(3)@16:30μμ– (Nο.107) X.A: Σχόλια, εκτιμήσεις και αναφορές [27/5]

ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ: Οι βραχυχρόνια κινούμενοι δεν χρειάζονται οδηγίες, συμβουλές και παραινέσεις περί του πρακτέου. Δεν είναι δυνατόν να σνομπάρονται τέτοιες αστρονομικές αποδόσεις σε χρόνο dt… Σε τέτοιες μάλιστα πονηρές εποχές.

ΝΕΑ ΣΤΗΛΗ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ στον μ/μ με τίτλο Wall Street και με την υπογραφή του… αμερικάνου. Στις 00:01 τα μεσάνυχτα, τον καλωσορίζουμε στην οικογένεια μας στην οποία άλλωστε ανήκε εδώ και μία 12ετία.

ΜIG -απάντηση: Κι αυτή ψυχούλα έχει…  Κάτι θα της δώσουν, μία βιταμίνη τουλάχιστον να ανέβει το ηθικό της. Το πολύ πολύ να ανεβάσουν την δοσολογία. Άλλωστε, τι κ/φση έχει; Μόλις 63 εκατ. ευρώ – ΧΑΜΗΛΟ – ΥΨΗΛΟ 2020: 0,0480 – 0,1290, οπότε λογικά μία διαδρομή προς τα 0,0880 την έχει στο παρόν κλίμα.

MIG(1): Καθαρό κερδοσκοπικό χαρτί, σε… ξεπουλημένα εδάφη. ΕΧΟΥΝ στήσει και ένα τουβλάκι στα 0,0680, σιγά τα λάχανα δηλαδή που λέμε στο χωριό μας. Δικαιολογεί άνετα μία κ/φση της τάξης των 100 εκατ. ευρώ. να μην πούμε και 150 εκατ. ευρώ όταν βλέπουμε άλλα… παλαβιάρικα φαινόμενα στο ταμπλό που δεν μπορούν να συγκριθούν με τον δικό της όμιλο.

ΜΙG(2): Δεν χρειάζεται να γράψουμε ότι δεν προσφέρεται για χήρες και ορφανά…

ΒΙΟΣΚ: Ανακοινώνει αύριο τα αποτελέσματα χρήσης 2020…

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Το… σαπάκι, ήταν πάλι όλα τα λεφτά. Και άσε την G.S να λέει. Οι βραχυπρόθεσμοι μπορούν να κλειδώνουν κέρδη, έως 35% καθαρά. Στο +17% τώρα πάνω και από τα 1,4300 ευρώ…

_______________________

(2)@13:25μμ– (Nο.107) X.A: Σχόλια, εκτιμήσεις και αναφορές [27/5]

MIA ZΩΗ ΕΚΤΙΘΕΝΤΑΙ και μυαλό δεν λένε να βάλουν, αλλά εμάς δεν μας πειράζει… Κάθε άλλο μάλιστα. Οι αναγνώστες μας έχουν γνώση κι αυτό μας αρκεί. Σε αυτούς θα μένει πάντα η κακία, η συκοφαντία και ο φθόνος.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Κάποια στιγμή θα γράψουν άλλα νούμερα… Με Book value στα… 3,4000 ευρώ, μονοψήφιο p/e και με τα υπόλοιπα στην ανάλυση που θα ακολουθήσει. Κ/φση 77 εκατ., με μεγέθη αν μη τι άλλο ισάξια της ΦΡΛΚ π.χ. και με προοπτικές εξ ίσου πολλά υποσχόμενες.

ΕUROBANK – ETE: Με ενδοσυνεδριακή διόρθωση, τους παίζουν όπως η γάτα παίζει τα ποντίκια.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Απλά, αποτιμάται σε… 580 εκατ. ευρώ και η ΛΑΜΔΑ σε 1,1 δισ. ευρώ. Αλλά το πρώτο είναι… σαπάκι, ενώ η 2η τα έχει όλα…

ΜΟΥΖΑΚΗΣ: Το εισόδημα μπαίνει κάθε μήνα και στα 0,3500 – 0,3700 είναι λουκούμι. Οι κληρονόμοι με τέτοιες τιμές δεν θα πουλάνε λέπι.

ΒΙΟΚΑ: Εμφανής η βελτίωση, γερό χαρτί θα αναδειχθεί η ΕΧΑΛΚΟ, κρατείστε αυτό στα… κρατούμενα. Έχει story και μάλιστα πολύ δυνατό.

