(1) Χ.Α & Μarkets (10/12): Πολλά μικρά & μεγάλα ενδιαφέροντα(;)

Κάθονται και μετράνε αναδεικνύοντας το ρεκόρ του ΓΔ (θετικό 14ο σερί πρόσημο) όταν το συνολικό ποσοστό ανόδου του ανέρχεται σε 13,85% την στιγμή που πρόσφατα εφέτος η συνεδρίαση της 9ης Μαρτίου έγραψε απώλειες 13,39% και η αντίστοιχη της 9ης Νοεμβρίου άνοδο 11,46%. Τι…δεκατέσσερις ημέρες, ρεκόρ πόσων χρόνων και δεν συμμαζεύεται και πράσινα άλογα. Κάλλιστα, σε 7 με 8 από τις 14 συνεδριάσεις θα μπορούσε να είχε κλείσει πολύ εύκολα στο μείον. Φυματικά σε αυτές τα ποσοστά ανόδου, βλέπετε. Μετοχές κοιτάζουμε, όχι δείκτες.

COCA COLA HBC απάντηση: Οι πωλήσεις της CCHBC είναι μοιρασμένες κατά 50% σε χονδρική (super market) και 50% σε HORECA**. Ο λόγος για τον οποίο η μετοχή στέκεται έχει να κάνει με την προοπτική του 2021 και την επιστροφή σε υψηλό βαθμό κανονικότητας αναφορικά με την κατανάλωση της λιανικής. Το Q4 είναι ούτως ή άλλως ένα μικρό τρίμηνο χωρίς σημαντική συνεισφορά στην κερδοφορία.

 • ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ:  **HORECA is the Dutch-language term for the food service and hotel industries. The term is a syllabic abbreviation of the words Hotel/Restaurant/Café.

ΣΤΗΝ ΧΘΕΣΙΝΗ ΝΕΑ πιλοτική υπηρεσία άμεσης χρηματιστηριακής ενημέρωσης

ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΤΗΣ ΕΥΡΕΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ &ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ  έχουμε να δούμε πολλές συμφωνίες, συνεργασίες, εξαγορές. Τα λεφτά είναι πάρα πολλά… Απίστευτα νούμερα για ένα κλάδο που ήταν μέχρι πριν λίγους μήνες και επί σειράν ετών σχεδόν στα αζήτητα…
 • Εκτός της γνωστής υπεραποδίδουσας Τριάδας (ΕΝΤΕΡ, ΕΠΣΙΛ και ΠΕΡΦ) να προσέχουμε ιδιαίτερα τις ΚΟΥΕΣ, ΒΥΤΕ, ΙΝΤΕΚ και τις πολύ μικρούλες ΛΟΓΟΣ και ΕΣΥΜΒ (ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΟΧΗΜΑΤΑ).
 • Η ΚΟΥΕΣ προγραμματίζει κινήσεις που θα κάνουν μεγάλη εντύπωση-αίσθηση, θα ανακατέψουν τον Κλάδο και θα του προσδώσουν ιδιαίτερη κινητικότητα.


ΣΣ: ΝΙΚΑΣ – λανθασμένος υπολογισμός- πιν

ΕΠΙΣΤΟΛΗ φίλου αναγνώστη του μ/μ, λάτρη των αγορών και βαθύ μελετητή τους

Αγαπητέ Βασίλη 

Αν και ποτέ δεν έχει τύχει να γνωριστούμε από κοντά, σε διαβάζω τόσα πολλά χρόνια που νομίζω ότι σε γνωρίζω καλύτερα από φίλους μου. Κατά καιρούς φιλοξενείς γραφόμενα μου από την υπόγα του Μιχάλη και σε ευχαριστώ πολύ ειδικά για τα καλά σου λόγια. 

Προσωπικά είμαι λάτρης των θεμελιωδών μεγεθών. Την τεχνική ανάλυση δεν την ασπάζομαι σχεδόν καθόλου. Ίσως επειδή δεν την καταλαβαίνω. 

