Νοσοκομειακό πλοίο αναχωρεί από την Ιταλία για τη Γάζα

Νοσοκομειακό πλοίο του ιταλικού πολεμικού ναυτικού, στο οποίο υπάρχουν και χειρουργεία, πρόκειται να αναχωρήσει τις επόμενες ώρες με προορισμό τη Γάζα. Όπως ανακοίνωσε ο Ιταλός υπουργός Αμυνας Γκουίντο Κροζέτο, πρόκειται για το πλοίο «Vulcano», το οποίο θα δεχθεί τραυματίες από τη Λωρίδα της Γάζας. «Στη συνέχεια, σε συμφωνία με τους Παλαιστίνιους, πρόκειται να στηθεί, πάντα στη Γάζα, νοσοκομείο εκστρατείας» πρόσθεσε ο Ιταλός υπουργός τονίζοντας: «Είμαστε η πρώτη χώρα η οποία πραγματοποιεί ανθρωπιστική επιχείρηση στην περιοχή και ελπίζουμε να μας ακολουθήσουν κι άλλες».

«Θεωρώ ότι η διεθνής κοινότητα κινήθηκε με τον κατάλληλο τρόπο, ένα από αυτά που ζητούμε είναι να υπερισχύσει το κράτος δικαίου, ξεχωρίζοντας όποιον δρα σεβόμενος τους κανόνες, σε αντίθεση με τους τρομοκράτες της Χαμάς» τόνισε ο Ιταλός υπουργός Αμυνας και κατέληξε: «Ευχόμαστε το Ισραήλ να το πράξει, έστω και αν καταλαβαίνουμε πόσο δύσκολο είναι να δρας σε μια τέτοια περιοχή, όπου κρύβονται κέντρα της Χαμάς κάτω από νοσοκομεία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στη Γάζα, το οποίο ελέγχεται από τη Χαμάς, τουλάχιστον 10.812 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από ισραηλινές επιθέσεις, ενώ μεταξύ των νεκρών περιλαμβάνονται 4.412 παιδιά.