04.8.2021- Χ.Α: Πολλά μικρά και μεγάλα ενδιαφέροντα…

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ, έκλεισαν χθες στο μείον το Χ.Α για να σταματήσουν να μας ζαλίζουν με τίτλους 8στα8, 9στα9, 10στα10 κλπ κλπ. Και άμα θέλουν, τους ξαναβάζουν να γράφουν… 8στα8, 9στα9, 10στα10 κλπ.

ΕΝΤΕΡΣΟΦΤ, UNIBIOS, ΤΖΙΡΑΚΙΑΝ ξεχωρίζουν (και) σήμερα και με όγκους. Το παιχνίδι έχει αλλάξει, αρκετοί επενδυτές ανεξαρτοποιούνται από τις μετοχές του Συστήματος και διευρύνουν τους επενδυτικούς ορίζοντες τους, προκειμένου να δούν προκοπή στα χαρτοφυλάκια τους και κυρίως να ελπίζουν-ευελπιστούν για καλύτερες αποδόσεις.

ΑΣΤΑΚ: Μέχρι κι αυτά έγιναν μόδα (Ανάγκα και οι Θεοί πείθονται).  Στο τρίτο πλαφόν μοίρασαν αρκετά κομμάτια στα 9,3500 με 10,0000 ευρώ, για να γυρίσει η μτχ τους προς τα 9,1000 με 9,2000 ευρώ. Αλλά οι αγοραστές δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν. Η μετοχή προορίζεται για άλλα μετερίζια, μόνον υπομονή χρειάζεται και όχι βιαστικές κινήσεις.

ΑΣΤΑΚ΄(Ι): Η ΑΛΦΑ έχει το 92% και θα προσπαθήσει να γράψει όσο το δυνατόν μεγαλύτερες υπεραξίες. Η ΑΣΤΑΚ συγκριτικά με REDS, PREMIA, PRODEA etc etc είναι απείρως φθηνότερη-ελκυστικότερη, ενώ μόλις τώρα ξεκινά η αξιοποίηση της από τον Ομιλο.

ΝΙΚΟΣ ΚΑΥΚΑΣ – Λ.ΔΕΠΟΛΑΣ: Οι φόβοι επιβράδυνσης της ανάκαμψης της παγκόσμιας
οικονομίας λόγω της μετάλλαξης Δέλτα παραμένουν αλλά προς το παρόν έχουν ανακτηθεί σε μεγάλο βαθμό τα προηγούμενα υψηλά επίπεδα τιμών για τους περισσότερους βασικούς διεθνείς μετοχικούς δείκτες.

  • Στο εσωτερικό, αυξημένη βαρύτητα θα δοθεί πλέον σε συγκεκριμένες επιλογές τίτλων ανάλογα με τους επιμέρους θετικούς καταλύτες κάθε εισηγμένης και φυσικά την πορεία
    και ποιότητα των αποτελεσμάτων.

Σήμερα μετά την συνεδρίαση ανακοινώνει αποτελέσματα B΄ τριμήνου η Πειραιώς. Η μακροοικονομική ατζέντα περιλαμβάνει τα στοιχεία Ιουλίου της Markit PMI για τις υπηρεσίες σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

ENTERSOFT – ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ: Δεν χρειάζονται ιδιαίτερα σχόλια για τον τίτλο. Στοχεύει στο 446 ενώ όσο κλείνει πάνω από το 404 η τάση είναι επιθετική. Στην παρουσίαση σε αναλυτές ανακοίνωσε ότι ψάχνει για εξαγορά και στην Ρουμανία εκτός από την Ελλάδα. Αδάνειστη με μεγάλο ταμείο με σταθερή αύξηση της πελατείας της. Μετοχική σύνθεση με ξένους και Έλληνες θεσμικούς αλλά και retail σωστά δομημένο που θα ζήλευαν πολλές εισηγμένες. Από τους τίτλους που το μεγαλύτερο ποσοστό των μετόχων την βλέπουν μεσοπρόθεσμα και όχι για trading.


FTSE25@2158- ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ: Ο χαμηλός τζίρος δεν σημαίνει ότι μία αγορά πιο εύκολα πέφτει, αλλά και ανεβαίνει. Η κίνηση του τελευταίου διαστήματος είναι ομαλή με τις αποδόσεις να εναλλάσσονται ανά κλάδο. Πολύ γρήγορα η αγορά πήρε πίσω το 61% της όλης πτωτικής κίνησης της ενώ πλέον είναι σχεδόν στο σύνολο με ημερήσια αγοραστικά σήματα. Το 2143 είναι κοντινή στήριξη και μόνο διάσπαση μπορεί να δώσει μεγαλύτερη διόρθωση στην παρούσα ενώ επόμενος στόχος της είναι οι 2195 μονάδες.


 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ – ΒΕΤΑ ΑΧΕΠΕΥ


Ex-Dividend

06/09/21 | ADMIE Holding (EUR 0.103)

Results (2Q21/1H21)

04/08/21 | Piraeus Financial Holdings

05/08/21 | NBG, OTE

12/08/21 | Coca-Cola HBC AG

26/08/21 | Alpha Services and Holdings, Hellenic Petroleum

31/08/21 | Eurobank Holdings, MOH, Fourlis

08/09/21 | OPAP

09/09/21 | Sarantis

15/09/21 | LAMDA Development

30/09/21 | EYDAP

Share Capital Increase

13/08/21 | Ellaktor – Commencement of trading of new shares

Ex-Capital Return

04/08/21 | ATHEX Group (EUR 0.07)
****

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

  • Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

  • Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.