 • Το τελευταίο διάστημα ωστόσο μπορώ να πω με απόλυτη βεβαιότητα  ότι η τεχνική ανάλυση έχει αποτύχει παταγωδώς να προβλέψει καταστροφές και ανόδους και ακολουθεί πίσω της και η θεμελιώδη ανάλυση, η οποία ναι με δεν καταστρέφει τους οπαδούς της, αλλά από την άλλη οι μετοχές παγκοσμίως δεν ακολουθούν πλέον στα βήματα της. 

Βλέπουμε γίγαντες όπως ο Buffet να αδυνατούν να πετύχουν αποδόσεις που πετυχαίνει ο ανιψιός μου από το Σικάγο που προ τριετίας του εξηγούσα πως λειτουργούν οι αγορές. Και αυτό είναι ένα μοτίβο το οποίο δεν είναι φετινό, αλλά ακολουθείται αρκετά χρόνια τώρα. 

Νομίζω πως πρέπει οι ασχολούμενοι με το χρηματιστήριο να δημιουργήσουμε μια νέα ανάλυση βασιζόμενη στην προσφορά χρήματος και στις τάσεις τις κοινωνίας. 

 • Αν παρακολουθήσεις την συμμετοχή των Αμερικάνων στο χρηματιστήριο ( σου επισυνάπτω μια εικόνα ) θα διαπιστώσεις ότι στην Αμερική μόλις το 52% των Αμερικάνων επενδύει σε μετοχές. Η πλειοψηφία δε των θέσεων ανήκει σε εύπορους Αμερικάνους. Αν πάμε 15 χρόνια πίσω το ποσοστό ήταν πάνω από 63%.

Η κοινότητα των Ισπανών έχει την μικρότερη συμμετοχή, μόλις στο 28%. Επειδή η Αμερική δείχνει τον δρόμο, το πιο πιθανό σενάριο είναι να δούμε το ποσοστό να ανεβαίνει και πάλι στο 60%+. Η δε χαμηλής οικονομικής δυνατότητας κοινότητες όπως η ανερχόμενη ισπανική, όσο θα ανεβαίνουν οικονομικά τόσο μεγαλύτερη συμμετοχή θα έχουν στην αγορά.

Αν βγούμε έξω από την Αμερική και πάμε στην Κίνα, μια νέα αγορά 1 ΔΙΣ εν δυνάμει επενδυτών θα δούμε ότι το ποσοστό συμμετοχής σε χρηματιστήρια ανέρχεται στο 7% μόλις. Αν πάμε λίγο πιο κάτω στην πιο υποανάπτυκτη Ινδία η συμμετοχή των Ινδών ανέρχεται στο 2%.

 • Με απλά Ελληνικά, οι μετοχές και τα χρηματιστήρια έχουν μπροστά τους μια τεράστια αγορά «νέων επενδυτών» που όσο θα αυξάνουν την οικονομική τους τάξη θα αρχίσουν εκτός από το να αγοράζουν τσαντάκια και επώνυμα ρούχα να αγοράζουν και μετοχές.

Η επόμενη τριακονταετία χρηματιστηριακά, θα συνδυάσει δύο πράγματα.

 • Την αυξανόμενη αυτή συμμετοχή παγκοσμίως και το άφθονο χρήμα που ρίχνουν οι κεντρικές τράπεζες. 

Σίγουρα θα δούμε βυθίσεις και διορθώσεις ίσως και άγριες, αλλά σε βάθος χρόνου τα τεράστια κύματα πληθυσμού που ξεφεύγουν από την φτώχια και αρχίζουν να παράγουν, θα απορροφήσουν κάθε τράνταγμα. Στα πλαίσια αυτά, επιτυχία θα είναι να μπορέσουμε να διαπιστώσουμε προς τα πού πηγαίνει το νέο χρήμα.

Προφανώς δεν ασχολείσαι τόσο με την θεμελιώδη ανάλυση της ΤΕΣΛΑ. Η μετοχή με 600 ΔΙΣ κεφαλαιοποίηση όσο και να πετύχει για να είναι λογική θα πρέπει να παράγει πάνω από 60 ΔΙΣ σε κέρδη ή αλλιώς να παράγει πάνω από 700 εκατομμύρια αυτοκίνητα το χρόνο με ένα εύλογο περιθώριο κέρδους.

