1.11.2021- Scientific Games / Intralot Inc  (Πάμε στοίχημα)

Scientific Games/ Intralot Inc  (Πάμε στοίχημα)

Τρία χρόνια αφότου η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (SCOTUS) άνοιξε το δρόμο σε οποιαδήποτε πολιτεία να νομιμοποιήσει τα αθλητικά στοιχήματα, περίπου ο μισός και άνω πληθυσμός των ΗΠΑ ασχολείται σχεδόν καθημερινά με αυτά παρουσιάζοντας μάλιστα και έντονη  αυξητική πορεία.

Μία δυναμική η οποία γιγαντώθηκε από τις πρώτες μέρες της  πανδημίας του Covid -19, καθώς οι Αμερικάνοι βρέθηκαν κολλημένοι στο σπίτι και με τα χεράκια τους δεν έβγαλαν τα ματάκια τους αλλά έμαθαν  το δρόμο για να στοιχηματίζουν αφήνοντας  τη βιομηχανία των αθλητικών στοιχημάτων να στρογγυλοκαθίσει για τα καλά στη σαλόνι τους.

Η εκρηκτική αναγέννηση του στοιχηματισμού που ήρθε για να μείνει για τις εταιρείες  αθλητικών στοιχημάτων αλλά και για τις εταιρείες που δημιουργούν λογισμικό σχετικό με τα τυχερά παιχνίδια  έχει προκαλέσει ένα ανοδικό ντελίριο στις  μετοχές τους.  Χαρακτηριστική ένδειξη για το τι συμβαίνει σε αυτό το κλάδο είναι το ETF Roundhill Sports Betting & iGaming  (BETZ), που από το ντεμπούτο του τον Ιούνιο του 2020 έχει γίνει… πύραυλος δίνοντας κέρδη έως και +135%.

  • Ο κλάδος αυτός και ιδίως ο τομέας του λογισμικού για τις εν λόγω πλατφόρμες των τυχερών παιχνιδιών θα χορέψει  στα επόμενα χρόνια στο ρυθμό των δισεκατομμυρίων  δολαρίων.  Σε ένα χορό που από τώρα έχει ανά χείρας πρόσκληση και ο … Σωκράτης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον και για τα ελληνικά χρώματα παρουσιάζει η  Scientific Games Corporation (SGMS) η οποία αναπτύσσει προϊόντα και υπηρεσίες που βασίζονται στην τεχνολογία για τις βιομηχανίες τυχερών παιχνιδιών, λαχείων, κοινωνικών και ψηφιακών τυχερών παιχνιδιών στις Ηνωμένες Πολιτείες και διεθνώς.

Προσέξτε είναι ακριβώς ο ίδιος τομέας παροχής  λειτουργίας τυχερών παιχνιδιών, διαχείρισης καζίνο, εγκατάστασης, αναβάθμισης και υποστήριξης συστημάτων με τον οποίο ασχολείται  και η θυγατρική  Intralot Inc της ελληνικής μητρικής και εισηγμένης.

  • Μάλιστα είναι τόσο μεγάλο το ενδιαφέρον των θεσμικών επενδυτών, που την περασμένη Τετάρτη η  Scientific Games Corporation ανακοίνωσε την πώληση της επιχείρησης λοταρίας της στην αμερικανική εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων Brookfield Business Partners LP σε  μια συμφωνία  μεγατόνων των 6,05  δισ. δολαρίων.

Πώληση που θα περιλαμβάνει 5,825 δισ. δολάρια σε μετρητά και κέρδος έως και 225 εκατ. δολάρια με βάση την επίτευξη ορισμένων στόχων EBITDA το 2022 και το 2023.  Τα λεφτά της πώλησης είναι μεν τρελά αλλά επαναλαμβάνω δείχνουν σε μεγάλο  βαθμό τι έχει να γίνει στον εν λόγω κλάδο.

  • Προσοχή για δεύτερη φορά καθώς η κίνηση αυτή έχει και τεράστιο ενδιαφέρον για τη θυγατρική  Intralot Inc  μιας που ανεβάζει στα ύψη, πολύ παραπάνω φυσικά  από αυτό που υπολόγιζαν, την εκτιμώμενη αποτίμηση της από τους αμερικανούς  θεσμικούς που συμμετείχαν στην αναδιάρθρωση όπως οι Oak Hill, M&G Plc, Beach Point Capital, στη προδιαγεγραμμένη  εισαγωγή των μετοχών της στο χρηματιστήριο του Nasdaq με ότι αυτό θα σημάνει για τη μάνα Intralot (ΙΝΛΟΤ).

  • Τα πράγματα εκεί ΣΙΓΟΥΡΑ θα πάρουν φωτιά στους επόμενους μήνες με την εταιρεία να συνεχίζει να χτυπάει ανελέητα καίρια σημεία στην αμερικανική αγορά.

Να γιατί λοιπόν ο Σωκράτης πήρε για τα καλά τα ηνία της εταιρείας και συναλλάσσεται στα ίσια με τέτοια επενδυτικά μαμούθ  αρκετών B i l l i o n s  $.  Αυτά προς το παρόν για την Intralot, αλλά θα επανέλθουμε λίαν συντόμως.

chartswar.com