(07/9/2020): Πολλά, μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα(;) Part1

Χ.Α.Α.

Έχω έναν καφενέ

στη Λ.Αθηνών,

στη Λ.Αθηνών την άκρη

Τον έχτισε το δάκρυ

αυτών που μένουνε

Αυτών που μένουνε

και περιμένουνε

Έχω έναν καφενέ

που ακούει όλο τα ίδια

για χρήμα και ταξίδια,

αυτών που μένουνε

Αυτών που μένουνε

και περιμένουνε

Έχω έναν καφενέ,

ένα παλιό ρημάδι….


ΔΕΗΘΩΜΕΝ: Δέκατη σερί ανοδική παράσταση και από τα 3,7800 στα 4,4800 ευρώ.

  • ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ: Ο πρώτος σημαντικός στόχος μας εκπληρώθηκε. Βραχυπρόθεσμα και μόνο χρειάζεται προσοχή και πιθανή διαχείριση της θέσης. Η τάση παραμένει ανοδική, χωρίς να έχει αλλάξει κάτι στα δεδομένα.


ΤΕΝΕΡΓ – ΣΑΡΑΝΤΗΣ – ΚΟΥΕΣ: Τραβάγανε γραμμές, γραμμούλες, έψαχναν για όρη, βουνά, οροσειρές και καθαρά νερά για χρήση Head & Shoulders

Logo Head & Shoulders Brand Shampoo Product, PNG, 2725x1437px, Logo, Area,  Blue, Brand, Emblem Download Free

  • Oι τιμές -αναπροσαρμοσμένες- βρισκόντουσαν τότε που τους τα έγραφες στα 0,4000 ευρώ, 0,6000 και 0,8000 ευρώ. Αλλά ήθελαν τρέλες με τα φύκια με τις μεταξωτές κορδέλες. Έτσι την παθαίνουν τα έξυπνα πουλιά όταν είναι “ξερόλες” και… ξεροκέφαλα.

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Έτσι και βάλεις Θεσμικούς στη μετοχή σου, είναι σαν να σκάβεις τον λάκκο σου. Αυτοί είναι ικανοί να σε αγοράζουν στα 6, 7 και 8 ευρώ και να σε ξεπουλάνε στα 5, στα 4 και όπου γουστάρει η διάθεση τους. Ανάλογα με τις ορέξεις τους. Αλλωστε, δικά τους είναι τα λεφτά;


ΠΕΡΦ- απάντηση: Μην δίνετε σημασία κι ας βγάλουν ότι αποτελέσματα θέλουν. Η συγκεκριμένη μετοχή μπαίνει στο σεντούκι και κλειδώνεται. Είναι τέτοιο το σουλούπι της, το καλούπι της. Εάν η ΕΝΤΕΡ αποτιμάται σε 50 εκατ., η ΕΠΣΙΛ 34 εκατ. ευρώ, τότε αυτή θα έπρεπε το λιγότερο να διαπραγμευόταν στα 6,4000 ευρώ (25 εκατ.)

ΙΝΛΟΤ-απάντηση: Κάθε πέρυσι και πάντα πολύ καλύτερα. Εφέτος στο 6μηνο πέρασαν σε ζημίες μέχρι και οι άχαστοι μέτοχοι μειοψηφίας. Το πρόβλημα εδώ το έχουν οι ομολογιούχοι και όχι όσοι αγόρασαν στα 7,8,9 και 10, 11 και 12 σεντς. Να δούμε και τι θα ανακοινώσουν σήμερα στην τηλεδιάσκεψη με τους θεσμικόυς, αναλυτές κ.λπ.ΔEΙKTHΣ BUFFETT: Βγαίνει από τον λόγο της συνολικής κεφαλαιοποίησης του αμερικανικού χρηματιστηρίου προς το αμερικανικό ΑΕΠ, όπου πρώτος λάνσαρε ο επενδυτής – θρύλος Warren Buffett σχολιάζοντας  το 2001 σε μια συνέντευξη στο περιοδικό Fortune ότι ήταν ίσως ο καλύτερος δείκτης για το πού βρίσκονται οι αποτιμήσεις ανά πάσα στιγμή.