ΦΙΕΡΑΤΕΞ – απάντηση: Συνηθίζει να εκνευρίζει, έχει εκτεθεί και με την δημοσίευση της χρήσης 2019 αλλά όταν βλέπεις την ΝΑΥΠ να αποτιμάται στα 8 εκατ. ευρώ, την ΕΠΙΛΚ στα 8,5 εκατ. κι αυτήν στα… 4,5 εκατ., απλά κάνεις υπομονή. Mε book value 1,2000 ευρώ και σε ένα κλάδο που κάποια στιγμή θα κάνει το μεγάλο comeback…

EUROBANK: O τρόπος που έγινε η μάζωξη στα χαμηλά των 0,2700 με 0,3000 ήταν κάτι πάρα πάνω από σατανικός. Βοηθούσαν και οι χάρακες με τις γραφές τους… Παγωτό έμειναν όλα σχεδόν τα ερασιτεχνικά “χαράκια”… Έμειναν με την όρεξη… Μία ζωή τα ίδια και τα ίδια. Αρρώστεια μεγάλη…

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Το απόλυτο χαρτί και αφήστε τους να γράφουν ότι την… πουσάρουμε την μετοχή τους. Θα τους περάσει, με τον καιρό.

 • Εμείς βάζουμε και την φωτό και το όνομά μας.
 • Αυτοί κρύβονται πίσω από διάφορα υποκοριστικά… Τόσο… λεβέντες είναι.
 • Θα μου πείτε και θα έχετε δίκηο… Τι ασχολείσαι μαζί τους μ/μ, αξία τους δίνεις.
 • Οχι δεν είναι έτσι, όταν είναι κακόβουλα και ζηλόφθονα τα σχόλια…

(2)@1:15μμ– (Nο.107) X.A: Σχόλια, εκτιμήσεις και αναφορές [27/5]

ΣΥΣΤΗΜΙΚΕΣ: Μερική κατοχύρωση κερδών σταδιακά από σήμερα. Ας βγάλουν και οι επόμενοι. Από Δευτέρας, τα ξαναβλέπουμε…

ΣΧΟΛΙΟ: Στις αγορές δεν χωρούν συναισθηματισμοί, δεν είναι ποδοσφαιρικές ή αθλητικές ομάδες για να μην αλλάζουμε τις… αγάπες μας. Οι μετοχές είναι αναλώσιμες… Και Long θα βγεις kai Short θα γίνεις, αν το επιβάλλουν ή συνηγορούν σε κάτι τέτοιο οι συνθήκες.

 • Τρανό παράδειγμα τα τραπεζικά χαρτιά. Μπορεί να τα αντιπαθούμε για τις τεράστιες συμφορές που έφεραν στην αγορά μας εξαϋλώνοντας τα κεφάλαια όλων σχεδόν των ελλήνων επενδυτών, αλλά όταν έρχεται η στιγμή της ανοδικής διαφυγής τους για τον άλφα ή τον βήτα λόγο την αλλάζουμε την κασέτα.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Κινητικότητα χθες και ενίσχυση των συναλλαγών με κλείσιμο στα υψηλά της ημέρας. Σε λίγες ώρες θα ξέρουμε για την έκβαση του στοιχήματος που πήραν αρκετοί ενόψει της δημοσίευσης του πρώτου τριμήνου τους.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Επειδή ρωτάτε αρκετοί (νέοι στο σπορ προφανώς) γιατί δεν υπάρχει κινητικότητα στα μικρομεσαία και τα μικρούλια χαρτάκια, να σας απαντήσουμε ότι αυτά ξανά θα δώσουν τα μεγαλύτερα κέρδη αν δεν έχουμε τίποτα εξαιρετικά απρόοπτο. Αλλωστε και τώρα κάτι τέτοιο συμβαίνει, αφού τα συστημικά χαρτιά είχαν γίνει και εξακολουθούν να είναι… κομφετί.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ – απάντηση: Ένα κερδοσκοπικό παιχνίδι έχει στηθεί ξανά, κυρίως με την θεωρία… “Μα πόσο πιο κάτω μπορεί να πάνε;”… Και όσο κερδίζουν οι επενδυτές καλώς να συνεχιστεί. Με το δάκτυλο στην σκανδάλη. Τα βάσανα τους θα συνεχισθούν για αρκετά χρόνια ακόμη. και δεν μιλάμε μόνον για τις δικές μας, που ίσως είναι και σε καλύτερη – λόγω κ/φσεων – θέση.

