(1)- Χ.Α+ Markets: Πολλά, μικρά + μεγάλα ενδιαφέροντα (9/11)

ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ – ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ… ΣΚΑΝΕ

ΣΤΟ ΤΑΜΠΛΟ του φθηνότερου χρηματιστηρίου του κόσμου*

 • Δύο όμιλοι, Coca Cola HBC και ΟΤΕ, καλύπτουν το ένα τρίτο της συνολικής κεφ/σης του(!). Σε αστεία επίπεδα αποτίμησης – συγκριτικά με τα διεθνή στάνταρντς – όμιλοι όπως αυτοί των ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ (θα μοιράσει 9 ευρώ μέρισμα μέχρι το 2030) ΜΟΤΟΡ ΟΙΛ, ΓΕΚΤΕΡΝΑ/ΤΕΝΕΡΓ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ΛΑΜΔΑ, ΤΙΤC, ΒΙΟΧΑΛΚΟ, ΕΥΔΑΠ, ΑΔΜΗΕ κ.α.

*Μην δίνετε καμμία σημασία στις μαλακίες (sic) των ξένων αναλυτών σχετικά με τους δείκτες του Χ.Α κι αυτό γιατί αυτοί γνωρίζουν (sic) μόνον 15 με 20 εταιρείες και δεν δίνουν καμμία σημασία στις υπόλοιπες 60 με 70 ποιοτικές και δυναμικές εταιρείες του που είναι κυριολεκτικά τζάμπα.

 • *Οπως και εμείς δεν δίνουμε καμμία σημασία στους μιζερόπληκτους και μηδενιστές του Χ.Α οι οποίοι εκτός από πανάσχετοι, είναι και άκρως επικίνδυνοι. Αλλά θα μας πείτε, καλά να τα παθαίνουν όσοι όχι μόνον τους διαβάζουν, αλλά και τους ακολουθούν εμπράκτως.

 • ΧΘΕΣΙΝΑ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ
ΣΙΔΜΑ: Υπό στενή παρακολούθηση, έπεται placement με την μετοχή να εκπροσωπεί ένα όμιλο με απροσδιόριστη εν δυνάμει δυναμική πλέον. Και με μία από τις χαμηλότερες σχέσεις ev/ebitda σε ολόκληρο το Χ.Α. Μαζί της από τα 1,2000 (αργήσαμε…), παραμένουμε πολύ θετικοί απέναντι της.
ΠΕΡΦ: Στα… 16,5000 ευρώ η τιμή, βάζουμε κάτι στην από μέσα…
FRIGOGLASS: Αναμενόμενη κίνηση, εν εξελίξει…
ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ: Να μην τα ξαναλέμε, με 10% άντε 15% των κεφαλαίων στα χαρτοφυλάκια μας.
ΙΝΚΑΤ + ΙΝΛΟΤ: Με τζίρο άνω των 900 χιλ. ευρώ η καθεμία. Αυτές, που εγκλώβιζαν ή απειλούσαν με εξαφάνιση τα λεφτά σας~(!!)… Τρομάρα τους και μας έδιναν και… συμβουλές (δύο φορές τρομάρα τους)
 • ΟΛΑ ΤΑ ΑΡΘΡΑ και τα σχόλια του μ/μ απευθύνονται στους φίλους αναγνώστες τους και μόνον. Για τους άλλους, απλά δεν θα μπορέσουμε ούτε καν να διαβάσουμε τις σοφιστείες τους. Ο χρόνος είναι πολύτιμος, για να ξανασχοληθούμε μαζί τους. ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΗΜΕΡΕΣ για την χρηματιστηριακή αγορούλα μας, όσο και να φαίνεται περίεργο στους πολλούς. Αλίμονο άλλωστε, αν βαδίζαμε μαζί με δαύτους.
 • ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Παιδιά θα γίνει της… παλαβοτρελής στα χρόνια που έρχονται. Θα… βουλιάξει όλη η χώρα!! Το τι γράφεται, λέγεται και παίζεται στο εξωτερικό για την ομορφιά της, τα νησιά της (τα έχουν περάσει όλα σε σκανάρισμα) είναι άνευ προηγουμένου.
ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ 
 • UNIBIOS: Εδώ τα ξένα κεφάλαια πλέον αγοράζουν ό,τι πετάει και δεν θα βάλουν το… δακτυλάκι τους στην Watera International;
 • ΠΡΟΣΦΑΤΑ εξαγόρασαν την… PET CITY και την… INVENTOR, και θα αφήσουν εταιρείες όπως η συγκεκριμένη;
 • ΕΛΤΟΝ: Μη σας παραξενεύει… Σε ποσοστό 75% η πορεία μίας μετοχής στο ταμπλό εξαρτάται από τις διαθέσεις του μεγαλομέτοχου. Και ο δικός της… πέρα βρέχει. Γι αυτό αποτιμάται στα 48 εκατ. και η … ΑVE 70 εκατ., ο ΑΛΟΥΜΥΛ 63 εκατ. κλπ κλπ.

