(1) Χ.Α& Markets: Πολλά μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα (21/5/2021)

Χ.Α& Markets:- Πολλά μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα

ΥΨΗΛΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ (από 500 εκατ. κ/φσης)

ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

 • ΔΕΗ

ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥΣ  ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

 • ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ

ΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

 • ΕΥΔΑΠ
 • ΕΛΒΑ

ΓΙΑ ΡΙΨΟΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

 • ΑΛΦΑ
 • ΠΕΙΡΑΙΩΣ

MΙΚΡΟΥΛΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ (μέχρι 15 εκατ. κ/φσης)

 • ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΙΣΗΓΜΕΝΩΝ ΣΤΟ Χ.Α

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ γίνεται με βάση την τρέχουσα αποτίμηση τους και τα περιθώρια ανόδου – πτώσης και το ρίσκο που αναλαμβάνει ο εν δυνάμει αγοραστής των μετοχών τους σύμφωνα πάντα με τις προσωπικές εκτιμήσεις μας.

ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

 • ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ

ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥΣ  ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

 • ΕΚΤΕΡ

ΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

 • ΒΟΣΥΣ
 • ΛΑΝΑΚΑΜ

ΓΙΑ ΡΙΨΟΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

 • UNIBIOS (ΒΙΟΣΚ)
 • ΜΑΘΙΟΣ ΠΥΡΙΜΑΧΑ
 • Πριν αλέκτορα φωνήσαι…
Σας γράφαμε το πρωί μεταξύ άλλων: Πώς τα καταφέρνουμε και κυνηγάμε πάντα τις τιμές σε ανοδικές συνεδριάσεις και πουλάμε χωρίς αύριο με την πρώτη νότια κίνηση….
…και λίγο πιο κάτω:
 • Απ΄ τη στιγμή που κάνοντας την απαιτούμενη ανάλυση έχετε καταλήξει σε συγκεκριμένες επιλογές και έχετε επενδύσει στις αντίστοιχες μετοχές, μην πετάτε τα χαρτιά σας αλόγιστα σαν να μην υπάρχει αύριο. Γιατί το αύριο θα έρθει και φοβάμαι πως θα είναι αργά για να κάνετε την αυτοκριτική σας.

Ήρθε λοιπόν το αύριο (ούτε καν μεταφορικά, όπως το εννοούσαμε, αλλά στην κυριολεξία) και εκεί που χθες πολλοί τυπικοί Έλληνες επενδυτές πούλαγαν όσο -όσο ΙΝΤΕΚ, ΣΠΕΙΣ, ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ, ΙΝΤΚΑ, BYTE (για να αναφέρουμε κάποιες μόνο) και έστρεφαν το ενδιαφέρον τους και ακουμπούσαν τον οβολό τους στις πολυαγαπημένες τους, χτυπούσαν σήμερα το κεφάλι τους στον τοίχο σχετικά με την απόφασή τους για αποεπένδυση και να είστε σίγουροι ότι θα σπεύσουν να επανατοποθετηθούν σε αρκετά ανώτερα επίπεδα τιμών.

Ελπίζουμε κάποια στιγμή τα παθήματα να γίνουν μαθήματα και να σταματήσουν να επαναλαμβάνονται τα ίδια λάθη στους αιώνες των αιώνων. Αμήν…αλλά δεν το βλέπω!

ΠΕΤΡΟΣ ΣΤΕΡΙΩΤΗΣ***: Εκτιμάται ότι η φύση του πολύμηνου ράλι που προηγήθηκε στο Χ.Α. (διάρκεια, ποσοστό ανόδου, χαμηλή ενδοημερήσια μεταβλητότητα, ήπιες διορθώσεις), κατά κάποιο τρόπο, “κακόμαθε” τους κωδικούς που δραστηριοποιούνται σε αυτό.

Η επιθετική φύση της πρόσφατης διόρθωσης σε “risky” Στοιχεία Ενεργητικού, όπως οι Τεχνολογικές μετοχές Η.Π.Α. (για να μην αναφερθούμε στο “ποτάμι αίματος” και την απώλεια λογιστικών δισεκατομμυρίων στα Κρυπτονομίσματα, μέσα σε λίγες ημέρες), μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι οι μετοχές του Χ.Α. ναι μεν δεν αποτελούν “χρυσές λίρες”, ούτε “λεφτά στην Τράπεζα”, ούτε “κότες που γεννούν χρυσά αυγά”, αλλά συνεχίζουν να προσφέρουν δυναμικές ευκαιρίες συμμετοχής στο Παγκόσμιο “bull market”.