Στον εν λόγω δείκτη, ένα αποτέλεσμα που είναι μεγαλύτερο από 100% λέγεται ότι δείχνει ότι η αγορά είναι υπερτιμημένη, ενώ μια τιμή περίπου 50%, η οποία είναι κοντά στον ιστορικό μέσο όρο για την αγορά των ΗΠΑ, λέγεται ότι φανερώνει μια αγορά υποτιμημένη.

  • Παρεμπιπτόντως  ο ανάλογος δείκτης στο Χ.Α βρίσκεται στο 25%(!!) ή κοινώς πιο κάτω και από το τζάμπα, με βάση μάλιστα το καθημαγμένο ΑΕΠ της Χώρας μας (-15%).

Εάν ο δείκτης αποτίμησης παίζει  μεταξύ 50 και 75%, μπορεί να θεωρηθεί ότι η αγορά είναι μέτρια υποτιμημένη.

Ο Buffett τώρα βρέθηκε στο 190% αφήνοντας πίσω του το 160% που είχε καταγράψει στη dot-com bubble.

  • Να σημειώσουμε εδώ ότι ο δείκτης που  χρησιμοποιούν κατά κόρον οι αναλυτές και είναι ευρέως αποδεκτός είναι ο Wilshire 5000 Total Market Index, ο οποίος μετρά την συνολική κεφαλαιοποίηση των περισσότερων εισηγμένων εταιρειών που εδρεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.
  • Εάν τώρα ο Wilshire 5000 διαιρεθεί με το αμερικανικό ΑΕΠ μας δείχνει το τωρινό αποτέλεσμα να έχει εκτοξευτεί στη στρατόσφαιρα προσεγγίζοντας πλέον το ιστορικό 1,8 (πηγή πληροφόρησης; Απ. Μάνθος)

ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ – FTSE25: Το 1547 είναι το mob επίπεδο στην παρούσα. Μία διάσπαση του 1530 μπορεί να μας φέρει στο 1513 που είναι και το κύριο επίπεδο στήριξης αλλά και στοπ μας στο Intraday σε κλείσιμο ώρας.


Εθνική Τράπεζα – GFF: Στα 1,18 ευρώ έκλεισε την Παρασκευή η ΕΤΕ, αμετάβλητη. Και ο στόχος είναι γνωστός. Η διάσπαση των αντιστάσεων στα τρέχοντα επίπεδα των 1,18 – 1,19 και 1,20 ευρώ. Διασπάσεις που επαναφέρουν το κεντρικό trend σε θετικό, θεωρητικά με σημαντικά περιθώρια ανόδου.

  • Είναι χαρακτηριστικό πως σε αυτό το σενάριο, οι επόμενες αντιστάσεις στόχος είναι στα επίπεδα των 1,36 – 1,37 ευρώ, 1,40, 1,48 – 1,49 και τις πολύ ισχυρές αντιστάσεις στα επίπεδα των 1,58 – 1,60 ευρώ. Τώρα όσο η μετοχή δεν καταφέρνει να επιστρέψει υψηλότερα των αντιστάσεων που αναφέραμε παραπάνω. Η τάση παραμένει πλήρως αρνητική, με κίνδυνο πτώσης προς αισθητά χαμηλότερα επίπεδα.

ΓΕΚΤΕΡΝΑ – GFF: Στα 6,2400 ευρώ, +1,46% έκλεισε την Παρασκευή η μετοχή της. Και οι επόμενες συνεδριάσεις είναι ενδιαφέρουσες, με μεγάλο ζητούμενο μια παραμονή υψηλότερα των 6,0000 – 6,1000 ευρώ. Μια παραμονή που επαναφέρει την κεντρική τάση της μετοχής σε ανοδική. Επόμενοι στόχοι σε αυτό το σενάριο, οι αντιστάσεις στα 6,4500 – 6,5500 και υψηλότερα τα 6,9000 – 7,0000 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΣΤΟ FORUM του Μιχ.Γελαντάλι: Για να διαβάσεις κάτι το ουσιώδες με γραφή που να σου αποσπά το ενδιαφέρον (όχι ξύλινη δηλαδή) είσαι… υποχρεωμένος να το αναζητάς στα ιδιωτικά forum. Πάλι καλά που υπάρχουν και αυτά, να λέμε.

