(24/5/2021)- Χ.Α& Markets: Πολλά μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα(;)

Χ.Α& Markets: Πολλά μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα 

ΑPLHA BANK: Για να δούμε, τι θα δούμε στο ταμπλό… Ο μ/μ πάντως δεν αμφισβητεί τα υπό της διοίκησης του ΟΜΙΛΟΥ λεχθέντα σχετικά με την ΑΜΚ που πραγματοποιεί και την οποία ΑΜΚ από διαβολική σύμπτωση είχαμε … συστήσει από τα μεσάνυχτα της Πέμπτης μέσω ανάρτησης του ΟΑΚ(!). Θα ήταν άλλωστε “εγκληματικό” εκ μέρους της διοίκησης αν δεν εκμεταλλευόταν τις ευνοικές περιστάσεις, οι οποίες δεν γνωρίζει κανείς έως πότε θα της παρέχουν αυτή την άνεση κινήσεων προκειμένου να ενισχύσει την κεφαλαιακή δομή της.

 • Αποκαλυπτική άλλωστε και η στήλη μας Στο ΜΙΚΡΟσκόπιο, που αναφέρει όσα της μεταφέρθηκαν από μεγαλοστελέχη του ομίλου αλλά και από έγκυρους παράγοντες του χώρου…

Alpha Bank: Η πρώτη τράπεζα που ξεκινά την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας – “Άλμα εμπρός” η ΑΜΚ

ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ: Δεδομένης της έως τώρα πολύ ικανοποιητικής εικόνας που έχουν τα αποτελέσματα του α’ τριμήνου και των κοντινών, χρονικά, αποκοπών μερισμάτων χρήσης 2020, η έντονα φορτισμένη, πωλησιακά, εικόνα κάποιων αποτιμήσεων, μάλλον θα πρέπει να εκλαμβάνεται σαν ευκαιρία τοποθετήσεων και λιγότερο σαν κάποιο ρίσκο εγκλωβισμού.

Οι μετοχές που έχουν μπροστά τους μερίσματα και θετική προοπτική για την τρέχουσα χρήση, θα έχουν και τον πρώτο λόγο στην άνοδο, μετά την παύση των ισχυρών ταλαντώσεων και την επιστροφή της Αγοράς σε ροή κανονικότητας.


 • ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ άρθρα – σχόλια επαγγελματιών του χώρου και σου έρχεται να σπάσεις όλα τα pc’s του γραφείου σου… Διαβάζεις όμως σχόλια, παρατηρήσεις και επισημάνσεις ερασιτεχνών του χώρου (ιδιώτες σε φόρουμ) και παίρνεις ελπίδα ότι κάτι καλό γίνεται, Δεν είναι μάλιστα λίγες οι φορές που λαμβάνεις γνώση, ερεθίσματα, πιάνεις τον σφυγμό κλπ.
 • Iδού και δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα από τον αδελφικό Εκηβόλο


 • MΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ (50 με 150 εκατ. κ/φσης)
 • ΕΙΚΟΣΙ ΔΥΟ ΟΙ ΔΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΙΣΗΓΜΕΝΕΣ (22)

ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

 • ΙΚΤΙΝΟΣ
 • ΑΛΟΥΜΥΛ**: Παίζει και εδώ, δεν εγκλωβίζει και διαθέτει φανατικούς οπαδούς από όλα τα επενδυτικά στρώματα.

ΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥΣ  ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

 • **ΑΛΟΥΜΥΛ  (εκτιμούμε ότι έχει να δώσει κι άλλα, αρκετά…)
 • ΙΝΤΡΑΚΟΜ (όχι κινήσεις ΜΠΕΣ-ΒΓΕΣ, σταδιακές αγορές τώρα που ξαναδιορθώνει)

ΓΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

 • ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ (θα την κάνει την κίνηση, αλλά ποιος ξέρει πότε…)

