(02/11): To A – Ω της χαρακτικής τέχνης

ΑΓΟΡΑ Χ.Α: Το ποσοστό των εταιρειών του δείκτη FTSE που έκλεισαν με σήμα αγοράς διαμορφώθηκε στο 84% έναντι 92% την προηγούμενη εβδομάδα. Η μετοχή της Alpha Bank ήταν η μόνη που ολοκλήρωσε πάνω από το όριο της υπεραγορασμένης ζώνης, με την μετοχή της Εθνικής να κλείνει ακριβώς πάνω στο όριο της υπεραγορασμένης ζώνηςΟι μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης που ολοκλήρωσαν την εβδομάδα με σήμα πώλησης είναι οι: Βιοχάλκο, ΕΕΕ, LAMDA Development, και Τέρνα Ενεργειακή (Θ.ΣΕΜ).

ΒΡΑΒΕΙΑ και ρεκόρ από την εκπληκτική μετοχή της AAPL– Χαρτάρα..καταρρίπτει το ένα υψηλό μετά το άλλο. Πάνε και τα $253 (Απ.Μανθ)

Εικόνα

ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΕΙΚΤΗΣ (Θ.ΣΕΜ.): Ο γενικός δείκτης ολοκλήρωσε με θετικό πρόσημο για  τέταρτη διαδοχική εβδομάδα, με το σήμα αγοράς να διατηρείται, και ολοκληρώνοντας για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα κάτω από την γραμμή τάσης που δημιουργήθηκε από τις αρχές του έτους, με την αντίσταση να βρίσκεται στις 888 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και η στήριξη στις 816 μονάδες (γραμμή ΓΔ), με τον όγκο να διαμορφώνεται (101,91 εκατ. τεμάχια) κάτω από τον μέσο όρο των τριάντα ημερών (143,38 εκατ. τεμάχια).

ΔΤΡ (Θ.ΣΕΜ): Για τέταρτη διαδοχική εβδομάδα ο τραπεζικός δείκτης έκλεισε με θετικό πρόσημο, ολοκληρώνοντας με εβδομαδιαία κέρδη 3,97%, διατηρώντας στο εβδομαδιαίο γράφημα το σήμα αγοράς, και παραμένοντας πάνω από τους κινητούς μέσους όρους των πέντε και δέκα ημερών, με την αντίσταση να βρίσκεται στις 1.000 μονάδες (γραμμή ΑΒ), και η στήριξη στις 760,7 μονάδες (γραμμή ΓΔ).

ΕΙΚΟΣΙΠΕΝΤΑΡΗΣ(Θ.ΣΕΜ): Ο δείκτης FTSE πραγματοποίησε εβδομαδιαία κέρδη 1,19%, καταφέρνοντας να ολοκληρώσει πάνω από τον κινητό μέσο όρο των διακοσίων ημερών, με την προσοχή να στρέφεται στις επόμενες εβδομάδες και στο εάν θα καταφέρει να διατηρηθεί πάνω από αυτόν ή όχι, ολοκληρώνοντας για τέταρτη διαδοχική εβδομάδα με θετικό πρόσημο. Η αντίσταση βρίσκεται στις 2.195 μονάδες (γραμμή ΑΒ)και η στήριξη στις 2.108 μονάδες (γραμμή ΓΔ).

ΖΗΤΟΥΜΕΝΟΝ για την ΕΕΕ (Απ.Μαν): Coca Cola HBC…κάπου εδώ μεταξύ των 27 με 26,80 ευρώ πρέπει να τελειώνει το κατηφορικό της ταξίδι, καθώς έχει πέσει πάνω στη στήριξη τόσο των Keltner Channel, όσο και των Fibonacci Arc 0.618…

Εικόνα

Η ΜΤΧ της ΕΛΛΑΚΤΩΡ πρέπει να πάρει ανοδικά τα 1,90 ευρώ με αυξημένο όγκο συναλλαγών για να μας δώσει σημάδια ανοδικής δύναμης. Θετικό το “σπαθί” στο μηνιαίο candlestick του περασμένου μήνα (Απ.Μαν)

Εικόνα

ΘΑ ανοίξει πεδίο η μτχ των ΕΛΠΕ, εαν πάρει ανοδικά τα 8,50 ευρώ, για τα 8,9000 με 9,0000 ευρώ. Έχει μείνει πίσω (Απ.Μαν)

