08/10 – Mέρος 1: Επιλογές και σχόλια για επενδυτές του X.A

ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟ: ΕΠΕΙΔΗ πλέον διαβάζουμε πολύ συχνά “Αυτοέπαινους” από όψιμους προφήτες που (ξανα)θυμήθηκαν το ελληνικό χρηματιστήριο (πιο γραφικός πεθαίνεις) τους συμβουλεύουμε αφ ενός να μην αυτογελοιοποιούνται στα μάτια των αναγνωστών τους (δεν τρώνε όλοι σανό) και αφ’ ετέρου να ξέρουν ότι…

Υπάρχουν (3) ειδών «χρηματιστηριακοί προφήτες»:
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν…
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν…
 • Και αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν, αλλά πληρώνονται αδρά για να προσποιούνται ότι γνωρίζουν.

ΠΟΛΥ ΧΑΜΗΛΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ σε όλα τα levels στο Χ.Α, με ελάχιστες εξαιρέσεις σε αναγκάζει να διερωτάσαι τι δουλειά έχεις με όλους αυτούς.

 • Έλα όμως, που το Χ.Α είναι το μοναδικό με το οποίο μπορείς να κοιμάσαι σαν πουλάκι τα βράδυα, ενώ είναι και το πιο αγγελικό, με διαφορά από όλα τα άλλα.
 • Αρκεί,… ξέρετε εσείς οι αναγνώστες μας…
 • Nα μην σας τα ξαναγράφουμε και σας ζαλίζουμε χωρίς λόγο.

ΑΓΟΡΑ – ΤΑΚΤΙΚΗ: Η αγορά θέλει καθημερινή πολύωρη ενασχόληση, όποιος δεν μπορεί να την μελετά και να την παρακολουθεί τότε πολύ δύσκολα θα βγει στο τέλος κερδισμένος από αυτήν.

 • Απαιτείται πολύ διάβασμα, διεισδυτικότητα στις λεπτομέρειες και στα ψιλά γράμματα που κρύβουν οι χρηματοοικονομικές καταστάσεις που δημοσιεύουν οι εταιρείες.

Χρειάζονται συχνά γρήγορες κινήσεις, ρευστοποιήσεις θέσεων ακόμα και με ζημιά (για να προλάβουμε πολύ μεγαλύτερη αργότερα), όχι κυνήγι του υποσχόμενου εύκολου κέρδους που δεν (υπο)στηρίζεται από πουθενά και μία ροπή προς τα Θεμελιώδη της κάθε υπό εξέταση περίπτωσης.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ αυτό της ΕΚΤΕΡ που όταν δημοσιεύθηκε το αναπάντεχα “εφιαλτικό” για τα δικά της στάνταρντ  (με τα μέχρι τότε δεδομένα) 6μηνο, όσοι το εντόπισαν ενωρίς μπορούσαν να ρευστοποιούν στα 1,7500, 1,7000, 1,6500 ευρώ πριν αργότερα καταλήξει η μετοχή στο -18% και στα 1,4750 ευρώ.

ΓΡΑΦΤΗΚΕ την 1η ΙΟΥΛΙΟΥ (ΓΔ@874,50 μονάδες)

ΤΑΚΤΙΚΗ: Συνεχίζουμε να ενθυλακώνουμε σταδιακά και μεθοδικά τα κέρδη μας που είναι ιδιαίτερα υψηλά σε πλειάδα τίτλων. Ας κερδίζουν και οι επόμενοι, ενώ θα είναι μεγάλο κρίμα και κάποια στιγμή θα πληρωθεί ακριβά η απληστία που διακατέχει πολλούς εξ ημών.

 • Που εύκολα ξεχνάμε τι τραβήξαμε στο παρελθόν και όχι μία και δυό φορές.
 • ΑΓΟΡΑ ΤΑΣΗΣ ξεκάθαρα η παρούσα, οι αποτιμήσεις των περισσότερων δεν δικαιολογούνται επ ουδενί από τα θεμελιώδη τους και έτσι και γυρίσει θα πάνε άπατα.

