(2)@3:55μμ– (Nο.108) X.A: Σχόλια, εκτιμήσεις και αναφορές [28/5]

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ τα στοιχήματα ενόψει της αυριανής πανηγυριτζίδικης τελικής δημοπρασίας. Όσο νάναι, μία περιέργεια την έχουμε. Εν τω μεταξύ, η αδρεναλίνη των παικτών χτυπάει κόκκινο. Έμειναν και αρκετοί έξω από την κίνηση, ενώ άλλοι ανέβηκαν καθυστερημένα και ήρθε και έδεσε το γλυκό.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΥΝ σε λίγο τα τρίμηνα του ΕΤΕ και ΑLPHA, θα έχουμε αρκετά να δούμε και να πούμε.

ΟΤΟΕΛ: Και από τα 3,4000 αντί να πάει στα 1,0000 ευρώ πήγε στα 4,0000 plus. Οποιοι είχαν αγοράσει στα 4,8000 αν αγόραζαν στα 3,4000 και στα 3,6000 σε λίγο θα είχαν καλύψει τις ζημιές τους. Aλλά θα έκλεινε η εταιρεία, το νέο ΦΟΛΙ, και τα μυαλά στα κάγκελα! Δημοσιεύει οσονούπω και το 3μηνο της, θα δώσει και μέρισμα. Δεν κρύβεται…

ΒΙΟΚΑ: Σιγά σιγά, το δικό της παράδειγμα θα το ακολουθήσουν κι άλλα μικρά χαρτιά και χαρτάκια…

ΜΙΓ: Το άσχημο της δικής της υπόθεσης είναι ότι οι φανατικοί παίκτες της μηδένισαν με τον κορονοιό γιατί έκαναν χρήση cfds, γι αυτό και δεν τραβάει όπως θα γινόταν κανονικά. Αλλά μπορεί να… φυτρώσουν άλλοι. Αρκεί να διατηρηθεί η τρέχουσα τάση.

ΦΡΙΓΟ – απάντηση: Τι να σας πούμε βρε παιδιά; Με 240 εκατ. ευρώ ΔΑΝΕΙΣΜΟ; και αρνητικά ίδια κ/φ αυξημένα από 84 σε 92 εκατ. ευρώ;;;. Μη μας φέρνετε σε δύσκολη θέση.

ΛΑΒΙΦΑΡΜ – απάντηση: Εδώ όμως μπορούμε προσεχώς, να δούμε άλλα κόλπα… Ενώ η μετοχή της δείχνει πολύ καλή (για υπό επιτήρηση) εικόνα. Υπάρχουν πολλά θετικά σημεία… Ο ισολογισμός της για το 6μηνο του 2020 θα πρέπει να είναι ακόμη καλύτερος. Η κλασικότερη turnaround περίπτωση από όλες τις Υπό Επιτήρηση και όχι μόνον…

ΔΕΗ: Ανακοινώνει το δικό της πρώτο 3μηνο την Τρίτη 2 Ιουνίου 2020, μετά την λήξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

ΓΕΜΙΣΕ ΤΟ ΤΑΜΠΛΟ … ΨΟΦΙΜΙΑ, καμμιά 100σταριά τα κόβουμε με το μάτι. Να τα πετάξει έξω η ΕΧΑΕ, λιγουλάκι δύσκολο γιατί θα χάσει έσοδα. Και δεν έχει και πολλά… Μπορεί όμως να τις βάλει όλες αυτές τις μετοχάρες να διαπραγματεύονται ανά τέρμινο.

 • Είτε μέρα παρά μέρα, είτε μία φορά μετά το φαγητό, είτε μία φορά την εβδομάδα (κατά προτίμηση…  Κυριακή), είτε μονά ζυγά κ.ο.κ. Στα σοβαρά τώρα, τα μισά από αυτά μάλλον παριστάνουν τα κοιμισμένα… Το έργο έχει παιχθεί μέχρι βαρεμάρας… και υποχρεωτικά θα το ξαναδούμε.

