίς τουλάχιστον τριπλή προειδοποίηση! Καλύτερα να τον χάσει από πελάτη. Αν και μία ημέρα θα τον ευγνωμονεί, εξυπακούεται.