(1) Χ.Α& Markets: Πολλά μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα (20/5)

Υπάλληλοι του χρηματιστηρίου περπατούν μπροστά από τους ηλεκτρονικούς πίνακες που παρουσιάζουν τις ανοδικές τάσεις των μετοχών στο φουαγιέ του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών, την Τρίτη 20 Μαΐου 2014. Εκρηκτική άνοδο συνεχίζουν να καταγράφουν οι τιμές των μετοχών στη χρηματιστηριακή αγορά. O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 16:00, διαμορφώνεται στις 1.121,05 μονάδες σημειώνοντας κέρδη σε ποσοστό 5,11%. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Χ.Α& Markets:- Πολλά μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα

MΙΚΡΟΥΛΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ (μέχρι 15 εκατ. κ/φσης)

 • ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΙΣΗΓΜΕΝΩΝ ΣΤΟ Χ.Α

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ γίνεται με βάση την τρέχουσα αποτίμηση τους και τα περιθώρια ανόδου – πτώσης και το ρίσκο που αναλαμβάνει ο εν δυνάμει αγοραστής των μετοχών τους σύμφωνα πάντα με τις προσωπικές εκτιμήσεις μας.

ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

 • ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΥΠΕΡΑΠΟΔΟΣΕΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΕΣ.

ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥΣ  ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

 • ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ

ΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

 • ΒΟΣΥΣ
 • ΛΑΝΑΚΑΜ

ΓΙΑ ΡΙΨΟΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

 • UNIBIOS (ΒΙΟΣΚ)

ΟΑΚ: Διαβάζω για άγριες διορθώσεις και άλλα αστεία. Δεν βλέπω κάποιον λόγο για τον επερχόμενο armagedon.

Αν μπαίναμε σε παγκόσμια χρηματιστηριακή κατάρρευση θα το βλέπαμε σε πολλά χαρτιά ακόμα και στα εμπορεύματα. Δεν φαίνεται κάτι τέτοιο τουλάχιστον μέχρι και τώρα που γράφω.

 • Η ποσότητα του χρήματος που έχει τυπωθεί θα δημιουργεί άγριες αναταραχές και νευρικότητα σε χαρτοφυλάκια αλλά μέχρις εκεί.

Ας μην ξεχνάμε ότι στο εξωτερικό η πλειοψηφία των επενδυτών είναι το 60-70% αμοιβαία και θεσμικά κεφάλαια και οι υπόλοιποι μικρά παιδιά που παίζανε με εκατοσταχίλιαρα και έχουν βρεθεί με εκατομμύρια χωρίς χρηματιστηριακή ή επενδυτική παιδεία. Οπότε καλό είναι να αναμένουμε συμπεριφορές διαφορετικές του παρελθόντος.

 • Για να μπούμε όμως σε μια βαριά χρηματιστηριακή βύθιση διαρκείας θα πρέπει να αρχίζουν να σκάνε κανόνια πρώτα. Μέχρι τώρα βλέπουμε μόνο βελτίωση αποτελεσμάτων. Συνεπώς ψυχραιμία και αναμένουμε.

Στα εγχώρια είχα γράψει και πρόσφατα ότι τα τρέχον επίπεδα απαιτούν αλλαγή στάθμισης σε δείκτες σαν τον FTSE emerging market. Αλλιώς δύσκολα με τα εγχώρια κεφάλαια να δούμε μεγάλες κινήσεις. Θα έρθουν και αυτές αλλά λίγη υπομονή δεν βλάπτει. Η πιο παράξενη κίνηση ίσως είναι αυτή του χρυσού. Αναμένουμε…

 

ΧΘΕΣ οι γνωστές μαυρόγατες του Χ.Α έγραφαν με άνεση τα σχόλια τους, τα δάκτυλά τους στα πλήκτρα των υπολογιστών τους γλυστρούσαν σαν το χέλι στο νερό, κυλούσαν σαν το γάργαρο νερό. Απόλαυση σκέτη να τους διαβάζεις… Και κέφι να μην είχες, ζωντάνευες!