 • Δεν νομίζω ότι υπάρχει άνθρωπος στον πλανήτη που πιστεύει ότι η ΤΕΣΛΑ κάποτε θα φτάσει τέτοιο νούμερο. Παρόλα αυτά αγοράζετε. Ναι, με κερδοσκοπία. Αλλά μόνο με κερδοσκοπία δεν πάς μια μετοχή σε τέτοια νούμερα.

Προφανώς αγοράζει όλος ο πλανήτης. Όπως αγοράζει την Google την Apple και τόσες άλλες. Για να μην παρεξηγηθώ, η θεμελιώδη ανάλυση είναι μέχρι σήμερα ο μόνος αξιόπιστος οδηγός. Θα πρέπει όμως να τον εμπλουτίσουμε με νέα εργαλεία. Αλλιώς, θα κοιτάμε τις μετοχές όπως κοιτάει η αγελάδα τα τρένα που περνάνε. 

Σε ευχαριστώ φίλε Βασίλη για όλες τις γνώσεις που τόσα χρόνια μου έχεις προσφέρει μέσα από τα γραφόμενα σου, 

Ελπίζω να είσαι καλά και ελπίζω κάποια μέρα να σε γνωρίσω και από κοντά, 

Φιλικά

ΟΑΚ

 • AΠΑΝΤΗΣΗ μ/μ:

Φίλε Θοδωρή, πρώτη φορά δημοσιεύω ευμενή σχόλια προς το πρόσωπο μου. Αντίθετα, περνάω όλα όσα με περιλούζουν με διάφορα αρνητικά. Είναι του χαρακτήρα μου βλέπεις… Ίσως και να με ευθυμούν, το πιθανότερο,  (όσο κακόβουλα κι αν είναι) στη σκέψη… “Βρε κάτι ζόρια που τραβάνε οι άνθρωποι”…

Τα σχόλια σου γεννούν και πάλι πλούσια τροφή για σκέψεις και αναζητήσεις. Ομως, ο νέος τρόπος προσέγγισης των αγορών και ειδικότερα της μέγιστης όλων, προσωπικά μου προκαλεί φόβο. Η μοναδική αγορά πλέον που κινείται σε λογικά αποδεκτά πλαίσια είναι η δική μας, όσο κι αν φαίνεται παράξενο στους πολλούς. Ας επικεντρωθούμε λοιπόν σε αυτήν. Μας είναι αρκετές οι έξι-επτά δεκάδες καλών, πολύ καλών έως και εξαιρετικών εταιρειών που διαθέτει…

Ας φροντίσουν οι αρμόδιοι να αποκτήσει και άλλες, υπάρχουν πολλές άλλωστε εκτός Χ.Α. Ας βρουν τρόπους οι αρμόδιοι να τις προσελκύσουν… Πολλά περισσότερα προσεχώς, νάσαι πάντα καλά, όπως και όλοι μας…

ΠΑΡΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟΝ (από τον Θανάση Σταυρόπουλο)

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στη χθεσινή ανοδική κίνηση, ρόλο “ταγού” έπαιξε ο Δεικτοβαρής Τραπεζικός κλάδος, καθώς οι μετοχές των τεσσάρων συστημικών Τραπεζών κινήθηκαν μόνιμα με θετικό πρόσημο, ενώ η τελική εικόνα δεν αφήνει περιθώρια αμφισβήτησης για την απόλυτη επικράτηση των αγοραστών ΑΛΦΑ  +4,11%, Εθνική +3,07%, Eurobank 3,77%  Πειραιώς +2,27%), παρά την σχετική υποχώρηση από τα ενδοσυνεδριακά υψηλά.

 • Από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, έξι οι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις και υψηλά 10μηνου για την Ελλάδος (+1,40%), τρεις οι πτωτικές για τον Δρομέα (-1,81%), πέντε οι ανοδικές για τον Χαϊδεμένο (+2,42%, χωρίς πειστικό “bid” και με ελάχιστες συναλλαγές), τελευταίο αρνητικό κλείσιμο στις 24/11 για την Fieratex (+2,50%) και στις 30/11 για τον Σπύρου (+3,24%)

Το κλείσιμο πάνω από τα 0,1380 θα ξαναδώσει σήμα επιβίβασης στην Cairo Mezz (+3,51%), το “bid” χαμηλότερα από το προηγούμενο κλείσιμο σε Revoil (+5,13%) και Κυριακούλη (+9,24%), ενώ σε νέα υψηλά 237 μηνών, ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τα Πλ. Θράκης (+3,82%), με τους “όψιμους αγοραστές” να αποδεικνύονται δυναμικότεροι από τον υφιστάμενο πωλητή.