Εικόνα

ΙΣΧΥΡΟΣ όγκος και Πειραιώς: Προσοχή μπήκε μέσα στη ζώνη αντίστασης των 3,1000 με 3,2000 με άγριες διαθέσεις…Ανοδική τμήση με ισχυρό όγκο πάει στο επίπεδο κλειδι των 3,2900 ευρώ (Απ.Μαν)

Εικόνα
“Καταδικασμένη στην ανοδική πυρά” το αρθράκι που ετοίμασα με πολύ στοργή και proderm για την εφημερίδα Κεφάλαιο και τους Έλληνες επενδυτές. (Απ.Μ)
Εικόνα

ΛOIΠON, η Εθνική Τράπεζα..εαν καταστρατηγήσει ανοδικά τα 3,0000 ευρώ τότε θα ανοίξει το δρόμο για το πολύ σημαντικό επίπεδο των 3,5000 ευρώ (Απ.Μαν)

Εικόνα
Μυτιληναίος- η άλλη οπτική γωνία. Ενω οι βραχυχρόνιοι διατείνονται ότι δε τους αρέσει η εικόνα, οι μεσομακροπρόθεσμοι έχουν προσέξει στο μηνιαίο chart το σχηματισμό Doji μετά απο 2 μήνες πτώση και την αποτυπωσή του στη κάτω πλευρά του 3ετούς ανοδικού καναλιού (Απ.Μαν)

Εικόνα

NECKLINEΑΒΑΞ: Προσοχή στη δυναμική του. Εάν πάει και διατρήσει τα 0,70 θα θελήσει να δοκιμάσει πάλι τη πολύ σημαντική μακροχρόνια neckline στα 0,755 ευρώ.. (Απ.Μ)

Εικόνα

ΞΑΦΝΙΑΣΕ ευχάριστα η ΒΙΟΣΚ: Μετά την επιτυχή ΑΜΚ ηUnibios ανοίγει τα φτερά της για σημαντική βελτίωση των οικονομικών της επιδόσεων. Διαγραμματικά η περιοχή των 0,4140 θα δώσει το στίγμα περαιτέρω ανόδου προς τα 0,4700  και τα 0,5250 ευρώ καθώς εκεί εντοπίζεται το χείλος στο υπό διετή κατασκευή Cup and Handle pattern. Ενθουσιώδης είναι και όγκος συναλλαγών των τελευταίων μηνών (Απ.Μ).

ΟΛA τα στοιχήματα στα ΕΛΠΕ από εδώ και πέρα, έχουνε να κάνουνε με την παραμονή της μετοχής υψηλότερα των 8,4000 – 8,5000 ευρώ. Μια τέτοια κίνηση θα επαναφέρει τα χαμόγελα, οδηγώντας τη μετοχή σε επίπεδα υψηλότερα των 9,0000 ευρώ. Για την ιστορία, η μετοχή τον Οκτώβριο κατέγραψε οριακά κέρδη 2,03%, με την απόδοση από 01/01/19 να είναι +15,58%. (GFF).

ΠΑΤΗΜΑ δημιουργεί ο Γενικός Δείκτης που έχει περάσει πάνω από τη ζώνη των 870 με 878 μονάδων. Και προσπαθεί να δημιουργήσει πάτημα για ψηλότερα επίπεδα (Απ.Μαν)

Εικόνα

ΡEKΟΡ από την… ανάποδη- TITC: Πάλι με απώλειες έκλεισε το μήνα Οκτώβριο η μετοχή του TITC, η οποία θυμίζουμε πως είναι η μοναδική πτωτική μετοχή του FTSE 25 το 2019. Είτε έτσι είτε αλλιώς, οι επόμενες συνεδριάσεις θα είναι ενδιαφέρουσες. Και αυτό γιατί μετά από σχετικό καιρό, υπάρχει μια σχετική βελτίωση της εικόνας.

  • Και αν υπάρχει ένας μεγάλος στόχος από εδώ και πέρα για να γίνει αυτή η βελτίωση ακόμη μεγαλύτερη. Είναι η παραμονή της μετοχής υψηλότερα των 18,60 – 18,80 ευρώ. Μια τέτοια παραμονή είναι ικανή να ξεκλειδώσει μια άνοδο της μετοχής προς αισθητά υψηλότερα επίπεδα, με επόμενο στόχο σε αυτό το σενάριο, τα 20 και 20,40 – 20,50 ευρώ (GFF).

