06.08.2021- Χ.Α: Πολλά μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα…

ΟΤΕ – ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ (απάντηση): Αναγνώστες του μ/μ (11 τον αριθμό) μου έθεσαν το ερώτημα ποια μετοχή θα φτάσει πρώτη στο 20άρι. Κι αν ήθελα να τους απαντήσω.

 • Λοιπόν, χατίρια δεν χαλάμε και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Το τι θα κάνει η κάθε μετοχή στο ταμπλό είναι συνάρτηση πολλών παραμέτρων. Βγάζουμε στην άκρη όλες, πλην… Αυτής των Θεμελιωδών και της εν δυνάμει δυναμικής περαιτέρω ανάπτυξης.
 • Και η απάντηση είναι.. ΣΤΑΝΤΑΡ Διπλό.

ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Για μας, η μετοχή του είναι το ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΕΡΜΑΤΙΚΟ ΕΙΔΩΛΟ… Από τα 5 και 6 ευρώ σας γράφαμε τα μάτια σας 14, όλοι το γνωρίζετε άλλωστε. Οταν έφτασε λοιπόν στα 14, γράψαμε τα μάτια σας 24. Οταν με το καλό φτάσει τα 24, τότε θα δούμε την όλη κατάσταση, θα την ζυγίσουμε και θα βγάλουμε το επόμενο συμπέρασμα. Μην ξεχνάτε ότι ο ΟΜΙΛΟΣ ανά πάσα στιγμή μπορεί να δεχτεί είτε πρόταση Στρατηγικής συνεργασίας είτε ακόμη και πρόταση εξαγοράς με προσφορά που ούτε ο ίδιος θα μπορούσε να αρνηθεί. Αν και μεταξύ μας, δεν αφήνει το… παιδί του με τίποτα.

****

COCA COLA HBC: Συνεχίζεται η πλάκα, σπάει τα κοντέρ η εμπορευσιμότητα της μετοχής… Σιγά βρε παιδιά, θα την ξεπατώσετε.

***

SPACE – επί του πιεστηρίου: Ο κατάσκοπος του μ/μ (ο εν Λονδίνω εδρεύον) μας επιβεβαίωσε ότι είναι θέμα ημερών η ανακοίνωση το που καταλήγει το έργο των Ταυτοτήτων. Και ότι ο συνδυασμός που κέρδισε είναι ο ισραηλινός μαζί με την Space. Η δουλειά για τα επόμενα χρόνια θα είναι όχι για 500 εκατ. ευρώ. αλλά πάνω από το 1 δις 
με αυτά που θα ζητήσει η κυβέρνηση. Αυτά μου έγραψε, αυτά σας μεταφέρω.

***

SPACE: Εννοείται, ότι αν επαληθευτεί (μέχρι στιγμής δεν έχει αποτυχία ο άνθρωπος στο έργο του), το 12άρι που βλέπαμε για την μετοχή της μπορεί να αλλάξει ακόμη και την θέση των αριθμών που το σχηματίζουν. Την είδηση την μεταφέρω αποκλειστικά για τους φίλους αναγνώστες του μ/μ και μόνον. Αυτούς δηλ. που αγόρασαν την τελευταία φορά στα 5 και 6 ευρώ και ήδη έχουν κατοχυρώσει μέρος των κερδών τους, ανάλογα με την τακτική που ακολουθούν.

****

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: Επιτέλους, ξέσπασε. Δεν θα άντεχα άλλο την… μουρμούρα αυτών που παραπονιόντουσαν με ευγένεια μεν, αλλά χωρίς να το αντιλαμβάνονται γινόντουσαν μάλλον αγενείς απέναντι στον εαυτό τους πάνω απ΄όλα (έχω ζήσει πολύ χειρότερα άλλωστε, χαχαχα) γιατί φανέρωναν αν μη τι άλλο μία ανυπομονησία, μία απληστία κεκρυμμένη και μία αμφισβήτηση. Λέτε και θα ήθελα ποτέ, να μην είμαι όσο το δυνατόν πιο ακριβής με μία εκτίμηση μου. Το τσεκάρω ένα θέμα από όλες τις πλευρές του, δόξα τω Θεώ μπορώ να μαθαίνω σχεδόν τα πάντα με τόσους φίλους συνεργάτες που έχω στο πλευρό μου.