ΓΙΑ ΡΙΨΟΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ

 • ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΤΤΙΚΗΣ

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ γίνεται με βάση την τρέχουσα αποτίμηση τους και τα περιθώρια ανόδου – πτώσης και το ρίσκο που αναλαμβάνει ο εν δυνάμει αγοραστής των μετοχών τους σύμφωνα πάντα με τις προσωπικές εκτιμήσεις μας. Αφορά αποκλειστικά και μόνον τους φίλους αναγνώστες μας και κανέναν άλλο. Καθότι τα πάντα ρει και ουδείς μάγος στις αγορές…

 • ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ στους διαχειριστές της μετοχής της ΕΝΤΕΡΣΟΦΤ!
 • ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΙ και οι αντίστοιχοι της EPSILON NET…
 • ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΙ Η INTERLIFE, σαν κάτι να την βασανίζει…
 • ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΔΙΑΚΡΑΤΗΣΗΣ της μτχ της ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ είναι – αν μη τι άλλο – αξιοσημείωτο.
 • ΠΡΕΜΙΑ: Κρίμα, πλήρης απογοήτευση και απόλυτος εγκλωβισμός για όσους πίστεψαν τα όσα τεχνηέντως κυκλοφορούσαν στο παρασκήνιο. Ευτυχώς δεν ήσαν πολλοί, ούτε καν 100 χαρτοφυλάκια δεν πρέπει να έχουν ασχοληθεί με την μετοχή στους τελευταίους 4-5 μήνες.

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

 • ΜΠΡΙΚ: Αποτιμάται στο 83% της NAV και με ένα μικρό discount- Αναμφίβολα αδικείται συγκριτικά & αναλογικά με τις ΛΑΜΔΑ- REDS – TRASTOR

ΕΝΤΕΡ, ΕΠΣΙΛ, ΠΡΟΦ: Προεξοφλούν αρκετά από τα μελλούμενα, αλλά είναι υπερσυγκεντρωμένα χαρτιά και τα προσέχουν σαν τα μάτια τους. Απίστευτες οι υπεραποδόσεις που έχουν χαρίσει σε όσους προνόησαν να κτίσουν θέσεις στα πολύ χαμηλά τους. Οσα κι αν έχουν πουλήσει, αυτά τα κομάτια που διατηρούν στα χαρτοφυλάκια τους προσφέρουν μυθικές αποδόσεις.

 • Εξαιρετικές παρουσίες στο ταμπλό του Χ.Α, παραδίνουν μαθήματα αξιοπιστίας στο 80% των εισηγμένων συναδέλφων τους, άκρατος ο σεβασμός απέναντι στα κεφάλαια που τους εμπιστεύτηκαν οι ιδιώτες επενδυτές. ΟΜΩΣ βραχυπρόθεσμα δεν αναμένουμε σημαντικές μεταβολές, δεν είναι δυνατόν άλλωστε…

ΕΥΠΙΚ: Διαπραγματεύεται με ένα μικρό discount 7% με 8%. Δεν μετράει το p/e στον κλάδο της, παρά μόνον το NAV.

ΠΟΡΕΙΑ του ΓΕΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΗ στην τελευταία 10ετία

 • ΦΥΣΙΚΑ και θα γίνουν σκόνη τα υψηλά της 10ετίας του… ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΕΙΚΤΗ βυθομέτρησης του Χ.Α
 • Προσεχώς…
 • Νάχαμε κάτι να λέμε για τα χάλια ολονών τους…

 • ΕΘΝΙΚΗ: Τα αποτελέσματα που θα ανακοινώσει θα είναι ανώτερα αυτών που αναμένει η αγορά…
ΤΙΜΗ ΜΕΤ.% ΤΖΙΡΟΣ € ΗΜ/ΝΙΑ
2,3500 -3,65% 29.609.154 21/05/2021
2,4390 1,67% 4.614.000 20/05/2021
2,3990 -4,42% 5.150.064 19/05/2021
2,5100 1,62% 4.031.958 18/05/2021
2,4700 -2,22% 8.406.857 17/05/2021
2,5260 -0,16% 4.283.684 14/05/2021
2,5300 -1,36% 7.715.265 13/05/2021
2,5650 -4,29% 11.174.917 12/05/2021
2,6800 -2,08% 6.519.998 11/05/2021

****

ΤΡΑΠΕΖΕΣ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Δεν αλλάζει με τίποτα η προσέγγιση του μ/μ αναφορικά με τον τρόπο που πρέπει κανείς να τις αντιμετωπίζει στο ταμπλό. Μάξιμουμ το 10% του συνολικού κεφαλαίου σας και σε εξαιρετικές περιπτώσεις άντε μέχρι το 15%. Φυσικά απευθύνεται σε ιδιώτες επενδυτές αναγνώστες της.