(1)@00:01πμ– (Nο.108) X.A: Σχόλια, εκτιμήσεις και αναφορές [28/5]

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΓΟΡΑ είμαστε

 • Δεν μας αναγκάζει κανείς να αγοράζουμε τις επιλογές του άλλου.
 • Διαβάζουμε
 • Αναλύουμε
 • Σκεφτόμαστε
 • Επιλέγουμε
 • Αποφασίζουμε
 • Κερδίζουμε ή χάνουμε μόνοι μας.
 • Χρειαζόμαστε να διαβάζουμε αναλύσεις.
 • Μην είμαστε καχύποπτοι.
 • Και αν πάλι είμαστε καχύποπτοι, καλύτερα να μη διαβάζουμε και να λήγει εκεί το θέμα.
 • Και να μην πηγαίνουμε αλλού και τα… χώνουμε γι αυτά που πιθανόν υποπτευόμαστε.
 • Μη διαβάζετε… αν υποπτεύεστε.
 • Οι αποφάσεις αγοράς και πωλήσεις είναι δικές σας.
 • Εσείς κρίνετε, εσείς εξετάζετε, εσείς και αποφασίζετε.
 • Και φυσικά εσείς αποφασίζετε και ποιούς να εμπιστεύεστε.
 • Αν δεν μπορείτε να τα κάνετε όλα αυτά, μην ασχολείσθε με το Αντικείμενον.
 • Δεν έχετε καμία τύχη να βγείτε κερδισμένοι από αυτό.
 • ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ… ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
 • THE END

OI HMΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΝΗΡΕΣ και τα πάντα μεταβάλλονται εν μία νυχτί δηλ. εν μία στιγμή κυριολεκτικά. Μην περιφρονείτε αποδόσεις 10% έως και 40% σε διάστημα ολίγων ημερών. Στο κάτω κάτω της γραφής, ας κερδίσουν και οι επόμενοι. Υπάρχει και η τακτική του 50/50, αυτήν τουλάχιστον ακολουθείστε την πιστά και δεν θα βγείτε χαμένοι.

 • Γνωστά πράγματα αυτά στις παλαιές καραβάνες του χώρου, αλλά πλέον ενεργοποιούνται και νέοι που προσπαθούν να βγάλουν κάτι, να ζήσουν πιο καλά. Αυτό το γνωρίζουμε πλέον πολύ καλά εκ των… έσω, δηλ. από τα μηνύματα που λαμβάνουμε.

ΝΗ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ότι στις αγορές και ειδικότερα όπως αυτή του ΧΑ, τα πάντα ρει. Μπορεί την μία ημέρα μία μετοχή να φαντάζει ιδανικά ελκυστική και την άλλη να είναι μεγάλος μπελάς.

 • Ολοι μας έχουμε προτερήματα αλλά και ελαττώματα. Έτσι και οι μετοχές… Όλοι μας έχουμε τα Up & Down μας, το ίδιο και οι εταιρείες με τις μετοχές τους. Το ζητούμενο είναι η… ζυγοστάθμιση.

MIG: Καθαρό κερδοσκοπικό χαρτί, σε… ξεπουλημένα εδάφη. Δικαιολογεί άνετα μία κ/φση της τάξης των 100 εκατ. ευρώ. να μην πούμε και 150 εκατ. ευρώ όταν βλέπουμε άλλα… παλαβιάρικα φαινόμενα στο ταμπλό που δεν μπορούν να συγκριθούν με τον δικό της όμιλο. Δεν χρειάζεται να γράψουμε ότι δεν προσφέρεται για χήρες και ορφανά…

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Το… σαπάκι, ήταν πάλι όλα τα λεφτά. Και άσε την G.S να λέει. Οι βραχυπρόθεσμοι μπορούν να κλειδώνουν κέρδη, έως 35% καθαρά. Στο +17% χθες και από τα 1,4400 ευρώ… Κ/φση πάντως… ούτε καν 630 εκατ. ευρώ.

ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΘΡΑΚΗΣ: Το απόλυτο χαρτί και αφήστε τους να γράφουν ότι την… πουσάρουμε την μετοχή τους. Θα τους περάσει, με τον καιρό.