****

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ(Ι): ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ, αυτά που θα δημοσιεύσει ο όμιλος για τα αποτελέσματα του 6μηνου του θα ικανοποιήσουν και τον πλέον απαιτητικό και φυσικά πιστό επενδυτή του. Έχει γίνει καταπληκτική δουλειά , φαινόταν άλλωστε από το πρώτο τρίμηνο. Και τα καλυτερότερα έρχονται προσεχώς, όρεξη να έχουμε. Οι άνθρωποι κοντεύουν να μηδενίσουν τον καθαρό δανεισμό του κλπ κλπ.

****

ΕΝΤΕΡΣΟΦΤ – ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ: Άνοδος χωρίς αύριο με τον τίτλο να πλησιάζει τον στόχο του 446. Κανένα ίχνος διόρθωσης ή πολύ μεγάλου όγκου που να προβληματίζει στην παρούσα. Το 418 κοντινή στήριξη, ενώ όσο κλείνει πάνω από το 408 η τάση είναι επιθετική.


ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΜΑΝΘΟΣ@ https://chartswar.com/

 • Δουλέψτε όταν τα «φώτα» κλείσουν

Η πιο “δύσκολη” δουλειά θα πρέπει να γίνεται όταν η αγορά είναι κλειστή. Έτσι, ώστε όταν ανοίξει η αγορά, να είστε προετοιμασμένοι για να ενεργοποιήσετε τις στρατηγικές που έχετε ετοιμάσει.

Chartswar

Δουλέψτε σκληρά. Δουλέψτε έξυπνα Και τα δύο είναι εξίσου σημαντικά αν θέλετε να κάνετε επάγγελμα το χρηματιστηριακό “trading”.

Να περιβάλλεσαι από θετικούς ανθρώπους.
Όσοι έχουν μίσος και κουτοπονηριά μέσα τους μισούν για ένα και μόνο λόγο…. ΧΑΝΟΥΝ.
Καθαρό και απλό.
Οι θετικοί άνθρωποι κερδίζουν περπατώντας στο σωστό δρόμο για τη νίκη.

 • Έχεις κάποιο πλάνο;

Έχετε μια λίστα επενδυτικών σκέψεων και κινήσεων ΕΤΟΙΜΗ για την επόμενη ημέρα.
Γνωρίζετε τις τιμές ενεργοποίησης των επενδυτικών πράξεων που έχετε να κάνετε εκ των προτέρων.
Έχετε ένα σχέδιο, μια στρατηγική: setup, position size, entry, exit, max loss and targets.

Δεν έχετε κάποιο επενδυτικό πλάνο; ΜΗ ΚΑΝΕΤΕ ΚΙΝΗΣΕΙΣ!

10 φορές στα 10, οι traders που κουβαλάνε μεγάλες απώλειες επιθυμούν να είχαν ενεργοποιήσει όταν έπρεπε το STOP LOSS. Επομένως, σεβαστείτε ΠΑΝΤΑ το αρχικό STOP LOSS. ΠΑΝΤΑ!


 • Μην υποτιμάτε…

– Μην υποτιμάτε ποτέ τη δύναμη που έχει μια ορμητική τάση. Είτε πάνω πάει είτε κάτω. Μόλις το μεγάλο κύμα είναι σε κίνηση, θα συνεχίσει να προχωρά πολύ περισσότερο από ό,τι οι περισσότεροι αναμένουν.

– Η τιμή είναι το μόνο πράγμα που έχει σημασία. Προσαρμοστείτε σε αυτή, μην την πολεμάτε.