 • Επιστροφή αγοραστών σε Τρ. Αττικής (+0,42%) και Frigoglass (+2%), δίπλωσαν τις ανοδικές συνεδριάσεις οι Πετρόπουλος (+1,74%) και Q&R (+1,72%), αύξησαν συναλλαγές οι ΕΥΑΘ (+2,57%), Ιατρικό (+1,24%), Ελινόιλ (+4,20%) και Logismos (+8%), επιθετικές κινήσεις κατοχύρωσης κερδών στον Τζιρακιάν (-10,81%).

Παρουσία πωλητή σε Doppler (-5,63%) και Λανακάμ (-9,72%, πιθανός αγοραστής ο βασικός Μέτοχος), ενώ 2η συνεχόμενη θετική συνεδρίαση συμπλήρωσε η Βιοτέρ (+20%, και +1,19% προχθές) καθώς η ανακοίνωση – απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έκανε δεκτή τη συμφωνία εξυγίανσης, επανέφερε δριμύτερα τα σενάρια αυξημένου ενδιαφέροντος.

ΧΑΡΑΚΟΛΟΓΙΟΝ (από τον Θανάση Σταυρόπουλο)

Χωρίς ουσιαστικές αλλαγές τα τεχνικά δεδομένα των βασικών δεικτών. Για τον Γενικό Δείκτη, οι επόμενες αντιστάσεις στις 805, 845 και 860 – 880 μονάδες και για τον δείκτη υψηλής κεφαλαιοποίησης στις 1933 και 1967 μονάδες (εκθετικός ΚΜΟ 200 εβδομάδων). Μέγιστη αποδεκτή διόρθωση για τον ΓΔ μέχρι τις 745 μονάδες (από όπου διέρχονται οι δύο ΚΜΟ 200 εβδομάδων) και για τον FTSE25 μέχρι τις 1785 – 1750 μονάδες.

 • Μόνιμα με θετικό πρόσημο, κινήθηκε ο ΔΤΡ αναρριχόμενος μέχρι τις 518,69 μονάδες (+4,81%). Πριν τις τελικές δημοπρασίες βρέθηκε στις 515,82 (+4,23%) και ολοκλήρωσε τις συναλλαγές στις 512,4 μονάδες, με ημερήσια κέρδη 3,54%. Για τον εν λόγω δείκτη, αν η αντίσταση στις 489 – 494 μονάδες επιβεβαιωθεί σαν βραχυπρόθεσμη στήριξη, ο επόμενος στόχος μπαίνει στις 562 μονάδες (εκθετικός ΚΜΟ 90 εβδομάδων). Το ακραία αισιόδοξο σενάριο, εκτονώνεται στις 686 μονάδων (απλός ΚΜΟ 200 εβδομάδων). Μέγιστη αποδεκτή διόρθωση στις 445 μονάδες (εκθετικός ΚΜΟ 60 εβδομάδων).

Μόνιμα με θετικό πρόσημο κινήθηκε και ο τίτλος του ΟΛΠ (+4,04%), ολοκληρώνοντας τη συνεδρίαση σε υψηλά 10μηνου. Αν συνεχίσουν να υπερέχουν οι αγοραστές, οι επόμενες αντιστάσεις στα 20,35, 22,00 και 23,50 ευρώ (πολύ ισχυρή) και οι πρώτες στηρίξεις στα 19,10 και 18,10 ευρώ (ημερήσιο “stop long”).

 • Σε υψηλά τριών μηνών η μετοχή της ΕΥΔΑΠ (+3,78%) που κινήθηκε μόνιμα με θετικό πρόσημο, στην ίδια λογική με τον ΟΛΠ, αυξάνοντας αισθητά τον όγκο συναλλαγών. Οι επόμενες αντιστάσεις στα 7,69 και 8,00 ευρώ και η πρώτη στήριξη στα 6,64 ευρώ (ημερήσιο “stop long”). Καθοδική διαφυγή θα βάλει σε δοκιμασία την επόμενη στήριξη στην ζώνη 6,38 – 6,20 ευρώ.