 • Εμείς βάζουμε και την φωτό και το όνομά μας.
 • Αυτοί κρύβονται πίσω από διάφορα υποκοριστικά… Τόσο… λεβέντες είναι.
 • Θα μου πείτε και θα έχετε δίκηο… Τι ασχολείσαι μαζί τους μ/μ, αξία τους δίνεις.
 • Οχι δεν είναι έτσι, όταν είναι κακόβουλα και ζηλόφθονα τα σχόλια…

ΠΛΑΘ: Φυσικά και τους ψέξαμε για το ύψος των αμοιβών της ελίτ τους. Η απάντηση ήταν ότι έχουν κυρίως θυγατρικές στο εξωτερικό όπου τα top στελέχη τους πρέπει να πληρωθούν πολύ καλά είτε για να παραμείνουν, είτε για να έλθουν. Η αλήθεια βρίσκεται πάντα κάπου στη μέση.

 • Όταν όμως βλέπεις τέτοια μεταστροφή σε ενημέρωση και επιχειρηματική κινητικότητα δεν θα μείνεις με τα επικριτικά σχόλια και τα παράπονα του παρελθόντος. Και έρχονται τώρα και σου δημοσιεύουν το πρώτο τρίμηνο τους για το 2020 όταν 100 σχεδόν εισηγμένες εταιρείες δεν έχουν δημοσιεύσει νεότερα στοιχεία τους από τις 30.6.2019(!).
 • Υποχρεωτικά αλλάζεις τακτική, γιατί εδώ δεν παίζουμε τις κουμπάρες, ούτε τα παρεξηγημένα ζευγαράκια.

ΑΡΓΟΤΕΡΑ και το μέρος 2 

PAPERPACK: Η Γενική Συνέλευση αποφάσισε ομόφωνα, την έγκριση της πρότασης του Διοικητικού Συμβουλίου σύμφωνα με την από 26.02.2020 Ετήσια Έκθεσή του περί διανομής μερίσματος από τα κέρδη ύψους 0,5000 ευρώ ανά μετοχή. Το καθαρό μέρισμα ανά μετοχή, αφαιρουμένου του φόρου μερισμάτων 5% που θα λάβει κάθε μέτοχος, ανέρχεται σε 0,4750  ευρώ ανά μετοχή. Η καταβολή του μερίσματος θα γίνει μέσω Τραπέζης την 11/06/2020 και δικαιούχοι του μερίσματος θα είναι οι μέτοχοι που θα κατέχουν μετοχές την 05/06/2020 (record date), ενώ η ημερομηνία αποκοπής του μερίσματος ορίζεται η 04/06/2020.

 • ΣΣ μ/μ: Όταν ο μ/μ την παρουσίασε στους αναγνώστες του διαπραγματευόταν στα 0,3300 με 0,3600 ευρώ (0,11 με 0,12 πριν κάνει το split).Με το νι και με το σιγμα… Πολύ αργότερα, πάρα πολύ την… ανακάλυψαν και οι άλλοι φανατικοί πλέον φίλοι της. Και τι δεν μας είχαν γράψει τότε, σχολιάζοντας οι ξερόλες.
 • Μέχρι και ο ΤΜ μου την έλεγε… Βρε που πήγες και την βρήκες, τον Τσουκαρίδη, τον μπήξε και τον δείξε… Σημειωτέον… μεταξύ άλλων έγραφα… Βρε σεις, αντί τις Τραπεζάρες σας που δεν θα σας αφήσουν σεντ στο παντελόνι δεν παίρνετε καλύτερα το ΠΠάκι να τα κονομήσετε αφενός και αφετέρου  να σώσετε τα λεφτάκια σας; Δεν τα λυπάσθε; Και ήταν πριν κάνουν την 1η ΑΜΚ τους(!!), πριν ακολουθήσουν δηλ. τρία -99,9%!!!. Από τότε τους έγραφα, τι τους περιμένει.