“Μου αρέσει! Μου αρέσει που (σχεδόν) ΚΑΝΕΙΣ δεν πιστεύει (ακόμα) σε αυτήν την (όποια) άνοδο! Mainstream προβαλλόμενες ενστάσεις:

– Ο τζίρος είναι χαμηλός (λες και οι αγοραστές θα έμπαιναν όλοι με την μία).
– Πριν το (όποιο) επόμενο ανοδικό, οφείλει να προηγηθεί ένα αξιοπρεπές καθοδικό (ώστε μετά να έχουμε να λέμε για νέα χαμηλά και καλοκαίρια που χάθηκαν στο χειμώνα!).
– Επίκειται πόλεμος, θερμό επεισόδιο και το εδάφιο 3 της 5ης παραγράφου της 32ης προφητείας του Ιεζεκιήλ που μίλαγε ρητά για comme il faut αεροπλανοφόρα με γαλλικά και πιάνο.
– Τα (Ψοφοδεή***) ξένα (που εκπνέουν χρόνια τώρα τον επιθανάτια ρόγχο τους), επιδίδονται σε rave party, αλλά εμείς έχουμε καθηλωθεί στη μιζέρια μας και θα συρθούμε σε βάραθρα μόλις εκκινήσει η εκκωφαντική πτώση τους.
– Το (πολυαναμενόμενο, πολυδιαφημισθέν και αμφιλεγόμενο) αντιCovid εμβόλιο θ’ αποδειχθεί ανεπαρκές ή ανέτοιμο έναντι της πανδημίας.
  • Θέλω να ευχαριστήσω ΟΛΟΥΣ από καρδιάς για την κατασκευή του συμπαγούς αυτού Τείχους των Εγνοιών (Wall of Worries). Χάρη σ’ εσάς νιώθω απόλυτα ασφαλής!!!

***Μία από τις λιγότερο γνωστές λέξεις της γλώσσας μας είναι το επίθετο ψοφοδεής. Είναι σύνθετη λέξη με α’ συνθετικό την λέξη ψόφος = ο ήχος, ο κρότος και β’ συνθετικό την λέξη δέος= ο φόβος. Άρα ψοφοδεής είναι αυτός που τρομάζει με τον παραμικρό θόρυβο, ο λιγόψυχος, ο φοβητσιάρης.


ΚΙ ΑΛΛΑ σε … αργκό έκδοση: Οι ξενες αγορες γυρισαν στα προ κορωνοϊου επιπεδα και οσονουπω θα κανουν νεα υψηλα ever. Και εδω λιμοκτονει το σαφλακιαρικο. Φανταστειτε να ήταν οι μπολσεβικοι πάνω. Τα οικονομικα sites θα τους ειχαν στησει στον τοιχο. Αυτο που συμβαινει με τον φιλελευθερη(χαχαχα) κυβερνηση ειναι ξεβρακωμα ολκης…

  • Οπως τα λες, σε τέτοια εγκατάλειψη το ΧΑ, και μάλιστα από μία κυβέρνηση (που αυτοπροσδιορίζεται) φιλελεύθερη και έναν πρωθυπουργό που υποτίθεται ότι έχει περάσει από την αγορά!!!


WALL STREET: Dow Jones futures were little changed vs. fair value Monday morning, paring solid losses. S&P 500 futures fell modestly and Nasdaq futures declined sharply after a whipsaw stock market sell-off last week. Tesla stock is likely to fall sharply after not getting an invite to the S&P 500 index.


  • ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.