Ας μην ξεχνάμε ότι από την έναρξη της πανδημίας, την Άνοιξη του 2020, ο Γενικός Δείκτης έχει σχεδόν “διπλώσει”.

Οι Επενδυτές οφείλουν να κάνουν ‘upgrade’ στο πώς παρακολουθούν την Αγορά, καθώς όροι όπως πληθωρισμός, ‘bond tapering’, σχετική ισχύς του Δολαρίου και Ξένες εκδόσεις Κρατικού χρέους, οι οποίοι για προηγούμενες Γενιές Συμμετεχόντων στο Χ.Α. αποτελούσαν ‘άγνωστη ύλη’, πλέον αποτελούν ‘κλειδιά’ για όσους θέλουν να επιτύχουν μετοχικές υπεραποδόσεις.

*** ΠΕΤΡΟΣ ΣΤΕΡΙΩΤΗΣ: Ως μαθητής βραβεύτηκε από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία. Εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις ως Εύζωνος της Προεδρικής Φρουράς. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ) και Χρηματοοικονομικά στη Μεγάλη Βρετανία (Πανεπιστήμιο Leicester).

Έχει εργαστεί στον χρηματοπιστωτικό τομέα στην Ελλάδα, την Κύπρο, τη Βουλγαρία και τη Γερμανία. Κατέχει τις ανώτατες επαγγελματικές πιστοποιήσεις των Επιτροπών Κεφαλαιαγοράς Ελλάδας[5], Κύπρου (CySEC)[6], Βουλγαριας (FSC)[7] και του Χρηματιστηρίου της Φρανκφούρτης.

Οι απόψεις του δημοσιεύονται σε τακτική βάση στον ελληνικό και ξένο ηλεκτρονικό οικονομικό Τύπο (Euroday[8], Capital[9], Ναυτεμπορική[10], Μικρομέτοχος[11], Investing.com[12]).

Ειναι εγγονός του πρώην πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, Υπουργού Οικονομικών και Διοικητή της ΕΤΒΑ, Πέτρου Στεριώτη.

@11:10

Ex-FY20 Dividend

25/05/21 | Sarantis (EUR 0.2146614)

04/06/21 | ATHEX Group (EUR 0.07)

24/06/21 | Mytilineos (EUR 0.36)

25/06/21 | OTE (EUR 0.68)

05/07/21 | ELPE (EUR 0.10), Terna Energy (EUR 0.17)

13/07/21 | OPAP (EUR 0.45)

@13:15

ΧΘΕΣ οι γνωστές μαυρόγατες του Χ.Α έγραφαν με άνεση τα σχόλια τους, τα δάκτυλά τους στα πλήκτρα των υπολογιστών τους γλυστρούσαν σαν το χέλι στο νερό, κυλούσαν σαν το γάργαρο νερό. Απόλαυση σκέτη να τους διαβάζεις… Και κέφι να μην είχες, ζωντάνευες!

@13:30

Βρίσκει τα πατήματα της η αγορά, ποντάρουν και σε πιθανή αναβάθμιση αύριο τα μεσάνυχτα από την MOODY’S. Οι υποχρεωτικές πωλήσεις σε κωδικούς μόχλευσης μάλλον ολοκληρώθηκαν και υπάρχει όχι μόνον η δεδομένη ρευστότητα στο Σύστημα, αλλά και στους ιδιώτες που φρόντιζαν να κατοχυρώνουν τα αξιόλογα κέρδη που τους πρόσφεραν πλείστες όσες εταιρείες.

@14:15

INTEK + SPACE: Ούτε τον πυρετό σας κι ας δείχνει 40άρι το θερμόμετρο…

@16:00

ΙΝΤΕΚ: Το βραδάκι που θα έχω ησυχία – ηρεμία, θα σας γράψω όχι σενάρια και υποθέσεις. Αλλά τι θα γίνει στα αρχικά στάδια, οπότε θα αφήσω στη δική σας φαντασία όλα τα… υπόλοιπα.
 • Δεν υπάρχει λόγος να κυνηγάτε την τιμή, θα σας δίνουν κομμάτια… Σύστημα “Καραμπίνα” λοιπόν ή και “Καραούλι” επονομαζόμενον.

INTEK + SPACE + ΒΥΤΕ: Το τρίγωνο του διαβόλου… Mε Σύστημα “Καραμπίνα” λοιπόν ή και “Καραούλι” επονομαζόμενον.