Η ΓΩΝΙΑ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΕΠΕΝΔΥΤΩΝ

Εγκαινιάζουμε σήμερα μία ξεχωριστή ενότητα στην οποία όποιος φίλος αναγνώστης του μ/μ θελήσει, θα μπορεί να καταθέτει την δική του εκτίμηση, άποψη, προσέγγιση κ.λπ για μία εταιρεία και την μετοχή της, αιτιολογώντας παράλληλα την επιλογή του. Δεν θα γίνεται καμία παρεμβολή στο κείμενο του. Παρακαλούμε μόνον να είναι ευανάγνωστον, όχι όλο με κεφαλαία και όχι αυτό που λέμε “Σεντόνι”. Αν θέλετε, θα γράφουμε το ονοματεπώνυμο σας, αλλιώς μόνον τα αρχικά σας.

ΞΕΚΙΝΑΜΕ σήμερα με την εταιρεία ΜΑΘΙΟΣ ΠΥΡΙΜΑΧΑ του φίλου αναγνώστη Φ.Σκ. (όλα σχεδόν με κεφαλαία, δεν πειράζει για 1η φορά) 

Α΄ΕΞΑΜΗΝΟ 2019

ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ 8.900.000 από 6.200.000
ΚΕΡΔΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΦΟΡΟΥΣ: -29.000 από -383.000…..
Λογικά στα ετήσια πέρασε σε κέρδη….
Μην ξεχνάμε πως το πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας… ενεργοποιήθηκε στο δεύτερο εξάμηνο του ΄19
 • ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ:19.400.000
 • ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ: 5.770.000
 • ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ: 1.240.000……
 • ΤΡΑΠ. ΥΠΟΧΡ.   9.000.000 ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΑ 875.000 ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΑ
Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΒΡΑΧΥΠΡΟΔΕΣΜΟΥ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΣΕ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΜΕ ΠΙΟ ΕΥΝΟΙΚΟ ΕΠΙΤΟΚΙΟ.
ΜΑΖΕΜΕΝΗ: ΤΟ 74%  ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΒΑΣΙΚΟΥΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ
ΑΜΟΙΒΕΣ Δ.Σ ΣΕ ΕΤΗΣΙΑ ΒΑΣΗ: 550.000 (ΕΔΩ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ – ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ – ΜΕΙΩΣΗ)
 • ΠΑΡΑΓΩΓΗ: ΠΥΡΟΤΟΥΒΛΑ ΚΑΙ ΔΟΜΙΚΑ……ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΙΝΤΕΑΛ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ 2 ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ…..ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΧΡΗΣΗ. ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΤΡΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ…..ΟΙ ΗΠΑ ΚΑΙ Ο ΚΑΝΑΔΑΣ ΕΧΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΖΗΤΗΣΗ….Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΤΗΣ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΧΩΡΕΣ.
ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΙΣ ΧΩΡΕΣ ΤΗΣ ΑΡΑΒΙΚΗΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ.
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΗ ΣΤΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΕ ΘΥΓΑΤΡΙΚΗ.
ΤΗΝ ΑΦΟΡΑ ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ……ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ…..60 ΔΙΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟ 2026-
ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ……ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ.
 • ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΣΗΣ – ΕΞΥΠΝΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ- ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΧΡΗΣΗ. ΥΠΑΡΧΕΙ ”ΠΟΛΥ ΨΩΜΙ” ΕΔΩ  – ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ 2021 ΘΑ ΑΝΑΚΑΜΨΕΙ ΘΕΑΜΑΤΙΚΑ.
ΑΠΟΤΙΜΑΤΑΙ ΣΕ: 4,2 ΕΚΑΤ.ΕΥΡΩ

ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ την ΧΡΗΣΗ 2019: ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙ


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕΤΟΧΗΣ

Διάστημα ΜΙΝ ΜΑΧ Μετ. %
7 ημερών 0,390 0,444 -4,05
30 ημερών 0,390 0,458 -14,46
3 μηνών 0,320 0,630 -27,80
6 μηνών 0,320 0,730 -5,33
12 μηνών 0,185 0,730 46,90

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΧΘΕΣΙΝΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ

ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ

ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΝΟΔΟ

ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΤΩΣΗ


ΟΙ ΠΛΕΟΝ ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΟΙΚΩΝ – ΜΑΪΟΣ 2020


ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.