– Η τοποθέτηση περισσότερου κεφαλαίου σε μια ήδη χαμένη θέση είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να τερματίσετε την επαγγελματική σας καριέρα και το επενδυτικό σας χαρτοφυλάκιο.

@2μμ

ΔΕΗ – ΗΛ.ΖΑΧ: Όλα δείχνουν μετά την χτεσινή διάσπαση ότι η ΔΕΗ θα ξαναγίνει “της μοδός”. Tο 904 γίνεται στήριξη με το 968 πρώτο στόχο και 990 επόμενο. Μεγάλος επόμενος  στόχος το 1130. Το στοπ στην παρούσα στο 832

@2:10μμ

ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ – Απάντηση: Αν κρίνουμε από το πρώτο τρίμηνο δεν θα… εκπλαγούμε, αν… εκπλαγούμε από αυτά που θα ανακοινώσει αύριο ο όμιλος. Μαζί του από τα 1,5000 και παραμένουμε εξαιρετικά Firm στην μετοχή του. Εκτίμηση μας; Θα το μετανοιώσουν οι σημερινοί πωλητές της μετοχής.

@2:15μμ

ΙΝΤΕΚ: Και που μπήκαν τα καινούργια χαρτιά, τι έγινε; Οσοι περίμεναν να αγοράσουν κάτω από τα 3,0000 και προς τα 2,8000 ευρώ (ίσως και χαμηλότερα) έμειναν με τα…πλήκτρα στο χέρι. Στα 3,3000 τώρα η μετοχή, αλλά και χωρίς μεγάλο τζίρο (14 χιλ. ευρώ). Και που να ξεκινήσουν οι εργασίες των… προεργασιών.

@2:30μμ

SPACE: Εδώ να δείτε πως θα νοιώσουν οι πωλητές και μάλιστα πολύ σύντομα… Απευθυνόμαστε μόνον σε φίλους του μ/μ, που δεν θα μας… πάρουν το κεφάλι αν πέσουμε έξω στο ποιός πήρε το έργο με τις ταυτότητες. Πράγμα εξαιρετικά δύσκολο να συμβεί, αλλά πάντα κρατάμε μία μικρή επιφύλαξη γιατί για τίποτα δεν μπορεί να είναι σίγουρος κανείς. Εχουμε κάνει λόγο σε ανύποπτο χρόνο για 12άρι, αλλά αν πάρει το έργο το νούμερο αλλάζει όσο να ναι…

@2:40μμ

MΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ: Με εκτιμώμενο πολλαπλασιαστή κερδών στα επίπεδα του 8, η μετοχή του υπ’ άρ.1** πιο επιτυχημένου ομίλου της σύγχρονης οικονομικής ιστορίας της Χώρας και προτιμούν να ασχολούνται, να μην γράψουμε καλύτερα με τι…
**Με βάση το από που ξεκίνησε και τι έχει καταφέρει μέχρι τώρα, ενώ για το μέλλον του απλά… The sky is the limit!
Αλήθεια, την σχέση Ev/ebitda την έχει υπολογίσει κανείς;

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ 

ΝΕΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΝ.Α – REAL CONSULTING

Η Real Consulting αποτελεί μία εκ των κορυφαίων εταιρειών παροχής συμβουλευτικών  υπηρεσιών και υλοποίησης ολοκληρωμένων έργων Πληροφορικής με σημαντική παρουσία σε πελάτες σχεδόν σε όλους τους κλάδους της οικονομίας.

