(2)-Χ.Α: Τους πήρε το ποτάμι, μην μας πάρει και μας…

ΑΝΘΡΩΠΟΙ της αγοράς, παράγοντες της και έγκριτοι αναλυτές συνδέουν το ελληνικό χρηματιστήριο με τις πολιτικές εξελίξεις και με τις εκάστοτε κυβερνήσεις.

 • Ακόμα να πάρουν χαμπάρι ότι όλες τους κοιτάνε μόνον την δική τους βόλεψη και μοιράζουν απλά μερικά αντίδωρα σε όσους τους (εξ)υπηρετούν, με το αζημίωτο πάντα.
 • Ακόμα να πάρουν χαμπάρι ότι στο ελληνικό χρηματιστήριο δεν πρέπει παρά να εστιάζεις την προσοχή και κατ’ επέκταση τα κεφάλαια σου στη κάστα εκείνων των επιτυχημένων επιχειρηματιών του, που αποδίδουν έργο για τους εργαζομένους, τους επενδυτές μετόχους τους και για την οικονομία της χώρας (παρά την δεδομένη εχθρότητα σχεδόν του συνόλου της ελληνικής κοινωνίας) κόντρα σε Θεούς και δαίμονες.

Βλέπετε, η επιτυχία του πολύ επιτυχημένου-αξιόλογου-πρωτοπόρου επιχειρηματία στη χώρα μας αποτελεί πόλο έλξης όλου του κοινωνικού φθόνου…

Το δε χρηματιστήριο και την αγορά του, φρόντισαν οι πολιτικοί μας να το μάθουν στο κοινωνικό σύνολο από την πλευρά που κοιτούν πάντα τα δικά τους πράγματα… Συμφεροντολογικά, επιπόλαια, λαμογίστικα και δεν βαριέσαι αδερφέ αρκεί να τα κονομήσουμε και οι άλλοι να πάνε να αγαπηθούν.

Το τι κάνει αυτή την στιγμή το ταμπλό και το τι θα κάνει η αγορά στο σύνολο της, αυτή την στιγμή ουδόλως μας ενδιαφέρει… Γνωρίζουμε περί του πρακτέου, αλίμονο αν περιμέναμε να μας το πουν οι άλλοι…

Φίλοι μικρομέτοχοι, μην ακούτε κανένα. ‘Εχετε αρκετή πείρα να πορευθείτε μόνοι σας βελτιώνοντας το βιοτικό επίπεδο σας με 5-6 σωστές κινήσεις τον χρόνο… Απλά, να παρακολουθείτε από κοντά τα τερματικά τεκταινόμενα (παρελθόντος παρόντος και… μέλλοντος) και να ενημερώνεστε από πηγές πληροφόρησης που τις έχετε κατ’ επανάληψη τσεκάρει…

(1)@13:35-Χ.Α: ‘Υπνε που παίρνεις τα παιδιά κι άλλα πολλά…

ANOΔIKEΣ – ΠΤΩΤΙΚΕΣ: 38 – 50 με 13 σταθερές

 • ΑΞΙΑ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ: 11 εκατ. ευρώ, σε πακέτα 0,4 εκατ. ευρώ.
 • ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ: -0,48% στις 619,79 μονάδες.
 • ΔΕΙΚΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ: -0,91% στις 399,31 σε NEO IΣTOΡIKO
 • ΔΕΙΚΤΗΣ FTSE6: -0,56% στις 1649 μονάδες.
 • ΞΕΧΩΡΙZOYΝ: ΛΑΝΑΚΑΜ κι άλλο πλαφόν, ΚΑΡΑΤΖΗΣ +5% ΑΤΤΙΚΑ +4,9% ΠΡΟΦ 3,65%
 • ΥΠΑΡΧΟΥΝ κι άλλες με σημαντικές ανόδους αλλά είναι… fake.
 • SPREADS- ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΒΕΛΤΙΩΣΗ
ΧΩΡΑ ΑΠΟΔΟΣΗ % Spread vs BUND
ΕΛΛΑΔΑ 4,22 +4,00
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 1,63 +1,40
ΙΣΠΑΝΙΑ 1,35 +1,13
ΙΤΑΛΙΑ 2,74 +2,52

 

 • ΕΤΕ: Κομβικό έτος το 2019 για τη διάχυση της ανάπτυξης στην οικονομία

Για βελτιωμένη δυναμική της ελληνικής οικονομίας και ανάκαμψη της εγχώριας ζήτησης κάνει λόγο η Εθνική Τράπεζα στο τελευταίο δελτίο του “Greece Macro Outlook”.

 • Citi: Θετικές για την Ελλάδα οι εκλογές, μία φιλική προς την αγορά κυβέρνηση το καλύτερο σενάριο.

Μία φιλική προς την αγορά κυβέρνηση είναι θετικό σενάριο για την Ελλάδα καθώς οι δομικές αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας επιμένουν.

 • Η Citi προχωρά σε υποβάθμιση των προβλέψεων για την ανάπτυξη. Γνωστή όμως  η αστοχία των αναλυτών της Citi σε οτιδήποτε έχει σχέση με την ελληνική οικονομία.
 • Berenberg: Σε στάσης αναμονής η Fed καθώς κυριαρχεί η αβεβαιότητα

Οι εκτιμήσεις της Federal Reserve για την οικονομία, τον πληθωρισμό και τους κινδύνους, έχουν αλλάξει δραματικά από το Σεπτέμβριο του 2018 και σε αυτό το πλαίσιο και οι κατευθυντήριες οδηγίες. Δεν είναι λίγοι πλέον οι αναλυτές, που εκτιμούν ότι το 2019 δεν θα υπάρξει η παραμικρή αύξηση των επιτοκίων από την Fed.

 • Προς συμβιβασμό κυβέρνησης-τραπεζών στις 120.000 ευρώ για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Οι τραπεζίτες συναντώνται σήμερα στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών, ενώ επίκειται νέα συνάντηση με τον υπουργό Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρη πριν από το ραντεβού με τους δανειστές.

 • Τουρκία: Αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο στο 24%

ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ – ΙΑΣΩ: Βρίσκεται σε κλάδο που είναι σε φάση εξαγορών για αυτό και το σημαντικό ενδιαφέρον. Τα 1,2200 είναι στήριξη με τα 1,1800 ευρώ stop σε ημερήσιο. Τα 1,3500 αποτελούν την εγγύτερη αντίσταση και τα 1,4800 τον επόμενο στόχο.

ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ – ΑΛΦΑ: 4 χρόνια φαγούρα…  Η ΑΛΦΑ αντιμέτωπη με το ιστορικό χαμηλό του 2015 με 4 χρόνια συσσώρευσης

ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ: Ο ftse25 με καλύτερη τεχνική εικόνα έναντι του ΓΔ με τις τράπεζες να συνεχίζουν να είναι το βαρίδι στην αγορά και πλέον αντιμέτωπες με την ζώνη του stop στο 398 σε ημερήσιο κλείσιμο. Το 1666 και 626 είναι τα δύο βασικά κοντινά μας επίπεδα αντίστασης. Τα Stop στο Intraday από την άλλη μόλις στο 1640 και 617 αντίστοιχα σε κλείσιμο ώρας.

Print Friendly, PDF & Email