Ανοιχτά όλα τα μέτωπα, με κανένα να μην βρίσκει λύση- η αγορά θα πρέπει να προσεχθεί…

Greek Market WEEKLY- OverviewDaily position long stop 148 

Η αγορά κατάφερε να κλείσει για ακόμα μία εβδομάδα με κέρδη. Ο τραπεζικός κλάδος έκανε την διαφορά σε απόδοση κερδίζοντας γρήγορα το χαμένο έδαφος του προηγούμενου διαστήματος. Πλέον οι θεσμοί έχουν επιστρέψει με τις διαπραγματεύσεις να συνεχίζονται και στο τραπέζι να πέφτουν βροχή τόσο οι φόροι όσο και η μείωση δαπανών.

Ανοιχτά όλα τα μέτωπα με κανένα να μην βρίσκει λύση. Το προσφυγικό είναι ένα ακόμα σημαντικό πρόβλημα που έχει προστεθεί για τα καλά στην ατζέντα μιας και πλέον η χώρα για τα καλά έχει απομονωθεί από την υπόλοιπη Ευρώπη δεχόμενη καθημερινά μεγάλο κύμα μεταναστών και προσφύγων με την ελπίδα ότι κάποια στιγμή θα μπορέσουν να φτάσουν στους προορισμούς που αναζητούν.

Τα μάτια στραμμένα από την μία στις διαπραγματεύσεις που μέρα με την μέρα βγάζουν και νέα μέτρα από την μία και από την άλλη στην σύνοδο στις 17 του μήνα που θεωρητικά θα δώσει λύσεις για το προσφυγικό. Αν στην περιοχή των 420 μονάδων εικάσαμε πως έχει ένα πιθανό χαμηλό περιόδου μιας και η αγορά δοκίμασε το κάτω μέρος του καναλιού αντίστοιχα πρέπει να προσέξουμε την ζώνη των 605 μονάδων.

zaxarakis-150

Θυμίζουμε πως ένας λόγος που η αγορά ανεβαίνει με αυτή την ορμή είναι το rebalancing της Παρασκευής μιας και οι αγοραστές των 280 εκατομμυρίων θα αγοράσουν ανεξαρτήτως τιμής ενώ συμπτωματικά έχουμε και λήξη συμβολαίων… Οπότε η αγορά από εκεί και πέρα θα πρέπει να προσεχτεί μέχρι να δούμε αν οι αγοραστές μπορούν να συνεχίσουν την κούρσα.

Ακόμα και αν είναι να γίνει κατοχύρωση του επιπέδου και κάποιος βρεθεί με σημαντική ρευστότητα στα επίπεδα το πιο πιθανό είναι να βρει και πάλι την ευκαιρία να αγοράσει το επόμενο διάστημα ενώ θα έχει δει με καλύτερες πιθανότητες πλέον να αλλάζει η μεσοπρόθεσμη τάση. Αν τώρα κάποιος θέλει να ακολουθήσει by the book τα σήματα πλέον το stop μας τόσο στον f25 όσο και στον ΓΔ είναι πολύ κοντά στις 148 και 547 αντίστοιχα.

Εν κατακλείδι η αγορά φαίνεται να θέλει να δοκιμάσει για τέταρτη φορά το πτωτικό κανάλι τα τελευταία δύο χρόνια που για να μπορέσει να κατοχυρωθεί θα χρειαστεί να έχουμε το γεγονός της αξιολόγησης με το καλό.. Εκεί θα αλλάξουν όλα τόσο για το χρηματιστήριο όσο και για την οικονομία.

Καλό θα ήταν κάποιος να δημιουργήσει αυξημένη ρευστότητα, ειδικά αν πληρωθεί το κανάλι (600+) και να επανεξετάσει την αγορά σε μία δεύτερη φάση είτε διόρθωσης είτε επιβεβαιωμένης αλλαγής της μεσοπρόθεσμης τάσης. Θυμίζουμε ότι ο ΓΔ χάνει ακόμα από αρχές του έτους 10% με τον F25 15% και τον τραπεζικό 30%.