ΑΤΖΕΝΤΑ: Θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα του 3ου τριμήνου τα ΕΛΠΕ και ο TITC στις 11 Νοεμβρίου και ο ΟΤΕ στις 12 Νοεμβρίου, πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης. Ο ΟΤΕ θα διανείμει το έκτακτο μέρισμα μικτού ποσού €0,248/μετοχή στις 15 Νοεμβρίου.

ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΕΠΕΝΔΥΤΕΣ φίλους αναγνώστες του μ/μ

 1. ΣΕΝΤΡ- Τιμή εισιτηρίου εισόδου: Κατά την κρίση και την αντοχή σας…
 2. ΛΟΓΟΣ- Τιμή εισιτηρίου εισόδου: Από τα 1,0000 μέχρι τα 1,1000 ευρώ.
 3. UNIBIOS: Τεράστιο στοίχημα για τα χρόνια που έρχονται… Οι κατέχοντες δεν χρειάζεται να επηρεάζονται από τα… ανεβοκατεβάσματα της τιμής της στο ταμπλό.

Μοτοδυναμική: Τα καλύτερα νούμερα των τελευταίων 12 ετών 

 • ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΤΡΙΓΓΑ (ΒΕΤΑ SEC από το Κεφάλαιο του περασμένου Σαββάτου)

Η εταιρεία στο τέλος του 2018 απέκτησε το 80,5% της Λάιον Ρένταλ Α.Ε. (αποκλειστικός δικαιοδόχος της Sixt GmbH για την Ελλάδα), ενώ στα μέσα του 2019 προχώρησε σε ΑΜΚ ύψους 10 εκατ. ευρώ. Εννέα μήνες αργότερα ήρθε η πανδημία, με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να αποδώσει καρπούς η επένδυση. Ωστόσο το τρέχον 9μηνο νομίζω ήταν αποκαλυπτικό. Τα οικονομικά στοιχεία που ανακοίνωσε η εταιρεία ήταν, φυσικά, καλύτερα από την αντίστοιχη περίοδο του 2020, αλλά και από το 9μηνο του 2019!

Οι πωλήσεις 9μήνου ήταν αυξημένες 4% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019, ενώ η κερδοφορία προ φόρων ενισχύθηκε 126%! Σημειώνεται ότι οι πωλήσεις της Sixt συρρικνώθηκαν 22% σε σχέση με το 9μηνο του 2019, ενώ οι συνολικές πωλήσεις Yamaha και Porsche βελτιώθηκαν 17%, παρά τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα. Από την άλλη πλευρά, το περιθώριο κερδών προ φόρων εκτοξεύτηκε στο 9%, έναντι 6% το 9μηνο του 2019, σημειώνοντας μεγέθυνση περί το 60%. Η επένδυση στη βραχυχρόνια μίσθωση δείχνει να αρχίζει να αποδίδει καρπούς, καθώς είναι γνωστό ότι τα περιθώρια κέρδους είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικά.

 • Οι εκτιμήσεις για το δ’ τρίμηνο του 2021 δείχνουν ιδιαίτερα θετικές, καθώς συνεχίζεται η ζήτηση για βραχυχρόνια μίσθωση σε πολλούς προορισμούς, ενώ σταδιακά η εφοδιαστική αλυσίδα δείχνει σημάδια ομαλοποίησης, η οποία αναμένεται να βελτιώσει τις πωλήσεις της Porsche, οι οποίες υποχώρησαν σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Από πλευράς αποτίμησης, εάν υποθέσουμε ότι τα κέρδη προ φόρων παραμείνουν στα επίπεδα του 9μήνου για ολόκληρο το 2021, τότε ο δείκτης τιμή προ κέρδη προ φόρων δεν ξεπερνά τις 7,6 φορές! Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι, με βάση τα οικονομικά αποτελέσματα 9μήνου, ο όμιλος εκτιμάται ότι θα σημειώσει ρεκόρ τουλάχιστον 12ετίας για το 2021!