ΥΠΑΡΧΟΥΝ και μετοχές πλην των ΤΕΣΣΑΡΩΝ (3 και ο ΤΙΤC) που ίσως ταλαιπωρηθούν την Παρασκευή λόγω του rebalancing. Πρόκειται για τις μετοχές του MSCI Small Cap όπου επειδή θα τοποθετηθούν οι “4”, λογικό επόμενο είναι να τραβήξουν ρευστότητα από το πηγάδι τους, που θα πρέπει να ποτίζει 16 στόματα και όχι 12…

ΚΕΠΕΝΟΥ: Αυτή κι αν είναι είδηση, η μετοχή είχε συναλλαγές 3205 τμχ, όλες με θετικό πρόσημο και έκλεισε με άνοδο(!!!) 4,23% στα 1,9700 που την αποτιμούν σε… 13,2 εκατ. ευρώ. Τα χάλια μας τα μαύρα δηλαδή, να αποτελεί είδηση αυτό το… τριτοκοσμικό γεγονός.

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Μα είναι αποτίμηση αυτή;… 535 εκατ. ευρώ;; Στην 23η θέση των Κ/φσεων;;(!!)…

ΤΟ ΜΕΡΟΣ 2, εκεί γύρω στο μεσημέρι…


ΥΓ

ΣΥΝΤΟΜΑ και ο ΤΑΚΗΣ ΜΟΡΦ. με δική του ενότητα στον μ/μ –

Θα σας την παρουσιάσει με κάθε επισημότητα ο ίδιος, όταν έρθει η στιγμή…

ΕΡΧΕΤΑΙ ο φίλος μου για να συμπληρώσει ένα συναρπαστικό κενό… 

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ: 

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Στο επιπεδο της κερδοφοριας τα αποτελεσματα ηταν ασχημα αλλα ισως αναμενομενα.

 • Στο θεμα της ρευστοτητας της εταιρειας ομως ειδατε τι εγινε; Βραχυπροθεσμη κ μακροπροθεσμη ρευστοτητα, σε σχεση με την εικονα που ειχε 31/12/2019;;; σοκ κ δεος!Η ρευστοτητα της εταιρειας προβληματιζει εντονα.

Στις 31/12/2019 παρουσιαζε της εξης εικονα:

 • κυκλοφορουν ενεργητικο 737 εκ ευρω.
 • βραχυπροθεσμες υποχρεωσεις 444 εκ ευρω.
 • θετικο αποτελεσμα κατα 293 εκ ευρω.
 • ταμειακα διαθεσιμα 49 εκ ευρω κ συνολο δανειων 598 εκ ευρω.καθαρος δανεισμος 549 εκ ευρω.

Στις 31/03/2020 εχει την εξης εικονα:

 • κυκλοφορουν ενεργητικο 820 εκ ευρω.
 • βραχυπροθεσμες υποχρεωσεις 612 εκ ευρω.
 • θετικο αποτελεσμα καταω 208 εκ ευρω (απο 292 το 2019)
 • ταμειακα διαθεσιμα 45 εκ ευρω κ συνολο δανειων 711 εκ ευρω.
 • καθαρος δανεισμος 666 εκ ευρω (απο 549 το 2019)

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BΥΤΕ ComputerΣτα πλαίσια της ορθής, έγκυρης, και έγκαιρης ενημέρωσης του επενδυτικού κοινού, διευκρινίζουμε ότι η ημερομηνία ανακοίνωσης και δημοσίευσης των ετήσιων Οικονομικών Στοιχείων (εταιρικών και ενοποιημένων ) βάσει των ΔΛΠ/ΔΠΧΠ της χρήσεως 2019, παραμένει η Παρασκευή 29 Μαΐου 2020 (μετά το πέρας της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών), όπως είχαμε έγκαιρα ενημερώσει μέσω του Οικονομικού Ημερολογίου την 24η Απριλίου 2020. Η διευκρίνιση γίνεται στα πλαίσια ενημέρωσης του κοινού, λόγω εσφαλμένων δημοσιευμάτων, τα οποία αναφέρουν ως ημερομηνία δημοσιεύσεως την Πέμπτη 28η Μαΐου 2020.

ΣΣ: ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ… ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΝΕΑ ΤΟΥΣ από τις 30.6.2019 και θα μας πείραζε η… μία ημέρα;;;

Η AUTOHELLAS Ανώνυμος Τουριστική και Εμπορική Εταιρεία στο πλαίσιο της ορθής και έγκαιρης ενημέρωσης των επενδυτών, σύμφωνα με το άρθρο 4.1.2 και 4.1.3.15.1 του νέου Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών ανακοινώνει το αναθεωρημένο Οικονομικό Ημερολόγιο της Εταιρείας για το έτος 2020.