****

Παράκληση θερμή,

 • Mην κυνηγάτε τις τιμές.
 • Τον διαβάζουν τον μ/μ, γνωρίζουν την απήχηση που έχει και την εκμεταλλεύονται.
 • Μην τους κάνετε τζάμπα μάγκες.
 • ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΟΙ ΤΙΜΕΣ, ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ
 • ΚΙ ΑΝ ΞΕΦΥΓΟΥΝ ΜΕΡΙΚΕΣ, δεν πειράζει… Θα βρεθούν άλλες…

ΑΛΛΗΓΟΡΙΚΟΝ – όχι όμως και τόσον προκειμένου περί του Χ.Α: Μπήκαν το καλοκαίρι λίγα προβατάκια στο μαντρί και αντί να τα αφήσουν να αναπαραχθούν έπεσαν σαν τους λιμασμένους λύκους οι μεγαλοεπενδυτές, οι θεσμικοί και οι κάθε τυχάρπαστοι ξένοι και έφαγαν και τις ετοιμόγεννες. Και τώρα τους φταίει το διεθνές κλίμα, το οικόπεδο 7, ο Ροζ Πάνθηρας κτλ. Μυαλό δε βάζουν οι λεμέδες… Εκεί στην αρπαχτή στη προμήθεια και στο τζίροι -τζίροι για να δικαιολογήσουν τον αρρωστιάρικο μισθό τους…

ΟΤΟΕΛ: Οι απαντήσεις δίνονται στο ταμπλό… Για λύπηση μερικοί…

 • ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕΤΟΧΗΣ
Διάστημα ΜΙΝ ΜΑΧ Μετ. %
7 ημερών 6,560 7,300 4,11
30 ημερών 5,720 7,300 22,41

****

ΕΛΛΑΚΤΩΡ (-4,3% στα 1,6940 ευρώ): Οι προειδοποιητικές βολές δόθηκαν εγκαίρως. Πριν λίγο καιρό την αντιμετωπίζαμε θετικά, όμως τα ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ, πόσο μάλλον στις αγορές.

 • ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕΤΟΧΗΣ
Διάστημα ΜΙΝ ΜΑΧ Μετ.%
7 ημερών 1,690 1,880 -7,43
30 ημερών 1,690 2,200 -21,39
3 μηνών 1,690 2,300 -17,57

****

ΛΥΚΟΣ: ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΔΩ – έχει πιεσθεί σε βαθμό… κακουργήματος βάσει 6μήνου και συγκριτικά-αναλογικά με τις υπόλοιπες! Από τα 1,8000 στα 1,4000 για να αντιδράσει χθες χθες κλείνοντας στα 1,5200 ευρώ.

Τα σχόλια αφορούν τους αναγνώστες μας και μόνον. Κυρίως αυτούς που έχουν ήδη θέση στη μετοχή, έχοντας τοποθετηθεί στα χαμηλά της (που τους τα έδωσε ο μ/μ όπως πάντα) και έχοντας ήδη κατοχυρώσει στην έκτοτε ανοδική πορεία μέρος των κερδών τους.

 • Τα κουτσαβάκια του διαδικτύου, ας μάθουν πρώτα να διαβάζουν και μετά να πιάνουν τον μ/μ στο πληκτρολόγιο τους. ΝΟ MERCY

ΛΥΚΟΣ(1): Διατηρούμε τις θέσεις μας, μερικές νέες ρευστοποιήσεις όταν ξαναπλησιάσει τα προ μηνός υψηλά του πέριξ των 1,8000 ευρώ. Όταν, εάν και όποτε…