 • Η RC είναι μακροχρόνιος συνεργάτης της Microsoft και πιστοποιημένη εταιρεία ως MICOSOFT GOLD PARTNER, με εκτεταμένη εμπειρία στην εγκατάσταση και παραμετροποίηση του προϊόντος Microsoft Dynamics NAV και Microsoft Dynamics CRM. Παράλληλα, είναι στρατηγικός συνεργάτης της SAP SE. – SAP GOLD PARTNER, έχοντας την ηγεσία στην υλοποίηση σημαντικών και πολυσύνθετων έργων SAP στην Ελλάδα.
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ (φυσικά, από ποιόν άλλο;)

 • Ποιος θα βάλει 6 δισ. αποταμιεύσεις για την ανάκαμψη; (Του Γιώργου Κράλογλου)

Έφτασε η προκαταβολή με τα πρώτα 4 δισ., από τα 30,5 που εξασφάλισε η κυβέρνηση στο Ταμείο Ανάκαμψης. Να ετοιμάζονται και ιδιωτικές τσέπες; Και ποιες;

 • Κάνουμε λόγο για τις ιδιωτικές τσέπες επειδή, αφενός, η ίδια η κυβέρνηση δείχνει αισιόδοξη πως με 13 δισ. για δάνεια από το Ταμείο Ανάκαμψης (που θα εξασφαλίσει στο σύνολο των 30,5 δισ.) θα προσελκύσει τουλάχιστον 30 δισ. ιδιωτικές επενδύσεις.

Και αφετέρου επειδή θεωρεί δεδομένο πως οι ενδιαφερόμενοι ιδιώτες θα βάλουν χωρίς συζήτηση 20% του συνόλου από τις αποταμιεύσεις τους (6 δισ.), ώστε να μη παγώσει το σύστημα.

 • Επειδή μιλάμε, λίγο ως πολύ, για νέο “σχέδιο Μάρσαλ” (ευρωπαϊκού τύπου αυτή τη φορά), καλό να αποφύγουμε, ως στήλη, δικές μας κρίσεις, σχόλια και συμπεράσματα.

Δεν το έχει άλλωστε σε τίποτε η κόκκινη αριστερά και οι δυνάμεις της πρασινοροζ αριστεράς και προόδου να ξαναζεστάνουν την γνωστή παλαιομοδίτικη κονσέρβα, για μοιρασιές ευρώ στους δυνάστες του λαού…

Θα διατυπώσουμε όμως δημοσιογραφικά ερωτήματα και απορίες που προκαλούνται από επίσημα λόγια της κυβέρνησης τόσο για τους στόχους του προγράμματος ανάκαμψης όσο και για ανησυχητικές εικόνες της οικονομίας, όπως σχηματίζονται στις κουβέντες της με τις Τράπεζες.

Μένουμε λοιπόν στο σκέλος των κάπου 13 δισ., από τα 30,5 δισ., που βεβαίως και εξασφάλισε η κυβέρνηση σε δάνεια για τους αποφασισμένους ιδιώτες να ανακατευτούν (ανάμεσα σε 108 επενδύσεις) στους εξής 5 προγραμματισμένους στόχους του εγχειρήματος.

 • Την πράσινη ανάπτυξη. Την ψηφιακή μετάβαση. Την μεγέθυνση επιχειρήσεων μέσω συγχωνεύσεων και άλλων παρεμβάσεων. Την ενίσχυση της εξωστρέφειας. Και τέλος την έρευνα και καινοτομία.

Και πάμε τώρα στο ζητούμενο και στα ερωτήματά μας, χωρίς να προσπεράσουμε τις διαδικασίες παροχής των 13 δισ. αυτών, με την μορφή δανειοδότησης. Η ελληνική πρόταση που έχει παρουσιαστεί στους θεσμούς ορίζει πως τα δάνεια του Ταμείου θα καλύπτουν έως το 50% του κόστους της επένδυσης. Το υπόλοιπο 30% θα καλύπτεται από Τραπεζικό δανεισμό και 20% θα πρέπει να είναι ίδια κεφάλαια.

 • Περιλαμβάνεται όμως και κάτι άλλο στην ελληνική πρόταση προς το Ταμείο (όπως και επισήμως έχει ανακοινωθεί).