Ετήσια τακτική γενική συνέλευση των μετόχων:

-Τρίτη, 07 Ιουλίου 2020

Αποκοπή μερίσματος:

-Τρίτη, 14 Ιουλίου 2020

Δικαιούχοι μερίσματος (record-date):

Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020

Έναρξη καταβολής μερίσματος:

-Δευτέρα, 20 Ιουλίου 2020

MEVACO ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ” (εφεξής “Εταιρεία”) ανακοινώνει το Οικονομικό Ημερολόγιο του έτους 2020:

 • Ημερομηνία ανακοίνωσης και δημοσίευσης των Ετησίων Χρηματοοικονομικών Καταστάσεων της χρήσεως 2019 (01.01.2019-31.12.2019), που συνετάγησαν βάσει των ΔΛΠ/ΔΠΧΠ: Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020 (μετά το πέρας της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών).

Εβροφάρμα: Γνωστοποιούμε το Οικονομικό Ημερολόγιο για το έτος 2020 ως εξής:– Ημερομηνία ανακοίνωσης της Ετήσιας Οικονομικής Έκθεσης της χρήσεως 2019 και των Ετήσιων Οικονομικών Αποτελεσμάτων της χρήσεως 2019, που συντάχθηκαν βάσει των Δ.Π.Χ.Α, με ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Χ.Α. www.ase.gr, μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης και στην ιστοσελίδα της εταιρίας www.evrofarma.gr: Τετάρτη 17 Ιουνίου 2020.

ΣΣ: ΚΟΙΝΩΣ, μας υποχρέωσε… ΑΚΟΥ, λέει 17 Ιουνίου 2020…


ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΕΠΕΙΔΗ Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΗΤΤΗΤΗ ΓΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ…

 • ΠΡΟΦΑΝΩΣ, γιατί διαθέτουν επίπεδο δαπέδου… 

ΑΓΟΡΑ Χ.Α: ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ 

 1. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΧΡΗΣΗ Stop Loss
 2. ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΚΕΡΔΩΝ ΕΦΟΣΟΝ ΕΥΝΟΕΙ Η ΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΜΤΧ
 3. ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ ΤΙΜΕΣ
 4. Αγοράζουμε μόνον σε πτωτικά γυρίσματα την μετοχή που μας ενδιαφέρει…
ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:
Η ΑΓΟΡΑ ΧΩΡΙΖΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΣΕ ΠΡΟ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΕΠΟΧΗ
 • ΟΠΟΙΟΙ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΥΠΟΨΗ και σχολιάζουν ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ – ΕΚΘΕΣΕΙΣ – ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ της προ κορωνοϊού εποχής είτε είναι εκτός τόπου χρόνου είτε είναι κακόβουλοι, κακόπιστοι και σταματάμε εδώ τους χαρακτηρισμούς.
 • ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ: Τι νομίζουν αρκετοί; Ότι το 2020 – πλην ελαχιστότατων περιπτώσεων – θα έχει έστω κατά προσέγγιση την παραμικρή σχέση με τα προηγούμενα χρόνια; Ξεχάστε το 2020 και να ευχόμαστε να μην έχουμε 2ο Lockdown γιατί τότε θα κλάψουν μάνες, μανούλες, γυναίκες, φιλενάδες, ξαδέρφια, θείοι, γιαγιάδες, παππούδες, βουνά και λαγκάδια.
 • ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ και ΚΑΝΟΝΤΑΣ βαδίζουν οι παλιές καραβάνες, με την ρευστότητα στα ύψη και αυξομειούμενη ανάλογα με την… όσφρηση του καθενός. Π.χ τώρα οσμίζονται ότι θα βγει καλή κίνηση στις τράπεζες. Και εμείς μαζί τους…

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΑΤΡΑΣ: Ασχολούμενος τριάντα ολόκληρα χρόνια με τις χρηματιστηριακές αγορές, τελικά αντιλήφθηκα ότι στην ενασχόλησή του με το χρηματιστήριο κάποιος δε θα πρέπει να δρα με βάση τις προβλέψεις, αλλά να αντιδρά ανάλογα με αυτό που έχει συμβεί.