 • Οι επαγγελματίες του Χ.Α ξέρουν να κινούνται – κάνουν χρήση του stop loss – αυξομειώνουν τις θέσεις τους εν ριπή οφθαλμού- και στο κάτω κάτω της γραφής άλλων κεφάλαια διαχειρίζονται, ως επί το πλείστον. Οι υπόλοιποι ιδιώτες παραγωγάδες τζογαδόροι και να έχουν κερδοφόρες εννέα στις δέκα κινήσεις, θα έρθει η 10η όπου θα τους μηδενίσουν(!)… Ελάχιστοι την γλυτώνουν, το πολύ πολύ δέκα στους 100. 

ΒΙΟΧΑΛΚΟ – απάντηση: ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΤΟ, αν και είχαμε αναφερθεί πολλάκις και ενωρίτερα… Σε αρκετά χαμηλότερα επίπεδα, πολύ χαμηλότερα…

ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΡΙΣΕΩΣ ΠΕΡΙ ΒΙΟΧΑΛΚΟ 

ΕΧΟΥΜΕ και λέμε…
ΕΛΒΑΛ ΧΑΛΚΟΡ – Αποτίμηση: 710 εκατ. ευρώ
CENERGY – Αποτίμηση: 380 εκατ. ευρώ
ΚΑΙ ΣΥΝΟΛΙΚΑ: 1,09 δισ. ευρώ…
Η ΕΛΒΑΛ ΧΑΛΚΟΡ προσεχώς θα ανήκει στο Club των Billionaires
H CENERGY κοιτάζει με αξιώσεις το μισό δισ. ευρώ
 • ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΤΙΓΜΗ
ΒΙΟΧΑΛΚΟ: Αποτίμηση: 1,0 δισ. ευρώ…
Η ΒΙΟΧΑΛΚΟ κατέχει το 91,44% της ΕΛΧΑ και το 82% της Cenergy και… 650+310= 0,96 δισ. ευρώ
ΤΣΑΜΠΑ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ… ΠΟΙΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ;;; Ε, μην τα θέλετε όλα στο πιάτο…
Τι…3,9000 που γράφει τώρα και πράσινα άλογα… Στη παρούσα φάση – τάση και με τις τιμές των… μετάλλων στα ύψη…

TEXNIKH ANAΛΥΣΗ ΜΕΤΟΧΩΝ – Από τον Απ. Μάνθο

 • Η Eurobank δοκιμάζει τις αντοχές του δαπέδου στήριξης των 0,7210 ευρώ. Αν τμηθεί καθοδικά και σε daily close τότε θα δώσει κατηφορικό έδαφος για τα 0,6540 ευρώ
Εικόνα
 • Επίσης η Εθνική Τράπεζα αναμένεται να παλέψει με τη στήριξη των 2,00 ευρώ. Κάπου εκεί βγαίνει και το ύψος του τμημένου σχηματισμού Head and Shoulders
Εικόνα
 • Και η Alpha Bank γκρεμίζεται πρός τη πρώτη στήριξη των 0,84 ευρώ, όπου πολύ δύσκολα θα κρατήσει. Παρακάτω ανοίγει το πεδίο για τα 0,71 με 0,686 ευρώ
Εικόνα

“Διπλανητική” Τεχνική Ανάλυση από φίλο αμερικάνο αναλυτή για το Ultra Vix… Άμα έχεις φαντασία…

Εικόνα

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ 

Εικόνα

ΞΕΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ, για να μην… ξεφεύγουμε: 

Related image
Υπάρχουν (3) ειδών «χρηματιστηριακοί προφήτες»:
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν…
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν…
 • Και αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν, αλλά πληρώνονται αδρά για να προσποιούνται ότι γνωρίζουν.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.