03.12.2021- Χ.Α: Πολλά εν ολίγοις και εν ολίγοις πολλά…(Νο.1)

Ε, ναι λοιπόν, οφείλω να ομολογήσω ότι οι ζουλιάρηδες (που λέει και ο φίλος μου ο Τάκης) επικριτές μου που με τόσο σθένος και πείσμα με κατηγορούσαν για πομπάρισμα είχαν απόλυτο δίκιο.
 • Ήρθε η ώρα να σας αποκαλύψω το μυστικό μου όπλο που μέχρι τώρα διαφύλαττα ως κόρην οφθαλμού. Ενα όπλο που φούσκωσε την τον MYTΙΛ x3 , την ΤΕΝΕΡΓ επί 4, την ΙΝΛΟΤ επί 10, την ΒΙΟΤ επί 6, την CENER x 5, την ΠΕΤΡΟ επί 4, την ΣΠΕΙΣ επί 5, την ΠΕΡΦ επί 6, την ΒΙΟΣΚ Χ4, την ΚΟΥΕΣ χ5, τα ΠΛΑΘ χ5, την ΙΝΚΑΤ Χ4, την ΙΝΤΚΑ χ5, την ΜΕΡΚΟ χ10, την ΔΟΜΙΚ χ5, την ΠΡΟΦ χ25, την ΠΠΑΚ χ25, την ΙΛΥΔΑ χ8, την ΙΛΥΔΑ χ7, την ΦΡΙΓΟ χ4, την ΕΠΣΙΛ χ 10 (εχει πάει τώρα χ25, αλλά δεν το περίμενα), την ΕΝΤΕΡ χ10 (εχει πάει τώρα χ25, αλλά δεν το περίμενα), τo KRI KRI x7, τα ΠΛΑΚΡ χ5 κλπ κλπ.
 • ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ για περίοδο από 2011/2012 αλλά πρόσφατη 4ετίας ως επί το πλείστον.
Διέρρευσε όμως και οφείλω να σας το παρουσιάσω για να είμαι απόλυτα ειλικρινής απέναντί σας και να αντιληφθείτε κι εσείς αγαπημένοι μου αναγνώστες τον ένα και μοναδικό τρόπο πομπαρίσματος, χάρη στον οποίο κατευθύνω τα νήματα στο χώρο. Ιδού λοιπόν, μια εικόνα, χίλιες λέξεις!!!

ΩΣΤΕ έτσι η JP Morgan για την ελληνική αγορά, εεε;

 • Και τι ξέρουν τα παιδάκια από ελλην ικές μετοχές για να μας δώσουν τα φώτα τους; Εγραψαν ποτέ για την ΚΟΥΕΣ, τον ΠΕΤΡΟ, τα ΠΛΑΘ, την ΟΤΟΕΛ, τα ΠΛΑΚΡ, την CENER, το KRI KRI, την ΕΠΣΙΛ, την ΕΝΤΕΡ, την ΠΡΟΦ, την ΠΡΟΦ, την SPACE και δεκάδες άλλες;

Παρατήστε μας βρε, με τις αμπελοφιλοσοφίες σας που τις παίρνουν οι δικοί μας και τις κάνουν πρωτοσέλιδα τρομάρα μας!! Ουφ συγχύστηκα πάλι και δεν φάω σήμερα,…Να δω και πως θα κοιμηθώ…

ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ: Για να κοιμάστε ήσυχα τα βράδυα αυτή την περίοδο, διατηρείστε την σχέση 50/50, τουλάχιστον…


ΚΕΚΡΟΠΑΣ, ΒΙΟΤΕΡ Απάντηση: Δεν παίζουν ρόλο εδώ τα κέρδη, τα ebitda κλπ στη παρούσα φάση. Θα το καταλάβετε στη πορεία. Οποιος δεν έχει υπομονή, πουλάει και φεύγει.


ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ, για να μην…ξεφεύγουμε:Related image

Υπάρχουν (3) ειδών «χρηματιστηριακοί προφήτες»:
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν…
 • Αυτοί οι οποίοι δεν γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν…
 • Και αυτοί οι οποίοι γνωρίζουν ότι δεν γνωρίζουν, αλλά πληρώνονται αδρά για να προσποιούνται ότι γνωρίζουν.

Η αγορά θέλει καθημερινή πολύωρη ενασχόληση, όποιος δεν μπορεί να την μελετά και να την παρακολουθεί τότε πολύ δύσκολα θα βγει στο τέλος κερδισμένος από αυτήν. Απαιτείται πολύ διάβασμα, διεισδυτικότητα στις λεπτομέρειες και στα ψιλά γράμματα που κρύβουν οι χρηματοοικονομικές καταστάσεις που δημοσιεύουν οι εταιρείες.

 • Χρειάζονται συχνά γρήγορες κινήσεις, ρευστοποιήσεις θέσεων ακόμα και με ζημιά (για να προλάβουμε πολύ μεγαλύτερη αργότερα), όχι κυνήγι του υποσχόμενου εύκολου κέρδους που δεν (υπο)στηρίζεται από πουθενά και μία ροπή προς τα Θεμελιώδη της κάθε υπό εξέταση περίπτωσης.

ΑΓΟΡΑ Χ.Α: ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ 

 1. ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΧΡΗΣΗ Stop Loss
 2. ΣΤΑΔΙΑΚΗ ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΚΕΡΔΩΝ ΕΦΟΣΟΝ ΕΥΝΟΕΙ Η ΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΜΤΧ
 3. ΔΕΝ ΚΥΝΗΓΑΜΕ ΤΙΜΕΣ
 4. Αγοράζουμε μόνον σε πτωτικά γυρίσματα την μετοχή που μας ενδιαφέρει…

ΣΧΟΛΙΟ: Στις αγορές δεν χωρούν συναισθηματισμοί, δεν είναι ποδοσφαιρικές ή αθλητικές ομάδες για να μην αλλάζουμε τις… αγάπες μας. Οι μετοχές είναι αναλώσιμες… Και Long θα βγεις kai Short θα γίνεις, αν το επιβάλλουν ή συνηγορούν σε κάτι τέτοιο οι συνθήκες.

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΠΑΝΤΟΥ ότι διατηρείται αυξημένος ο κίνδυνος εγκλωβισμού κυρίως σε μετοχές της μικρής κεφαλαιοποίησης κλπ κλπ. Παιδιά, για να ξέρετε, κίνδυνο πάντα έχουμε όλοι μας και στα μεγάλα και στα μεσαία και στα μικρά χαρτιά του Χ.Α. Με μία μικρούλα,  τόση δα, επισήμανση…

 • Οι αναγνώστες του μ/μ που ασχολούνται με την Μικρή και Μικρούλα Κ/φση είναι πλήρως ενημερωμένοι και κατατοπισμένοι εδώ και μία ολόκληρη εξαετία. Δεν ανακάλυψαν την Αμερική τελευταία.
 • Τρέχουν δε όλες τις θέσεις τους (τουλάχιστον το 90% αυτών) με σημαντικά λογιστικά κέρδη, έχοντας εν τω μεταξύ μετατρέψει σε παντελονάτα το μεγαλύτερο ποσοστό τους.
 • Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν λύσει όλα τα προβλήματα που τους τυραννούσαν μία ζωή, για να μην γράψουμε κάτι άλλο…

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

 • Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάσει νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

 • Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.