ΟΗΕ: Χιλιάδες μπορεί να πεθάνουν από την πείνα στη Συρία

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ότι η δια της βίας στέρηση της τροφής μπορεί να προκαλέσει το θάνατο χιλιάδων ανθρώπων, στις πολιορκημένες ζώνες της Συρίας.

“Περισσότεροι από 450.000 άνθρωποι έχουν παγιδευτεί σε πόλεις και χωριά της Συρίας – και σε ορισμένες περιπτώσεις είναι παγιδευμένοι εδώ και χρόνια”, τόνισε ο Ζέιντ Ράαντ αλ Χουσέιν κατά την έναρξη του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Γενεύη.

Υπογράμμισε πως η παροχή τροφίμων, φαρμάκων και άλλων προϊόντων έκτακτης ανθρωπιστικής βοήθειας μπλοκάρεται διαρκώς και χιλιάδες άνθρωποι μπορεί να έχουν πεθάνει από την πείνα.

Την ίδια ώρα οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις ανέκτησαν τον έλεγχο στρατηγικής σημασίας δρόμου στη βόρεια πόλη του Χαλεπίου, μετά από βίαιες συγκρούσεις με τζιχαντιστές. Ο συγκεκριμένος δρόμος που οδηγεί στο Χαλέπι αποκτά στρατηγική αξία για τις κυβερνητικές δυνάμεις, γιατί οι τζιχαντιστές ελέγχουν τον κεντρικό δρόμο που οδηγεί στην πόλη, με κατεύθυνση προς τα δυτικά.