Με νέα υψηλά 155 μηνών φλερτάρισε η μετοχή της Μυτιληναίος (-0,87%), αναρριχόμενη μέχρι τα 11,68 ευρώ (+1,57%), όμως υποχώρησε αισθητά στην συνέχεια. Εξαιρετικά ισχυρή η επόμενη αντίσταση στα 12,53 – 12,88 ευρώ, ενώ ανοδική διαφυγή μπορεί να δώσει κίνηση προς τα 14,30 ευρώ (αισιόδοξο σενάριο). Η πρώτη στήριξη στα 10,69 – 10,54 ευρώ. Μέγιστη αποδεκτή διόρθωση, στα 10,39 ευρώ.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ (από τον φίλο μου Γιάννη Σιάτρα)

“Μπορώ να αγοράσω τώρα; ή είναι αργά;”

 •  Αυτό είναι το πιο κοινό ερώτημα που δεχόμαστε αυτές τις μέρες από συνδρομητές, ή και από απλούς επισκέπτες του site (ευχαρίστως απαντάμε και προς αυτούς, γιατί να μην απαντήσουμε;)

Βέβαια, πριν συζητήσουμε για το εάν θα πρέπει να αγοράσουν τώρα, τους καλούμε να σκεφτούν αν εκτιμούν το ότι, δεν αγόρασαν μέχρι τώρα, ήταν λάθος και αν συμφωνήσουν ότι ήταν λάθος, τους ρωτούμε γιατί νομίζουν ότι το έκαναν.

 • Βεβαίως, η συζήτηση (όταν γίνεται δια του τηλεφώνου) γίνεται σε φιλικό τόνο, επειδή πρόθεσή μας δεν είναι να κάνουμε κάποιον να αισθανθεί άσχημα, αλλά να μάθει να αντιλαμβάνεται τα λάθη του -αν υπάρχουν- και να κάνει την αυτοκριτική του, ώστε να μην τα επαναλαμβάνει -αυτό είναι ακόμη ένα ισχυρό σημείο ενός οποιουδήποτε συστήματος συναλλαγών, αφού βοηθάει στη λήψη μιας απόφασης και γι’ αυτό προτρέπουμε τους πάντες, να τα συμβουλεύονται.

Η απάντηση, χωρίς περιστροφές. Όπως έχουμε εξηγήσει αρκετές φορές αυτές τις μέρες -και στα “ανοιχτά” άρθρα (εδώ) και όχι μόνον στις συνδρομητικές σελίδες- η εκτίμησή μας είναι ότι η αγορά θα καλύψει το κενό που προξένησε η πανδημία, ενώ -παρά τις αρνητικές συγκυρίες- οι προοπτικές των οικονομιών στα επόμενα χρόνια, είναι θετικές..

 • Αφού αναμένουμε μία σημαντική ενίσχυση της παραγωγικότητας, σε διεθνές επίπεδο, παράγοντας που είναι κομβικός στους ρυθμούς ανάπτυξης και εξέλιξης της διεθνούς οικονομίας. Με άλλα λόγια, το διεθνές περιβάλλον θα είναι θετικό, παρά τα όσα αναφέρουν οι κασσάνδρες, περισσότερα από δέκα χρόνια τώρα, περιμένοντας την …κατάρρευση των αγορών.

Ναι, κάποιος μπορεί να αγοράσει, γνωρίζοντας βέβαια ότι τα αναμενόμενα κέρδη του, θα είναι χαμηλότερα απ’ ότι θα ήταν αν είχε αγοράσει πριν από ένα μήνα.

Να αγοράσει τώρα, ή να περιμένει μια διόρθωση, καθόσον ήδη διανύουμε ένα μοναδικό σερί 14 ανοδικών συνεδριάσεων;

Ουδείς γνωρίζει την αυριανή κίνηση της αγοράς. Ναι, μπορούμε να εκτιμήσουμε ότι, όσο ανεβαίνει αυτό το ανοδικό σερί, υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες η αυριανή συνεδρίαση να είναι πτωτική, σε σχέση με τις πιθανότητες που υπήρχαν χθες.