πιν

(Α)

Νέα, υψηλότερη τιμή – στόχο για τη μετοχή της Lamda Development στα 14, από 11 ευρώ δίνει η Euroxx, σε έκθεσή της στην οποία διατηρεί σύσταση “overweight”. Όπως αναφέρει η Χρηματιστηριακή, η ενοποίηση της Ελληνικόν το πρώτο εξάμηνο, αύξησε την καθαρή τρέχουσα αξία κατά 26%, στα 1,39 δισ. ευρώ, τη στιγμή που τα συμβόλαια προ-πωλήσεων ακινήτων στο μεγάλο project, υπερβαίνουν τις εκτιμήσεις. Θεωρεί ότι η Lamda προσφέρει σημαντική ευκαιρία αύξησης της καθαρής τρέχουσας αξίας (NAV). Ειδικότερα, εκτιμά το περιθώριο ανόδου του NAV στο 78% εντός του χρονικού ορίζοντα του project του Ελληνικού.

ΣΧΟΛΙΟ μ/μ: 

 1. Ας ξεκινήσει το PROJECT και βλέπουμε… Τα κόστη δεν είναι πλέον τα ίδια με αυτά που υπολόγιζαν στο αρχικό πλάνο τους.
 2. Παρόλη την… αβάντα με μπαράζ αλλεπάλληλων δημοσιευμάτων, η μετοχή δεν λέει να ξεκολλήσει από τα 7,5000 ευρώ. Θυμίζουμε, ότι πριν κάνει την ΑΜΚ βρισκόταν στα 10,00 ευρώ, οπότε αντιλαμβάνεστε τι ζημιά έχουν πάθει τα χαρτοφυλάκια που την ακολουθούν στηριζόμενα στις εκάστοτε (εξ)αγγελίες τους. Η ΑΜΚ (πριν 23 μήνες) έγινε στα 6,7000 ευρώ και δεν χρειάζεται να σχολιάσουμε περαιτέρω. Τα ευκόλως εννούμενα κλπ κλπ….
 3. Οταν μία μετοχή διαπραγματεύεται στα 7,5000 ευρώ και δίνεται Τιμή στόχος τα 14,0000 ευρώ η Σύσταση δεν μπορεί να είναι άλλη από την … ΥΠΕΡΑΠΟΔΟΣΗ

(Β)

Σύσταση “buy” και τιμή – στόχο στα 14,5000 ευρώ, δίνει για τη μετοχή της ΔΕΗ η Eurobank Equities, επισημαίνοντας ότι το business plan της Επιχείρησης δείχνει εφικτό, με χαμηλότερο ρίσκο σε σχέση με αυτό που σχετίζεται με την ανάπτυξη έργων ΑΠΕ, λόγω της θέσης της ΔΕΗ στην Αγορά και του πράσινου μετασχηματισμού της. Παράλληλα, σημειώνει ότι η αναπροσαρμογή της τιμής – στόχου στα 14,5000 ευρώ, σχετίζεται με το ύψος των κεφαλαίων που αντλήθηκαν από την Α.Μ.Κ. (1,35 δισ., έναντι αρχικών εκτιμήσεων για άντληση 1,2 δισ. ευρώ).
ΣΧΟΛΙΟ μ/μ: Απόλυτα ευθυγραμμισμένη με τις εξελίξεις που δρομολογούνται από την ιδιαίτερα επιτυχημένη διοίκηση της Επιχείρησης. Μαζί της από τα 1,8000 ευρώ, με την μετοχή να μπορεί μέχρι και διπλασιασμό τιμής στα χρόνια που έρχονται. Η μεγάλη γλύκα όμως και οι υπεραποδόσεις δινόντουσαν στα χαμηλά της.
 • Του λοιπού τέτοιες αποδόσεις είναι εξαιρετικά δύσκολο να ξαναδούμε. Η πλέον μαύρη εποχή της ελληνικής χρηματιστηριακής ιστορίας αποδείχθηκε στην πλέον χρυσή σελίδα δόξας της σε όσους εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες που τους δινόντουσαν αφειδώς και κινήθηκαν κόντρα στο κοπάδι των χρηματιστηριακά και κυρίως επενδυτικά αναφάλβητων. Σωρευτικά όμως, τίποτα δεν αποκλείεται…


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ 

 • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

 • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.