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΑΛΟΠΑΙΔΩΝ ΤΗΣ JP MORGAN 

 • Η JP Morgan αυτό βλέπει, αυτό λέει. Ο τίτλος όμως έπρεπε να αναφέρει ότι αφορά τον δείκτη msci και όχι όλη την ελληνική αγορά… Τέσσερις μετοχές, όποιες και να είναι, δεν μπορούν να είναι αντιπροσωπευτικές μιας αγοράς, δε χρειάζεται καν να είσαι στατιστικολογος για να το καταλάβεις αυτό.
 • Είναι δυνατόν να κάνουμε εκτιμήσεις περί του ότι το ΧΑ είναι υπερτιμημένο μέσω των ελάχιστων μετοχών που έχει στον … MSCI(!!!).  Η ελληνική αγορά δεν είναι υπερτιμημένη, ούτε έχει υψηλό P/E. Είναι ποτέ δυνατόν να αναπαράγονται από τα ελληνικά μέσα τέτοια άρθρα χωρίς να δίνονται ταυτόχρονα οι σχετικές απαντήσεις;
 • Πάντως ένας τίτλος “JP Morgan: Πιο ακριβή αγορά στην Ευρώπη η Ελλάδα”, όταν η έκθεση αναφέρεται μόνο στον MSCI Greece, ο οποίος αποτελείται από 3 μόνο μετοχές, μόνο ανέκδοτο το λες!
 • ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ, ΙΔΟΥ…


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ (αν και δεν χρειάζεται): Δεν ασχολούμεθα στα σοβαρά… ποτέ των ποτών με τα παιδάκια της JP Morgan και χεστήκαμε (sorry, αλλά με πιάνει και το λιμανίσιο μου και μάλιστα αρκετές φορές) με το τι θεωρούν το Χ.Α τα άσπρα κολλάρα του κάθε ξένου οίκου. Ολοι μας γνωρίζουμε το ποιό τους και τι ρόλο παίζουν.

 • Αλλωστε, οι φίλοι αναγνώστες του μ/μ γνωρίζουν την απέραντη λατρεία που τρέφει για την εν λόγω καθεστηκυία τάξη. Ετσι μάλιστα και τα χαιρετήσεις, μέτρα για καλό και για κακό και τα δάκτυλα σου. Ποτέ δεν ξέρεις…

@11:00

 • ΙΝΤΡΑΚΑΤ: Είναι η αποκλειστικά υπεύθυνη για την χρηματοοικονομική εικόνα της ΙΝΤΡΑΚΟΜ. Προσέξτε όμως το εξής απίστευτο φαινόμενο:-

Στις 23 Απριλίου 2021 η μτχ της ΙΝΤΚΑ διαπραγματευόταν στα 1,5650 και το ίδιο η μτχ της ΙΝΚΑΤ.

 • Και σήμερα η ΙΝΤΚΑ βρίσκεται στα 1,4740 ευρώ και η ΙΝΚΑΤ στα 1,8150(!!). Δεν γίνονται θα πει κανείς τέτοια πράγματα. Κι όμως, γίνονται και παραγίνονται.

@12:15

Υποχωρεί λένε και γράφουν ο Αντιπροσωπευτικός και η Αγορά, επειδή διορθώνει ο DAX και η Αμερική. Είναι σας να λέμε…
 • Δεν έχει τύχη η Μάντσεστερ Σίτι, αφού ο Πανιώνιος βρίσκεται στη Γ’ Εθνική.
 • Και για να είμαστε πιο σωστοί,… αφού η τοπική ομάδα του χωριού μας δεν μπορεί να συμπληρώσει ενδεκάδα.
 • ΝΙΣΑΦΙ ΠΙΑ με όλους αυτούς τους γραφικούς.

@14:25

ΛΑΝΑΚΑΜ: Εβγαλαν 25 χιλ. τμχ προς πώληση στα 0,9000 ευρώ πριν από λίγο ύστερα από ανομβρία μηνών.
 • ΟΜΩΣ ….

ΛΑΝΑΚΑΜ(Ι): Μπορεί η εταιρεία να μην εντυπωσιάζει με τα μεγέθη της, καθώς τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει οριακά ζημιογόνο αποτέλεσμα, ωστόσο κάτι έχει αρχίσει ήδη να κινείται στο πολύ αξιόλογο χαρτοφυλάκιο ακινήτων της. Δύσκολα μπορεί να βρει κάποιος σε αυτή την κεφαλαιοποίηση, τόσο καθαρή και ταυτόχρονα χαμηλού δανεισμού εταιρεία.