 • ΚΕΡΔΟΦΟΡΟΣ – ΜΕ ΑΝΕΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕΝΟ ΔΑΝΕΙΣΜΟ – ΜΕ ΑΝΟΙΓΜΑΤΑ ΣΕ ΝΕΕΣ ΑΓΟΡΕΣ και ΠΡΟΙΟΝΤΑ –
 • ΜΕ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΑΞΙΑ 1,9200 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΙΜΑΤΑΙ Σε 31 και 32 εκατ. ευρώ στα 1,5200 ευρώ.
 • ΜΕ ΤΟΝ ΝΗΡΕΑ στα 56 εκατ., τον ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗ στα 39 (τον είχαν και στα 46), ΟΣΑ ΚΑΙ Η ΣΠΕΙΣ(!!), τον ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟ στα 51 εκατ. ευρώ και τόσα άλλα παραδείγματα.
 • ΔΥΝΑΜΗ ΠΥΡΟΣ Η ΡΟΥΜΑΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ, Η ΡΑΓΔΑΙΩΣ ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΗ ΑΥΤΗ ΑΓΟΡΑ.
 • ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕΤΟΧΗΣ
Διάστημα ΜΙΝ ΜΑΧ Μετ.%
7 ημερών 1,360 1,550 -2,56
30 ημερών 1,360 1,730 -9,25
3 μηνών 1,140 1,795 23,58

Ο μ/μ… σπρώχνει δικά του χαρτιά, ο μ/μ διαφημίζει μετοχές, ο μ/μ μπομπάρει μτχ ο μ/μ το ένα, ο μ/μ το άλλο. ΑΝΤΕ ΝΑ ΧΑΘΕΙΤΕ ΑΣΧΕΤΟΙ. ΑΔΕΙΑΣΤΕ ΤΗΝ ΓΩΝΙΑ και μην τον διαβάζετε. ΑΝΑΓΚΗ που σας είχαμε.

 • …Και που΄στε… Την καραμελίτσα που σας δίνουν να πιπιλάτε, προσέξτε μην την καταπιείτε. Κάνει κακό στην υγεία.

ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ  ΜΙΝΙ ΑΦΙΕΡΩΣΗ – από τον Μάνο Χατζηδάκη

Quest (Αποτελέσματα 6μήνου):

 • Εξαιρετικό το εξάμηνο έρχεται να πατήσει γκάζι για το σύνολο της χρονιάς. Οι μεγάλες διαφορές στην κερδοφορία έρχονται από τον κλάδο λιανικής που πλέον έχει γυρίσει σε κέρδη και με την βοήθεια της αντιστροφής πρόβλεψης ύψους 1μ4 εκατ. ευρώ ενώ οι ταχυδρομικές υπηρεσίες με αύξηση τζίρου μόλις 3 εκατ. ευρώ κατέβασαν επιπλέον κέρδη 1 εκατ. ευρώ.

Από την άλλη πλευρά η υστέρηση στον κλάδο των ηλεκτρονικών συναλλαγών αναμενόμενη μετά από συνεχή τρίμηνα αλματώδους ανάπτυξης. Οι πωλήσεις υποχώρησαν επηρεαζόμενες από εκπτώσεις τζίρου κατά €3 εκατ., (στο 2018 αντίστοιχες εκπτώσεις τζίρου πραγματοποιήθηκαν στο Q4) τον περιορισμό των πωλήσεων εξοπλισμού και την ωρίμανση της αγοράς.

 • Τα κέρδη προ φόρων της Cardlink μειώθηκαν κατά €2,4 εκατ., επηρεαζόμενα κυρίως από αυξημένα λειτουργικά έξοδα. Στο σύνολο του έτους εκτιμάται ότι οι πωλήσεις θα σταθεροποιηθούν στα επίπεδα του 2018 και η προ φόρων κέρδοφορία θα διαμορφωθεί σε 15% επί των πωλήσεων.

Σε ότι αφορά την παραγωγή ενέργειας η συνολική εγκατεστημένη ισχύς στις 30/6/2019 ήταν 13,3ΜW. Στο σύνολο του 2019 εκτιμάται ότι θα ενισχυθούν σημαντικά τόσο τα έσοδα όσο και τα κέρδη του κλάδου, δεδομένης της νέας επένδυσης που πραγματοποιήθηκε κατά το Γ’ τρίμηνο (Ιούλιος 2019) με την εξαγορά του σε λειτουργία Φ/Β σταθμού ισχύος 11,9 MW αυξάνοντας την εγκατεστημένη βάση σε 25ΜW. H επένδυση για την εξαγορά ανήλθε σε €24,6 εκατ. (€3,3 εκατ. κεφάλαιο και €21,3 εκατ. καθαρός δανεισμός).

