(07/8) Greek Finance Forum.gr- Οι νέες τεχνικές εκτιμήσεις και προσεγγίσεις σε θέσεις-κλειδιά

ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ για τους νέους αναγνώστες μας, ότι ο μ/μ δεν έχει δικό του ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΛΥΣΗΣ καθότι είναι 100% υπέρ της ΣΧΟΛΗΣ ΤΩΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΝ και δεν πρόκειται φυσικά ποτέ των ποτών να αλλάξει αυτή την τακτική, προσέγγιση και πεποίθηση. Ούτε και πρόκειται να ανοίξουμε συζήτηση με το απέναντι στρατόπεδο. Δημοκρατία έχουμε, υπάρχει άλλωστε το ταμπλό, τα γραπτά κ.λπ κ.λπ.

  • Σεβόμενος όμως την επιθυμία πολλών χιλιάδων αναγνωστών** του – που είτε την ακολουθούν είτε την λαμβάνουν υπόψη τους – καθημερινά… αναμεταδίδει τεχνικές αναφορές και εκτιμήσεις από πηγές που έχουν αποδειχθεί ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ.
  • Και τις οποίες είχε τσεκάρει επανειλημμένως πριν τις επιλέξει ως πηγή πληροφόρησης των αναγνωστών του.
  • (**ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ για το 2019: 9800 ημερησίως μοναδικοί αναγνώστες βάσει επίσημων στοιχείων της Google Analytics)

***

Δύο gap – GREEK FINANCE FORUM: Εμείς αυτό που θα σταθούμε ξεκινώντας, είναι να αναφέρουμε πως κατά την τελευταία πτώση, της προηγούμενης Παρασκευής και κυρίως της Δευτέρας που μας πέρασε (-3,8%) στους βασικούς δείκτες και σε πολλές από τις μετοχές, άνοιξαν δυο gap. Σε κάποιες περιπτώσεις μεγάλα.

Και πάντα το ερώτημα σε αυτή την περίπτωση είναι το ίδιο. Είναι αν το gap αυτό σηματοδοτεί την απαρχή ενός κύκλου πτώσης (τουλάχιστον μεσοπρόθεσμα).

Ή είναι μια προσωρινή πτώση, στα πλαίσια του αυξημένου volatility της αγοράς. Και σύντομα θα έχει κλείσει, με την αγορά να αντιδρά και πάλι.

Φυσικά και ευχόμαστε να μην μιλάμε για gap που σηματοδοτούν μια νέα αρνητική τάση, έστω μεσοπρόθεσμα.

ETE – GREEK FINANCE FORUM: Χθες έκλεισε στα 2,2920 ευρώ, -3,21%. Οι επόμενες συνεδριάσεις είναι κρίσιμες για τη διαγραμματική εικόνα της μετοχής, όπως και συνολικά για τις τράπεζες & την αγορά. Είναι λοιπόν ανάγκη, για να μη χαλάσει τουλάχιστον η βραχυπρόθεσμη εικόνα. Να έχουμε άμεσα επιστροφή υψηλότερα των 2,34 – 2,35 ευρώ.

Σε διαφορετική περίπτωση, το πιθανότερο είναι πως θα έχουμε έναν νέο κύκλο πτώσης. Σε αυτό το σενάριο, οι επόμενες ισχυρές στηρίξεις είναι στα επίπεδα των 1,99 – 2,01 και 1,77 – 1,78 ευρώ, δηλαδή αισθητά χαμηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα.

Τράπεζα Πειραιώς- GREEK FINANCE FORUM: Παρόμοια με της ΕΤΕ θα λέγαμε πως είναι η διαγραμματική εικόνα της Πειραιώς, με τη βραχυπρόθεσμη τάση να προβληματίζει. Η μετοχή λοιπόν χθες έκλεισε στα επίπεδα των 2,6940 ευρώ, +1,74%, με υψηλό ημέρας τα 2,7400 και χαμηλό τα 2,5760 ευρώ.

  • Το πρώτο λοιπόν ζητούμενο για τη μετοχή είναι να επιστρέψει άμεσα υψηλότερα των 2,8000 – 2,8100 ευρώ.
  • Όσο μένει χαμηλότερα, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να δοκιμαστούνε οι επόμενες στηρίξεις στα επίπεδα των 2,2900 – 2,3000 και 1,9900 – 2,0000 ευρώ
  • Δηλαδή αισθητά χαμηλότερα από τα τρέχοντα επίπεδα, χωρίς φυσικά σε καμία περίπτωση να σημαίνει πως αυτές οι στηρίξεις θα προσεγγιστούν ντε και καλά.

GREEK FINANCE FORUM – ALPHA [email protected],5000 και -2,60%: Αν χαθούν και οι στηρίξεις στα τρέχοντα επίπεδα των 1,5200 – 1,5300 ευρώ, τότε η πτώση το πιθανότερο είναι πως θα επιταχυνθεί, με κίνδυνο να δούμε μια υποχώρηση ακόμη και μέχρι τα 1,3000 – 1,3500 ευρώ, όπου θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση.

****

GREEK FINANCE FORUM [email protected],7455 και -2,55%:  Αναφορικά με τις επόμενες στηρίξεις, είναι σημαντικό η μετοχή να μείνει υψηλότερα των 0,7600 – 0,7700 ευρώ. Χαμηλότερα έχουμε τις στηρίξεις στα 0,7200 – 0,7300, 0,7000 και 0,6400 – 0,6500 ευρώ, όπου θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση.

***

GREEK FINANCE FORUM Γ.Δ@844,47 και -0,79%: H προσοχή στρέφεται και πάλι στις ισχυρές στηρίξεις στις 840 – 850 μονάδες, οι οποίες θέλουμε να ελπίζουμε πως δε θα χαθούνε κατά το προσεχές διάστημα. Και το συντομότερο δυνατόν, να έχουμε νέες προσπάθειες διάσπασης των 890 – 900 μονάδων.

****

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα. 

Print Friendly, PDF & Email