 • Ο κλάδος της εμπορίας ενδυμάτων, δεν προσφέρει σε κέρδη, παρά μόνο σε πωλήσεις. Αξίζει να αναφερθεί ότι πριν από μία τριετία, η εταιρεία αναγκάστηκε να διαγράψει €1 εκ. από τις απαιτήσεις του εν λόγω τομέα, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν εκκρεμείς δίκες και εκτιμάται ότι μπορεί να εισπραχθεί ένα ποσοστό κοντά στο 50%, ήτοι €500 χιλ.

ΛΑΝΑΚΑΜ (ΙΙ): Όλη η ουσία της εταιρείας όμως είναι το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της, για το οποίο έχουν ήδη ξεκινήσει ενέργειες αξιοποίησής του. Έχουμε και λέμε:

 • 1) 1,1 στρ. στην Θεσσαλονίκη, το οποίο είναι μισθωμένο σε έκθεση αυτοκινήτων, αποτιμημένο στα €1,2 εκ..
 • 2) 1,1 στρ. στο Ν. Ηράκλειο Αττικής, το οποίο είναι μισθωμένο σε πλυντήριο αυτοκινήτων και έχει υπάρξει πρόσφατα πρόταση για εξαγορά από γνωστή αλυσίδα S/M.
 • 3) Ακίνητο στην Καλλιθέα συνολικής επιφάνειας 2,65 στρ., αποτιμημένο στα €4 εκ, επί του οποίου υπάρχει ακίνητο, το οποίο ανακαινίζεται από την εταιρεία, καθώς έχει ήδη συμφωνηθεί η μίσθωσή του από αλυσίδα S/M. Η διαδικασία βαίνει προς ολοκλήρωση, ενισχύοντας τα καθαρά έσοδα.
 • 4) Ολοκληρώνουμε με το ακίνητο στην Κερατέα, το οποίο και αποτελεί το μεγάλο στοίχημα της εταιρείας!!! Με έκταση 41,35 στρ. και να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το λιμάνι του Λαυρίου και στην είσοδο της Κερατέας, καθώς και σε απόσταση μερικών μέτρων από τον υπό κατασκευή σταθμό του προαστιακού, αναμένεται πολύ σύντομα η πλήρης ένταξή του στο σχέδιο πόλης, με  αποτέλεσμα, να αυξηθεί σημαντικά ο συντελεστής δόμησής του και κατά συνέπεια η αξία του.

Μόνο τα 9 στρ. εκ των 41,35 στρ. είναι εντός σχεδίου, πάνω στα οποία υπάρχουν ενοικιαζόμενες κτιριακές εγκαταστάσεις. Με το ακίνητο να είναι αποτιμημένο μόλις στα €3 εκ., αντιλαμβάνεστε πόσο μπορεί να αλλάξει δραματικά προς το καλύτερο η αποτίμησή του, όταν όλη η εταιρεία αποτιμάται μόλις στα €6 εκ.!!

 • Εάν αναλογιστεί κανείς μάλιστα ότι πολύ κοντά θα κατασκευαστούν οι εγκαταστάσεις της Microsoft (!!), ενώ παράλληλα έχει ξεκινήσει η αναβάθμιση του λιμανιού Λαυρίου και σε συνδυασμό με την έκρηξη στον κλάδο των logistics, ασφαλώς και μπορούμε να δούμε εντυπωσιακά πράγματα από την μετοχή, η οποία έχει και ελάχιστη διασπορά.

Να σημειωθεί ότι η εταιρεία είναι ένας από τους πλέον πιστούς μετόχους της ΕΧΑΕ, καθώς διαθέτει εδώ και πάρα πολλά χρόνια 30.000 μετ.

 • Συνοψίζοντας, ουσιαστικά η εισηγμένη είναι μια μικρή ΑΕΑΠ, η οποία διαπραγματεύεται μετά βίας στο 60% της λογιστικής αξίας, το οποίο μπορεί να καταστεί πολύ ελκυστικότερο, με την ένταξη εντός του σχεδίου του σημαντικότατου ακινήτου στην Κερατέα.

Πέρα από τα παραπάνω, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το σενάριο η εταιρεία να εμπλακεί εκ νέου σε σενάρια οχηματολογίας, κάτι που είχε συμβεί επανειλημμένως στο παρελθόν, με ότι αυτό συνεπάγεται….