ANAΓKAIO KAKO:… Το κακό με τους περισσότερους ευκαιριακούς επενδυτές (sic) του ελληνικού χρηματιστηρίου είναι, ότι δεν ξέρουν πότε να αγοράσουν και πότε να πουλήσουν. Περισσότερο κακό, πάρα καλό προξενούν στην αγορά όταν ο αριθμός τους αυξάνεται επικίνδυνα, πάντα προς το peak της εκάστοτε κίνησης, είτε ξεκάθαρα ανοδικής, είτε ξεκάθαρα πτωτικής. Το αποτέλεσμα είναι πάντα το ίδιο, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που απλά επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

ΤΑΚ. ΜΟΡΦ. και προσυπογράφουμε:

 • ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ είμαστε.
 • Δεν μας αναγκάζει κανείς να αγοράζουμε τις επιλογές του άλλου.
 • Διαβάζουμε
 • Αναλύουμε
 • Σκεφτόμαστε
 • Επιλέγουμε
 • Αποφασίζουμε
 • Κερδίζουμε ή χάνουμε μόνοι μας.
 • Χρειαζόμαστε να διαβάζουμε αναλύσεις.
 • Μην είμαστε καχύποπτοι.
 • Και αν πάλι είμαστε καχύποπτοι, καλύτερα να μη διαβάζουμε και να λήγει εκεί το θέμα.
 • Και να μην πηγαίνουμε αλλού και τα… χώνουμε γι αυτά που πιθανόν υποπτευόμαστε.
 • Μη διαβάζετε… αν υποπτεύεστε.
 • Οι αποφάσεις αγοράς και πωλήσεις είναι δικές σας. Εσείς κρίνετε, εσείς εξετάζετε, εσείς και αποφασίζετε. Και φυσικά εσείς αποφασίζετε και ποιούς να εμπιστεύεστε. Αν δεν μπορείτε να τα κάνετε όλα αυτά, μην ασχολείσθε με το Αντικείμενον. Δεν έχετε καμία τύχη να βγείτε κερδισμένοι από αυτό.

ΣΧΟΛΙΟ μ/μ: Η αγορά θέλει καθημερινή πολύωρη ενασχόληση, όποιος δεν μπορεί να την μελετά και να την παρακολουθεί τότε πολύ δύσκολα θα βγει στο τέλος κερδισμένος από αυτήν. Απαιτείται πολύ διάβασμα, διεισδυτικότητα στις λεπτομέρειες και στα ψιλά γράμματα που κρύβουν οι χρηματοοικονομικές καταστάσεις που δημοσιεύουν οι εταιρείες.

 • Χρειάζονται συχνά γρήγορες κινήσεις, ρευστοποιήσεις θέσεων ακόμα και με ζημιά (για να προλάβουμε πολύ μεγαλύτερη αργότερα), όχι κυνήγι του υποσχόμενου εύκολου κέρδους που δεν (υπο)στηρίζεται από πουθενά και μία ροπή προς τα Θεμελιώδη της κάθε υπό εξέταση περίπτωσης.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΙΑΤΡΑΣ: Ας ηρεμήσουμε. Δε νοείται να επιχειρούμε σοβαρή πρόβλεψη πριν ακόμη προσδιοριστούν οι παράμετροι ή οι τιμές τους. Δε γνωρίζουμε ούτε τη διάρκεια της κρίσης, ούτε εάν θα υπάρξουν επακόλουθα “κύματα”, ούτε το βαθμό μείωσης του παγκόσμιου ΑΕΠ, ούτε την εξέλιξη των μεγάλων οικονομιών ή των οικονομιών με τις οποίες συναλλάσσεται η Ελλάδα, ούτε την επίδραση στους τομείς της οικονομίας.

 • Ουδέν γνωρίζουμε με βεβαιότητα. Απλά γίνονται αυθαίρετες υποθέσεις. Οι οικονομίες ούτε αναπτύσσονται, αλλά ούτε και καταστρέφονται εύκολα.
 • Είναι σαφές ότι θα υπάρξει ύφεση, η οποία θα είναι μεγάλη μεν, πλην όμως δεν πρόκειται για μία “δομική” ύφεση που προκαλείται από δομικές αδυναμίες και ανισορροπίες στην ελληνική οικονομία ή το διεθνές σύστημα.
 • Προς το παρόν, ας μείνουμε σ’ αυτό. Και ας παρακολουθούμε τις εξελίξεις, ώστε, σιγά – σιγά, να συνθέσουμε το πρόβλημα, ώστε μετά να δούμε πώς και πότε θα το ξεπεράσουμε.
 • Και πάντα, να θυμόμαστε ότι, απ’ όσους γράφουν τις προβλέψεις, ουδείς προέβλεψε την παρούσα τραγική κατάσταση, ούτε καν τη “μυρίστηκε”, ακόμη κι όταν ξεκίνησε.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.

 • ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ
 • μ/μ