Ο κάθε ιδιώτης επενδυτής θα πρέπει να έχει διασφαλίσει πρώτα τον τραπεζικό του δανεισμό. Την έγκριση δηλαδή του τραπεζικού δανείου. Και αυτό θα είναι ουσιαστικά το πρώτο στάδιο της ένταξής του στο σκέλος των δανείων του ελληνικού σχεδίου.

Ερώτημα πρώτο λοιπόν.

Έχει ξεκαθαριστεί και αν δεν έχει ξεκαθαρίσει πότε θα γίνει (μιας και οι προκαταβολές των 4 δισ. κατέφθασαν…) η περιβόητη “μοριοδότηση” από την πλευρά των δικών μας Τραπεζών για το ποιες από τις 800.000 επιχειρήσεις που διαθέτει η Ελλάδα είναι σε θέση να προσαρμοστούν στους στόχους της κυβέρνησης για αλλαγές στο παραγωγικό μοντέλο της οικονομίας;

 • Ποιες είναι ικανές να κάνουν επενδύσεις στην πράσινη ανάπτυξη, ποιες μπορούν να επενδύσουν στην ψηφιακή μετάβαση. Ποιες είναι έτοιμες για μεγέθυνση μέσω συγχωνεύσεων και άλλων παρεμβάσεων. Για ενίσχυση της εξωστρέφειας ή, τέλος, για ερευνά και καινοτομία;

Ερώτημα δεύτερο και απορία.

Όπως μας ενημέρωσε προ μηνών το Yπουργείο Οικονομικών στην επιστρεπτέα προκαταβολή 7 υπέβαλαν αίτηση 704.604 επιχειρήσεις, δηλαδή περίπου το 70% της χώρας, από τις οποίες 587.335 ιδρύθηκαν το 2018 (!!) ενώ 493.791 είναι ατομικές επιχειρήσεις που απασχολούν 1 εργαζόμενο. Τι θα γίνει λοιπόν με το 70% των επιχειρήσεων της χώρας. Μπαίνουν ή δεν μπαίνουν στην μοριοδότηση;

Ερώτημα τρίτο και απορία.

Η κυβέρνηση υπολογίζει πως θα εξασφαλίσει 180.000 -200.000 θέσεις εργασίας στο 1.100.000 ανέργους μας (μαζί με τους επιδοτούμενους μετανάστες… ) Είναι δυνατόν οι θέσεις που προβλέπονται να εξασφαλισθούν από τις 704.604 επιχειρήσεις (αυτές που ζήτησαν επιστρεπτέα), επειδή η κυβέρνηση θα τις εντάξει ίσως στο σκέλος δανειοδότησης του Ταμείου Ανάκαμψης με τα 13 δισ. ευρώ;

Τελικό ερώτημα. Για να προσελκύσουμε εγχώριους επενδυτές να ανταποκριθούν στον κυβερνητικό στόχο των 30 δισ. συνολικών επενδύσεων, του προγράμματος, πρέπει (σύμφωνα με τους κανόνες του παιχνιδιού), ως πρώτη κίνηση, να βάλουν 6 δισ. από τις δικές τους αποταμιεύσεις (20%), αλλιώς δάνειο από το Ταμείο δεν έχει.

 • Με αυτό ως αμετακίνητο δεδομένο, πόσο βέβαιοι είμαστε ότι τελικά θα καταφέρουμε να ευνοήσουμε τους μικρούς και όχι την ολιγαρχία και τα συμφέροντα (που έχουν τα 6 δισ.), όπως μας λένε οι αριστερές ντουντούκες…

george.kraloglou@capital.gr


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ, για να μην… ξεφεύγουμε:

Related image
Υπάρχουν (3) ειδών «χρηματιστηριακοί προφήτες»:
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν…
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν…
 • Και αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν, αλλά πληρώνονται αδρά για να προσποιούνται ότι γνωρίζουν.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

 • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

 • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.