Όμως, με αυτό το τρόπο σκέψης, κάποιος δε βγάζει άκρη και δε καταλήγει σε απόφαση.

Πάντα πιστεύαμε ότι, αν κάποιος αποφασίζει να αγοράσει, ας μπει να αγοράσει. Το στοιχείο που ψάχνουμε είναι η φάση της αγοράς και σε ποιό περίπου σημείο της φάσης βρισκόμαστε σήμερα. Μια ή δύο μέρες αργότερα ή νωρίτερα και ένα ποσοστό 2% ή 3% πάνω ή κάτω, δεν κάνουν τη διαφορά. Τη διαφορά την κάνουν η νοοτροπία που έχει κάποιος απέναντι στην αγορά γενικότερα και ο τρόπος που παίρνει τις αποφάσεις σε τέτοιες στιγμές.

Όμως, η αγορά είναι μόνοντο μικρό μέρος του ζητήματος που λέγεται “χρηματιστηριακή επένδυση”. Το μεγάλο -και πιο δύσκολο και αυτό που κρίνει την επιτυχία ή την καταστροφή- είναι η πώληση. Ουδείς έχασε επειδή δεν αγόρασε έγκαιρα και με αποφασιστικότητα. Πολλοί όμως έχασαν επειδή δεν πούλησαν (ό,τι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε μια αγορά με διακυμάνσεις όπως η ελληνική) ή δεν πούλησαν έγκαιρα.

Ας αγοράσουν λοιπόν. Όμως, θα πρέπει να έχουν σχεδιάσει το πότε (κάτω από ποιές συνθήκες) και πώς (με ποιο τρόπο και ποιό ρυθμό) θα πουλήσουν. Για τις πωλήσεις όμως, έχουμε χρόνο μπροστά μας, για να το συζητήσουμε.

ΥΓ: Και αν κάποιος αγοράσει σήμερα και δει αύριο την αγορά να πέφτει 2% ή 3%, ας μην πανικοβληθεί. Δε χάθηκε δα και ο κόσμος και ούτε το λάθος ήταν τόσο μεγάλο ώστε να απογοητευτεί -που δεν ήταν καν λάθος, αλλά μια κακή εκτίμηση. Μας ενδιαφέρει η περίοδος και αν αυτή είναι ανοδική και όχι πού θα βρίσκεται ο δείκτης μέχρι την Παρασκευή.


ΤΙΜΕΣ ΣΤΟΧΟΙ: ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ – ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2020

– ΠΡΟΣΦΟΡΑ από το 

GR invest.gr

Επεξήγηση Συμβόλων: OP: OutPerform, UP: UnderPerform, OW: OverWeight, EW: EqualWeight, N: Neutral, ACC: Accumulate, H: Hold, R: Reduce, S: Sell

ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ 2020
Ημερομηνία
Αλλαγής
Οίκος Μετοχή Νέα Τιμή
Στόχος
Νέα
Σύσταση
Προηγ. Τιμή
Στόχος
Προηγ.
Σύσταση
07/12/2020 EFG ΕΧΑΕ 5,00 B 4,60 B
02/12/2020 AXIA ΤΕΝΕΡΓ 15,40 Β 12,10 Β
02/12/2020 ALPHA FIN ΜΥΤΙΛ 15,23 Β ΕΚ ΝΕΟΥ ΚΑΛΥΨΗ
02/12/2020 NBG SEC ΕΧΑΕ 4,30 OP 4,65 OP
01/12/2020 NBG SEC ΕΧΑΕ 4,70 OP 6,70 OP
30/11/2020 NBG SEC ΟΠΑΠ 13,50 OP 10,90 OP
25/11/2020 EFG TITC 16,80 B 14,80 H
17/11/2020 ΕΕΕ 25,50 Η 23,90 Η
16/11/2020 PIRAEUS ΑΔΜΗΕ 3,30 OP Έναρξη Κάλυψης
13/11/2020 GS ΠΕΙΡ 0,95 N 1,10 N
13/11/2020 GS ΕΤΕ 1,53 N 1,94 N
13/11/2020 GS ΕΥΡΩΒ 0,53 N 0,63 N
13/11/2020 GS ΑΛΦΑ 0,95 B 1,34 B
09/11/2020 EFG ΜΥΤΙΛ 13,00 Β
04/11/2020 EFG ΟΠΑΠ 10,10 B 9,80 B
27/10/2020 EUROXX ΟΠΑΠ 11,60 OW 14,00 OW
07/10/2020 OPTIMA ΕΛΠΕ 7,00 Β 10,50 Β
07/10/2020 ALPHA FIN ΠΑΠ 2,89 OP 2,03 OP
05/10/2020 ALPHA FIN ΓΕΚΤΕΡΝΑ 8,60 OP 8,50 H
01/10/2020 GS ΕΕΕ 27,45 Β 25,60 Ν
Symbol Last Price Change % Change
DASH

