Οι αναλυτές της αγοράς σχολιάζουν γράφοντας… Σήμερα ο Απ. Μάνθος

Τι σχολιάζουν οι αναλυτές της αγοράς -Απόστολος Μάνθος

“Παρά τη Τραπεζική ‘καταιγίδα’ ο Γενικός Δείκτης με την ευγενική χορηγία των πέντε τίτλων: 3E, OTE, Jumbo, Motor Oil και Folli-Follie πραγματοποιεί σταθεροποιητικές κινήσεις λίγο πάνω από τη στήριξη των 638 μονάδων και κάτω από τη διαγραμματική αντίσταση της ζώνης 655 με 670 μονάδων” αναφέρει ο Απόστολος Μάνθος.

Όμως η “νηνεμία” αυτή αναμένεται να διακοπεί βίαια με την είσοδο των 5 δισ ευρώ από τις νέες μετοχές τόσο της Eurobank όσο και της Alpha Bank ΑΛΦΑ 0,00%, καθώς φυσιολογικά θα φέρει μεγάλες αναδιαρθρώσεις στα Θεσμικά χαρτοφυλάκια.
Επίσης λόγω της ύπαρξης ενός σημαντικού premium από 17% έως 40% από τις τιμές των βιβλίων προσφορών αναμένεται λογικά μια καθοδική κίνηση “λείανσης” του ποσοστού διαφοράς προκαλώντας εκ νέου καθοδικές πιέσεις στο Γενικό Δείκτη και δίνοντας έτσι το χώρο για την πιθανή καταγραφή τιμών χαμηλότερα από τη στήριξη των 612 μονάδων.

Στην ίδια διαγραμματική στάση αναμονής βρίσκεται και ο δείκτης της υψηλής κεφαλαιοποίησης με τις βραχυχρόνιες στηρίξεις στις 190 και 186 μονάδες να φαίνονται αρκετά “εύθραυστες” σε μια εξελισσόμενη Τραπεζοκρατούμενη καθοδική πίεση.

Τεχνικά η άκρως σημαντική μεσοπρόθεσμη ζώνη στήριξης εντοπίζεται πολύ χαμηλότερα στις 170 με 160 μονάδες. Στον αντίποδα για να προκληθεί ισχυρή αντιστροφή τάσης θα πρέπει να διαρραγεί ανοδικά το ψυχολογικό όριο των 200 μονάδων.

Εδώ θα πρέπει να τονιστεί, σύμφωνα με την άποψη του υπεύθυνου του τμήματος ανάλυσης και επενδυτικής κατεύθυνσης της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ, ότι η είσοδος των 14 περίπου δισ ευρώ από τις ανακεφαλαιοποίησεις των Τραπεζών, σε μια Αγορά που έχει συνολική κεφαλαιοποίηση 37 δισ ευρώ θα προκαλέσει ισχυρό ανακάτεμα της χρηματιστηριακής “τράπουλας” με σημαντικές ανακατατάξεις τόσο στους διεθνούς δείκτες συμμετοχής (MSCI, FTSE, STOXX ..) όσο και σε Γενικό Δείκτη και FTSE 25.

* ,