Στοχεύουμε επιθυμητά τεχνικά επίπεδα τιμών, διατηρώντας την ψυχραιμία μας (04/10)

ΗΛΙΑΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ – FAST FINANCE: ΤΑ επόμενα σημεία στήριξης οριοθετούνται στην ζώνη 820-810 μονάδων. Έγκυρη καθοδική διάσπαση της, οδηγεί στην επόμενη στήριξη των 790 μονάδων (ΚΜΟ expo 200 HM), βάζοντας σε περιπέτειες την μακροχρόνια τάση. Πιθανή αντίδραση του ΓΔ@822,80 και -1,53% τις επόμενες μέρες, θα βρει αντίσταση στα επίπεδα των 840 και 852 μονάδων (ΚΜΟ 50 ΗΜ expo).

  • Αντίστοιχα, για τον [email protected],69 και -1,63% η κρίσιμη ζώνη στηρίξεων εντοπίζεται στις 2020-2010 μονάδες (ΚΜΟ 200 ΗΜ expo), με επόμενα σημεία τις 2000 (38,2% Fibo retracement), 1970 & 1920 (50% Fibo retracement). Οι κοντινές αντιστάσεις εντοπίζονται στις 2080, 2100 & 2120 μονάδες( ΚΜΟ 25 & 50 HM expo).

Συμπερασματικά, αναμένουμε την προσέγγιση των οριοθετημένων στόχων της τριγωνικής διάσπασης, διατηρώντας βραχυπρόθεσμα την ψυχραιμία μας. Στοχεύουμε επιθυμητά τεχνικά επίπεδα τιμών, σε μετοχές που το προηγούμενο διάστημα δεν μας έδιναν την ευκαιρία για αγορά και τα θεμελιώδη μεγέθη τους συνεχίζουν να καλυτερεύουν (βάσει στοιχείων 6-μηνου), πάντα σε συνεννόηση με τους επενδυτικούς μας συμβούλους.

MYTIΛΗΝΑΙΟΣ – ΗΜΕΡΗΣΙΟ – ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

1025.png

****

ΘΟΔΩΡΗΣ ΣΕΜΕΡΤΖΙΔΗΣ @http://new-economy.gr

Ο γενικός δείκτης στο ημερήσιο γράφημα έκλεισε κάτω από τον κινητό μέσο όρο πενήντα ημερών για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, με τις επόμενες συνεδριάσεις να είναι κρίσιμες για την βραχυπρόθεσμη πορεία του, με το σήμα πώλησης να παραμέενι, με την αντίσταση να βρίσκεται στις 875,9 μονάδες και την στήριξη στις 792 μονάδες. Ο δείκτης συσσώρευσης/διανομής έκλεισε με αρνητική κλίση, με τον όγκο να διαμορφώνεται (37,71 εκατ. τεμάχια) πάνω από τον μέσο όρο των τριάντα ημερών (29,26 εκατ. τεμάχια).

  • Το πιθανότερο σενάριο για τον γενικό δείκτη@822,80 είναι η δοκιμασία την περιοχή των 810 μονάδων, όπου εάν δεν καταφέρει να αντιδράσει από τα επίπεδα αυτά, θα κινηθεί κάτω από τις 800 μονάδες, έως και το χαμηλό των 791,34 μονάδων που σημειώθηκε στις 16 Αυγούστου, όπου σε υπερπουλημένα επίπεδα που θα βρίσκεται θα επιχειρήσει να αντιδράσει προς υψηλότερα επίπεδα.

[email protected],39 και -1,24%: Νέες πιέσεις δέχθηκε και χθες ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης, καθώς έκλεισε στο ημερήσιο γράφημα κάτω από τον κινητό μέσο όρο και των διακοσίων ημερών για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση, με την σημερινή να είναι κρίσιμη για την μεσοπρόθεσμη πορεία του, με το σήμα πώλησης να διατηρείται, και με τον όγκο (4,19 εκατ. τεμάχια) να διαμορφώνεται κάτω από τον μέσο όρο των τριάντα ημερών (4,91 εκατ. τεμάχια). Η αντίσταση βρίσκεται στις 1.359,2 μονάδες, και η στήριξη στις 1.105,37 μονάδες.

ΔΤΡ@748,50 και -3,42%: Ρευστοποιήσεις επικράτησαν και χθες για τις μετοχές του τραπεζικού δείκτη, ο οποίος έκλεισε για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση κάτω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, ολοκληρώνοντας κάτω και από αυτόν των πενήντα ημερών, με το σήμα πώλησης να διατηρείται και με τον όγκο να διαμορφώνεται στα 27,98 εκατ. τεμάχια έναντι 20,10 εκατ. τεμαχίων του μέσου όρου των τριάντα ημερών. Η αντίσταση να βρίσκεται στις 835,7 μονάδες και η στήριξη στις 589,22 μονάδες.