ΔΡΟΜΕΑΣ: Οι σατανάδες από τα 0,5600 τον κατέβασαν στα 0,4750 ευρώ υποβοηθούμενοι προφανώς και την αδυναμία των μικρο-traders που ασχολούνται φανατικά με την μτχ του. Ενα πολύ καλό BET για δυναμικά μικρομεσαία χαρτοφυλάκια.
ΛΑΝΑΚΑΜ – απάντηση: Δεν την θεωρούμε σαν… ρουχάδικο-υφασματάδικο, αλλά ως μία άτυπη μικρούλα “ΑΕΕΑΠ” βάσει της ακινήτου περιουσίας που διαθέτει, της τιμιότατης διοίκησης της, του σχεδόν ανύπαρκτου δανεισμού της και του γεγονότος ότι αυτή την στιγμή αποτιμάται στο 50% της ΝΑV.

ΛΑΝΑΚΑΜ – συνέχεια: 

 1. Με την μίσθωση των ακινήτων σε Καλλιθέα και Κερατέα, αναμένονται έσοδα €150 χιλ. ετησίως, μηδενίζοντας ουσιαστικά τις ζημίες, υπό κανονικές συνθήκες.
 2. Η εταιρεία έχει σε ισχύ πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών, το οποίο δεν το έχει χρησιμοποιήσει, για το 5% με εύρος €0,62-€1,60.
 3. Η οικογένεια είναι έντιμη και τα 3 μέλη της εισπράττουν από έναν μισθό μιας καλής γραμματέας.
 4. Προ κορωνοϊού βρίσκονταν σε συζητήσεις με μεγάλο όμιλο του εξωτερικού για την εμπορία ζωοτροφών, αλλά πάγωσαν οι διαπραγματεύσεις.
 5. Σε περίπτωση ένταξης στο σχέδιο και των υπόλοιπων 32 στρεμμάτων στην Κερατέα, επί της συνολικής έκτασης των 41,3 στρ., εκτιμάται ότι η αξία του ακινήτου θα ανέλθει στα €5 – 5,2 εκ., έναντι €3 εκ. τρέχουσα αποτίμηση (ΥΠΕΡΑΞΊΑ €2 -2,2 ΕΚ.!), όταν η συνολική κεφαλαιοποίηση είναι €6 εκ.
 6. ΤΟ ΙΔΕΩΔΕΣΤΕΡΟ ΟΧΗΜΑ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΟ ΧΑ ΑΡΚΕΙ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΔΕΛΕΑΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΝ.
Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ γίνεται με βάση την τρέχουσα αποτίμηση τους και τα περιθώρια ανόδου – πτώσης και το ρίσκο που αναλαμβάνει ο εν δυνάμει αγοραστής των μετοχών τους σύμφωνα πάντα με τις προσωπικές εκτιμήσεις μας. Αφορά αποκλειστικά και μόνον τους φίλους αναγνώστες μας και κανέναν άλλο. Καθότι τα πάντα ρει και ουδείς μάγος στις αγορές…
 • ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟΝ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΠΑΝΤΑ ΤΟ ΙΔΙΟ:

ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΖΟΥΜΕ ΜΕΤΟΧΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΑΝΑΚΑΛΥΨΕΙ ή ασχοληθεί μαζί τους η υπόλοιπη αγορά. ΕΝΑΣ ΤΟΜΕΑΣ, ΟΠΟΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΤΙΠΑΛΟ (χαχαχα)

(1) ΠΑΡΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ και (2) ΧΑΡΑΚΟΛΟΓΙΟ από τον Θανάση Σταυρόπουλο

 

1.

Από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, επιστροφή αγοραστών σε Ιντεάλ (+6,13% και νέα υψηλά 14 ετών), Logismo (+8,77% και νέα υψηλά 100 μηνών), Ιντρακόμ (+3,41%), Άβακα (+3,89%), Παϊρη (+4,90%), Τεχν. Ολυμπιακή (+2,60%), ΕΚΤΕΡ (+4,29%), Byte (+1,70%), Profile (+0,87%), Performance (+0,20%) και Πλαίσιο (+2,99%), προσπαθεί πλαγιοανοδικά με ελάχιστες συναλλαγές ο Ακρίτας (+8,57%), τοποθετήσεις από όσους βρήκαν “συμπαθητικά” τα αποτελέσματα α΄ τριμήνου που ανακοίνωσε η Frigoglass (+9,09%), ενώ αυτοί που παρακολουθούν τα Πλ. Θράκης (+0,86%), ίσως είναι φρόνιμο να περιμένουν να ολοκληρώσει το “έργο του” ο Θεσμικός πωλητής.

