06/9: Eπισημάνσεις και Χαρακιές για Τraders του ελληνικού χρηματιστηρίου – νο.1

ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ για τους νέους αναγνώστες μας, ότι ο μ/μ δεν έχει δικό του ΤΕΧΝΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΛΥΣΗΣ καθότι είναι 100% υπέρ της ΣΧΟΛΗΣ ΤΩΝ ΘΕΜΕΛΙΩΔΩΝ και δεν πρόκειται φυσικά ποτέ των ποτών να αλλάξει αυτή την τακτική, προσέγγιση και πεποίθηση. Ούτε και πρόκειται να ανοίξουμε συζήτηση με το απέναντι στρατόπεδο. Δημοκρατία έχουμε, υπάρχει άλλωστε το ταμπλό, τα γραπτά κ.λπ κ.λπ.

  • Σεβόμενος όμως την επιθυμία πολλών χιλιάδων αναγνωστών** του – που είτε την ακολουθούν είτε την λαμβάνουν υπόψη τους – καθημερινά… αναμεταδίδει τεχνικές αναφορές και εκτιμήσεις από πηγές που έχουν αποδειχθεί ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ.
  • Και τις οποίες είχε τσεκάρει επανειλημμένως πριν τις επιλέξει ως πηγή πληροφόρησης των αναγνωστών του.
  • (**ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ για το 2019: 9800 ημερησίως μοναδικοί αναγνώστες των στηλών της ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ βάσει επίσημων στοιχείων της Google Analytics)

ΘΟΔΩΡΗΣ ΣΕΜΕΡΤΖΙΔΗΣ – @new-economy.gr

Ο γενικός δείκτης στο ημερήσιο γράφημα παρέμεινε και χθες πάνω από τον ΚΜΟ των πέντε ημερών, με το σήμα αγοράς να διατηρείται, και με την αντίσταση να βρίσκεται στις 900 μονάδες, και η στήριξη στις 811 μονάδες.

  • Ο δείκτης συσσώρευσης/διανομής ολοκλήρωσε με ελαφρώς θετική κλίση, με τον όγκο να διαμορφώνεται (22,85 εκατ. τεμάχια) κάτω από τον μέσο όρο των τριάντα ημερών (27,29 εκατ. τεμάχια).
  • Αξίζει να σημειωθεί, πως ο γενικός δείκτης επανήλθε από τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας πάνω από την γραμμή τάσης που δημιουργήθηκε στις αρχές του έτους, αυξάνοντας τις προσδοκίες για κατάκτηση των 900 μονάδων.

Προσπάθεια εξόδου από το πλευρικό κανάλι κατέβαλε ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, κλείνοντας για ακόμη μία συνεδρίαση στο ημερήσιο γράφημα πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα αγοράς να διατηρείται, και με την αντίσταση να βρίσκεται στις 1.543 μονάδες, και η στήριξη στις 1.222 μονάδες.

Δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση με υψηλά κέρδη για τον τραπεζικό δείκτη, ο οποίος παρέμεινε πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα αγοράς να διατηρείται, και με τον όγκο να διαμορφώνεται στα 16,32 εκατ. τεμάχια έναντι 19,19 εκατ. τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα ημερών, με την αντίσταση να βρίσκεται στις 830 μονάδες, και η στήριξη στις 696 μονάδες.

Η μετοχή της Alpha Bank έκλεισε στα 1,6490 ευρώ με κέρδη 3,71%, ολοκληρώνοντας πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα να παραμένει σε αγορά, και με την αντίσταση να βρίσκεται στα 1,7180 ευρώ, και η στήριξη στα 1,5760 ευρώ.

Η μετοχή της Εθνικής έκλεισε στα 2,68 ευρώ με κέρδη 5,14%, παραμένοντας πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε, δέκα, και πενήντα ημερών, με την αντίσταση να βρίσκεται στα 2,7750 ευρώ, και η στήριξη στα 2,2760 ευρώ.

Η μετοχή της Eurobank έκλεισε στα 0,81 ευρώ με κέρδη 3,18%, ολοκληρώνοντας πάνω από τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών για δεύτερη διαδοχική μέρα, με την αντίσταση να βρίσκεται στα 0,8740 ευρώ, και η στήριξη στα 0,6370 ευρώ.

Η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς έκλεισε στα 3,05 ευρώ με κέρδη 4,10%, παραμένοντας σταθερά πάνω από τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, με την αντίσταση να βρίσκετε στα 3,1710 ευρώ, και η στήριξη στα 2,6310 ευρώ.

ΟΠΑΠ- GREEK FINANCE FORUM: Με καλή άνοδο 3,59% έκλεισε χθες η μετοχή στα 9,80 ευρώ. Και υπάρχουν δύο στόχοι, αν θέλουμε να μιλήσουμε για βελτίωση της εικόνας.

  • Η παραμονή υψηλότερα των 9,50, για να αποφευχθεί μια εκ νέου πτώση μέχρι τα 9,10 ευρώ (πολύ ισχυρές στηρίξεις).
  • Και παράλληλα η επιστροφή υψηλότερα των 9,80, με τις επόμενες πολύ ισχυρές αντιστάσεις στα 9,90 – 10,00 ευρώ.
  • Διάσπαση όλων αυτών των αντιστάσεων όποτε συνέβαινε θα έβαζε την αγορά σε ένα νέο ανοδικό trend.

***

ΕΧΑΕ- GREEK FINANCE FORUM: Χθες έκανε την ευχάριστη έκπληξη, με κλείσιμο στα 4,82 ευρώ, +4,22% (και 92.232 μετοχές όγκο συναλλαγών). O στόχος θα είναι η παραμονή υψηλότερα των 4,80 (και κατ΄επέκταση των ακόμη πιο ισχυρών στηρίξεων στα επίπεδα των 4,60 ευρώ).

  • Και με βάση αυτήν την παραμονή, ο επόμενος στόχος είναι η διάσπαση των αντιστάσεων στα επίπεδα των 4,90 – 5,00 ευρώ. Μια διάσπαση η οποία είναι ικανή να στείλει το Χ.Α. σημαντικά υψηλότερα.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.