@15:10

ΝΑΙ ΜΕΝ ΤΑ Futures δείχνουν “καλή” πτώση, αλλά εκεί διορθώνουν τα ακραίως τρελά υπερτιμημένα τους. Τα καλά χαρτιά τους δεν παθαίνουν τίποτα. ΠΡΟΣΟΧΗ στα δικά σας καλά έως πολύ καλά χαρτιά… Υπάρχει περίπτωση να μην τα ξαναβρείτε στα επίπεδα που θα τα πουλάτε από φόβο… Φυσικά, απευθυνόμαστε σε συνειδητούς επενδυτές που έχουν ήδη φροντίσει να διαθέτουν ρευστότητα.  Τώρα, κοιτάμε πάλι για αγορές με την γνωστή μέθοδο. 

@16:10

HΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ: Το κακό με το νόμισμα είναι ότι έχουν αγοράσει πάρα πολλοί και πολύ ψηλά… σε σχέση με τα τρέχοντα. Βιώνει το 99 του. Το volatility θα συνεχίσει να είναι μεγάλο αλλά δύσκολα θα δει νέα υψηλά για μεγάλο διάστημα. Το 39100 είναι ένα επίπεδο στήριξης που κατοχύρωση μπορεί να το φέρει στην ζώνη του 34000. Το 44000 είναι κοντινή αντίσταση και επιθετική τάση. Όταν όλος ο κόσμος μιλάει για τα cryptos σίγουρα επενδυτικά, τουλάχιστον δεν είναι καλή περίοδος για επένδυση.
ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ –  το… αίμα να ρέει άφθονο

@16:30

ΟΤΑΝ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ τα… χάπατα και πιστεύουν ότι θα πάει στις 100 χιλ. και μετά στις 250 χιλ. δολ. το Bitcoin αυτά παθαίνουν. Μια ζωή τα ίδια και τα ίδια… Και κάποιοι ταυτόχρονα θησαυρίζουν. Τους ξεπάστρεψαν όλους τους Long με χρήση leverage στην Wall Str. Kαι 100 χιλ. να πάει τώρα το “νόμισμα”, τους καθάρισαν, τους μηδένισαν!!

@16:45

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ με το ΧΑ είναι ότι όλα τα χαρτιά του Ftse25 παίζουν με μόχλευση ή με την μέθοδο του Τ+2. Λες και εμείς είμαστε τίποτα χθεσινοί όταν τους γράφουμε μακρυά από μαρτζιναρίσματα και προιόντα μόχλευσης. Εννιά φορές να κερδίζουν, έρχεται η 10η και τους τα παίρνει όλα. Γιατί συν τοις άλλοις, είναι και… άπληστοι. Αντί να κατοχυρώνουν κέρδη, ενθουσιάζονται και ανοίγονται ακόμη περισσότερο.
Aντί να έχουν ρευστότητα και να εκμεταλλεύονται καταστάσεις σαν την σημερινή (ανάλογα με τα κυβικά τους) φέρνουν τον εαυτό τους σε θέσεις μικροπανικού και αναγκαστικών πωλήσεων. Το ζήτημα τώρα είναι γενικότερον γιατί τα Κρυπτονομίσματα θα έχουν απρόβλεπτες συνέπειες, αν δεν αντιδράσουν αργότερα σήμερα… Να σταματήσει δηλ. να ρέει το κόκκινο ποτάμι.

(1) ΠΑΡΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ και (2) ΧΑΡΑΚΟΛΟΓΙΟ από τον Θανάση Σταυρόπουλο

1.

Από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, “Ιούνιο αναμένεται να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις με την Ellington Solutions, για την τιτλοποίηση ‘Ωμέγα”, γνωστοποίησε ηΤρ. Αττικής (-0,69% και πέντε συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις), με ανακοίνωσή της στο Χρηματιστήριο.

Από εκεί και πέρα και όπως είναι ευνόητο, ελάχιστα ήταν τα άξια θετικής αναφοράς, από τα “χαμηλότερα στρώματα του ταμπλώ”.

Έτσι, δίπλωσε τις ανοδικές συνεδριάσεις ο Βογιατζόγλου (+3,89%), συνεχίστηκε η συναλλακτική κινητικότητα στην Μοτοδυναμική (+1,43%), το “bid” χαμηλότερα από το προηγούμενο κλείσιμο σε Κτήμα Λαζαρίδη (+3,18%), Λανακάμ (+1,02%), Επίλεκτο (+9,47%), ΓΕΚΕ (+10%) και Mevaco (+0,49%), ενώ οκτώ πτωτικές και μία αμετάβλητη συνεδρίαση, στις τελευταίες εννέα, συμπλήρωσε η Profile (-3,76%).

