(1) 21 Μαϊου 2020 – (Nο.103): Σχόλια, εκτιμήσεις, αναφορές από τον κόσμο του Χ.Α και των Αγορών

Just to put things into perspective: FANGMAN (Facebook + Amazon + Google + Microsoft + Apple + Nvidia) mkt cap has just hit a fresh All-time high at $6.1tn, equal to the combined GDP of Germany and Italy.

 • ΓΙΑ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΤΟΥΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗ: Η εξάδα έγραψε νέο ιστορικό υψηλό αποτιμήσεων, συνολικά 6,1 τρισ. δολ., όσα είναι ακριβώς τα ΑΕΠ των Γερμανίας και Ιταλίας.
 • ΑΜΥΘΗΤΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΦΕΡΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ ΤΟΥΣ
 • ΧΤΥΠΑΜΕ το κεφάλι μας στο τοίχο…
 • Γιατί καλόν είναι κανείς να είναι… πατριώτης, αλλά όχι και τόσο κύριος… Παραπέφτει βαρύ, δεν χωνεύεται το κάζο.

Εικόνα

 • MICROSOFT – 1,4 τρισ. δολ. και 32 φορές η αξία του Χ.Α

 • APPLE – 1,38 τρισ. δολ. και 31 φορές η αξία του Χ.Α

 • ΑΜΑΖΟΝ – 1,24 τρισ. δολ δηλ. 27 φορές το Χ.Α

 • GOOGLE/ALPHABET- 961 δισ. δολ. δηλ. 22 φορές η αξία του Χ.Α

 • FACEBOOK – 655,2 δισ. δολ. δηλ. 15 φορές η αξία του Χ.Α

ALPHA BANK: ‘Οσο να είναι η τιμή στόχου των αναλυτών της Goldman Sachs στα 1,3700 ευρώ μας ιντριγκάρει. Είναι από τις ελάχιστες φορές… Άλλωστε, προσωπική εκτίμηση είναι ότι μεσοπρόθεσμα τα 1,3500 την αδικούν.

ΧΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ οι εν δυνάμει αποδόσεις για τις Euronbank και Εθνική, αλλά τα περισσότερα θα τα ξαναδώσει η ΠΕΙΡΑΙΩΣ κι ας γράφουν Τ.Στ τα… 1,1500 ευρώ. Προσωπικές εκτιμήσεις και φυσικά… Ουδείς ‘Ασφαλτος…

 • ΣΕ ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗΣ και χθες η ΑΛΦΑ, αλλά αυτό εξυπηρετεί τους αγοραστές της…

MIA XAΡA ΒΑΔΙΖΕ χθες η αγορά μας, με τάσεις αυτονόμησης τόσον από τις ξένες αγορές όσον και από τις τραπεζικές μετοχές. ΟΝΕΙΡΟ ΖΩ, ΜΗ ΜΕ ΞΥΠΝΑΤΕ δηλαδή.

ΤΟΝ ΤΟΝΟ μας τον χάρισαν τα δύο χαρτιά του Ομίλου ΠΕΡΙΣΤΕΡΗ (να είναι καλά ο άνθρωπος) και η ΔΕΗ…  Σιγοντάριζαν και οι ΟΤΕ, ΜΠΕΛΑ, ΕΛΠΕ. ΜΟΗ και ΤΙΤΑΝ.

ΥΓ1: Στις ΤΡΑΠΕΖΕΣ μπορεί κανείς ριψοκίνδυνος επενδυτής να ανεβάσει τον βαθμό εξάρτησης του από αυτές στο 20% του χαρτοφυλακίου του. Με τα μάτια του 14. Έχουν όμως πέσει πολύ, πάρα πολύ.