Η μετοχή της ΕΧΑΕ έκλεισε στα 4,44 ευρώ με κέρδη 2,07%, ολοκληρώνοντας ελάχιστα κάτω από τον κινητό μέσο όρο των διακοσίων ημερών, πραγματοποιώντας όγκο πάνω από τον μέσο όρο των τριάντα ημερών, με την αντίσταση να βρίσκεται στα 4,804 ευρώ, και η στήριξη στα 4,288 ευρώ.

Η μετοχή της AS Company έκλεισε στα 3,08 ευρώ με κέρδη 6,21%, ολοκληρώνοντας έπειτα από τρεις συνεδριάσεις πάνω από τον κινητό μέσο όρο των πενήντα ημερών, διατηρώντας όμως το σήμα πώλησης, με την αντίσταση να βρίσκεται στα 3,198 ευρώ, και η στήριξη στα 2,862 ευρώ.

Η μετοχή του Παπουτσάνη έκλεισε στα 1,53 ευρώ με κέρδη 2,68%, ολοκληρώνοντας πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με το σήμα πώλησης να διατηρείται, και με την αντίσταση να βρίσκεται στα 1,6334 ευρώ, και η στήριξη στα 1,3966 ευρώ.

Χάσματα

Δημιουργούνται όταν η χαμηλότερη τιμή ενός κεριού/μπάρας είναι σε υψηλότερα επίπεδα από την υψηλότερη τιμή του προηγούμενου ή η υψηλότερη τιμή ενός κεριού/μπάρας είναι σε χαμηλότερα επίπεδα από την χαμηλότερη τιμή του επόμενου.

  • Αυτό το κενό που δημιουργείται μεταξύ των δύο κεριών/μπάρες είναι ένα εύρος τιμών στο οποίο δεν έγινε καμία συναλλαγή.
  • Η σπουδαιότητα των χασμάτων ως σχηματισμοί, είναι πολύ μεγάλη μιας και υποδηλώνουν την ύπαρξη δυναμικής ή αδυναμίας στην αγορά.
  • Η μελέτη τους μας οδηγεί σε πολύ χρήσιμα συμπεράσματα και πολλοί σχηματισμοί κεριών βασίζονται σε αυτά.

Από την δημιουργία μιας νέας τάσης μέχρι και το τέλος της μπορούν να διακριθούν τέσσερα διαφορετικά είδη χασμάτων.

  • Χάσμα Φυγής/Διάσπασης (Breakaway Gap). Δημιουργείται στην αρχή της τάσης και είναι από τα πιο κερδοφόρα. Εντοπίζεται μετά από έναν πλάγιο σχηματισμό (συσσώρευση) όταν η τιμή διασπά ανοδικά ή καθοδικά τα όρια αυτού.
  • Χάσμα Συνέχισης (Continuation ή Runaway ή Measuring Gap). Δημιουργείται στην μέση της τάσης και είναι ιδιαίτερα χρήσιμο στον υπολογισμό τιμής στόχου.
  • Χάσμα Εξάντλησης (Exhaustion Gap). Δημιουργείται στο τέλος της τάσης. Είναι ουσιαστικά η είσοδος στην αγορά και των τελευταίων επενδυτών. Συνήθως συνοδεύεται από αυξημένους όγκους συναλλαγών.
  • Κοινά Χάσματα (Common Gaps). Είναι από τα πιο συνήθη και δεν σηματοδοτούν κάποια αλλαγή στην τάση. Συνήθως καλύπτονται γρήγορα.

Χάσμα Φυγής/Διάσπασης (Breakaway Gap) – παράδειγμα

Χάσμα Συνέχισης (Continuation Gap) – παράδειγμα

Χάσμα Εξάντλησης (Exhaustion Gap) – παράδειγμα

Χάσματα Κοινά (Common Gaps) – παράδειγμα

  • Επίλογος

Δεν δύναται να γνωρίζουμε το είδος ενός χάσματος, παρά μόνο μετά από κάποιο χρονικό διάστημα. Δεν θα πρέπει να βιαζόμαστε λοιπόν να το κατηγοριοποιήσουμε, αν αναγνωρίσουμε ένα, στο διάγραμμά μας.

stocklearning.gr

***/***

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.