Τρεις οι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις για Λύκο (-4,85%) και Cairo Mezz (-2,61%), τέσσερις οι συνεχόμενες πτωτικές για την Δομική Κρήτης (-5,28%), κινήσεις κατοχύρωσης κερδών σε Space (-2,45%), Byte (-7,48%), Quest (-5,02%), Εβροφάρμα (-4,72%), Άβακα (-4,56%), Πλαίσιο (-3,37%) και Κρι Κρι (-2,58%), ενώ δεν παρέλειψε να δηλώσει παρουσία και σήμερα ο μόνιμος πωλητής στα Πλ. Θράκης (-2,02%).

Ο τελευταίος τίτλος, μπορεί να δείχνει ότι κωλυσιεργεί, ή κινείται ήπια διορθωτικά, όμως χρειάζεται αυξημένη προσοχή, καθώς στο 4ο Συνέδριο Μεσαίας Κεφαλαιοποίησης, που ξεκίνησε σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο, υπό την αιγίδα της ΕΧΑΕ, η Διοίκηση των ΠΛΑΘ εκτίμησε ότι τα μεγέθη β’ τριμήνου ακολουθούν τον εντυπωσιακό βηματισμό του α΄ τριμήνου, οι τιμές των Πρώτων Υλών παρουσιάζουν σταδιακή αποκλιμάκωση και δεν αποκλείεται, στις 30/6, η Εισηγμένη να γυρίσει και σε θετικό καθαρό ταμείο (!)

2.

Η Αεροπορία Αιγαίου (-0,55%) το απόγευμα της Παρασκευής και μετά την λήξη της συνεδρίασης στο Χ.Α., ανακοίνωσε τους όρους της επικείμενης Α.Μ.Κ. και από τότε “μετράει” τρεις συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις. Έχει χαθεί η πρώτη στήριξη στα 5,50 ευρώ, ενώ επιβεβαιωμένο κλείσιμο χαμηλότερα των 5,40 ευρώ, δίνει και ημερήσιο σήμα εξόδου, με τις επόμενες στηρίξεις να εντοπίζονται στα 5,20 – 5,18 και 4,85 ευρώ.

 • Τρεις οι συνεχόμενες πτωτικές συνεδριάσεις για τον τίτλο της Motor Oil (-3,65%), που κινήθηκε μόνιμα με αρνητικό πρόσημο, καθώς την επιφυλακτικότητα ενέτεινε και η είδηση για πυρκαγιά στις Εγκαταστάσεις του Διυλιστηρίου (κατασβήστηκε χωρίς να χρειαστεί η παρέμβαση της Πυροσβεστικής). Αν ο τίτλος επιμείνει πλαγιοκαθοδικά, η επόμενη στήριξη στα 13,20 ευρώ (ημερήσιο “stop long”). Σαφώς ενισχυμένες οι αντιστάσεις στα 14,23 και 15,00 ευρώ.

Δεν έχει αποποιηθεί τον ρόλο του “μπαλαντέρ” της Αγοράς η μετοχή της ΕΕΕ (-1,16%), όμως προβληματίζει η χαμηλή συναλλακτική δραστηριότητα. Όσο ο τίτλος δίνει κλεισίματα υψηλότερα των 28,76 ευρώ (ημερήσιο “stop long”), οι “buyers” έχουν τον έλεγχο της βραχυπρόθεσμης τάσης και κάθε δικαίωμα στην ελπίδα για αναμέτρηση με τα 30 και 31 ευρώ. Κλείσιμο χαμηλότερα των 28,76, μπορεί να δώσει πίεση προς τα 27,63 και 26,92 ευρώ.

ΕΚΘΕΣΗ – Eurobank Eq.: Σε ανάλυση της για την Πειραιώς, θέτει την τιμή-στόχου στα 1,9100 ευρώ με σύσταση «ΔΙΑΚΡΑΤΗΣΗ».

 • ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ, για να μην… ξεφεύγουμε: 

Related image
Υπάρχουν (3) ειδών «χρηματιστηριακοί προφήτες»:
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν…
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν…
 • Και αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν, αλλά πληρώνονται αδρά για να προσποιούνται ότι γνωρίζουν.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.