Το “bid” χαμηλότερα από το προηγούμενο κλείσιμο σε Μουζάκη (+8,73%) , EX (+7,87%),  Mermeren (+4,55%), Fieratex (+2,99%), Cairo Mezz (+0,67%), Alpha Αστ.Ακ. (+3,03%), Ιατρικό (+2,17%), Ιατρικό (+2,17%), Βογιατζόγλου (+3,21%), Ιντερτέκ (+0,26%) και Τζιρακιάν (+4,67%), μετά από “καρέ” πτωτικών συνεδριάσεων προσπάθησε αντίδραση η Q&R (+4,51%), αύξησαν συναλλαγές Trastor (+3,53%) και ΦΟΥΝΤΛ (+2,56%), έξι οι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις για την Τρ. Αττικής (-4,86%), κινήσεις κατοχύρωσης κερδών σε Ελγέκα (-0,62%), Ναύπακτο (-1,57%), Κυριακούλη (-0,34%) και CPI (-0,79%) ενώ, μάλλον, εύκολα, ισοφάρισε τα υψηλά 163 μηνών η Space (+2,51%).

2.

Για την μετοχή της ΑΡΑΙΓ (+2,22%), το ημερήσιο “stop long” ενεργοποιείται με κλείσιμο χαμηλότερα των 5,40 ευρώ, με τις επόμενες στηρίξεις να εντοπίζονται στα 5,20 – 5,18 και 4,85 ευρώ.

Συμπλήρωσε τέσσερα συνεχόμενα κλεισίματα χαμηλότερα από το ψυχολογικό όριο των 5,00 ευρώ, η μετοχή της Viohalco (+1,38%), ενώ έχει δώσει και ημερήσιο σήμα εξόδου, το οποίο αναιρείται με κλείσιμο υψηλότερα των 5,08 ευρώ και με την πρώτη αντίσταση να είναι η μέχρι πρότινος στήριξη των 4,80 – 4,90 ευρώ. Επιβεβαιωμένο κλείσιμο χαμηλότερα των 4,69 ευρώ, δεν αποκλείεται να βάλει σε δοκιμασία την επόμενη στήριξη στα 4,50 ευρώ.

Αντέδρασε από το σημερινό χαμηλό ημέρας των 8,445 ευρώ (-3,15%) και απέφυγε, έστω και οριακά, τις τρεις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις ο τίτλος της ΔΕΗ (+0,06%). Η μετοχή είναι σε ημερήσιο “short”, το οποίο αναιρείται με κλείσιμο υψηλότερα των 9,38 ευρώ. Αν επιμείνουν οι πωλητές και ο τίτλος δώσει καθοδική διαφυγή με κλείσιμο χαμηλότερα των 8,60 ευρώ, η αμέσως επόμενη στήριξη εντοπίζεται στα 7,90 ευρώ.

Τρεις οι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις για την μετοχή της ΓΕΚΤΕΡΝΑ (-0,20%), που σήμερα κινήθηκε μόνιμα με αρνητικό πρόσημο, αλλά ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στο υψηλό ημέρας. Αρνητική ένδειξη το κλείσιμο χαμηλότερα των 9,78 ευρώ (εκθετικός ΚΜΟ 30 ημερών), ενώ η τεχνική εικόνα θα επιδεινωθεί έτι περαιτέρω, σε περίπτωση κλεισίματος χαμηλότερα των 9,50 ευρώ (ημερήσιο “stop long”). Σε αυτή την περίπτωση, δεν αποκλείεται να μπει σε δοκιμασία η επόμενη στήριξη στα 8,90 ευρώ. Δείχνει να απομακρύνεται η ζώνη 10,95 – 11,25 ευρώ, που ήταν ο πρώτος και μεγάλος στόχος των “buyers”.


https://finance.yahoo.com/news/deutsche-bank-the-value-of-bitcoin-is-entirely-based-on-wishful-thinking-203038217.htmlLast 24 hours… Bitcoin $BTC: +37% XRP $XRP: +39% Polkadot $DOT: +39% Chainlink $LINK: +39% Litecoin $LTC: +50% Uniswap $UNI: +52% Ethereum $ETH: +52% Bitcoin Cash $BCH: +53% EOS $EOS: +54% Stellar $XLM: +58% Dogecoin $DOGE: +72% Cardano $ADA: +83% Ethereum Classic $ETC: +89%

Εικόνα
 • The ultimate financial roller coaster…
Εικόνα
 • Gold rises to 4mth high as bond yields, Dollar decline. Investors are shrugging off concern over Fed tapering. (via BBG)
Εικόνα

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ, για να μην… ξεφεύγουμε: 

Related image
Υπάρχουν (3) ειδών «χρηματιστηριακοί προφήτες»:
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν…
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν…
 • Και αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν, αλλά πληρώνονται αδρά για να προσποιούνται ότι γνωρίζουν.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.