 • Με βάση τα όσα έχουμε δει, πάει με άνεση για 20 εκατ. καθαρή κερδοφορία καθώς ο διπλασιασμός των ενεργειακών μονάδων θα ενισχύσει άμεσα τελική γραμμή και ρευστότητα.
 • Με αυτή την εκτίμηση η μετοχή διαπραγματεύεται 11,5 φορές τα κέρδη της χρήσης ή μόλις 4,8 φορές τον λόγο επιχειρηματικής αξίας προς λειτουργικά κέρδη.

Πως κινήθηκε το εξάμηνο και το β’ τρίμηνο της Quest

QUEST 2018 2019 Y-o-Y 2018 2019 Y-o-Y
Σε χιλ. ευρώ 6M 6M (%) Q2 Q2 (%)
Πωλήσεις 229.983 258.178 12,3% 114.121 133.182 16,7%
Λειτουργικά κέρδη 20.218 25.645 26,8% 9.527 13.800 44,9%
Περιθώριο λειτ. Κερδων 8,8% 9,9% +114 bps 8,3% 10,4% +201 bps
Καθαρά Κέρδη 7.386 10.419 41,1% 3.656 5.961 63,0%
Περιθώριο καθ. Κερδών 3,2% 4,0% +82 bps 3,2% 4,5% +127 bps

Πηγή: Beta Χρηματιστηριακή

****

ANAΦΟΡΕΣ – ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ 

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να το πάρει η Λήθη στο διάβα της. Γιατί εδώ δεν πρόκειται απλά για ένα οικο- νομικό έγκλημα. Εδώ έχουμε να κάνουμε με πρωτοφανή φαινόμενα, φαινόμενα που απείλησαν με κατάρρευση ολόκληρο το οικοδόμημα του Χ.Α, τα θεμέλια του οποίου πήγαιναν πέρα δώθε. Και οι υπεύθυνοι κυκλοφορούν άνετοι και ωραίοι!!

ΝΑΝΑΙ καλά το GREEK FINANCE FORUM που το ξαναθυμίζει και μάλιστα αρκετά συχνά… http://www.greekfinanceforum.com/fundamentalist/fundamentalist.html

 • Folli – Follie: Απλά το Brand Name δεν έχει καμία αξία…

Έχουμε συνηθίσει στα λίγα σχόλια από τότε που ξεκίνημα να λειτουργεί να αναφερόμαστε σε μια εισηγμένη, με σχόλια για την αποτίμηση. Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, αν και κατά διαστήματα θα υπάρχουνε πιο γενικόλογα σχόλια, όπως αυτό που θα κάνουμε σήμερα για τη Folli – Follie.

Τα τελευταία λοιπόν ρεπορτάζ αναφέρουνε πως το ζητούμενο είναι εάν μέχρι τις 11 Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία θα γίνει η αναβληθείσα (της 10ης Σεπτεμβρίου) Α’ έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της Folli Follie, η εταιρεία θα έχει εξασφαλίσει κατ’ αρχήν συμφωνία με τους ομολογιούχους πιστωτές της -σε νέο πλαίσιο που θα ενσωματώνει ορισμένες από τις διεκδικήσεις τους-, βασική προϋπόθεση για τη διάσωσή της.

Αυτά λέει λοιπόν το τελευταίο ρεπορτάζ. Ποιά είναι η άποψη μας; Αυτό που λέμε από την πρώτη στιγμή στο www.greekfinanceforum.com, εδώ και περίπου 15-16 μήνες όταν και ξέσπασε το σκάνδαλο.

Ότι απλά η εταιρεία δε σώζεται!! Και δε σώζεται γιατί απλά αυτό που λέγεται Brand Name Folli – Follie δεν υπάρχει. Δεν έχει καμία αξία, αφού σχεδόν τα πάντα ήτανε fake. Μια εταιρεία με ανύπαρκτες τεράστιες πωλήσεις και κερδοφορία στην Ασία.

Είναι για παράδειγμα σαν να λέγαμε ότι το site μας έχει καθημερινά 1.000.000 αναγνώστες και να χτίζαμε πάνω σε αυτό. Με το site όμως να έχει έναν πολύ μικρότερο αριθμό αναγνωστών, και όλα όσα λέμε να είναι ψέματα.