ΣΕΝΤΡ – CENTRIC: το pennant pattern πλησιάζει πρός τη λύση του και η κίνηση θα είναι βίαιη (Απ.Μαν).. Στο εβδομαδιαίο chart ξεχωρίζει το pennant pattern, όπου στατιστικώς είναι ένας πλάγιος σταθεροποιητικός σχηματισμός που σπάει προς την πλευρά της κύριας τάσης. Έτσι, θα πρέπει να αναμένουμε την ανοδική διάσπαση στα 0,2600 ευρώ για να πάρει ώθηση αρχικά προς τα 0,3000 ευρώ και μετά αναλόγως με τη γενική εικόνα προς τα 0,4000 ευρώ.

Εικόνα

ΤΡΙΓΩΝΟ – ΔΕΗ: Ξεπετάχθηκε πάνω από την άνω αντίσταση της συσσώρευσης στα 3,1200 ευρώ. Προσοχή και εδώ στο διαγραμματικό τρίγωνο αντίστασης άνω των 3,3600 ευρώ

Εικόνα

ΥΣΤΕΡΗΣΗ, αλλά τα πάντα ρει – ΙΝΤΡΑΚΟΜ: Στο ημερήσιο διάγραμμα η μετοχή θα προσπαθήσει στις επόμενες μέρες να περάσει πάνω από τη καθοδική γραμμή τάσης στα 0,9720 ευρώ για να δώσει πόντους στο σενάριο επαναξιολόγησης της αντίστασης των 1,035 ευρώ. Εδώ, το βραχυχρόνιο «ταβάνι» αποτυπώνεται στα 1,2000 ευρώ.(Απ.Μ)

ΦΟΥΡΛΗΣ (Ηλ.Ζαχ): ΗΜΕΡΗΣΙΟ – LONG ΜΕ stop @5,2500 ευρώ

ΧΡΥΣΟΣ(Απ.Μ): Το παράδοξο είναι ότι παρά τις χαρούμενες αγορές ο χρυσός έχει κάνει ισχυρό πάτημα στα $1475 για τα υψηλά των $1555

Εικόνα

ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ: Η πρώτη κοντά στα υψηλά της και long με τα 6,5700 κύρια στήριξη και στοπ.. Με τον δεύτερο σορτ, με το στοπ στα 10,0200 ευρώ (Ηλ.Ζαχ)

****

Ω, τι ωραία: Κέρδη από 1-1,5% για τους ΓΔ και Ftse έδωσαν οι 4 συνεδριάσεις της εβδομάδας που έκλεισε, ενώ ο τραπεζικός για ακόμα μία φορά υπεραπόδωσε στο +3,8%.

….

…..

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Το παρόν δεν αποτελεί σύσταση επενδυτικής στρατηγικής αναφορικά με χρηματοπιστωτικά μέσα ή εκδότες χρηματοπιστωτικών μέσων και δεν περιέχει την οποιαδήποτε γνώμη σχετικά με την παρούσα ή μελλοντική αξία χρηματοπιστωτικών μέσων. Οι πληροφορίες και οι απόψεις στο συγκεκριμένο έγγραφο είναι για ενημέρωση του αναγνώστη και μόνο.

Στο παρόν έγγραφο υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσεις οι οποίες ενδεχομένως να αναθεωρηθούν σημαντικά μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου εγγράφου είτε λόγω αναθεώρησης των οικονομικών μεγεθών από τις αρμόδιες αρχές, είτε επειδή οι εκτιμήσεις αναθεωρούνται με βάση νέες εξελίξεις και τάσεις στις οικονομίες και τις αγορές.

Στο παρόν έγγραφο ενδεχομένως να γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία τα οποία μπορεί να μην είναι συμβατά με τον επενδυτικό ορίζοντα+ το προφίλ συγκεκριμένων επενδυτών. Η επένδυση σε ορισμένα χρηματοοικονομικά στοιχεία μπορεί να ενέχει σημαντικούς κινδύνους και κόστος ευκαιρίας.

Οι αναγνώστες του συγκεκριμένου εγγράφου είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι στο να επιβεβαιώνουν την εγκυρότητα των παρεχομένων πληροφοριών καθώς επίσης και να ενημερώνονται για τυχόν αναθεωρήσεις οικονομικών μεγεθών και εκτιμήσεων που λαμβάνουν χώρα.