05.08.2021- Χ.Α: Πολλά μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα… (ΜΕΡΟΣ 2)

ΟΤΕ – 6ΜΗΝΟ

  • ΑΠΟΤΙΜΑΤΑΙ σε 7,2 δισ.ευρώ 
  • ΒΟΟΚ VALUE: 4,0400 ευρώ
  • ΣΤΟ ΤΑΜΠΛΟ: 15,7200 ευρώ
  • P/E (6ΜΗΝΟΥ): 40
  • P/BV (6ΜΗΝΟΥ): 13
  • ΜΕΡΙΣΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ: 6,5%


 
 

ΝΙΚΟΣ ΚΑΥΚΑΣ – Λ.ΔΕΠΟΛΑΣ: Σταθεροποιητικά κινήθηκε χθες ο ΓΔΧΑ, ενώ μικτή ήταν η εικόνα στο εξωτερικό. ΄Τα αποτελέσματα β΄τριμήνου της Πειραιώς σε επαναλαμβανόμενη βάση είναι ιδιαίτερα θετικά καθώς εμφάνισαν οργανικά έσοδα (τόκοι &  προμήθειες) καλύτερα των εκτιμήσεων στα 508εκ ευρώ +14,9% σε τριμηνιαία βάση και 949εκ ευρώ στο Α΄εξάμηνο αυξημένα κατά 8,1% από το αντίστοιχο περσινό.

Παράλληλα καταγράφηκε και μικρή μείωση τους κόστους λειτουργίας (πλην των εκτάκτων) με αποτέλεσμα τα επαναλαμβανόμενα κέρδη προ φόρων να ανέλθουν στα 267εκ ευρώ στο β΄τρίμηνο και στα 358εκ ευρώ στο εξάμηνο (διπλάσια των αντίστοιχων περσινών).  Επιπλέον, εντός στόχων βρίσκεται η εξυγίανση του ισολογισμού με το απόθεμα ΜΕΑ να ανέρχεται πλέον στα 9δισ ευρώ στο τέλος Ιουνίου.

Βέβαια, λόγω των έκτακτων απομειώσεων 2,2 δισ ευρώ στο β΄τρίμηνο και η τελική γραμμή εμφάνισε ζημιές 2,04 δισ. ευρώ. Ο τραπεζικός κλάδος θα παραμείνει στο επίκεντρο με την ΕΤΕ να ανακοινώνει σήμερα το απόγευμα.

Πριν την συνεδρίαση αναμένουμε και τα μεγέθη  του ΟΤΕ με τις εκτιμήσεις να κινούνται στα 312 εκ ευρώ EBITDA για το β΄τρίμηνο. Από πλευράς μάκροοικονομικών στοιχείων περιμένουμε τα επικαιροποιημένα στοιχεία αγοράς εργασίας των ΗΠΑ μετά την χθεσινή αρνητική εικόνα των ADP (employment change).