Το ίδιο και για τη Folli – Follie. Αν η εταιρεία είχε πωλήσεις 1δις στην Ασία και παρουσίαζε ότι έχει 1,5δις ευρώ. Ή αν είχε γίνει μια κατάχρηση από τους βασικούς μετόχους, ακόμη και μεγάλη. Ύψους για παράδειγμα 100εκ ευρώ. Ή σε όποια άλλη περίπτωση λογιστικής απάτητης …. Τα πράγματα θα ήτανε διαφορετικά.

Εδώ όμως μιλάμε για μια εταιρεία που έλεγε πως έχει 1δις περίπου πωλήσεις στην Ασία. Και οι πραγματικές πωλήσεις δεν ήτανε ούτε 50 με 100εκ ευρώ (και αν ήτανε και τόσες, αφού ποτέ δεν έχουμε μάθει λεπτομέρειες)!

Και στη βάση των παραπάνω, επαναλαμβάνουμε πως η εταιρεία ήτανε αέρας κοπανιστός.

Όχι μια εταιρεία που έκανε απάτες. Αλλά μια εταιρεία που χτίστηκε πάνω σε απάτες και δήθεν τεράστιες πωλήσεις!!!

Ας κάνει κάποιος κάτι απλό. Ας πάει στην οδό Ερμού και θα δει κάτι το οποίο βλέπουμε πολύ συχνά, περνώντας από τον πεζόδρομο. Σχεδόν σε όλα τα καταστήματα γίνεται ο κακός χαμός από κόσμο και πελάτες. Και το κατάστημα της Folli – Follie είναι ουσιαστικά μόνιμα άδειο. Μάλιστα δεν κρύβουμε την απορία μας για το πώς αυτό το κατάστημα συνεχίζει να συντηρείται. Και συζητώντας το αυτό με έναν φίλο, μας είπε πως ακριβώς αυτό συμβαίνει και με το κατάστημα στο Χαλάνδρι.

Εμείς ευχόμαστε να γίνει η έκπληξη και να σωθεί η εταιρεία, κυρίως για να μη χαθούνε οι θέσεις εργασίας. Αλλά προσωπικά το θεωρούμε σχεδόν απίθανο.

GR invest.gr

ΤΙΜΕΣ ΣΤΟΧΟΥ 

Επεξήγηση Συμβόλων: OP: OutPerform, UP: UnderPerform, OW: OverWeight, EW: EqualWeight, N: Neutral, ACC: Accumulate, H: Hold, R: Reduce, S: Sell

ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ 2019 – ΣΕΠΤ+ΟΚΤ 2019
Ημερομηνία
Αλλαγής
Οίκος Μετοχή Νέα Τιμή
Στόχος
Νέα
Σύσταση
Προηγ. Τιμή
Στόχος
Προηγ.
Σύσταση
23/09/2019 IBG ΦΡΛΚ 8,00 BUY 6,20 BUY
19/09/2019 JPM ΠΕΙΡ 2,40 UW ΕΚ ΝΕΟΥ ΚΑΛΥΨΗ
19/09/2019 JPM ΑΛΦΑ 1,50 N ΕΚ ΝΕΟΥ ΚΑΛΥΨΗ
19/09/2019 JPM ΕΥΡΩΒ 1,30 OW ΕΚ ΝΕΟΥ ΚΑΛΥΨΗ
19/09/2019 JPM ΕΤΕ 3,90 OW ΕΚ ΝΕΟΥ ΚΑΛΥΨΗ
17/09/2019 EFG ΜΥΤΙΛ 14,40 BUY 13,40 BUY
17/09/2019 PIRAEUS SEC TITC 20,50 Ν 20,00 Ν
17/09/2019 PIRAEUS SEC ΦΡΛΚ 6,80 OP 6,50 OP
17/09/2019 PIRAEUS SEC ΜΠΕΛΑ 20,00 OP 18,20 OP
17/09/2019 PIRAEUS SEC ΟΠΑΠ 13,00 OP 10,50 OP
17/09/2019 PIRAEUS SEC ΑΛΦΑ 2,00  OP 1,70 OP
17/09/2019 PIRAEUS SEC ΕΥΡΩΒ 1,00 N 0,74 N
17/09/2019 PIRAEUS SEC ETE 2,80 N 1,60  N
16/09/2019 EFG ΠΕΙΡ 3,20 Η 2,90 Η
16/09/2019 EFG ΕΤΕ 3,30 BUY 3,00 BUY
16/09/2019 EFG ΑΛΦΑ 2,20 BUY 2,30 BUY
13/09/2019 IBG ΠΕΙΡ 3,00 Ν 1,47 Ν
13/09/2019 IBG ΕΥΡΩΒ 1,03 BUY 0,76 BUY
13/09/2019 IBG ΕΤΕ 3,06 BUY 2,04 BUY
13/09/2019 IBG ΑΛΦΑ 1,95 BUY 1,52 BUY
13/09/2019 IBG ΕΛΠΕ 10,50 BUY 10,30 BUY
13/09/2019 EFG ΟΠΑΠ 11,80 BUY 11,70 BUY
12/09/2019 IBG ΕΕΕ 33,00 ACC 33,00 N
10/09/2019 IBG ΑΡΑΙΓ 9,00  N  9,00 ACC
10/09/2019 UBS ΜΟΗ 25,00 BUY 25,00 N
05/09/2019 EUROXX  ΟΤΕ 16,00  OW 13,50 OW