DoorDash Inc

189.51 +87.51 +85.79%
JD

JD.com, Inc.

81.82 -0.19 -0.23%
BTC-USD

Bitcoin USD

18,450.30 -15.04 -0.08%
NIO

NIO Limited

44.01 -2.55 -5.48%
GREK

Global X MSCI Greece ETF

25.89 -0.02 -0.08%
MRNA

Moderna, Inc.

156.59 -13.27 -7.81%
DB

Deutsche Bank Aktiengesellschaft

11.23 -0.21 -1.84%
TSLA

Tesla, Inc.

604.48 -45.40 -6.99%
^GDAXI

DAX PERFORMANCE-INDEX

13,340.26 +61.77 +0.47%
KCAC

Kensington Capital Acquisition Corp.

23.50 0.00 0.00%
RMG

RMG Acquisition Corp.

18.92 +0.51 +2.77%
GC=F

Gold Feb 21

1,844.00 +5.50 +0.30%
ETH-USD

Ethereum USD

568.56 -1.68 -0.30%
PLAT.AT

Thrace Plastics Holding and Commercial S.A.

3.6700 +0.1350 +3.82%
ACB

Aurora Cannabis Inc.

9.88 -0.72 -6.79%
Cryptocurrencies
Symbol Last Price Change % Change
BTC-USD

Bitcoin USD

18,450.30 -15.04 -0.08%
ETH-USD

Ethereum USD

568.56 -1.68 -0.30%
XRP-USD

XRP USD

0.5784 +0.0071 +1.2479%
USDT-USD

Tether USD

1.0002 -0.0002 -0.0158%
LTC-USD

Litecoin USD

76.71 -0.17 -0.23%
Trending Tickers
Symbol Last Price Change % Change
DASH

DoorDash Inc

189.51 +87.51 +85.79%
AI

C3.ai, Inc.

92.49 +50.49 +120.21%
FB

Facebook, Inc.

277.92 -5.48 -1.93%
ABNB

Airbnb, Inc.

0.0000 0.0000 0.00%
TSLA

Tesla, Inc.

604.48 -45.40 -6.99%
Stocks: Most Actives
Symbol Last Price Change % Change
AAL

American Airlines Group Inc.

17.16 -0.47 -2.67%
NIO

NIO Limited

44.01 -2.55 -5.48%
AAPL

Apple Inc.

121.78 -2.60 -2.09%
GE

General Electric Company

11.39 +0.43 +3.92%
PFE

Pfizer Inc.

41.85 -0.71 -1.67%
Stocks: Gainers
Symbol Last Price Change % Change
AI

C3.ai, Inc.

92.49 +50.49 +120.21%
RCKT

Rocket Pharmaceuticals, Inc.

58.74 +26.71 +83.39%
QS

QuantumScape Corporation

75.14 +17.24 +29.78%
RBSFY

Rubis

9.32 +1.76 +23.28%
HCACW

Hennessy Capital Acquisition Corp. IV

5.69 +0.91 +19.04%
Stocks: Losers
Symbol Last Price Change % Change
GCPEF

GCL-Poly Energy Holdings Limited

0.1200 -0.0392 -24.62%
BE

Bloom Energy Corporation

25.01 -5.58 -18.24%
STM

STMicroelectronics N.V.

35.27 -6.30 -15.16%
FEYE

FireEye, Inc.

13.49 -2.03 -13.08%
STMEF

STMicroelectronics N.V.

36.20 -5.30 -12.77%

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

 • Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

 • Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.