ΥΓ2: Μην ενθουσιάζεστε, τα δύσκολα είναι μπροστά μας ανεξαρτήτως κοροναϊού. Κι αυτό γιατί το 70% τουλάχιστον των εισηγμένων εταιρειών του Χ.Α είναι από ακριβές έως πανάκριβες. Και δεν έχουμε μία Αγορά ξεκάθαρης ανοδικής τάσης. Απλά, το τρέχον trend βοηθάει κάπως. Όπως και το νέο γκρεμοτσάκισμα των τραπεζικών μετοχών, με την ψυχολογία του πόσο πιο κάτω μπορούν να πάνε βρε αδερφέ…

ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΧΡΗΣΗΣ 2019 – REVOIL

 • Πολλά τα λεφτά Άρη – αναφέρεται σε ΚΟΥΙΖ προ ημερών

ΠΑΡΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟΝ (Θαν. Σταυρ.): 

Από τις χαμηλότερες κεφαλαιοποιήσεις, επτά οι συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις για τον Μουζάκη (+0,56%), τρεις για την Mediterra (+8,51%), με τον τίτλο να επιστρέφει υψηλότερα των 2,00 ευρώ,

 • Δεύτερη συνεχόμενη πτωτική συνεδρίαση με ευδιάκριτη την παρουσία πωλητή για την Τεχν. Ολυμπιακή (-2,35%), όλο και χαμηλότερα η Autohellas (-1,28%), ενώ εξαντλητικά αργό δείχνει το μάζεμα χαμηλότερα των 11,00 ευρώ για τα Πλ. Κρήτης (-0,46%).

Διατηρούν επαφή με τα πρόσφατα υψηλά Byte (+4,17%) και Σπύρου (+4,40%), επιστροφή αγοραστών σε ΕΚΤΕΡ (+2%) και Cenergy (+2,57%), ενώ τρεις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις συμπλήρωσαν οι Ιντρακάτ (+3,21%) και MIG (+8,25%).

Η ΕΚΘΕΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ: Από την Goldman Sachs:

 • Για την Alpha Bank παραμένει με θετική σύσταση αγοράς και μείωση της τιμής – στόχου στα 1,3400 ευρώ, από 1,3700 ευρώ.

Για την Εθνική Τράπεζα, η σύσταση είναι ουδέτερη, ενώ μειώνεται η τιμή – στόχου στα 1,9100 ευρώ από 2,2200 ευρώ πριν.

 • Για την Πειραιώς, η σύσταση παραμένει ουδέτερη και η τιμή – στόχος μειώθηκε στα 1,1500 ευρώ από 1,3100 ευρώ.

Και για την Eurobank, η σύσταση παραμένει ουδέτερη και η τιμή – στόχος αυξάνεται κατά τι στα 0,7200 ευρώ, από 0,6900 ευρώ πριν.

AΠΑΝΤΗΣΕΙΣ

ΤΙΤΑΝ – Προσέξτε:

 • Νέα, χαμηλότερη τιμή-στόχο για τη μετοχή στα 18,70 από 21,80 ευρώ έχει δώσει η Euroxx (αυτή είναι η τελευταία έκθεση που έχει βγει για την μτχ)
 • Ο όμιλος δεν έχει δημοσιεύσει τον ισολογισμό χρήσης 2019 για να σας απαντήσουμε με συγκεκριμένα στοιχεία.
 • Απλά έχει εκδώσει δελτία τύπου (εκτενέστατα πάντως) ακόμη και για το πρώτο 3μηνο του 2020 τα οποία και έχουμε παραθέσει.
 • Η τελευταία δημοσιευμένη οικονομική έκθεση είναι για την περίοδο με λήξη την 30η Ιουνίου 2019.
 • Για το 2019 έχει ανακοινώσει κέρδη περί τα 51 εκατ., τα οποία δεν πρόκειται να τα επαναλάβει, πόσο μάλλον να τα πλησιάσει.

ΞΕΝΕΣ ΑΓΟΡΕΣ:

Crispin Odey** the hedge fund manager who holds 40% of gold futures in his fund, says government may ban private gold ownership if inflation gets out of control. bloomberg.com/news/articles/
….
Crispin Odey: Governments may ban private gold ownership - CityAM ...
**Born in ‎East Yorkshire, January 1959.
Children‎: ‎3
Net worth‎: ‎GB£775 million; (‎Sunday Times Rich …)

Εικόνα

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

 • Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

 • Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.

Βασίλης Παπαθεοδώρου

μ/μ