Θεμελιώδης Ανάλυση (Fundamental analysis)

Θεμελιώδης ανάλυση είναι μια μέθοδος αξιολόγησης εταιρειών, χρεογράφων, μετοχών κι άλλων επενδύσεων σε μια προσπάθεια να υπολογιστεί η πραγματική αξία τους εξετάζοντας μια σειρά σχετικών ποιοτικών και ποσοτικών οικονομικών παραγόντων.

 • Σε επίπεδο εταιρείας η θεμελιώδης ανάλυση μπορεί να περιλαμβάνει, ενδεικτικά, την εξέταση των οικονομικών μεγεθών, των λογιστικών καταστάσεων, των πωλήσεων, των στοιχείων Ενεργητικού, των δυνάμεων προσφοράς και ζήτησης για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρονται, των κερδών και των χρεών της επιχείρησης, των προσδοκιών για την εξέλιξη των μερισμάτων, των επενδυτικών σχεδίων, των αγορών, του ανταγωνισμού και της προοπτικής ανάπτυξης της εταιρίας.

Σε μικροοικονομικό επίπεδο δηλαδή, σκοπός της θεμελιώδης ανάλυσης είναι να προσδιορίσει και να προβλέψει την οικονομική πορεία μιας επιχείρησης και της μελλοντικής εσωτερικής αξίας της μετοχής της ώστε να μπορεί ένας επενδυτής να τη συγκρίνει με την τρέχουσα τιμή στην αγορά και να διαπιστώσει αν η μετοχή είναι υπερτιμημένη ή υποτιμημένη.

 • Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι επενδυτές που προχωρούν σε θεμελιώδεις αναλύσεις δεν πιστεύουν στην ύπαρξη τέλειας αγοράς (efficient market hypothesis), αλλά αντίθετα πιστεύουν στην ύπαρξη ασύμμετρης πληροφόρησης και στο ότι οι τιμές δεν αντικατοπτρίζουν με ακρίβεια όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες κι έτσι θέλουν να επωφεληθούν από αυτό το γεγονός.

Σε μακροοικονομικό επίπεδο, η θεμελιώδης ανάλυση εστιάζεται στην παρακολούθηση μακροοικονομικών δεδομένων όπως το ακαθάριστο εθνικό προϊόν, ο πληθωρισμός, το εμπορικό ισοζύγιο, τα δημοσιονομικά ελλείμματα / πλεονάσματα, η ανεργία, οι δημόσιες δαπάνες και επενδύσεις, το επίπεδο αποταμίευσης κτλ με στόχο την αξιολόγηση της παρούσας και την πρόβλεψη της μελλοντικής ανάπτυξης της οικονομίας.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.

Print Friendly, PDF & Email